Hirdetés
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
robag93
aktív tag
Na én most engedtem el a Curve napi használatát. Gyakorlatilag 10-ből 8 tranzakció elutasítva, majd még is beterhelve. Nem tudom mi az istent csináltak vele, de eddig évekig használtam 1-2 ilyen esettel.
-
ripo05
tag
válasz robag93 #2588 üzenetére
Én úgy jártam, hogy a Curve mögé berakott első kártyát elutasította (napi limit miatt), majd a 2. kártyát megterhelte. Viszont a pénztáros azt mondta, sikertelen lett. Gondolom a POS timeoutra futott, amíg próbálkozott a 2. kártyával. Ezért kifizettem egy harmadikkal. Végülis írtam a suportnak, elküldve a 3. kártyás fizetésről az igazolást. Ha jól emlékszem 4-5 nap múlva érkezett meg a visszatérítés. (De ott én is hibáztam, mert az eset után gyorsan letiltottam a 2. kártyát így a visszatérítés se tudott megérkezni.)
-
66zio
aktív tag
válasz zsola400 #2592 üzenetére
Nem nyitottam, mert nem biztos, hogy szükségem van rá. 1,5%-os cashback miatt merült, fel, de nem néztem utána a pénz kiutálási költségnek, illetve hogy akkor most lehet csak úgy simán váltani devizát vagy sem. Illetve redditen néztem a trading 212 oldalt és ott például volt arról szó, hogy küldtek olyan embereknek emailt, akik fél éve nem kereskedtek, hogy jó lenne ha kereskednének, de én nem használnám ezt a részt, nem tudom ez beleférne-e. Ezért írtam, hogy van-e valakinek valós tapasztalata, lehet-e kvázi Revolutként használni.
-
66zio
aktív tag
Van tapasztalata valakinek a Trading 212 kártyájáról? Működik úgy, hogy nem használja az ember a cég befektetési dolgait?
Úgy néz ki van HUF számla is.
Elvileg bankközi árfolyam +0,15% ért váltanak bár ezt is írják: „Devizakereskedést csak a Trading 212 befektetési szolgáltatásaival összefüggésben kínálunk.”
Akkor simán váltani nem is lehet?Havi 400 EUR kp felvétel ingyenes.
Jól értelmezem, hogy 800e ft-ig ingyenes a top-up? Mennyiért lehet kiutalni a számlájukról?
2025.01.25-ig 1,5% cashbacket ígérnek.
-
66zio
aktív tag
Még januárban jött az email a Recashtól, hogy rövid szünetre mennek, ma eszembe jutottak, kíváncsi voltam hol tartanak. Hát a weboldaluk szerint mégsem olyan rövid lesz ez a szünet
Kedves Felhasználónk,
Az elmúlt hónapokban nagy erőfeszítéssel dolgoztunk azon, hogy a RECASH újraindulhasson.
Számos alkalommal és fórumon elmondtuk, hogy jelentős problémát jelent számunkra az, hogy a rendszerünkbe kötött bankok között még mindig akad olyan, amely nem megfelelően szolgáltatja az adatot, és ez sajnos olyan problémákhoz vezetett amelyet már nem tudtunk tovább görgetni magunk előtt. Persze vállaljuk azt is, mi is követtünk el kommunikációs és egyéb hibákat.
Az ideiglenes leállással a problémák felszámolása mellett az is célunk volt, hogy a webapp-ra történő átállásig a lemaradásunkat miden tekintetben behozzuk. Időközben lezajlott pár évente esedékes átfogó MNB vizsgálatunk is.
Tekintettel arra, hogy a vizsgálat számos megállapítása a fenti problémákkal összefügg úgy döntöttünk, hogy nem indítjuk újra a RECASH-t mindaddig, amíg a banki adatszolgáltatás nem működik hibátlanul.
Arra kérünk ha még nem tetted, cashback kifizetési kérelmedet email formájában az alábbi címre küldd el:
support@recash.app
Köszönjük, hogy Felhasználónk voltál, és reméljük a problémák megszűnését követően újra velünk tartasz.
Üdv
Team RECASH -
robag93
aktív tag
Jártatok már úgy, hogy a terminál elutasította a kártyát, a Curve mégis beterhelt és több banki nap után sem jött visszatérítés? Írtam most a supportnak, de mi lehet a következő lépés, ha nem segítenek? Elutasítás már volt sokszor, de ilyenkor hamar jött a visszatérítés is.
-
ACE-
addikt
válasz instantwater #2586 üzenetére
Csak tovább kellett volna olvasni ott, ahol olvastad, hogy személyi igazolvány kell...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
addikt
-
sifarr
senior tag
válasz instantwater #2584 üzenetére
Az ASzF szerintt ügyfél csak cég vagy egyéni vállalkozó lehet. Az utóbbiak is az üzleti ügyfelek egy (sajátos) csoportja, és ők ezekkel a dokumentumokkal szerződhetnek.
ECE-nek viszont igaza van, mert a megállapítása egyértelműen arra vonatkozott, hogy magánszemélyek (magánszámlára) nem tartoznak a célcsoportba. -
addikt
-
kukac7
tag
-
TrollBalint
addikt
válasz robag93 #2579 üzenetére
olyat tudsz csinálni az "elkerülésre", hogy írsz a supportnak, akik max előre bekérik az említett dokumentumot és akkor előbb le tudod a vizsgálatot.
Prémium tagként elvileg elsőbbégi chated van, elméletben hamarabb sorra is kerülhetsz. Viszont, ha rendszeresen milliókat mozgatsz, akkor nem biztos, egy egyszeri 10M ki fogja verni a biztosítékot. Ha az akkori fagyasztás nem fér bele az időbe, én biztos előre szólnék nekik.
A tapasztalatodat majd írd meg, jól jöhet még másoknak is, meg én is kíváncsi vagyok[ Szerkesztve ]
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
robag93
aktív tag
Tapasztalt Revolutosok.. Édesanyám számlájáról érkezne egy komolyabb összeg lakásvásárlásra CHF-ben (10M nagyságrendben). Mit tehetek annak érdekében, hogy a Revolut ne fagyassza az összeget? A kezdetektől tag vagyok, több milliót mozgattam már rajta, premium tag vagyok. Ha kérdezik a pénz forrását akkor a lekötés feltörését igazoló dokumentum elég lehet? Meg fogom őket is kérdezni, de kiváncsi vagyok a véleményetekre.
-
ddsteel
aktív tag
válasz zerodot #2575 üzenetére
Eddig nem sok infóm van a renegaderől, pedig most olvasgattam kicsit. Még mindig nem megy a PLU közvetlen visszavezetése a számlára? Azt hittem, ezekkel a változtatásokkal legalább azt visszahozzák. Nekem ez mér mindegy, de korábban ugye 2023Q4re ígérték, aztán semmi nem lett belőle. Egyelőre még én is tartogatom a PLU-kat. Tavaly 8-9 EUR volt 1PLU, amikor elkezdtem, most meg 5 alatt van. Szerintem megvárom én is, hátha megy feljebb, a 65PLU-m, ami úgy hozzám került, erre a játékra pont jó...
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz ddsteel #2574 üzenetére
A lényeg az, hogy a 3% cashbackből mennyi marad meg a váltogatások után. Ez ugyanaz mindkettőnél. Amúgy Plutusnál a 10 eurós Everyday planben 2 perk van, szóval elvileg 1 perket kapsz ingyen, úgyhogy kvázi ez is ugyanaz, mint ennél az újnál. Legalábbis ideális esetben Persze bekavar a PLU jelenleg bonyolult eladása.
Én amúgy egyelőre használom a plutust, remélem idén sikerül elindítaniuk a dexet. Addig is gyűjtöm a PLU-t, aztán ha a bullban felpumpálják az árát, akkor jól jártam, ha meg nem, akkor nem Elvégre kriptós projekt, vagy bejön vagy nem
Esetleg utánanézek még ennek a Renegade-nek is kriptós fórumokon, de ami azt illeti nekem nem nagyon van kedvem játszadozni vele, így is túl sok kártyám van már és csak az időt rabolja ez a millió fintech meg kriptós acc/kártya, főleg ha napi szinten képben akarsz lenni velük... -
ddsteel
aktív tag
válasz zerodot #2573 üzenetére
A különbség most azért annyi, hogy a plutus ingyenes csomagja megszűnt. Én le is mondtam és a 300euronyi PLU-m egyelőre a metamaskban figyel. Majd még ki kell találnom, hogyan szedem ki. Szóval itt, ha jól értem, ingyenes csomagban van 1 perked és 3% hasznod, kvázi csak a valtason buksz valamennyit. Lehet, hogy utánaolvasok, de nekem a plutus isegy nagy macera volt tulajdonképpen. És tavaly június óta, amikor elkezdtem, egy db PLUt sem tudtam közvetlenül kivenni vagy visszaforgatni eurba. Csak a metamask volt járható út. Szerk: a kő felvet meg fogadjunk, hogy nem sokáig lesz ilyen kedvező. Mindenki leépítette ezt szépen, amíg volt - Curve, Revo....
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
Ennél is EUR számlád van, szóval ha a forintos fizudat szeretnéd vele költeni forintban, akkor nem úszod meg a dupla váltást (huf > eur > huf). Vagyis ilyen használatnál kb. pont annyira éri meg vagy nem éri meg használni, mint a Plutust.
(Ha költésnél Visa árfolyamon vált saját extra fx díj nélkül, akkor esetleg annyi előnye van, hogy nem feltétlen kell Curve mögé rakni, de maga a váltási árfolyam attól még nem nagyon lesz jobb, mint a Curve+Plutus kombónál lenne.)
-
66zio
aktív tag
Volt itt szó a Plutusról régebben, meg, hogy nem igazán éri meg használni. Akkor láttam Redditen egy hozzászólásban, hogy fog jönni egy másik szolgáltató. Ez a Renegade. Ez is hasonló, kriptó-fiat kártyás dolog mint a Plutus, Crypto.com
Hallottatok róla valamit? Van tapasztalat?
Most láttam a Twitterükön, hogy már elérhető a fizikai kártya náluk.
A weboldalukon ezeket az infókat találtam:
Svéd IBAN
Kártya 0 eur
Kp felvétel 0 eur
Sepa utalás 0 eurVisa kártyát adnak, a váltási árfolyam elvileg a hivatalos Visa árfolyam.
Vannak csomagok is.
Az ingyenesben jár 1 benefit. Ez ugyan az mint a Plutusnál, hogy bizonyos szolgáltatóknál ha ezzel a kártyával fizetsz visszaadnak belőle 10 eurót. Pl.: Netflix előfizetés, Amazon stb, bár jó lenne látni mikre is érvényes.
Jár havi max 300 eur összegre minimum 3% cashback (valahogy 8%-ra is fel lehet tornázni, gondolom ha stakeled a kriptójukat) amit a saját kriptójukban fizetnek vissza.
A következő csomagjuk 9.99 euró, ahol már 2 benefit jár és 2500eurónyi költésre adják a cashbacket. Illetve mintha valahol azt olvastam volna, hogy ha a saját kriptójukban fizeted a havidíjat akkor fele annyiba kerül.
Jelenleg euró számlájuk van de tervben van a GBP és CHF. Fizetni a Visa váltása miatt bármiben lehet. Vajon lehet beutalni forintot és azt átváltják eur-ra?
A kp felvételnél pedig 1000 eurót lehet tranzakciónként felvenni naponta max 3 tranzakció maximum 1600 euró. Havonta max 10 000 euró.
Pénzt rátenni sepa utalással vagy kártyás top-uppal lehet. De a top-upról nem találtam infót, hogy pénzbe kerül-e.
Ami még érdekes lehet, hogy vajon Revolut feltöltésre, Államkincstári fizetésre stb adják-e a visszatérítést. Meg ugye kriptóban adják a visszatérítést, azt mennyire egyszerű kiszedni, vagy inkább érdemes elvásárolni? Csak a vásárlás miatt váltás történik ami adózást vonhat maga után. Ezeknek kellene utána nézni.
Szóval ha valakinek van plusz infója, esetleg már használja is az ne tartsa magában. Ahogy nézem elég frissek. Andoridos app letöltés még csak 1+ ezer.
Esetleg ha valaki tudja, hogy átverés azt is írja meg. -
freelancer68
tag
válasz robag93 #2567 üzenetére
A Curve már korábban értesítette az ügyfeleket, hogy 2023. november 15-től megváltoznak az előfizetéses csomagjainak az árai és több csomagban a díjmentes limiteken, szolgáltatásokban változások lesznek.
Megszűnt a díjmentes készpénzfelvétel az ingyenes Curve csomagban!
Sokan használták arra a Curve kártyájukat arra, hogy díjmentesen fel tudjanak venni külföldön készpénzt vagy akár Magyarországon forintot. De a Revolut vagy Wise havi készpénzes felvétel díjmentes limitét is ki tudták bővíteni a Curve segítségével.
A díjmentes Curve csomagban erre volt egy havi limitig díjmentesen lehetőség, de ez megszűnt november 15-től és most már minden esetben 2% a készpénzfelvétel díja vagy 2 euró, amelyik kedvezőbb.
Viszont a Curve fizetős csomagjaiban megnövelték a díjmentesen felvehető készpénz limitét. -
robag93
aktív tag
válasz UberMutant #2568 üzenetére
Valóban, benéztem "No fee-free withdrawals" a standard csomagban. Akkor a Curve is megy a levesbe
-
robag93
aktív tag
Tegnap vettem fel OTP atmből kemény 9000 forintot a Curve kártyámmal és megterhelt 780 forinttal Kb. egy éve nem vettem fel pénzt vele, tehát biztosan nem léptem át semmilyen limitet. Azt írja limit felett 2 EUR vagy 2,5% a felvétel díja. De limit felett.. Ez gondolom éppen 2 EUR volt, de mire? Lemaradtam valamiről?
-
TigerDzsó
tag
válasz szabi__memo #2565 üzenetére
A support oldalon ennyi plusz információt találtam.
"My documents are from a supported country based on your list, but I receive a message indicating they are from a non-supported country. Is this a bug?
In some instances, our system may temporarily block documents from certain countries, even those normally supported, as part of our ongoing security and anti-fraud measures. This is not a permanent situation and is subject to regular reviews and updates. If you encounter this issue, we recommend trying again another time in the future. We apologize for any inconvenience and appreciate your understanding as we strive to maintain a secure and reliable service." -
TigerDzsó
tag
válasz szabi__memo #2563 üzenetére
Egy ideje nem lehet Magyarországról regisztrálni.
Plutus official discordról másolva:
"Currently new KYCs for the following countries are suspended:
Poland
Romania
Latvia
Hungary
Bulgaria
Current accounts are not affected." -
Yager01
senior tag
Létezik valami jó alternatíva cashback terén így,hogy a plutus nem megy Mo-on?
-
zerodot
aktív tag
válasz Balikaa #2560 üzenetére
Én időközben azt olvastam valahol, hogy jelenleg tényleg szüneteltetik néhány országban a regisztrációt és MO is köztük van, emiatt nem enged magyar doksikkal regelni.
Érdekes, hogy a support neked mást írt, legalábbis ez úgy hangzik, mintha konkrétan csak neked nem akarnának/tudnának számlát nyitni.
-
Balikaa
csendes tag
válasz zerodot #2557 üzenetére
Nos, ha valakit érdekelne, hogy mit válaszolt a Plutus arra a problémámra, hogy azonosításnál nem lehet magyar dokumentumot kiválasztani:
"
I checked your case and I'm sorry to inform you that we have rejected your application, you're not eligible to have an account. While you may have questions regarding this situation, we are unable to disclose the reason. As a financial institution, we are required to comply with certain duties regarding specific laws and regulations that govern our business.
My apologies for any caused inconvenience, since we won't be able to assist you any further I'll have to close this interaction. Best of luck in your future endeavors.
Best wishes," -
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Balira utazáshoz, hogy a legegyszerűbb IDR-t tartani, váltani?
-
ledgeri
nagyúr
Keresnék egy aktív skrillezőt!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
zerodot
aktív tag
válasz Balikaa #2556 üzenetére
Nyiss egy ticketet itt: https://support.plutus.it/hc/en-us/requests/new
-
Balikaa
csendes tag
Hello!
Próbálnék regisztrálni a Plutusra, (pusztán olyan céllal, hogy majdnem ingyen legyen a Curve black), de az azonosításnál azt írja, hogy a Magyarországon kibocsájtott dokumentumok nem elfogadottak. Ilyenkor mi van? A chatrobottal nem jutok dülőre
-
Doky1988
senior tag
Pont most szívok a Plutussal..
Beregeltem, betettem a 20 eurot, megkaptam virtuális kártyát, be is tettem Curve alá.. Mondom megyünk úgyis vásárolni, betoltam 50000ftot.. rá 10 percre User account suspended.. úgyhogy 60000 benn ragadt.. valószínűleg jövedelem ellenőrzês... ez persze pénteken törtênt mikor nincs ügyfélszolgálat..[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
robag93
aktív tag
Én semmit sem találok erről az emlegetett Curve novemberi változásról. Valaki megszánna egy linkkel
-
ddsteel
aktív tag
Amennyire belelátok, egyelőre nem olyan rossz a Plutus, július 1. óta használom és elvileg már kb 160EUR összegyűlt plutonokból, ha most váltanám vissza, annál bőven kevesebb költségem volt velük váltáson és havidíjon. Akkor nekem kb értelmetlen Curve-öt használni jelenleg... Bár úgy megszerettem, végülis ingyenes csomagban nem sok vizet zavar. Csak figyelnem kell, mikor melyikük hogy vált.
-
ddsteel
aktív tag
Azt látom, hogy a Curve 2,5%-ért vált, de a Plutusnál egyszerűen nem találom, mennyiért vált. Egyelőre nálam csak ezért marad a Curve, a kp felvét ingyenességének megszüntetése miatt nem használnám már. Gondolom, ennél a 2,5%-nál rosszabbul vált a Plutus most is... Mennyire emelik a díjat?
-
ddsteel
aktív tag
-
ddsteel
aktív tag
Köszi, én Plutust használok Curve mögött. Jó, hogy írod ezt, nem tudtam erről. Nem is csak emiatt éri meg Curve-özni, most pl vettem fel 300E kp-t és itthon vettem észre, hogy nem a magnetbankos kártyát választottam ki a curve mögött, hanem maradt a Plutus, amivel mindenhol fizetek. Na ilyenkor jön jól a GBiT
-
66zio
aktív tag
Aki a Plutust Curvvel használta, érdemes ránéznie a Curve-re, hogy milyen változások lesznek novembertől. A váltási díj emelés miatt méginkább nem fogja megérni itthon Plutust használni.
-
törölt tag
Hogy általában az ügyfél is hibás lehet.
Ez nem iphone csalás. Nem is azért linkeltem. TE írtad, hogy az esetek többségében a felhasználónál csúsznak el a dolgok. Ezeket az eseteket úgy állítják be, hogy milyen hiper szuper - közben hétköznapi csalás. Vinted és az otps is.
-
törölt tag
Nagy %ban neked lehet igazad. https://logout.hu/tema/revolut/hsz_45876-45876.html
-
66zio
aktív tag
válasz Berci77 #2536 üzenetére
Egy emailt megérhet a dolog. Én olyan helyen ahol fixen adta a visszatérítést Curvvel is, önkiszolgálóban fizettem, úgy nem kaptam. Appon belűl írtam nekik, másnapra jóváírták. Nem tudom, hogy ezentúl már működne az önkiszolgálós vásárlás is, de ha nem kiutalásról van szó, lehet gyorsabban mennek a dolgok.
-
Berci77
tag
válasz zsola400 #2535 üzenetére
Kiutalást még nem kértem, de nekem azzal van gondom, hogy ha a Curve-vel fizetek (mögötte egy támogatott K&H debit kártya), akkor nem regisztrálja a fizetéseket mondjuk a Pennyben. Ha közvetlenül a K&H kártyával, akkor gyűjti szépen. Szeretem a Curve statsztikáit, illetve ezzel használtam a GBIT-ot, nem használnám direkt a K&H-t.
-
66zio
aktív tag
válasz zsola400 #2532 üzenetére
Én úgy csinálom, hogy kérem a kifizetést, és közben állítom a naptárban is, hogy mikorra kell legkésőbbre megérkeznie. Ugye nem fog, ezért egyből megy egy email. Arra azzal válaszolnak, hogy két héten belül küldik. Ekkor is állítok egy naptári figyelmeztetőt. Volt amikor megjött pár napon belül, volt amikor nem, akkor kellett még egy email és megérkezett.
-
66zio
aktív tag
Nektek is könyörögni kell a Recashnak, hogy elutalják a pénzt amit összegyűjtöttetek vele? Nem ez az első eset. Meghosszabbították a kifizetési határidőt hónapokkal ezelőtt, de így sem sikerül nekik. Vagy csak nekem van ilyen szerencsém?
-
ddsteel
aktív tag
-
ddsteel
aktív tag
Na most jött meg a Plutus virtuális kártya, de kb 15 perce unexpected errorral kifagy, ha rámegyek a kártya adataira. Nem tudom megnézni a kártyaszámot. Jól kezdődik... Gondolom, leterhelt most a rendszerük...
-
Berci77
tag
válasz zerodot #2505 üzenetére
Köszönöm az infót!
Elolvastam, megpróbáltam egy táblázatba összesíteni a változásokat.
Starter csomag tényleg csak próbálgatásnak, játéknak jó a Perk-ek nélkül, ennyire alacsony (100 Eur) visszatérítési limittel.
Everyday csomagnál + 10 Eur költség havonta az eddigi 5-höz képest, összesen 15, ezért Pluton nélkül max 15 Eur a visszatérítés (500 Eur után, viszont az átváltások miatt a valós nyereség 1%, azaz 5 Eur), a 2 Perk maradt, viszont az egyiket "ellőttem" a Curve Black-re, ami a Plutus nélkül meg nagyjából fölösleges lenne, szóval ha kihasználom, akkor valós 10+5 Eur a visszatérítés, az sem kp-ban. Hááát, jó hogy előfizettem... -
törölt tag
válasz ddsteel #2511 üzenetére
Nekem Revoluton van "némi" kripto és bogarásztam ezt a kérdést. Az elmúlt időszakban "rendezték" ezt jogilag. Tehát a kriptó mint tevékenység már adóköteles, sőt utólag be lehetett vallani visszamenőleg is, volt amnesztia.
Ennek ellenére teljes káosz az egész. És csak idővel derül ki mi a pontos helyzet. Egyszerű kérdésekre sem tudott senki egzakt választ adni. Ami nem mainstream tőzsdés dolog.
Bonyolítja a dolgot, ha euró váltás van a képbe, mert forinttal kell számolni napi MNB közép árfolyamon.
Bonyolítja a dolgot, ha kriptavalutát adsz veszel. Itt ha ez zajlik az már lehet adóköteles, vagy szabályok alá esik.Persze van egy napi összeg ami alatt ingyenes ez kb 20.000 forint. Azt nem tudom, hogy a tranzakció szám számít-e. De éves szinten is van egy keret.
Ezek a kártyás vásárlások, nem olyanok mint amikor bankkártyával, hitelkártyával vásárolsz. Jellemzően mindenhol meg kell adni az adóazonosító jelet. Jelenleg csak a kapacitás függvénye mivel foglalkoznak a hatóságok, de a mesterséges intelligencia használatával egy egyre gyorsabb és kiterjedtebb lesz, digitális adatoknál meg mindent lehet ellenőrizni.
Nehogy nagy szívás legyen a vége.
https://kriptoadozas.hu/gyik/
5. kérdés hasonló.[ Szerkesztve ]
-
66zio
aktív tag
válasz #33802016 #2510 üzenetére
Sose kellett még ezzel foglalkozom szóval nézzetek utána jobban, de ilyesmiket olvasok:
„Van kivétel az adózás alól?
A kis összegű nyereséget nem kell leadózni, ez három feltétel együttes meglétének függvénye.
Ha
- az egyes ügyletekből származó bevétel nem éri el darabonként a minimálbér 10 százalékát,
- és naponta legfeljebb csak egy ilyen kiadásod volt,
- és a teljes nyereséged az egész évben nem éri el a havi minimálbér összegét,
akkor az nem adóköteles.” -
ddsteel
aktív tag
Igen, az EUR5 azért jobban hangzott Everyday planben... Szerintem csak annak éri meg, aki hosszú távon birtokolna PLU-kat és arra játszik, hogy egyszer majd nagyon felmegy az értéke... Én magamtól nem vennék kriptót, bár így is fizetek érte, de kicsit más, mintha direktbe venném. Persze kb ugyanaz. Nem tudom, át kell gondolni... Plusz nálunk, hogy nincs EUR még a 2x-i váltás is ront a megtérülésen.
[ Szerkesztve ]
-
66zio
aktív tag
-
zerodot
aktív tag
válasz Berci77 #2504 üzenetére
Ja az elsőnél nem kell Revolut vagy más kártyán puffer EUR egyenleget tartani.
A második talán akkor lehet jobb, ha az ingyenes subscriptionben vagy és ki akarod maxolni a 250 eurós limitet a Plutuson, azt könnyebb lehet másik kártyáról hó végi GBITeléssel összerakni.BTW: a héten újítások jönnek a Plutusnál, valószínűleg változások lesznek a subscription és stake tierek és a hozzájuk tartozó rewardok kapcsán.
-
Berci77
tag
válasz zerodot #2503 üzenetére
Köszönöm szépen, ez akkor így működhet két módon is:
- eredeti terhelés megy a Plutusra, hó végén átteszem, amit kell a hitelkártyára, vagy
- eredeti terhelés megy a Revolutra, ott legyen elég EUR egyenleg (kártya Curve-ben eurósra beállítva), hó vége előtt újraosztom a Ft-os hitelkártya, vagy a Plutus felé.
Van jelentősége, melyiket választom? első azért egy fokkal egyszerűbb lenne. -
Berci77
tag
Köszönöm szépen a magyarázatot. Sajna egy hosszabb hozzászólásom eltűnt, már nem akartam újraírni, itt a lényeg:
- legutóbb lehet, hogy kicsit ömlesztve írtam, nem tudom, mennyire volt érthető.
- A te ötleted mennyiben más, mintha eleve a Plutusra vásárolok, aztán a Ft-os költésből annyit átrakok a hónap vége előtt a hitelkártyára, amennyivel ki tudom maxolni az ottani visszatérítést? Nem mintha a Revolut nem lenne megoldható, de egyel több számlát kellene figyelgetni.
- ha jól értem, utólagosan devizát váltani nem lehet, azaz a vásárlástól eltérő pénznemre később átterhelni GBIT-mal, viszont ha eredetileg a Ft-os kiadást Euróban fizettem, akkor később azt mégis visszarakhatom Ft-ra, azaz csak “lemondok” a fölösleges váltástól, tehát ez működik. Ugye? -
ACE-
addikt
válasz Berci77 #2500 üzenetére
Nem tudom hogy pontosan átment-e. Ha eredetileg Ft-ban fizettél, és a Curve-ben lévő kártyád euróra volt állítva, akkor a Curve váltja át a Ft-ot euróra, és abban terhel. Ha egy ilyen tranzakciót Gbit-elsz egy Ft-ra (eredeti pénznemre) állított kártyára, akkor az eredeti összeget fogja terhelni, a váltott eurót pedig visszaküldi az auróra állított kártyára.
Hitelkártyáról amúgy sem ajánlatos visszaterhelést csinálni...
Szóval úgy tudod megcsinálni hogy eleve egy eurós számlára mutató kártyát használsz eurósként, pl. egy Revolut, amin előzetesen veszel eurót. Ha később nem a plutus-ra teszed ezt át, akkor egy Ft kártyára, akár a hitelkártyára tudod átrakni.Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Poco X6 Pro - ötös alá
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Óra topik
- Projektor topic
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest