Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
racerx
őstag
Látom én is , hogy van uj fw (a magician felhozta), a samu 840-esemhez. Kérdés: érdemes felrakni ( monnyuk csak ennyit irnak hozzá : Improving the read performance at specific case...), vagy ha jól megy akkor nem kell foglalkozni vele? Másik: mivel még sose csináltam, előtte kell full backup a meghajtóról, vagy nem?
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Nagyon úgy fest, hogy nincs minden rendben az OCZ Vector sorozatával... Kb. 1 hónapja használom ezt az SSD-t, és eddig minden rendben is volt vele. Pár napja lefagyott este a gép, újrainduláskor BIOS-ba kellett helyreraknom a boot-prioritást, mivel nem az SSD-ről akart újraindulni a rendszer, hanem a vinyóról... érdekes jelenség. Egy napra rá netezés és zenehallgatás közben elkezdett fagyogatni a rendszer, amin csak egy újraindítás segített... restart után nem látta a BIOS az SSD-t!!! Lehúztam a kábeleket, majd vissza, és bekapcsolás után már látta a rendszer az SSD-t. Legfrissebb HD Sentinel szerint most is 100%-os az SSD... érthetetlen. És úgy tűnik nem vagyok egyedül a problémával, ebben a topic-ban is hasonló jelenségről számolnak be a felhasználók... csak ott leggyakrabban elhalálozással végződött a történet.(Olvassátok el az én hozzászólásom előtti utolsó pár kommentet!!) Az SSD beüzemelése előtt minden fontosabb lépésre figyeltem (rendszertelepítés előtt legfrissebb firmware, BIOS-ban AHCI-mód, NO tuning, minden más adattároló lehúzva), tehát szerintem nem "user error"-ról van szó.
Elég nagy probléma ez egy olyan sorozatnál, aminél az OCZ azt hangsúlyozza, hogy milyen sok figyelmet fordítottak a megbízhatóságra a sorozat tervezésekor... és nem akarom az ördögöt a falra festeni, de nagyon úgy érzem, hogy az én példányom se húzza már sokáig... de ne legyen igazam!
Üdv. -
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Tavaly augusztus ota hasznalok a laptopomban ssd-t es sokaig hibatlan volt, de az utobbi nehany hetben reggel elso inditasnal rettenetesen lassan indul. Olyan mitha valami regi lassu vincseszter lenne benne, a programok nagyon lassan toltotdnek be es amig nincs betoltodve az osszes win7-el egyutt indulo program, teljesen hasznalhatatlan a gep. Rendszerint nincs is turelmem kivarni, inkabb kihuzom a konektrobol aztan ujra bekapcsolom es ilyenkor mar hibatlan, villamgyorsan indul mint szokott, kb. fe lperc lehet.A gep inteles i3-2350, az ssd meg egy 120 GB-os sandisk extreme SDSSDX-120G-G25
Az alaplapi intel drivert mar kitoroltem de a win7-ben levo driverrel is ugyanaz a jelenseg.Ja, baratnomnek uyganilyen laptopja van, csak az oveben egy 256GB-os Adata Premier Pro SP900 van es ugyanez a gond az ovevel is.
Mitol lehet ez?
-
Én nem használok statikus OP-t. Ha észben tartod, hogy nem egészséges és/vagy véletlenül sem rakod tele az utolsó Gb-ig, akkor teljesen felesleges. Attól nem lesz baja az SSD-nek, ha rövid időre átmenetileg koppig telepakolod néha, tartalék lemezterületből viszont szerintem sohasem lehet elég (előre nem látható véletlenszerű dolgokhoz, tehát ritkán, "ha, akkor" esetekre...).
Amúgy épp most raktam fel a Magician-t, és látom van v5-ös firmware a 840 Pro-hoz.
Mielőtt pár napja rátettem a Windows-t, direkt megnéztem, és úgy láttam a v4 a legújabb (akkor megspóroltam volna egy backup-ot, mert firmware-t még sem merek anélkül frissíteni...). Szépen el van rejtve a samsung.com-on a külön letölthető csomag (így direkt a v5-re keresgélve megtaláltam azt is, május 13.-án töltötték fel).Ja, meg elég buta, hogy riogat engem, hogy nincs ACHI, pedig RAID módban van az Intel vezérlő, tehát gyakorlatilag van.
-
Én mindig megbántam, mikor csináltam magamnak "Lite" Windows-t. Hiába válogattam magamnak össze én, hogy mire lesz majd szükségem, előbb-utóbb csak belefutottam olyan szituációba, mikor mégis kellett volna az, amire amúgy nem is gondoltam volna. Ezt nem javaslom. Főleg nem 60Gb-os SSD-n, amin azért el lehet férni, 30Gb-on még trükkösebb volt.
Szerintem semmi gond nincs a Windows 8-al azon az apróságon kívül, hogy telepítés után kicsit macerás beállítani azt, hogy ne a teljes képernyős star menu, hanem az asztal fogadjon. Ezen felül gyakorlatilag ugyan úgy használható, mint a Win7, csak picit gyorsabb és jobb az energiagazdálkodása a laptopokon, illetve jobban passzol az UEFI rendszerekhez (UEFI-s alaplappal és GOP támogatottságú VGA BIOS-al másodpercek alatt felállhat egy SSD-s gépen a Win8 gombnyomástól asztalig -> már ha automatizálod az asztal indítását).
-
SirAlo
aktív tag
Hello, vasaroltam egy 60 gigas SSD-t, es nem tudom milyen rendszert telepitsek ra, sima win7et , windows 8-at (ezt szerintem semmikepp nem fogom) vagy talaltam egy ilyen Win7et amibol a folosleges cuccok ki vannak buheralva, errol van valakinek tapasztalata? Nincsennek olyan dolgok is kiszedve ami kellene ? Vagy hasznal valaki ilyen oprendszert? csak 700 MB a kepfajlja , ez a neve: eXPerience Tiny Windows 7
-
-
Bozso68
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3725 üzenetére
Az előző ssd-re szüzen, levett HDD-vel telepítettem rendszert. Úgy használtam, hogy a rendszer természetesen látta a HDD rendszerpartícióját. Aztán az ssd halála után próbáltam a HDD-ről a rendszerindítást, és az nem sikerült.
Valami csak-csak belepiszkíthatott... -
tapppeeer
tag
válasz
tapppeeer #3733 üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni az előző kommentet... jól sejtem, hogy valami nem stimmel a szekvenciális és az 512K-os írási sebességgel (Vector-hoz képest természetesen)?
Vagy lehet, hogy ez a normális egy 128GB-os Vector-tól, mert mintha én 256GB-os eredményeket néztem volna és az úgy lenne természetes, hogy ha a nagyobb SSD gyorsabb lenne ezekben az írásokban?!
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Bocsi, valószínűleg már 1000-szer volt a kérdés... hol tudom kikapcsolni a hibernálást, valamint manuálisan állítani a lapozó fájl méretét?Köszi!
128GB-os OCZ Vector eredmény:
-
"SSD-n szabad CCleaner-el takarítani ?"
Persze.fenergie84
Elég beszédesek a beéllítások, döntsd el, melyik legyen. (amúgy max OS alóli FW frissítés idejére lehet feltelepíteni, utána meg el is lehet távolítani. Az ilyen beépített állítgatások nem mindig nyerők, főleg, ha ki sem derül némelyik opcióról, hogy mit is takar. Egyszerűbb manuálisan optimalizálni) -
ubid
senior tag
SSD-n szabad CCleaner-el takarítani ?
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Samsung 830 64gb ssd-m van, most frissült a Samsung Magician és nem tudom, h az OS optimalizálós menü alatt melyiket célszerű választanom, max teljesítmény, max tárhely, max megbízhatóság, az advanced-ről már nem is beszélve.
Valaki tudna segíteni? -
válasz
Fire/SOUL/CD #3727 üzenetére
Természetesen, próba szerencse
(kérdem én, hogy akkor minek van hozzá "Update" igaz az adott típushoz nem találhato UP file)L
-
válasz
MaxxDamage #3726 üzenetére
Sok új infót ne várj tőle, mert szvsz azt a választ kapom, amit eddig tudtam, azaz csak arégebbi modellek kapják meg az 5.0.7-es FW-t, az újabbak nem, mert az újabbakon az 5.0.2-ben is már javítva van az a súlyos hiba (és a TRIM xarakodása is), amit az 5.0.7 is tartalmaz...
Persze azért írok majd nekik, de szvsz ilyesmi választ fogok kapni...
-
válasz
Fire/SOUL/CD #3725 üzenetére
Előre köszönöm !
L
-
válasz
Bozso68 #3723 üzenetére
Tesztgyőztes progival egyszerűen kivitelezhető. Ami fontos, az az, hoyg a 350MB-os partíciót együtt kell kijelölni a rendszerpartícióval és úgy klónozni. (Hogy ez 1 lépésben kivitelezhető-e, az attól függ, hogy mekkora a mérte a W8 partíciónak jelenleg és mennyi rajta a foglalt hely. HA ezzel kapcsolatban esetleg lesz még kérdésed, akkor azt már a linkelt bejegyzésemben tedd fel, ne itt. Thx!)
Ha a klónozás sikeres, akkor a HDD-t azonal le kell kötni és ellenőrizni, hogy egymagában az SSD-ről is kifogástalanul indul és működik a rendszer. Ha igen, akkor mehet vissza a HDD, nem keverhetnek be egymásnak, mert semmi közös partíciót, indítómenüt stb sem használnak. Ilyenkor az alaplap/lapos boot menüjével indíthatod az egyik vagy másik OS-t.
luimapeiz
Ez nem feltétlen probléma, mivel pont ez a szitu állt elő a másik ADATA-nál is.
(Majd a héten megkérdem a support-jukat, talán lesz valami érdemi válasz) -
válasz
Fire/SOUL/CD #3722 üzenetére
Köszönöm!
A probléma az, hogy azzal megegyező néven nem található file a 507a FieldUpdater könyvtárba
(ilyenkor mi a teendő?)FrimWare UPDATE Itt láttam: ADATA SX300 mSATA 256GB SSD
L
-
Bozso68
őstag
Szevasztok!
Jelenleg a laptopomon az 1TB-os HDD-n két partíció van. Az egyik a Win8 rendszer.
Most viszont egy új ssd-re szeretnék Win8-at felrakni úgy, hogy a HDD-n levő rendszer az ssd esetleges meghibásodásakor (volt már benne részem sajna) tartaléknak azonnal használható legyen. A HDD másik partícióját viszont mindvégig, tehát az ssd mellett is szeretném használni.
Az előző ssd rendszertelepítése után, amikor a HDD-t is rákötöttem a rendszerre, már nem sikerült HDD-ről indítani a gépet, hiába kavartam a boot-sorrenddel. Egyszerűen a bejelentkezés környékén megállt a tudomány, valamit belepiszkított a rendszer ssd-ről.
Tehát megoldható-e hogy a HDD rendszerpartíciójába, illetve a 350MB-os kis partíciójába ne piszkítson bele az új rendszer?
Tudom, Win8 specifikus a kérdés, de abban a topicban nem kaptam választ.Köszönettel: Zsolt
-
válasz
MaxxDamage #3721 üzenetére
Első bekezdést olvasd el. (Az a HSZ egy SP900-as kapcsán íródott, de az elv teljesen ugyanaz, mint az SX300-nál)
-
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni A-Data SX300 256GB mSata III SSD FrimWare UPDATE ügyében.
Hivatalos oldalról letöltöttem a FrimWare (becsomagolt) File -t , de a probléma, hogy Updater progival nem tudom melyik file-t kell kiválasztani / futtatni.. valaki ebben tudna nekem segíteni? (34file van .vic)
L
-
RnJ
tag
Sziasztok, nemrég olyan problémával fordultam hozzátok, hogy csak MB vel ír az SSD-m 260 helyett.
Kipróbáltam minden javaslatot, az egyik IRS driver feltétele után egyszer csak hozta a gyári adatokat.
2 nappal később megint lefuttattam a Crystal tesztet és megint csak 50MB volt az írás. Mi lehet a probléma?Illetve szerettem volna frissíteni a firmware-t 04TH- 007H-ra de kiírta, hogy nem megfelelő a meghajt, pedig a micron oldaláról töltöttem le az updatert.
Lenovo Thinkpad W500 (SATA2)
- Micron realssd C400 256GB SSDvalami ötlet?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ha az SSD, ami eddig majdnem 1 hónapig normálisan működött, eltűnik a BIOS-ból, nem lehet róla bootolni, akkor már lehet vinni vissza a boltba cserére?
Nem lett megpiszkálva, csak annyi új történt, hogy 3 HDD lett volna USB-n kívülről felcsatlakoztatva. Akkor a kép kikapcsolva volt és a boot már nem sikerült. Próbáltam az SSD-t másik SATA port kábelére dugni, másik tápcsatlakozóra, de semmi. -
válasz
Fire/SOUL/CD #3716 üzenetére
Dehogy szedtem én ki. Természetesen saját installerükkel pokoltam fel az USB driverrel (meg ha volt még valami, ami nem rémlik, akkor azzal) együtt. Csak akkor nézegettem az egyes csomagokat részletesebben, mikor a második WHQL release is instant hazavágta a laptopot annyira, hogy restore point-hoz kellett nyúlni (ekkor láttam, hogy nem olyan meglepő, hisz nem került újabb SATA driver az installeres csomagba két WHQL relese közt).
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
most bonyolódtam bele jobban ebbe az SSD témába, pedig már 2 hónapja megvan. amit a progi kiír hogy az Alignálás-sal van hiba az mennyire befolyásolja a működést? illetve eddig olyan driver volt fent ami nem támogatta a TRIM funkciót, az mennyire és mit befolyásol?
az előbbi képről a link, kicsit nagyobb formában
köszi előre is a válaszokat!
-
válasz
janos666 #3715 üzenetére
Nem szedünk ki semmit, pláne ilyen 2012-es csomagokból, hanem egyszerűen feltelepíted az AMD Chipset driver-t mindenestül. W8 AMD Chipset Driver
-
válasz
Fire/SOUL/CD #3712 üzenetére
Nálam meghal a Win8 az AMD Llano-s laptopon (Intel 320 160Gb), ha felrakom a 13.4-es WHQL csomagból a SATA drivert, ami egyébként egy 2012-es verzió, újracsomagolva a 13.4 release-hez. Vagyis véletlenszerű, néha bírja pár reboot erejéig, de olyankor sokkal lassabb, míg be nem köszönt egy infinite bootloop, aminek csak a system restore képes véget vetni (ami visszaállítja a generic SATA drivert).
(#3714) zolikaDB
Tud TRIM-elni, ha másképp nem menne, jelez ha van új verzió, amiben újabb firmware bújhat meg, szól, ha bajosak a SMART adatok, stb. Még azért is nyafog, ha engedélyezve van az agresszív energiagazdálkodás, ami mellett nem tudná az SSD kivinni a szemetet. -
zolikaDB
veterán
válasz
Köszönöm a gyors és nagyon korrekt segítséget! Még valami: az Intel Toolbox-ot érdemes leszedni, tud olyat, amire szükség lehet? (a fw frissítésen kívül?)
-
keke69
őstag
válasz
Nem dehogy!A FW frissítésig normálisan számot,olyan mintha a frissítés után újra kezdte volna a számolást!Nekem is feltünt de azt hittem természetes!
-
válasz
zolikaDB #3710 üzenetére
Már javítottam az új verzióban, töltsd le és abban már kijelzésre kerül a SMART, kösz, hogy jelezted.
Nem feltétlen szükséges az AMD AHCI driver-t telepíteni, bár én az Intel és AMD AHCI drivereket kérdés nélkül telepítem mindig (persze megfelelő verziókat)keke69
Nincs evvel semmi gond, az egyetlen "furcsaság", hogy mindösszesen 2x volt leállítva 168 nap alatt...
Ez lehetséges amúgy, esetleg valami szerverben volt? -
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3707 üzenetére
Most még annyit csináltam ,hogy visszaállítottam a 11.7.0.1013-at hozzáteszem ezzel nem volt semmi bajom szabványos ACHI 1.0 serial ATA vezérlőre mert visszaolvasva láttam hogy az a elfogadottan jó!
-
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3707 üzenetére
-
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3705 üzenetére
-
Kipróbáltam a YUMI-val most direkt, kifogástalanul indul pendrive-ról a frissítő. Ettől függetlenül még 2 progival is létrehoztam a boot-os pendrive-t és mindkettővel szintén kifogástalanul működik a boot.
# LinuxLive USB Creator Portable | Beállítások
# Universal USB Installer | BeállításokHa egyikkel sem jön össze, akkor valami a te készülékedben nem kóser, elsősorban a pendrive-al.
Végső esetben meg áldozz fel egy CD/DVD-t.... -
keke69
őstag
Kipróbáltam: Nem az baj!De akkor mi?
-
keke69
őstag
Hát sajnos ennek ellenére sem jön össze!
Be bootoltatom pendrivéről Directy bootable ISOs or Windows XP itt enter bár nem értem miért XP?Aztán Boot Pc boottableTools........3740 ISO aztán itt megin enter
és kiírja Error 15: File not found!
Mit rontottam el?
vagy félreértelmeztem a képet és nem a ISO-t kell kijelölni hanem a win7/8-at?Mindjárt kipróbálom!
ettől függetlenül a sör meghívás még mindig érvényes! -
keke69
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3699 üzenetére
Szia!
Hát nem is tudom,hogyan kezdjem de régen nem kaptam ennyire részletes leírást a problémámra.Szerintem egy köszönöm már nem is elég,mivel az adatlapodon nem írsz várost így ha netán Vác környékén laksz vagy jársz csörgess meg nyugodtan és vendégem vagy 1 sörre vagy 2,3,4-re!
De addig is egy HATALMAS köszönet érte!Ilyen emberek miatt érdemes fórumot létrehozni akik önzetlenül segítenek másoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest