Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokefeller
senior tag
válasz
Erasmus
üzenetére
nekem sem az órával nem volt problémám, sem az ntfs partíciók mountolásával, mindkettő feldobta a policykites ablakot, megjegyeztettem vele a root jogot, és hurrá már ment is.
"messze vagyunk attól, hogy a linux mainstream oprendszer lehessen" nos erre azt mondanám hogy messze vagyunk még attól hogy a linux olyan másodikként telepített oprendszer legyen mely dual boot környezetben, nem open source filerendszert automatikusan 100% hogy beavatkozás nélkül kezel :-) (jelenleg jár 99,99%-nál szerintem) mert ugye a másik oprendszer nyilván out of the box felcsúszik ext3-ra, netalán installnál felajánlja hogy átméretezi a meglévő ext3 partíciót, és miután feltelepül, egy klikk és egy passwörd után bemountolja a meglévő ext3 partíciót, készít bootloadert hogy mindkét rendszer menüből kiválasztva bootolható legyen, megvéd attól hogy az öcséd átbuzerálja a rendszer órát, ami miatt a zenés ébresztőd reggel 6 helyett hajnal 3-kor röffent ki az ágyból :-)
szóval na, én amondó vagyok hogy aki dual bootot akar, az az én szememben advanced user, tudja mit és hogy kell, olvasson tanuljon, stb. Ha kezdő linuxozni akar, akkor pedig legyen bevállalós, és tolja le a másik os-t, és hajrá, óvatosabb esetben kotorja elő a sokéves párszázas celeronját, és azon a külön gépen, a kis párgigás vinyóján meg az ősöreg nvidia vagy ati kártyájával játsszon egy picit, míg megszokja hogy jogosultságok vannak, centralizált szoftvermenedzsment, ilyenek.
egyébként díjazandó hogy kiváncsi vagy, személyes linuxhoz közeledési folyamatom részletei kísértetiesen hasonlítanak a te mostani próbálkozásodhoz, kb 3 release-nyi próbálkozást saccolok, addig pont annyi ragad rád, és annyit egyszerűsödnek a disztrók hogy onnantól neked sem lesz menekvés :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Óra topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Hogwarts Legacy teszt
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Blu-ray lejátszók
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- KARÁCSONYI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi