Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple MacBook
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
-
PROHARDVER!
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fitzgerald
veterán
válasz
nonsen5e #295 üzenetére
Én azért nem egészen így látom a helyzetet ahogy leírtad. Szerintem a Bethesda csak biztonsági játékot játszik, inkább mondanak komolyabb gépigényt, hogy elkerüljék a mindenféle ős-hardverrel a játéknak nekiugrók rinyáját a fórumokon.
Aki emlékszik az Oblivion ajánlott gépigényére (X800, 1GB ram, 3GHz+ proci), és kb. ilyen konfiggal rendelkezett annak idején (pl. én) az tudja, hogy az ajánlott konfig a folyamatos 20 fps-hez sem volt elég maximális beállításokkal 1024x768-ban....
Nekem akkoriban lényegében pont ilyen konfigom volt (Athlon 64 3000+, giga ram, 256MB-os X800).
Örült is a fejem, Can U Run It azt dobta megjelenés előtt, hogy ezen a konfigon majd száguldani fog a játék.
Előrendeltem, be is szoptam mint Gyevi bíró az álruhát.
Na, aki minderre emlékszik, annak az is megvan, hogy egy ilyen proci akkoriban közel 50 rongyba került, a VGA meg a 60-at közelítette. És ez csak egy példa azokból az időkből. Pár hónappal később jött a GRAW, meg még egy rakás egyéb játék, amelyekhez már kevés volt a fél évvel azelőtt 150-170 rongyért összerakott vas. Aztán még abban az évben jöttek már a shaderes szopatások, amikor kötelező volt shader model 3.0-ás kártyát venned, hogy az új játékokkal tudj játszani, stb....
Ehhez képest ma a 3 éves Ivy Bridge laptopomon (GT740M 2GB, 8GB DDR3) még mindig mai játékokkal játszom (MGSV, GTAV, Dragon Age: Inquisition), medium-high beállításokkal, igaz csak HD-ben.Azért keményebb idők voltak azok....
-
-
nonsen5e
veterán
válasz
Fitzgerald #294 üzenetére
Legyen igazad!
Csak manapság sajnos egyre inkább trend az eszméletlen gépigény a "meh" grafika mellé. A Rockstarék gyönyörűen összekapták magukat a GTA IV után, és a GTA V egy eszméletlen jó port lett, és sajnos a jó port a kivétel már, nem a rossz port.
-
Fitzgerald
veterán
Remélem vágjátok hogy hatalmas lol ez a gépigény, és valószínűleg jóval a minimum konfig alatt is jól fog futni a játék...ha ez mégsem így lenne, abból meg óriási botrány lesz, mert ezen a minimum konfigon a GTA V is vígan elszalad full HD-ben is, majdnem mindent maximumra húzva. A Fallout 4 meg azzal ellentétben még szép sem lesz.
Ekkora öngólt nem hiszem hogy rúgnának Bethesdáék. -
Thodeus
aktív tag
A HT-t kihasználják egyátalán ezek a játékok az i7-ben? Mert szerintem egy combosabb i5-tel ugyanott vagyunk.
Illetve remélem ps4-en nem lesznek droppok, hanem futni fog fix 30-cal, ha már ezt lőtték be. -
-
de MIKOOOOOOR mán ?
-
-
Én azt nem értem, de nagyon, hogy mi a bal herémnek kell 4-6-8-végetlen gigás vga?!
-
-
nonsen5e
veterán
Egy dolog, hogy a látványvilágban szerintem legalábbis semmi nem indokolja ezt a gépigényt.
Régen nem kellett 50k-s videokártyát videokártyát venni ahhoz, hogy eleve elinduljon a játék.
A gépigény másik felében meg az a vicc, hogy a HD 7870 több mint 2x gyorsabb mint a GTX 550 Ti. Új Nvidia lepénzelési rekordot döntöttünk, még a PCars-ban sincs ilyen orbitális különbség.
Textúrában pedig nem lesznek különbségek, hogy a min és a recommended is "csak" 8gb? -
nonsen5e
veterán
-
Ryder62
őstag
válasz
J.Hetfield #278 üzenetére
Forrás?
-
J.Hetfield
aktív tag
Minimum
Windows 7/8/10 (64-bit OS required)
Intel Core i5-2300 2.8 GHz/AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz or equivalent
8 GB RAM
30 GB free HDD space
NVIDIA GTX 550 Ti 2GB/AMD Radeon HD 7870 2GB or equivalentRecommended
Windows 7/8/10 (64-bit OS required)
Intel Core i7 4790 3.6 GHz/AMD FX-9590 4.7 GHz or equivalent
8 GB RAM
30 GB free HDD space
NVIDIA GTX 780 3GB/AMD Radeon R9 290X 4GB or equivalentNem vészes.
-
Thodeus
aktív tag
Kinek mi.
Realiszitkusabbnak én ezt nem nevezném. Ez inkább ilyen öregember szimulátor, kb. guggoló járásban gyorsabban haladok, mint amikor túlterhelt. Az alap tempó meg egy lassú kocogás max. Így is nem véletlen kap sprint funkciót. Nem realisztikus a játék,(nem is kell hogy az legyen) de számomra ettől se lenne jobban az, max frusztrálóbb.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
GypsFulvus2 #271 üzenetére
Igazán köszönöm, de a videojáték-ipart inkább azok tartják életben, akik 0.day vásárolják meg a soron következő COD részt.
Én ritkán borulok el, de akkor nagyon – utoljára talán a Bioshock Infinite-nél voltam ennyire besózva, de az örök szerelem mindig a Fallout marad.
(#272) csabsz13:
És akkor a számtalan Bethesda store-ból rendelt Fallout-os pólót meg limited lithograph-ot, meg az official game guide-okat nem is említettem. (Ahogy a Fallout 4 Loot Crate-et sem.) Megszállottságomat nem tagadom.
(#274) Ryder62: Nekem a hardcore mód elég, ezt már kicsit overkillnek tartom.
-
Ryder62
őstag
Aki kihívást és realisztikusságot akar: sétáljon. FO3-ban csak az elején tudtam futni, de pár óra elteltével megtelt a motyó. Kb úgy nézz ki, hogy 750 pound körül vagyok mindig, cammogok mint egy vemhes brahmin, és ha jön egy ellenfél nem tudok elfutni. Még opcióként sincs meg. Tudjátok, hogy mennyire adrenalin pumpa ez? Hiába van tele a tatyóm csúzlikkal, 16-os szinten még pár fosztogató is kihívás. Igaz, hogy feltettem pár modot, így már nincs olyan hogy tele vagyok caps-al, és orrba szájba veszek mindent. Vannak fegyók, lőszerek max pár száz hozzá és kész. Némi stimpak. Így mikor sétálok, nagyon résen kell lenni, nehogy támadás érjen. Ha ellehet kerülni, elkerülöm, mert ugye a lőszert nem ingyen adják (max loot)
Sokkal jobb így Falloutozni, mint szaladgálni mint valami megkergült. Nem érzem így szupermannek magam, csak egy egyszerű wastelandernek.
-
válasz
bLaCkDoGoNe #269 üzenetére
A konzolos kivételével én is beszereztem mindent. Igaz nem goty egyik se, és az F3-tól már csak az akciós kivárásokkal de, tejeltem én is.
-
csabsz13
aktív tag
válasz
ez aztán az elhivatottság! tényleg respekt! -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Az ilyen emberek tartják életben a videojáték-ipart!
Nekem csak a 3. rész, meg a Vegas van meg dobozosan, a klaszikusokat a GOG-on vettem meg.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Hát... A Fallout 1 megvan kétszer (1 lemezes, 1 GOG.com-os verzió), a Fallout 2 szintén. A Fallout 3-ból van egy X360 gyűjtőim (abból a lemezt eladtam), egy GOTY lemezes kiadásom, ill. digitálisan is megvettem pár száz forintért akcióban, hogy ne kelljen a lemez a játékhoz. A F
V-ból szintén megvettem az X360-as gyűjtőit, valamint az is megvan digitálisan is. Mindemellé mindkét játékból megvettem a Steam-es GOTY verziókat is, jó lesz majd az valamire alapon. (Pl. ha az X360-am elpusztul; habár ez most már annyira nem szempont, mert XONE-nal is játszhatóak lesznek majd az X360-as játékok.)
Ja, és ezek mellé ha minden igaz és végre megérkezik, akkor az Anthology-ban mindegyikből lesz még egy-egy lemezes példány. (A Tactics-ot kifelejtettem, az is megvan valahol lemezes változatban már.)
Ezek alapján életjáradékot kaphatnék a Bethesdától... -
válasz
bLaCkDoGoNe #265 üzenetére
Nem is az átlag júzerről van szó, hanem azokról a marhákról ( mint mi
) akik eddig is megvették. Szerintem sokan nem vagyunk akik az F1től pl cd-n fel tudják mutatni a sorozatot. Erre adhatnának vmi bónuszt
(#266) nowan Ennek nem fog lemenni az ára már jelentősen. Az F1-2 is újra elérhető de a régi pár euróból 10 lett. Ez van.
-
válasz
Plazmacucci #262 üzenetére
(#263) bLaCkDoGoNe :Nem kell a pípboj edisön, mert nem vagyok egy megszállott gyűjtői változat rajongó. Ugyanakkor remélem abban megegyezhetünk hogy nem nevezhető káeurópai fizetéshez mértnek a bézik ár. Nem vitatom a beleölt munkaórák mennyiségét, a kreatív hátteret csak rossz a világ csóró felébe tartozni.
-
-
-
33 nap...
-
-
-
-
Ryder62
őstag
-
34 nap
-
Chabe89
addikt
-
válasz
bLaCkDoGoNe #244 üzenetére
Mar probaltam konzolt de nekem nem all kezre. Os pc-s vagyok es egyszeruen hianyzik a billntyuzet eger kombo. Tuom lehet csatlakoztatni ezeket konzolhoz is de ha a munkam a pchez kot akkor miert eroltessem ami plusz kiadast jelent es nem is szimpi?
-
válasz
bLaCkDoGoNe #244 üzenetére
Hát nekem tetszett a mothership, mondjuk én szeretem az ufókat
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Plazmacucci #239 üzenetére
Szerintem az Old World Blues egy nagyon jól kitalált, jól megírt DLC volt, ami tök jól beleillett a lore-ba ill. kiegészítette azt. Az az '50-es évek-beli sci-fi tobzódás, amit ott tapasztalni lehetett, valami fantasztikus volt szvsz, a robo-scorpionok pedig akkora homage a Wasteland-nek, hogy a fejem leesett tőle.
(A Mothership Zeta viszont nálam is pályázhat a legidegesítőbb DLC megtisztelő címére.)(#243) bitpork: Megoldás: konzolon kell játszani.
-
-
Még 35 kínkeserves nap
-
Ptech
addikt
válasz
Plazmacucci #239 üzenetére
Szerintem a Mothership Zeta konkrétan idegesítő volt.
-
-
warcat
veterán
Nagy hírértéke nincsen,de már Steam-en is megvásárolható a Season Pass.
30 eurót nem adok látatlanban érte,viszont gondolom egyre több digitális forgalmazónál meg fog jelenni a kínálatban, lehet vadászni az
elárazott"akciós" SP-re, remélem sikerül majd szerezni, mint Fallout 4 preordert -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Fitzgerald #236 üzenetére
Hát, a Bethesda már csak ilyen. A régi
GamebgyoCreation motornak meglesz az előnye, hogy ezeket a HC modokat már rutinból pár héttel / 1-2 hónappal a megjelenés után beledobják, ha netán ostobán kihagynák belőle gyárilag.gyimper: "Ami engem bosszant, az az, hogy egy fosztogató-bázison tarkón lövök egy rosszfiút hangtompítóssal, a többiek meg csak átlépdelnek a hulláján. Úgy értem, feltűnhetne valakinek, hogy ott fekszik az egyikük."
Igen ez így van, de az a mod ezt is befolyásolta; ha hullát találtak, azonnal átváltottak készültségi állapotba az NPC-k, lopakodó állást vettek fel, és egy ideig kerestek téged. Szóval valahogy tényleg belenyúlt a modder az AI-ba. Nem értem, az alapverzióba miért nem volt ilyesmi, ha egy "egyszerű" modder is meg tudta csinálni (persze ezek a srácok nem ritkán programozók főállásban). -
Fitzgerald
veterán
válasz
GypsFulvus2 #232 üzenetére
Az mondjuk sokat segítene, ha nem lenne ekkora a titkolózás, hanem közvetlenül a modder community közreműködésével készülne a játék, ahogy sok más project manapság....a Skyrimet is csak pár hónappal a megjelenés előtt jelentették be. Tudom hogy meglepetésnek szánják, de hát igazából nincs meglepetés, mindenki tudja hogy lesz TES VI, meg Fallout 5 is majd valamikor...
Mondjuk legalább annyival beljebb vagyunk, hogy mindkét sorozat híres a kiváló modolhatóságáról.
Mindenféle, esetlegesen a sztorira is kiható random eventek is elférnének a játékban, olyanok amelyekben ha akar akkor tevékenyen részt vehet a player. Ha nem, nem.
Ez a Fallout 3-ban olyan dolgokban merült ki, hogy néha bele lehetett szaladni egy csapat Brotherhood of Steel tagba, vagy slaverbe, stb.
De ezeknek a történéseknek nem volt igazi jelentőségük. -
gyimger
őstag
válasz
Rémlik is, hogy használtam az egyik ilyen modot.
MTC Wasteland Travelers, Crowded Wasteland, Populated Wasteland, stb. Ezek alapelve, hogy több AI-t dob a játéktérre, vagy a meglévőket utaztatja két pont között. De egyetértek, a negyedik részben mehetne magától is a dolog.
Ami engem bosszant, az az, hogy egy fosztogató-bázison tarkón lövök egy rosszfiút hangtompítóssal, a többiek meg csak átlépdelnek a hulláján. Úgy értem, feltűnhetne valakinek, hogy ott fekszik az egyikük.
Van pár ilyen apróság, amin lehetne csiszolni. A Hardcore módról annyit, hogy ha nincs alapból, moddolva lesz, mert ha jól láttam, a mechanika megvan hozzá. A lakosaid száma, élelem és vízforrás adata látszik az építkezésnél.
Még egy gondolat: animálva lesz az evés/ivás/ruházkodás? Vagy csak kattintás a Pip-Boyban? Oké, a Power armor-t leszámítva. -
Thodeus
aktív tag
válasz
Hardcore módot én is remélem, hogy tesznek bele.
-
válasz
Fitzgerald #231 üzenetére
Így első blikkre azt mondanám nem lesz okosabb a rutin mint skyrimben. De ne legyen igazam.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Fitzgerald #231 üzenetére
Volt egy mod, sajnos már nem emlékszem a nevére, ami az Oblihoz hasonló Radiant AI-t tett a Fallout 3-ba. Na ott aztán volt kavarás; egyszer hallottam egy iszonyatos robbanást, mondom mi a fene van, felrobbant Megaton?? Aztán kiderült, hogy a Super Duper Mart-nál bandaháború tört ki, és Fatmannal zúzták egymást a bácsik meg nénik.
Tényleg jó lenne egy jó AI, meg a New Vegas-ban látottakhoz hasonló Hardcore mód (amit amúgy szintén F3 modokból vettek át, nagyon helyesen).
-
Fitzgerald
veterán
Gondoltam Fallout Shelterezés mellett nekiállok az elaggott Fallout 3-nak már sokadszorra az elmúlt 7 évben, de ennyi év után már nem igazán köt le. Kijöttem a vaultból, oszt ennyi.
Rájöttem mi hiányzik: mai szemmel nézve nem él igazán a világ.
Remélem hogy a 4-ben sem csak a vándorló karavánok, meg a raider assaultok jelentik majd az életet, hanem tényleg lesznek végre élő, mozgó npc-k rendes napi rutinnal, az eddiginél komplexebb szociális interakció, meg irtózatos mennyiségű lore.
Ugye annak idején az Oblivion fejlesztése során kísérleteztek a végül a játékban látottnál jóval komolyabb, komplexebb AI-val a fejlesztők, csak hát nem igazán működött a dolog (lemészárolták egymást az NPC-k, halmokban álltak a hullák a városokban, stb.)
10 év alatt csak fejlődött annyit ez a terület, hogy talán lehet végre komolyabban vehető AI-t tenni a játékokba.
Nyilván nem azt várom azért hogy annyi meló legyen benne mint a GTA V-ben (ami egyébként egyedülálló ilyen szempontból, egyetlen játékban sincs olyan irtózatos mennyiségű meló, mint abban), de azért szeretnék elveszni a világban.... -
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
bLaCkDoGoNe #226 üzenetére
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
-
-
-
Nagyon remélem nem lesz kötve semmilyen köztes platformhoz. Az ilyen olyan sztím meg oridzsin meg szirszaroktól szálkás agyf@szt kapok
-
-
Franklin
addikt
Sziasztok,
A bolti változat Steam-es lesz?
-
-
Ptech
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #202 üzenetére
Köszi az infót, a Konzolok Szervize nálam kuka, ott biztos nem hagyok egy forintot sem, akkor már inkább rendelek öt pólót.
A Pip boy edition jópofa lett volna amúgy, de lebeszéltem magam róla, inkábbb majd veszek egy F4 posztert meg a Mini Nuke-os F1-F3 kiadást a webshopból. -
Ptech
addikt
válasz
Plazmacucci #199 üzenetére
Póló? Hol adnak pólót hozzá? Mert akkor megyek csövelni én is oda
Keresek a neten de céges filter miatt ilyen témájú oldalakat nem tudok megnyitni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ukrajnai háború
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- 9 DB DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló-Üzleti) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360,
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ryzen 5 pc(r5-2600/gtx 1070/win10/SSD/hdd)
- Gigabyte GA-Z170M-D3P/i7-6700/16 gb DDR4
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest