- Computex 2025: "ragadozó" QD-OLED monitorok az Acer fémjelzésével
- Computex 2025: Acer monitorok kreatív profik számára
- Computex 2025: épp bemutatkozott a Wooting 60HE v2, és már ki is állították
- Perelik a CrowdStrike-ot a 7000 törölt repülőjárat miatt
- Meggondolta magát az NVIDIA, kvantumgépes cégbe fektetne
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Androidos fejegységek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Steam Deck
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekkGyver
aktív tag
Egy tartozást svájci Frankban (kp.-ban) adott meg valaki. Hogyan tudnám a lehető legkisebb veszteséggel rárakni valamelyik számlámra? OTP-s vagyok, és van Revolut, Wise, Bunq, Monese számlám. Gondolom az OTP elég tolvaj módon váltaná át a forint számlámra... Köszönöm.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
instantwater #1173 üzenetére
A szándék megvan, de a lakáshiteltől kezdve még több dolog is van, amit át kéne vinni, és egyrészt irtózom a bankban órákig ücsörgétől, másrészt "jómunkásemberként" millió dolog van mi díg, ami fontosabb annál, hogy ilyeneket intézzek.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
Oliverda #1171 üzenetére
Én is úgy látom a netbank felületén, hogy szépen számolja az SMS díjakat. Pedig ott az a nyomorult QR autentikálás. A legszebb, hogy a beállításokban van egy 'pipa', hogy kérek SMS megerősítést, de nem engedi kivenni (szürke). A hitelkártyánál nincs bejelölve, az nem is kér semmit. Kezdem már unni, hogy 100 bőrt akarnak lehúzni rólunk mondva csinált költségekért, és az elszámolás végén még ott a Jolly-Joker: 'egyéb költségek'.
-
mekkGyver
aktív tag
Ma ki akartam próbálni, hogy másodszor is tudok-e felvenni kp.-t Curve kártyával az OTP hitelkártyáról, de azt írta, hogy nincs fedezet, így nyugtáztam, hogy nem lehet. Aztán gondoltam feltöltöm Revolutra és átküldöm ismerősömnek, hogy ő vegyen le, de a Revolut feltöltést sem engedte. Sima kártyával már fel tudtam tölteni, a kp felvétel miatt már nem mentem vissza. Most vagy szarakodik megint az OTP hitelkártya rendszere, vagy eljött az idő, hogy korlátozzák az ilyen tranzakciókat? Valaki próbált mostanában hitelkártyával Curve-ről levenni?
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
agroman #1124 üzenetére
Nem tudom hogy jött ki neked ebből ez a matek, de inkább ne találgass, elmagyarázom, mire gondoltam!
Ha ebben az országban meg lehet azt tenni, hogy a kormánypárti politikusok strómanjai fel tudnak mindent vásárolni, amiben nagy lóvé van, állami beruházásokat is csak ők nyerhetnek meg, rokonok ismerősök üzemeltetnek mindent, és ha a legnagyobb magyar bank élén is ilyen ember áll, akkor simán meg lehet tenni azt is, hogy a konkurenciát tiltják / büntetik / ellehetetlenítik / elzavarják. Gondolom azért az durva lenne, hogy a boltokban is csak "magyar kártyával"engednének fizetni, de simán el tudom képzelni, hogy a kártyás tranzakciók lebonyolításának üzemeltetéséhez olyan engedélyek szükségesek, amit lehetetlen (akárkinek) beszerezni. Nem tudom hogy működik a jutalék rendszer, de biztos, hogy minden kártyahasználatból csorog vissza valami a kibocsájtó banknak.
Én azon csodálkozom inkább, hogy nem tesznek még aljasabb lépéseket a Fintech-ek ellehetetlenítésére. -
mekkGyver
aktív tag
Na, megoldódott a rejtély. Júl. 31-én vettem le 20€-t Olaszban próbaképpen. Azzal együtt 1532Ft-tal léptem túl a 75.000 Ft limitet, és annak a 2%-a pont a 31Ft. Az már nem érdekel ilyen kis összegnél, hogy múlt havit miért adta hozzá, de legalább már tuti, hogy valóban kerek 75e Ft a limit havonta. Közben megjött az OTP-nél a Curve bizonylat is, minden rendben, 70-et vontak le és "VÁSÁRLÁS KÁRTYÁVAL CRV*OTP" a tranzakció megnevezése a hitelkártyán.
Más. Szerintetek BUNQ, vagy Monese a jobb? Még nem sok pénzt tartok Revolutéknál, de biztos, ami biztos inkább biztosított számlára raknám, meg a nagyját úgyis valutára váltom.
-
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
betyarr #1104 üzenetére
Revolut. OTP bizonylaton semmi, csak, hogy 70000Ft kp.felvét, meg hogy van lehetőség "szerencsejáték-fogadás"-ra az automatán.
A telebank rendszerébe még nem méltóztattak megjeleníteni sem ezt a tranzakciót, sem a Curve-be szombaton regisztrált másik kártyának a igazolásához szükséges kivonatot.
Szerk: Revolut, tranzakció részleteinél lejjebb görgetve ott van, hogy:
Felvéve: 70000 Ft
Díj: 30,63 Ft
Szóval a Revolut sarca... -
mekkGyver
aktív tag
Na. Vettem fel OTP automatából kerek 70-70e forintot Revolut és Curve kártyával is. A Revolut árfolyama szerint olyan 69800 a 200 Font. Gondoltam majd visszautasítja, hogy meghaladtam a napi limitet. Nem, simán engedte levenni, viszont 70030,8 Ft-ot vont az egyenlegemből. A Revolut oldalán 2% van megadva a 200 Font feletti kp. felvétel költségeként, ezért nem értem hogy jött ki a 31 Ft. A Curve még "pending", remélem a hitelkártyát nem fogja kp felvétellel terhelni.
-
mekkGyver
aktív tag
Köszönöm mindenkinek.
-
mekkGyver
aktív tag
Üdv. Szeretném az OTP kp. felvételi sarcát elkerülni. Van Revolut, Curve és TW kártyám. Revoluton van nagyobb összegem. Mennyi forintot tudok velük díjmentesen felvenni, és hogyan? A Revolut, ha jól tudom 50e Ft körül enged, de ha azzal töltöm fel a TW egyenleget és a Curve alá is azt rakom, akkor azokkal tudok még mindkettővel a Revolutról levenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest