- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- E-book olvasók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Probléma DVD/CD íróval
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
veterán
Megpróbálom.
Semmi, a dell BIOS-a olyan szinten fapados, hogy el se hinnéd. a Boot prioritáson, virtualizáción meg 1-2 alap dolgon kívül semmi mást nem lehet benne állítani, tiszta szégyen
VGA-ra vonatkozó beállítások egyáltalán nincsenek.A GPU lekapcsolást beírnád még nekem? Ha nem működik megnézném egyből azzal. Amúgy switcheroo-t próbáltam már, de semmi.
-
Pano
veterán
[root@localhost liveuser]# echo low > /sys/class/drm/card1/device/power_profile
[root@localhost liveuser]# cat /sys/kernel/debug/dri/1/radeon_pm_info
default engine clock: 600000 kHz
current engine clock: 599970 kHz
default memory clock: 900000 kHz
current memory clock: 899430 kHz
voltage: 900 mV
[root@localhost liveuser]# echo mid > /sys/class/drm/card1/device/power_profile
[root@localhost liveuser]# cat /sys/kernel/debug/dri/1/radeon_pm_infodefault engine clock: 600000 kHz
[root@localhost liveuser]# echo auto > /sys/class/drm/card1/device/power_profile
[root@localhost liveuser]# cat /sys/kernel/debug/dri/1/radeon_pm_infodefault engine clock: 600000 kHz
[root@localhost liveuser]# echo low > /sys/class/dpm/card0/device/power_profile
bash: /sys/class/dpm/card0/device/power_profile: No such file or directory
[root@localhost liveuser]# echo low > /sys/class/dpm/card1/device/power_profile
bash: /sys/class/dpm/card1/device/power_profile: No such file or directory
[root@localhost liveuser]#Sajnos egyik se hozott semmi valtozast

-
Pano
veterán
Fuvel-faval

[liveuser@localhost ~]$ su
[root@localhost liveuser]# ls /sys/class/drm/card1/device
boot_vga graphics local_cpus resource0
broken_parity_status hwmon modalias resource0_wc
class i2c-10 msi_bus resource2
config i2c-11 msi_irqs resource4
consistent_dma_mask_bits i2c-12 numa_node rom
d3cold_allowed i2c-13 power subsystem
device i2c-14 power_method subsystem_device
dma_mask_bits i2c-7 power_profile subsystem_vendor
driver i2c-8 remove uevent
drm i2c-9 rescan vendor
enable irq reset
firmware_node local_cpulist resource
[root@localhost liveuser]#Igy atlathatobb:
-
Pano
veterán
Nincs több ötlet?

-
Pano
veterán
[root@localhost liveuser]# cat /sys/kernel/debug/dri/1/radeon_pm_info
default engine clock: 600000 kHz
voltage: 1000 mV
[root@localhost liveuser]#tehat total maxon. A lekerdezes a venti felporges utan egybol lett futtatva.
Az irasodban levo low profil beallitast kiadtam neki, de semmi. -
Pano
veterán
Na, kozbe eljutottam odaig
[root@localhost liveuser]# echo low > /sys/class/drm/card0/device/power_profile
bash: /sys/class/drm/card0/device/power_profile: No such file or directory
[root@localhost liveuser]# cat /sys/class/drm/card0/device/power_method
cat: /sys/class/drm/card0/device/power_method: No such file or directory
[root@localhost liveuser]# /sys/class/drm/card0/device/power_method
bash: /sys/class/drm/card0/device/power_method: No such file or directory
[root@localhost liveuser]# cat /sys/class/drm/card1/device/power_method
profile
[root@localhost liveuser]# cat /sys/class/drm/card1/device/power_profile
[root@localhost liveuser]#0-ra nem erzekel kartyat, valamint
Itt az intel hdt latja. Viszont ami erdekes, hogy a rendszer az elejen csendes, csak par perc mulva vadul be.
-
Pano
veterán
Eddig jutottam
[liveuser@localhost ~]$ lspci | grep Radeon
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Thames XT [Radeon HD 7670M]
[liveuser@localhost ~]$ dmesg | grep radeon
[ 2.121356] [drm] radeon kernel modesetting enabled.
[ 2.121431] radeon 0000:01:00.0: enabling device (0000 -> 0003)
[ 3.784870] radeon 0000:01:00.0: VRAM: 1024M 0x0000000000000000 - 0x000000003FFFFFFF (1024M used)
[ 3.784874] radeon 0000:01:00.0: GTT: 512M 0x0000000040000000 - 0x000000005FFFFFFF
[ 3.785084] [drm] radeon: 1024M of VRAM memory ready
[ 3.785085] [drm] radeon: 512M of GTT memory ready.
[ 3.785167] radeon 0000:01:00.0: irq 47 for MSI/MSI-X
[ 3.785180] radeon 0000:01:00.0: radeon: using MSI.
[ 3.785231] [drm] radeon: irq initialized.
[ 3.785841] [drm] enabling PCIE gen 2 link speeds, disable with radeon.pcie_gen2=0
[ 3.788446] radeon 0000:01:00.0: WB enabled
[ 3.788449] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x0000000040000c00 and cpu addr 0xffff880151819c00
[ 3.788452] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 3 use gpu addr 0x0000000040000c0c and cpu addr 0xffff880151819c0c
[ 3.808823] [drm] radeon: power management initialized
[ 3.808943] radeon 0000:01:00.0: No connectors reported connected with modes
[ 3.810577] radeon 0000:01:00.0: fb1: radeondrmfb frame buffer device
[ 3.810590] [drm] Initialized radeon 2.30.0 20080528 for 0000:01:00.0 on minor 1
[liveuser@localhost ~]$ cat /sys/kernel/debug/dri/0/radeon_pm_info
cat: /sys/kernel/debug/dri/0/radeon_pm_info: Permission denied
[liveuser@localhost ~]$ su/
bash: su/: No such file or directory
[root@localhost liveuser]# cat /sys/kernel/debug/dri/0/radeon_pm_info
cat: /sys/kernel/debug/dri/0/radeon_pm_info: No such file or directory
[root@localhost liveuser]# -
Pano
veterán
Üdv!
Bocsi, hogy ide is besírom a dolgot, de nem akarok úgy járni, hogy én nem jártam végig minden lehetséges dolgot

A megoldásra váró probléma a következő lenne:
Adott egy Dell noti -az aláírásomban részletesen- és az a gond, hogy linux alatt a venti iszonyat mód pörög és hangos, melegszik minden és felére esik vissza az akku idő. Valamiért olyan, mint ha ezerrel járatná vagy a procit, vagy a vidi karit (esetleg mindet egyszerre). Pedig U-s procim van, ráadásként energia takarékos is.Tehát a linux meglétét úgy éli meg, mint ha extrém terhelés alatt lenne, mint pl egy játék futna.
A laptophoz alapból az ubuntu 12.04 volt előtelepítve, de emiatt le kellett szednem és Win-t pakolni rá (az alatt semmi gond, szinte nulla melegedés és csendes).Futtattam a fedorát live usb-ről, a jelenség ugyan az, talán annyi különbséggel, hogy kevésbé melegszik, de azzal is iszonyat vadászgép hangja van. Fedora alap esetben az Intel HD4000-et érzékeli, ami nem is lenne probléma, mert linux alá bőven elegendő.
Ubuntu közösség azt írta, hogy sajna erre nincs megoldás ha a switcheroo nem hoz változást (sajnos nem hozott), fedora alatt tudtok valamit?
Szabadulnék a Wintől már nagyon, de így esélytelen
Az élettartamát meg nem akarom a notinak csökkenteni, hogy még a szövegszerkesztés alatt is úgy jár, mint ha nyúznám. No meg idegesít is, főleg ha konferencia teremben előttem a noti és az egész terem az enyémtől zajos. -
Pano
veterán
Sziasztok!
Fedora 18 miként nyeli be az új Ati drivert? Felmerjem tenni?
Az előzővel az volt a gond, hogy restart után meghalt a gnome és nem tudtam vele mit csinálni. -
Pano
veterán
Ne is mond, én is szenvedek vele keményen.
Kezdődött úgy, hogy egy régi x1950-m volt, ami fogta magát és összerottyant, de ahhoz meg nem volt egyáltalán driver támogatás linux alatt, csak nyílt, mert régi volt a kártya. Kényszerűségből most meg az alaplapra integrált karit használom. Az is ati, hd4550, de az integráltak eleve tudjuk milyen teljesítményt képesek nyújtani -hiába az új fajta chip rajta-, nemhogy még linux alatt. A hajam tudom tépni tőle. Csak minimal felület jöhet szóba, mint pl xfce vagy lxde. Windowsban kényelmesen el lehet vele lenni, de itt...
Most még arra sincs keretem, hogy egy pár ezer forintos szutykot vegyek és legalább PCI-E-s teljesítményt kapjak
-
Pano
veterán
Viszont a lokalizációt az istenért se tudom 100%-ra felvinni :S Már tiszta ideg vagyok
-
Pano
veterán
Jah, jut eszembe azt meg akartam tőled kérdezni. Unokaöccsém laptopján ugyanúgy fedorát tettem (GNOME), minden pöpecül beállítva, viszont azt kérte tőlem, hogy az alsó sávot (ami ugye előjön, ha a képernyő jobb sarkába viszed a kurzort) nem lehet-e őúgy beálíltani, hogy állandóan látszódjon, vagy ne csak a sarokra reagálva jöjjön fel.
Én nem találtam erre beállítást, vagy kiterjesztést. Te tudsz? -
Pano
veterán
Sziasztok!
Gyorsba kéne a segítség most.
Fedora Xfce spinre akarom feltenni a Greybird témát (ez van xubuntu alatt is). Ubuntu fontot már felpateroltam.Letöltöttem, kicsomagoltam, bemásoltam a theme mappába. Kinelentkeztem, majd vissza és meg is jelent a listába.
Mint látható a "tálcát" rendesen megcsinálta, de az ablakokat valamiért nem hajlandó átmódosítani (azon kívűl, hogy szürkít rajta kicsit). Miért nem, hogyan lehetne ezt megtenni, tudtok segíteni?Valamint.. a magyar lokalizáció nem ment végbe teljesen, van ahol még angol a fedora (pl menü), ezt utólag pótolni?
-
Pano
veterán
Üdv!

Nem tudtam megszokni a GNOME 3 felületet
Váltottam Xface-re, ez jobb.. de lehetne sokkal jobb. Azt akarom tőletek megkérdezni, hogy valahogy fel lehet fedorára varázsolni a xubuntu-féle xface feületet + olyan fontokat? Az sokkal szebb.
Nem tudom, hogy elérhető-e? -
Pano
veterán
Köszönöm a segítségeket!

-
Pano
veterán
Szia!
Köszönöm, ezek nagyon jók! Így már sokkal kényelmesebb.
"-window icon list: ablakok ikonként panelon"
Ez nekem valamiért nem müxik, nem jelzi ki. Tesz egy mappát ki, de ha rámegyek csak az üres asztalt hozza be.
Amúgy ezek mennyire biztonságosak? Nem lassul be a felület vagy a fedora, ha túl sok van feltéve?
"bár nyíltal is tökéletes, csak játék alatt laggol."
Nekem néha darabos pár effekt, inkább a tevékenységek menüpontnál, ha onnan hívok előtérbe egy ablakot.
"Ez a prózai "Aktivitások" szöveget Fedora logóra cseréli. Ha kell átküldöm, h hogy lehet."
Nekem tevékenységek van
De szívesen fogadnám ezt, ízlésesebb lenne. -
Pano
veterán
Na, a kérdések nagy része kiesett

Közben találtam egy ilyet: EasyLife (Fedora 16)
Nagyon jó kis cucc, a gondjaimat egy csapásra megoldotta és feltett pár nagyon jó kis progit, még TrueType betűtípust is adott + csinált pár kényelmi módosítást.
- Sets "sudo" command up for your regular user;
- Configures RPMFusion repository for extra and non-free software;
- Installs Flash Player plugin;
- Installs all kinds of Codecs (h264,divx,xvid,mp3 etc);
- Installs nvidia and ati drivers;
- Installs Skype;
- Installs Sun Java and Sun Java Plugin for Firefox;
- Integrates Sun Java with system-switch-java;
- And many others...Tehát, már csak a Bővítmény ajánlás és az utánna következő kérdések aktuálisak

Vizion: Ebbe a cuccba van vidi kari driver is, próbáld meg, hátha ezzel megy rendesen az ati kártyád. Én nem mertem kezdőként megpróbálni, mert ha összeroskad nem tudnám megoldani még

-
Pano
veterán
Sziasztok!
Először is üdv!
Most álltam neki komolyabban a fedorának (meg amúgy a linuxnak), megjártam a magam körét más disztrókkal, de messze ez volt a leggyorsabb eddig, így maradok ennél. Ezt az indián táncot mindenki el játssza szerintem 
Viszont a linux világában még eléggé tapogatok és szükségem van a segítségetekre. Eddig Vizion segített, de nem akarom folyton őt zaklatni, meg említette, hogy vannak itt nála sokkal tapasztaltabbak is.Első körben mindenképp szeretnék minden szükséges codecet telepíteni. Feltettem az Audiacous mp3 lejátszót, de nem nyeli be az mp3-akat:
Feltettem a skype-ot, fel is települt rendesen, viszont ha el akarom indítani az a hibaüzenet fogad, hogy: A "Skype" indításam meghiúsult. Nem sikerült a gyermekfolyamat ("skype") végrehajtása (Nincs ilyen fájl, vagy könyvtár).
Pedig fenn van a program, ha újra akarom telepíteni írja is, hogy nem lehet, mert már fel van települve. Próbáltam leszedni, majd újra tettem de a hiba megmaradt.Szükségem van a Sun-féle JAVA-ra, hogy firefoxban és Chrome-ban is működjön. Ugyanis, amit rendszeresen használok weboldalas progi/szolgáltatás csak azzal hajlandó működni, a többivel nem (OpenJDK, Icedtea java). Ez kivitelezhető? Ubuntun elég marcerás volt, de sikerült megoldani nagynehezen, itt nem tudom.
Szívesen veszek olyan oldalt, ahol esetleg fel vannak sorolva az ajánlott Gnome bővítmények, hogy melyikeket érdemes telepíteni.
Lehet, hogy hülyeség, a Fedora alatt van olyanra lehetőség, hogy lehessen a bootkor induló dolgokat menedzselni?Előre is köszi a válaszokat és remélem tudtok segíteni.
Pano
-
Pano
veterán
Nem kellett particionálni, mert ugye előtte feltettem a mintet, így csak lecseréltem rá, azt meg elintézte saját maga

Amúgy GNOME 3-t ilyen formában még nem használtam én sem, mint ahogy a fedoraban van, de kezd nekem sem tetszeni a kezelhetősége (szépnek szép). Majd meglátjuk
ViZion: Köszi, feltettem!
-
Pano
veterán
Köszönöm szépen!
Ami azt illeti bajban vagyok, nagyon sok minden hiányzik :S Nincs flash player sem, a szoftverek hozzáadása/eltávolítása alatt meg ember legyen a talpán aki kiszűri mi, micsoda... ubu disztrók alatt könnyebb volt a válogatás, de itt, ebbe semmit nem találok.
-
Pano
veterán
IGen, bocsi azt kihagytam

Amúgy még a frissítésnél járok, szóval nem túrtam bele magam annyira, de ahogy látom lesz pár kérdésem majd :$
Az első kettő ugye az asztal lenne és az, hogy lehet valahogy a szöveg méretet, DPI-t módosítani? Hiába fut 1680x1050-be a fedora, olyan nagy minden, mint ha 1280-ba lennék. -
Pano
veterán
Még se jött be a mint
Ezért maradt a fedora.Nem működik az asztalon a jobb klikk, ez normális?
-
Pano
veterán
Szia!
Köszönöm a helpet, de közben a mai kevés türelmemből kifolyólag indulatból feltettem újra a mintet és nagyon az előnyére változott, müxik minden rendesen (igaz a jar programjaim megjelenése még mindig ritka ocsmány de már mókerolás nélkül fut), egyenlőre ezzel próbálok szerencsét, újra

Köszönöm még egyszer! -
Pano
veterán
Bakker, nem megy!
Akarmelyiket probalom mindig behal a telepito, vagy azt irja nincs eleg hely, holott van 80 giga szabad helyem.
Inkabb hagyom a francba, nekem most ehhez semmi türelmem, túl idegbajos vagyok ma ilyen küzdelmekhez.
Hálás vagyok azert a segitségért. Később megprobalkozom vele, amint lesz turelmem
-
Pano
veterán
Próbáltam, a shrinket, de kidob a telepito es felhozza a bugzillat. :S
Akkor marad a manualis particionalas... reméltem, hogy mar ennel se kell ennyit szorakozni, mint ahogy ubinal megoldottak, de tevedtem. Hiaba tudok angolul, elsore egy magyar telepito azert marha jol jott volna...@Vladi: Megprobalom azt is, koszi.
-
Pano
veterán
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Most telepitettem fel az uj fedorat, viszont van egy olyan gondom, hogy nem tudom sehogyse magyarra atvarazsolni. Hiaba allitom be a "teruleti" beallitasoknak a magyar nyelvet, nem jegyzi meg, akarcsak a bill kiosztast sem.
Valaki tud segiteni mi a teendo?
Ja, amugy gnome-al hasznalom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
VGA-ra vonatkozó beállítások egyáltalán nincsenek.