Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Értem persze... várj pontosítok. Van egy asztali gépem is amiről pl. írok, és itt csücsül mellettem az ágyon a fémdoboz is a leendő linux birodalom. Ami a Win-t illeti, a laptop olyat csak messziről láthat, azt is úgy hogy megmutatom neki a tokját.

Szóval nincs vész.

Hát úgy gondoltam hogy kiírom DVD-re, bár lehet Pen-drive jobb. Net installt nem igazán akarok, vagy azt érdemes?

-
Carasc0
őstag
Ohh köszi a részletes tanácsadást. Angolul tanulok is épp bár nem vagyok profi de azért a szakmaiban eligazodok. Nos Ubuntu = Debian-ba helyet nem kapó hulladék csomagok összessége. Egyet is értek vele, az nem rendszer az csak valami népszerű átverés (bocs hogy így gondolom). Arch nagyon klassz de nekem túl nehéz.
A laptopra csak linux települne úgy hogy ha hegesztek valamit és elrontom, nem zavar ha reinstall-ra van szükség.
Tanulni viszont a Pere László - Rendszerfelügyelet könyvből szeretnék, bár van neki a Linux felhasználó ismerek című sorozata is, de az nincs meg. A Szabilinux sem rossz.

Amúgy a fedora fele azért is kacsingatok, mert anno a RED HAT 9-et telepítettem és tanultam úgy használni hogy valahogy kézreállt és szimpatikus lett. Tudom hogy a Red hat és a Fedora 2 irány, de mégiscsak a vörös kalap családtagja.

-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Linux tanulásra vettem külön egy laptopot, így tényleg próbálkozhatok minden finomságokkal. Az abszolút alapfogalmakkal tisztában vagyok, és próbálkoztam is linux telepítéssel és használatával. Hosszab szünet után úgy gondolom megint belekezdek. A gondom az hogy Debian-t telepítettem eddig de rájöttem hogy kezdőknek sztem nem a legjobb, de lehet nem voltam tényleg eléggé kitartó. Viszont a Fedora is tetszik.
Több véleményt és ellenvéleményt olvastam róla. Láttam hogy most jött ki a Fedora 20 az új továbbfejlesztett Gnome 3.10-el. Szerintetek érdemes feltenni és nyomogatni/tanulgatni? Sokan lebeszéltek a GNOME 3-ról, igaz eddig csak a régi GNOME-t ismertem, de főleg a KDE-t.
A laptop amúgy HP Probook 4740s...
Köszönöm a tippeket/javaslatokat előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két népszerű Sennheiser kapott USB-C csatlakozást
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Battlefield 6
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80 PLUS Gold
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4432, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest