- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Aktív témák
-
[w]
őstag
Mike!
remelem meg megvagy es azota mar megcsinaltad azt a gephazat! :)
nekem legutobbi hozzaszolasom ota nem sikerult fenykepezot szereznem, de mivel ma vettem egyet, igy az utolso akadaly is elharult az elol, hogy kozoljem azt az eredmenyt ameddig eljutottam.
roviden, egy szoval: kitartas! :P
[w] -
LukE
veterán
válasz
#peacemaker #198 üzenetére
obi|parktiker|baumax
-
[Mike]
tag
válasz
#peacemaker #198 üzenetére
Hát ez engem is foglalkoztat...szerintem (legalábbis én itt fogom kezdeni a keresést) üveges a legcélszerűbb. Ha Nála nem is lehet, talán mond vmi okosat, hova menjek!:)
-
#peacemaker
csendes tag
üdw!
Hol lehet plexit kapni Pesten vagy Pestközelben? :F
#peacemaker -
[Mike]
tag
Homm, oksa! Amúgy pontosan ezért próbálkozok, ilyen radikális dolgokkal. 2 színt még én sem láttam. Sőt vannak más olyan moddok a házon, amit még nem láttam máshol. Képeket pont emiatt majd csak akkor teszek fel, ha teljesen készen leszek! Ez szerintem, ha monden jól megy olyan december végére esedékes!:) Addig is télleg érdekelnének a Te képeid márcsak miheztartás végett is!:)
-
[w]
őstag
válasz
#peacemaker #195 üzenetére
a hsz. elso felehez majd jon vmi okos es mond egy jot tippet :)
[w] -
#peacemaker
csendes tag
Hell!
Tudtok ajánlani egy olyan festéket ami:
-gyorsan szárad
-olcsó
-könnyű beszerezni
-nem ecsettel kell felvinni
-fémre és műanyagra is jó?
Más:
A plexit le lehet festeni úgy,hogy átlátszó maradjon, vagy csak gyárilag szinezett plexit lehet kapni?
üdw. #peacemaker -
[w]
őstag
szerintem is egyszeruen melle ragasztod. atfedessel ne probalkozz, mer az nagyon idetlen, viszont ha eleg ugyes vagy akkor tutira nem lesz csik a ketto kozott. talan itt johet szoba a szappanos megoldas, amivel lehet csusztatni.
kivancsi vagyok hogy sikerul majd! ilyen ketszinu variaciot nemtom elkepzelni, ugyhogy lecci kepet majd mellekelni! :)
havertol en is holnap kerem el a gepet, azt maj csinalok parat en is!
[w] -
[Mike]
tag
Nyah megvettem a fóliát, mindjárt 2 félét is! Úgy szeretném felrakni, hogy az alján a fekete és felette a kicsit márványosabb fekete legyen. Meg lehet azt oldani, hogy ne látszódjon erősen a csík a két fólia között? a kontraszt a két szín között nem vészes, csak a csíktól tartok. Szal van erre vmi trük?? olvastam a hajszárítót, a szappanos vizet stb...erre nincs vmi? Mondjuk hajsütővassal vagy mitomén...:F :F :F
-
j.bravo
addikt
Vettem folyékony fát.
A szaki a boltban azt mondta, hogy bár max. 1mm van a dobozra írva, nyugodtan kenhetem akár centi vastagon is; meg hogy ő is használta már 2 centi vastagon.
Na én is.
Kicsit megrepedezett a tetején ugyan, de tényleg jól tömött. Még egy vékony réteg kell majd a tetejére és jó lesz. :D
Arra gondoltam egyébként, hogy matt festékkel festeném le szerencsétlen asztalt, és utána lakkoznék rajta még egyet.
Eredetileg matt zománcra gondoltam, egy másik szaki a bótba' aszonta, hogy van fekete alapozó is, miért nem csinálom azzal?
Szóval Dokibá, szerinted milyen lesz, ha fára fekete alapozót kenek (mondjuk ken-csiszol-ken... 2-3 rétegben), pl. Trinát univerzális alapozót; aztán ennek a tetejét lakkozom?
Ha ez az út járható, akkor erre fújhatok spray-s akrillakot is, vagy inkább csónak-, bútor-, vagy parkettalakkot inkább?
Ja, és lakkhengerrel (szivacshenger) terveztem felvinni az alapozót, ill. (term. másikkal) a lakkot is, ha nem tudom fújni.
Lehet ezzel szépen dolgozni? Vagy ecset jobb?
Kösz előre is! -
[w]
őstag
jo, tehat balf*sz modon megint kimaradt egy kerdesre a valasz, itt potolom.
ami a meglevo meghajtok (rack, cd) elolapjat illeti arrol meg nem dontottem.
az viszont biztos, hogy lesz majd egy enermax controlpanel es egy msi-fele iro, de ezeket mar kapasbol fekete szinben veszem meg, igy ezek festesevel mar nem kell foglalkozni. (hacsak ki nem talalom, hogy milkalilara festem az egeszet...)
tehat marad a rack es a cdrom, amiket majd talan aprolekosan, inkabb nem fujva, hanem modellfestekkel kenve fogok atszinezni. van egy modellezo cimboram, o vallalta hogy segit, esetleg pisztollyal lefujja, ha nagyon elbaltaznam. elmondasa (es munkai) alapjan a ''sima'' fekete modellfestek eleg jol fog mutatni, ha meg nem, akkor lekapar, felfuj masik. aszonta segit ;]
[w] -
[w]
őstag
jaja, a hajszaritos dolog irtora bejon es nagyon ecceruen hasznalhato is. :)) (7vegen lesznek kepek)
[Mike] - hogy neked is valaszoljak: az elolapot fujni szeretnem, de mivel ez alaposabb felkeszulest igenyel, arra tobb idot szeretnek majd forditani, ami jeleneleg nem all rendelkezesemre... :((
[w] -
Dokibá
aktív tag
Nna, tennap leírtam már ezt, de valamiért nem ment el: a profik így csinálják-szappanos vízzel
bespriccelik a felületet (a vizes felületre elvileg speciális, pl MacTac fólia rakható). Erre felrakják
a matricát és mivel vizes, simán lehet tologotni, hogy a megfelelô helyre kerüljön+a vizet
könnyebb kinyomni a fólia alól, mint a levegôt. A víz rövid idô alatt elpárolog a fólia alól és az
lerobbanthatatlanná válik. A hajszárítós trükköt is profik használják, el sem hiszitek, milyen
felületekre húznak matricát ezzel a módszerrel... -
[w]
őstag
hat, nekem az volt a legkisebb bajom a folyamat soran :))
fogtam hajszaritot es mikozben huztam a lyukba a foliat, melegitettem. aztan gyorsan jol belesimitgattam a ronggyal, es megint melegites, simitgatas, stb.
ezt kb. 4-szer csinaltam meg egymasutan es kurvajo lett, elegedett vagyok. :) -
Mustar
tag
Én is fóliával csináltam meg kékre és tökjó lett, az eleján kicsit meggyűrődött, szal ott nem 100% de egyébként jó. Ja és festek rá ezüst makettfestékkel ereket (oroginal ötlet, nem akarom más gépen látni amig az enyémen nincs ;] )
-
[w]
őstag
nah, hat biztosan sokan lesznek, akik most hulyere rohogik magukat, de en fogtam magam es az elmult 2 oraban total kenyelmesen bevontam a gephazat fenyes, fekete ontapados foliaval. :)
[w] -
tsello
aktív tag
Akkor is nem gond ha ugyanúgy csinálod mint a cikkben.
A festék típusát leírtam ez az árnyalat teljesen olyan mint amivel gyárilag fújnak. -
tsello
aktív tag
Tükörfényes házfényezés:
http://www.internews.hu/intercool/index.phtml?page=cikk&id=144
Fújni szerintem jobban lehet mint festeni. Ezeken a kis felületekn meg fog látszani ha egy picit is elfolyik a festék, de ha messziről fújsz akkor biztos hogy fel tudod hordani a festéket egyenletesen. Én is ezt tettem és tényleg tuti.
Ja a festék ára 746 Ft a tescoban. -
[Mike]
tag
-
[w]
őstag
-
[w]
őstag
hat az ugy volt, hogy...
valakitol mar hallottam itt a dolgot, de en nagyon festes/fujas parti voltam.
aztan rajottem, hogy a festes nem is olyan egyszeru, viszont nagy feluleteket egy ovodas is be tud boritani vmi matricaval... :)
festek meg tapeta mar van, csak ido nem nagyon, ez a szuk keresztmetszet. -
[w]
őstag
no, esetleg csinalt mar valaki ujabban ilyen ontapados tapetas megoldast?
mert vettem 2 metert es ha nem biztato a dolog, akkor inkabb felragasztom a szekrenyemre :)
[w] -
tsello
aktív tag
Na megint festegettem (fújogattam). Most a cd-rom tálcáját elejét fújtam le.
A spray amit csak ajánlani tudok:
Holts COLOR MIX (CGA11N) Matt Black
Tescoban kb 900 Ftért lehet kapni. -
PiSoft
tag
Hát ezt bebuktam... :)
Nem olvastam el csak az első 30 hozzászólást... Ez égő, de legalább nem voltam OFF...
Amúgy minden igaz, amit írtam!
Üdv:
PiSoft -
PiSoft
tag
Hali!
Bár kicsit későn szólok, de csak most olvastam a témát. Én elég sokat makettezek, és így soxor kerülök kapcsolatba makettfestékekkel. Kis felületekre nagyon jók, és megfelelő hígitással tökéletesen fednek. Kb. 10-14 ml-es tégelyegben vannak, és gyakorlatilag nagyrészt extra minőségű zománcfesték van bennük. Az áruk kb. 250-300 HuF, a színárnyalatok száma pedig végtelen... :) Na jó, nem az, de van vagy 100 árnyalat, matt, selyemfényű és fényes kivitelben, ráadásul vannak extra színek is, mint pl. rézszín, ami olyasmi, mint a metálarany. Szóval szerintem érdemes körülnézni ezen a piacon is!
Üdv:
PiSoft -
Dokibá
aktív tag
Összeveszhetnek. Jobb egyből normálisan megcsinálni, mint később szívni... A Standox festékek literje 15k, a legkisebb mennyiség amit megvehetsz 1 deci. Én bázisfestéket használok, amit utólag lakkozni kell, a lakk kétkomponensű és komponensenként annyiba kerül, mint a festék. Ha nincs tapasztalatod fényezésben, szerintem ne próbálkozz vele. A cianoakrilátos lakk enyhén szólva káros az egészségre.
-
j.bravo
addikt
Meg lehet tenni ugyanezt nem csak műanyaggal, hanem fával is?
Azaz lefújni alapozóval, utána ''rendes'' festékkel?
(van itt egy rozzant asztal, amit lehet hogy ki kéne dobni, de már annyi munkát öltem bele, hogy mégse. Próbálom használható állapotba hozni, utána pedig eredetileg lakkozni akartam színtelen lakkal, de ahogy az előző rétegeket csiszoltam le, láttam hogy van egy csomó hely amit javítani kell. Neki is estem volna pl. Uverapiddal, de ahogy a régi epokittet vakargattam ki, láttam hogy sokkal több foltoznivaló van rajta, mintsem jól nézne ki utána színtelenre lakkozva...
Tényleg, ilyesmire Epokitt, Uverapid, ilyesmi jó szerintetek? Vagy valami mást ajánlanátok?)
Azt a Maestro nevű spray-s akrilfestéket ill. alapozót néztem ki. Még nem vettem meg. Mi a véleményetek...? -
[Mike]
tag
És mi van akkor, ha fogom a ház elejét ami már le van kenve festékkel és egyszerűen ráfújom a mattot? Mi lesz vele? össze csak nem vesznek elvégre fekete, fekete! Vagy tévedek? És a Standox milyen árfekvésű? Végülis modellfestéknek is van ilyen fúvókás qwaannyja szal lehet az lesz a szolüsön!:)
-
Dokibá
aktív tag
Na várjámá'. Műanyag? Aszittem oldalapokról beszélünk. Műanyagot nitrohigítóval SE és kromofággal SE mosogass. Marad a csiszolás. Festéket nem nagyon tudok ajánlani, én csak Standoxot használok, de az nem ez az árkategória. Egyébként a modellfesték működhet, az direkte műanyagra való.
-
tsello
aktív tag
A műanyagnak a polír csiszolóvászon tesz jót. Ahogy a cikkben írták 800at is vehetsz, a lényge hogy a festék lejönnön és utána a műanyagon ne legyen festék és felülete sima legyen. Ezért kell ez a csiszolóvászoon hogy ne érdes felületre fess.
-
[Mike]
tag
Megnéztem a képet...Enyém így fest. Bár rossz minőségű képek (webcam).
[L]http://www.tar.hu/tmike/hazam2.jpg[/L]
[L]http://www.tar.hu/tmike/hazam3.jpg[/L]
[L]http://www.tar.hu/tmike/hazam4.jpg[/L]
Aszongya körbenéztem van itthon kromofág. Azzal a műanyagot akkor hanyagolom...Dee a nitrohigító sem hiszem, hogy a műanyagnak jót tesz vagy tévedek? :F -
tsello
aktív tag
Azér a nitrohígitóval is finoman mert abból is van láttam már olyat ami ''zsíros'' egy kicsit és az nem túl előnyös.
Kromofág a festéket leszedji de a műanyagozott festéket nem, de gondolom a gépre nem ezt raknak.
A kromofág egyébként nem drága. Kromofág után polírozd fel a felületet csiszolóvászonnal és biztos hogy szép felületet érsz el.
A másik topciba beszúrtam egy linket ahol a srác csinált nagyon szép festést.
Ajánlatos elolvasni mit is írt a srác. -
Szeke
senior tag
válasz
Nowhereman #140 üzenetére
Igen.
-
tsello
aktív tag
Már másik topicba irogattam pár sort hogy én melyik festéékel fújtam.
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=27143&start=0#msg19[/L] -
Nowhereman
őstag
Úgy tünik a (auto, repülő, tank, hajo...) modellekhez használt festékeket csak én használok?
-
Dokibá
aktív tag
Hát ezt így nem lehet megmondani. Régebben foglalkoztam fényezéssel és szívtam amiatt, hogy nem mostam le az azonosíthatatlan eredetű festéket. Én a helyedben lecsiszolnám fémtisztára, rozsdagátló alapozó, majd festék. A kromofág egyébként festékeltávolító szer, fémig leszedi a festéket, használata után alaposan le kell mosni (mondjuk nitrohigítóval), mert ha marad a felületen anyag, a későbbi festéket is kikezdheti. Ha biztosra akarsz menni, ezt az utat választod. A festék tartóssága pedig csak a festéktől magától függ, drágább anyagok általában jóval tartósabbak.
-
[Mike]
tag
Csak annyira kell nekem az eredeti alak, hogy arra mehessen egy alapozó és a festékszóróból ugyanúgy fekete festék, csak matt és nem magas fényű. Milyen alapozás kell neki? kromofág?:) Vagy az mi is?:) És mennyire tartós a festékszórós megoldás? Mármint nem komik attól le, ha hozzányúlok vagy körömmel ''belekapok'' véletlen?
-
[w]
őstag
nekem mar az elejen gyanus volt ez a ''sima zomancfestek azt jovan'' dolog, nem veletlenul hivjak a festekek ezen tipusat ugy ahogy...
mellesleg megvettem ezt a 'Duplicolor' nevu altalanos lakkfesteket, kiprobaltam tobb darabka muanyagon es nagyon primanak tunik. maga a project viszont kesobb esedekes, most nem erek ra.
az meg erdekelne mielott belefogok, hogy a 'felulet elokeszites' mint olyan mit is takar tulajdonkeppen?
[w] -
[Mike]
tag
SzVsZ egyszerű mindannapi magasfényű zománcfesték is elég! Én azzal kentem, látom benne magam :)) és kellemes a színe. Nem költöttem rá sokat, hisz elég olcsó a festék ezen fajtája és az optikai cuccokra is jó volt. Az ábra a házra modellfestékkel készül ami kwázi olajfesték. Nem mutatom még meg majd ha kész lesz!:)
-
Dokibá
aktív tag
-
[w]
őstag
nos. voltam a ho'dos boltba es neztem festekeket, amivel a gephazat le lehetne fujni. talatam egy ilyen ''duplicolor'' nevezetut es az lenne a kerdes, hogy ezzel vajon a muanyag elolapot lehet-e majd festeni, megmarad-e rajta?
esetleg hasznalta mar ezt a tipust valaki? tapasztalat?
vagy mit ajanlotok, amivel tuti jol le lehet fujni a muanyagot is?
[w] -
Dokibá
aktív tag
válasz
Joey_the_man #129 üzenetére
Általában kvarcszemcsés festékkel érnek el színváltó hatást. 1 liter festék 20-50 ropi között van + a lakk, ami 15k/liter. Otthon nem tudod megcsinálni. Hívd fel a Standox-ot, ott tudnak bővebbet mondani.
-
Joey_the_man
tag
Nem volt véletlenülp valaki az Autókiállításon (BNV) okt 15-19. ?? A 17 -es pavilonban, a tuningrészelgen volt egy narancssárgás gépcsoda ( a kék vadállat mellett) Nah azt mondja meg valaki hogyan lehet olyan festst csinálni !! Olyan narancsos -lilás attól függ milyen szögben nézed az adott felületet. . Ha valaki tudja feltétlen írja le az milyen eljárás, kivitelezhető-e házilag, mennyibe lenne szóval sok infót ... :) THx
-
[w]
őstag
hey!
aki nem a festest, hanem a ''tapetazast'' valasztotta, tudna belinkelni kepet, hogy mi lett a vegeredmeny? :)
ido es hozzaertes hianyaban egyre jobb alternativanak latom az ontapados foliat... :D
[w] -
warehorse
csendes tag
Ilyen festéket használt már valaki?
[L]http://www.gideontech.com/guides/vinyldye/ [/L]
Műanyagra jónak tűnik :D
Hol lehet ilyet kapni az országban? -
Dr.Burn
őstag
Kb mennyibe kerrülhet olyan spray-s festék ami hőálló?
-
Nimrod
addikt
Festékem mivel nem volt otthon, nekiálltam alkoholos fekete filccel az előlapnak és zöld színes cerkával. Tök jól néz ki ;]
-
tothjozsef
aktív tag
A műanyag részeket mivel festitek? A fémekkel készen vagyok, nagyon szép lett, de a műanyagokkal gondban vagyok. Ötlet?
-
tildy
nagyúr
válasz
dON't hAcK! #115 üzenetére
Jó de én pl tök hülye lennék ezt saját magam megcsinálni, így is más vágja ki a ház oldalát, meg festi majd be.
Nem bízom ilyen szempontból a saját kezemben... -
tildy
nagyúr
AKi véletlenül nem ügyeskezű vagy fél belevágni ház oldalának kivágásába , festésébe ilyenbe, annak mondom, hogy láttam az európában (kosztolányín) szép moddolt, színes házakat:)
-
GeorgeTerror
senior tag
Na én is festettem tegnap.
De nem vágok a közepébe: kivágtuk, a házam hátuljából a lemez azon részét, amely a beszerelhető venti előtt képez rácsot (akadájt, amitől nem megy a levegő, de legalább hangosabban :) ). Venti (80 mm coolermaster golyós) be. Elé szabvány ventirács, de feketére festve. Szép lett, viszont így be kell festenem a ventimet fehérre, hogy jól mutasson. Van hozzá lakkfilcem. Ha kész lesz és lesz kép tolom föl vhová:) -
dON't hAcK!
aktív tag
Lásd #93!
Már csak 1 kell. :))) -
Mazlee
aktív tag
de a kalapácsosnak pont az a lényege hogy nem kell alapozni semmit.
műanyagra viszont állitólag nem jó.... akkor azt hogy? alapozni és arra? -
dON't hAcK!
aktív tag
válasz
tothjozsef #106 üzenetére
Csiszoltam durvábbal, majd a lehető legfinomabbal. (Ez a legegyszerűbb a dologban). Ezután előkapod a spray-t és bals felső sarokból elindulva balról-jobbra, majd jobbról balra egészen az oldal aljáig haladva szép folyamatosan lefújod.
Spray:1500, de nem tudom, hogy mennyire elég. Lehet, hogy elfogy mielőtt befejezném a házat. :) -
tothjozsef
aktív tag
válasz
dON't hAcK! #104 üzenetére
És fújás előtt csiszoltad, vagy csak úgy ráfújtad? Mennyire sima ez a sima felület? Mert ha ilyen egyszerű, akkor én is nekiesek. Apropó, mennyit kóstál egy ilyen spréh?
-
Mazlee
aktív tag
ahha!
tehát van Hamm... azaz kalapácsos sprayban is? :D -
Mazlee
aktív tag
És kented és szép sima lett?
-
Mazlee
aktív tag
az a kalapács... nevű? :))
Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- Tőzsde és gazdaság
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Realme GT 2 - aláírjuk
- iPhone topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest