Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ddsteel #2511 üzenetére
Nekem Revoluton van "némi" kripto és bogarásztam ezt a kérdést. Az elmúlt időszakban "rendezték" ezt jogilag. Tehát a kriptó mint tevékenység már adóköteles, sőt utólag be lehetett vallani visszamenőleg is, volt amnesztia.
Ennek ellenére teljes káosz az egész. És csak idővel derül ki mi a pontos helyzet. Egyszerű kérdésekre sem tudott senki egzakt választ adni. Ami nem mainstream tőzsdés dolog.
Bonyolítja a dolgot, ha euró váltás van a képbe, mert forinttal kell számolni napi MNB közép árfolyamon.
Bonyolítja a dolgot, ha kriptavalutát adsz veszel. Itt ha ez zajlik az már lehet adóköteles, vagy szabályok alá esik.Persze van egy napi összeg ami alatt ingyenes ez kb 20.000 forint. Azt nem tudom, hogy a tranzakció szám számít-e. De éves szinten is van egy keret.
Ezek a kártyás vásárlások, nem olyanok mint amikor bankkártyával, hitelkártyával vásárolsz. Jellemzően mindenhol meg kell adni az adóazonosító jelet. Jelenleg csak a kapacitás függvénye mivel foglalkoznak a hatóságok, de a mesterséges intelligencia használatával egy egyre gyorsabb és kiterjedtebb lesz, digitális adatoknál meg mindent lehet ellenőrizni.
Nehogy nagy szívás legyen a vége.
https://kriptoadozas.hu/gyik/
5. kérdés hasonló.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest