Hirdetés
- Akciókamerák
- Home server / házi szerver építése
- Milyen notebookot vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- ASRock lapok általában
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
gery2123
üzenetére
Megvan köszi! DPI-t is tudok állítani valahonnan? Nagyon kicsik a betűk... :S
Driverekkel is szopok, nvidia proprietary-t kellene felszórni, mert a nouveau-val hajlamos lefagyni. Találtam tutorial-t hozzá, blacklist-re kell tenni a nou-t, aztán telepíteni a másikat, de hónapokkal ezelőtti leírás, úgyhogy lehet, hogy közben már változott a dolog. Írtak olyat is múlt hónapban, hogy az új gnome nem támogatja az nvidia drivereket, mert azok régiek, és vár a ?.18-as verzióig az nvidia, viszont közben már kijött a ?.18-as verzió dec 7-8 körül, úgyhogy elvileg már jónak kell lennie az nvidia drivernek is. 3.40.x kellene nekem, de egyelőre nem tettem fel. Megszoktam már az ubuntus driver managert, hogy két kattintás a driver telepítés, nem nekem való ilyen szempontból a parancssor. Nem tudom miért nem lehet erre egy GUI-s alkalmazást összerakni...
A másik, ami nem működik, az a gnome shell extensions telepítése a weblapról. Kiírja, hogy install, de nem telepíti hiába kattintok rá. Futtattam firefox-ot sudo-val, hátha úgy megy, de akkor meg ki se teszi az on/off toggle-t. Ami külön érdekes, hogy valahogy sokadszori próbálkozásra így is felment az egyik extension.
@ Lenry : Oké, akkor cserélem, nem halok bele, ha évente rá kell szánnom egy napot.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
- Nothing Phone (1) / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest