Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ricsi99 #37505 üzenetére

    Pedig a Samsungok mindig a legmegbízhatóbbak, legjobbak között voltak SSD fronton. Egyedül a 840-es széria lett gyenge, de az sem vészes a sima (nem EVO, nem Pro) 840-est leszámítva.

    Az tény és való, hogy a Samut néhány régi alaplap SATA vezérlője nem szereti, de ilyen inkompatibilitás bármelyik modern SSD-vel felléphet, nem a Samsung sara.

    A QVO-val nincs eddig túl sok tapasztalat, ami van, az sem rossz, de nem szoktuk ajánlani, mert már a teszteken látszik, hogy tartós írásnál belassul 100 MB/sec környékére, de ez megint nem a Samsung hibája, hanem a QLC NAND ilyen minden SSD-n. Néhány ezressel drágábban kapni jobb 3D TLC-s SSD-ket, amik nem lassulnak be.

    A noname kínai cucc mindenképp kerülendő. Márkát ajánlani SSD téren nem nagyon lehet, minden gyártónak voltak, vannak gyengébb szériái. Az Adata pl. vehető, de az SU sorozat rizikós. A Kingstonnál meg típusa válogatja, hogy mennyire ajánlható és hogy épp kinek. WD, Sandisk szintén vehető SSD-ket kínál.

    Persze ismeretlen cuccot is be lehet próbálni, csak ne noname kínai legyen. De mondjuk egy Patriot, Apacer, Verbatim, Gigabyte, HP simán bepróbálható alap felhasználásra, játékokhoz, stb., ha árérzékeny valaki.

    Egyébként ezeknek az ismeretlenebb márkáknak, mint a fentebbi bekezdésben soroltak, meg a most nemrég szóba került Hynix inkább a terméktámogatás a gyenge pontja, lásd, a SMART-tot sem olvassa már ki semmi normálisan, néha még a saját szoftverük sem.

Új hozzászólás Aktív témák