- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Galaxy Tab S7 FE és A7 Lite
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Biztos vicces a kérdésem, deeee ... m.2 sata/m.2 Nvme meghajtóhoz azt az egy darab csavart honnan lehet beszerezni ha éppen nincs, hiányzik, elveszett vagy nem is volt?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz Silentfrog #30924 üzenetére
Külső garjegyes cuccoknál elvileg első évben viheted a boltba, utána a garancia levelen lévő szerződéses szervizbe vihető. Mondjuk az első évben is inkább utóbbihoz érdemes menni, mert a bolt is oda küldi csak akkor tovább tart. Samsung, LG tipikusan ilyen garancua papiros termék, de van még sok.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
-
Komplikato
veterán
Hello.
Vettem nemrég egy nagyobb SSD-t, az eredeti terv az volt, hogy átklónozom a pici rendszer SSD-t és a fentmaradó helyre telepítek olyan dolgokat, ahol számít a sebesség. Ez technikai okokból módosult, de nem ez a lényeg.
A lényeg az, hogy a jelenlegi alaplapomban (mert 1-2 hónapon belűl cserélni akarom) csak EGY NVMe foglalat van, a másik M.2 SATA, így kénytelen voltam venni egy PCIe-NVMe átalakítót. Persze nem figyeltem oda és kiderűlt, hogy az alaplapi PCIe ami szabad, az csak 2.x-es, így a sebesség felét ideiglenesen bukom.
Viszont ez most nem zavar. Ami zavar, hogy mióta a gépben van az átalakító, a 4-5 másodperces shut down vagy restart idő 3-4 perc lett. Nyilván sima kikapcsolásnál annyira nem érdekel, de sokszor van olyan, mikor többször újra kell indítani a gépet, és olyankor nem vicces.
Van bárkinek tippje, tapasztalata mitől lehet ez és mivel lehet javítani?
A gépen egy rendszeresen frissítet W10 Pro van jelenleg."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz ledgeri #46692 üzenetére
Az alaplap az egy AsRock AB350M Pro4 (Bios P5.5), Ryzen 1600 procival.
A rendszer SSD egy Samsung PM961 256GB PCIe M2 MZVLW256HEHP-000H1, Firmware: CXB73H1Q
Az átalakító típúsa Axagon PCME2-N
A benne lévő SSD pedig ADATA XPG Spectrix S40G-4TT-C, Firmware: VB421D57
Nem tudom mire van még szükség? A W10 Pro az 21H2 build 19044.1586"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz Komplikato #46691 üzenetére
Nekem ebben a problémában ( [link] ) senki nem tud segíteni?
-
Komplikato
veterán
Meg esküdni nem merek rá, hogy a tapasztalatom valós vagy pontos, de PCIe 2.x módban műkődő XPG SSD ami közismerten melegszik mint állat, a felezett sebességen NEM olyan forró, mint tesztekben 3.0 PCIe esetén volt. Persze lehet, hogy a rendszer simánnrosszúl méri.
-
Komplikato
veterán
Érdeklődnék, hogy használ e itt bárki ipari, workstation vagy szerver SSD-t u.2/u.3 átalakítóval? Ha igen, milyet érdemes beszerezni? NVme+kábel megoldást, vagy PCIe kártyára szerelhető verziót? Mennyiért éri meg ilyesmit venni, és mi az ami túlárazott? NVMe átalakítós megoldás mennyire lassítja a meghajtót, már ha lassítja?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest