Új hozzászólás Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
Fú.. köszi.
Aszem jobb lett volna ezeket előbb tudni akkor nem fogyasztok el több kiló pótmétert meg nem huzom a saját időm
''Ezért ha pl. 500 ohm körüli potmétert kötsz a ventivel sorba, akkor csak a teljes ellenálláspálya max. 20%-át (vagy még kisebb hányadát) fogod kihasználni.''< Igen ezeket észre is vettem...
Na most akkor a megoldás ez a huzalpotméter vagy teljesítmény potméter ahogy előtted említették, na most a 150 es az ilyen volt de az meg elmelegedett pár nap alatt most akkor ebből milyet kéne venni? -
virkir
veterán
Most már jó lenne kideríteni, valójában hogyan működik az alaplapi ford. érzékelés.
Mivel ha impulzust számol akkor hogy magyarázod azt ha kettő ventit kötök az alaplapi csatlakozóra, és csak az eggyiket mérem, akkor is megváltozik a ford. értéke ahoz képest ha csak egy venti van csatlakoztatva. -
pip
aktív tag
Kosz, igy mar minden vilagos. Kozben en is kiserleteztem, ''manualisan'' csokkentettem a fordulatszamot (ertsd kezzel fekeztem
) es tovabbra is helyesen mutatta az Everest. Ugy nezem, ha 2500 ala csokkentem az mar alig hallhato, nekem megfelel. A procihomerseklet pedig a fekezesi kiserleteim soran nemhogy felment volna, de lement 27-28 fokra, gondolom azert mert levettem a haz oldalat. Akkor tehat ellenallas lesz belole.
Most mar csak az nem vilagos, hogy miert nem megy jelenleg lennebb a fordulat annal a buvos 3100 -as erteknel. Mondanom sem kell, hogy 28 fokos proci mellett is 3100-on forog , azt hiszem csak azert, hogy bosszantson, mert mas okat nem latom... Valahova be van irva ez az also hatar es az alaplap igy szabalyozza? Vagy egyszeruen nem kepes kisebb feszultseget adni a ventillatornak? Ez utobbi valoszinunek tunik, mert egy A64 2800+ -rol van szo, ami a legkisebb a 64-es rokonok kozott, igy lehet hogy a nagyobb procik nagyobb ventillatorral erkeznek, amelyek lassabban mennek ugyanazzal a fesszel. Vagy hulyeseget mondok?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest