Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
válasz ddsteel #2574 üzenetére
A lényeg az, hogy a 3% cashbackből mennyi marad meg a váltogatások után. Ez ugyanaz mindkettőnél. Amúgy Plutusnál a 10 eurós Everyday planben 2 perk van, szóval elvileg 1 perket kapsz ingyen, úgyhogy kvázi ez is ugyanaz, mint ennél az újnál. Legalábbis ideális esetben Persze bekavar a PLU jelenleg bonyolult eladása.
Én amúgy egyelőre használom a plutust, remélem idén sikerül elindítaniuk a dexet. Addig is gyűjtöm a PLU-t, aztán ha a bullban felpumpálják az árát, akkor jól jártam, ha meg nem, akkor nem Elvégre kriptós projekt, vagy bejön vagy nem
Esetleg utánanézek még ennek a Renegade-nek is kriptós fórumokon, de ami azt illeti nekem nem nagyon van kedvem játszadozni vele, így is túl sok kártyám van már és csak az időt rabolja ez a millió fintech meg kriptós acc/kártya, főleg ha napi szinten képben akarsz lenni velük... -
törölt tag
válasz ddsteel #2511 üzenetére
Nekem Revoluton van "némi" kripto és bogarásztam ezt a kérdést. Az elmúlt időszakban "rendezték" ezt jogilag. Tehát a kriptó mint tevékenység már adóköteles, sőt utólag be lehetett vallani visszamenőleg is, volt amnesztia.
Ennek ellenére teljes káosz az egész. És csak idővel derül ki mi a pontos helyzet. Egyszerű kérdésekre sem tudott senki egzakt választ adni. Ami nem mainstream tőzsdés dolog.
Bonyolítja a dolgot, ha euró váltás van a képbe, mert forinttal kell számolni napi MNB közép árfolyamon.
Bonyolítja a dolgot, ha kriptavalutát adsz veszel. Itt ha ez zajlik az már lehet adóköteles, vagy szabályok alá esik.Persze van egy napi összeg ami alatt ingyenes ez kb 20.000 forint. Azt nem tudom, hogy a tranzakció szám számít-e. De éves szinten is van egy keret.
Ezek a kártyás vásárlások, nem olyanok mint amikor bankkártyával, hitelkártyával vásárolsz. Jellemzően mindenhol meg kell adni az adóazonosító jelet. Jelenleg csak a kapacitás függvénye mivel foglalkoznak a hatóságok, de a mesterséges intelligencia használatával egy egyre gyorsabb és kiterjedtebb lesz, digitális adatoknál meg mindent lehet ellenőrizni.
Nehogy nagy szívás legyen a vége.
https://kriptoadozas.hu/gyik/
5. kérdés hasonló.[ Szerkesztve ]
-
TigerDzsó
tag
válasz ddsteel #2486 üzenetére
2023. március 1-ig működött a PlutusDEX, ahol közvetlenül a kártyádra kaptad az eladott PLU ellenértékét, ezt március 1-től szüneteltették előreláthatólag június 30-ig.
Azonban a napokban jött a hír, hogy június 30 helyett Q4-ben fog visszajönni a PlutusDEX, aminek PlutusSwap lesz a neve.Itt a cikk róla: https://medium.com/plutus/important-update-plutusdex-paused-eea-99f8d2747723
Addig csak MetaMask és hasonló megoldásokkal tudod eladni a PLU-dat.
Ehhez ezt a leírást találtam: https://www.reddit.com/r/plutus/comments/146zshi/buying_selling_and_swapping_plu_guides/ -
zerodot
aktív tag
válasz ddsteel #2482 üzenetére
2-3 munkanap, szóval hétvégéstül simán lehet 5 is, ja. Peches esetben még több is. A kártyaszolgáltató korlátozása miatt van, mert limitált összeg lehet valami központi számlán, amiről a kártyákra megy a pénz. Félóránként töltik fel, UK working hours idején, ha épp elkapsz egy ilyen pillanatot, akkor amúgy instant átmegy a pénz. Szóval emiatt cserélik le most a kártyaszolgáltatót másikra (Modulr).
Curve GBIT funkció hasznos, azzal utólag át lehet rakni a vásárlásokat a Plutusra, én rendszeresen ezt csinálom, csak ehhez már alapból egy eurós kártyára érdemes vásárolni, illetve ha csak ingyenes Curve-öd van, ott korlátos a GBIT.
PIN kóddal nincs tapasztalatom, én 100% Curve mögül használom, a Plutus kártya a fiókban hever...
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz ddsteel #2480 üzenetére
A kártyával való feltöltést leszámítva valid. Július 25-től lesznek elérhetők a virtuális kártyák (ill. friss regisztrálóknak már korábban - részletek itt) és onnantól remélhetőleg vége a 2-3 napos topup szenvedésnek.
A pénznem átállítás a Curve hibája miatt nem ment, de már működik. Euróra állítsd, máskülönben HUF (vagy bármi nem-EUR) fizetésnél a Plutus váltana és náluk magas fx díjak vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest