Új hozzászólás Aktív témák
-
rokefeller
senior tag
válasz
Erasmus
üzenetére
nekem sem az órával nem volt problémám, sem az ntfs partíciók mountolásával, mindkettő feldobta a policykites ablakot, megjegyeztettem vele a root jogot, és hurrá már ment is.
"messze vagyunk attól, hogy a linux mainstream oprendszer lehessen" nos erre azt mondanám hogy messze vagyunk még attól hogy a linux olyan másodikként telepített oprendszer legyen mely dual boot környezetben, nem open source filerendszert automatikusan 100% hogy beavatkozás nélkül kezel :-) (jelenleg jár 99,99%-nál szerintem) mert ugye a másik oprendszer nyilván out of the box felcsúszik ext3-ra, netalán installnál felajánlja hogy átméretezi a meglévő ext3 partíciót, és miután feltelepül, egy klikk és egy passwörd után bemountolja a meglévő ext3 partíciót, készít bootloadert hogy mindkét rendszer menüből kiválasztva bootolható legyen, megvéd attól hogy az öcséd átbuzerálja a rendszer órát, ami miatt a zenés ébresztőd reggel 6 helyett hajnal 3-kor röffent ki az ágyból :-)
szóval na, én amondó vagyok hogy aki dual bootot akar, az az én szememben advanced user, tudja mit és hogy kell, olvasson tanuljon, stb. Ha kezdő linuxozni akar, akkor pedig legyen bevállalós, és tolja le a másik os-t, és hajrá, óvatosabb esetben kotorja elő a sokéves párszázas celeronját, és azon a külön gépen, a kis párgigás vinyóján meg az ősöreg nvidia vagy ati kártyájával játsszon egy picit, míg megszokja hogy jogosultságok vannak, centralizált szoftvermenedzsment, ilyenek.
egyébként díjazandó hogy kiváncsi vagy, személyes linuxhoz közeledési folyamatom részletei kísértetiesen hasonlítanak a te mostani próbálkozásodhoz, kb 3 release-nyi próbálkozást saccolok, addig pont annyi ragad rád, és annyit egyszerűsödnek a disztrók hogy onnantól neked sem lesz menekvés :-)
-
Vladi
nagyúr
válasz
Erasmus
üzenetére
Hali!
Szerintem már csak 2 dolog hiányzik ahhoz, hogy mainstream lehessen:
- akarat
- közismertség (főleg az alap linuxos dolgokban)Amit az óráról írsz, ismert probléma. Megoldás és magyarázat.
A rendszeridő pedig rendszer beállítás, így természetesen root jog kell hozzá.Az ntfs rész az automounter kérdése. Mostanában az a divat, hogy mindent automatikusan próbál csatolni a rendszer. Én maradi vagyok és azt mondom, az eltávolítható köteteken kívül minden mást a fstabbal érdemes csinálni.
-
rollins
őstag
válasz
Erasmus
üzenetére
Nincs 9-esem, az órát nem értem miért állítja át, hacsak nem más időzónát állítottál be a telepítés elején. Az ntfs partíciók hozzéférési jogáról meg szvsz vicc amit írsz.
Minél többet olvasok az F9 újdonságairól, egyre jobban megértem mi ez a nagy lelkesedés. Gondolom az elején lesznek dolgok, ami nem megy valamiért, amit remélhetőleg javítani fognak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi