Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabsz13
aktív tag
mondjuk gyalogosan felfedezni a wasteland egészét?
menni, nézelődni, interakciózni
nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a környezet és annak "élő" mikéntje. mennyit fejlődik skyrim-hez képest ez a része a játéknak. hogy előrébb viszi-e az open world játékok színvonalát vagy csak azt hozza, amit a többiek? -
-
-
-
Ryder62
őstag
Én most nagyon gondolkodom, hogy megvegyem-e. Lehet kivárok GOTY-ig.
Addig elleszek a 3-al. A heti max 2-3 óra játékidővel talán addig be is fejezem
-
Jóvanna, akkor is az ideg ráz hogy mások már "tesztelik" én meg csak nézegethetem a videókat
-
válasz
bLaCkDoGoNe #191 üzenetére
Értem én értem, de fosson végig a szemük a sok rajóngói statisztikán és kapják mán össze magukat! Kevés gamma éri megnekem az árát, de ez pl igen és ha már ilyen öregen jáccásra adom a fejem nem szeretek várni
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Lesznek most is ilyesmik, perkeket adnak vagy fejlesztenek:
"(...) you also get separate Perks from the many in-game magazines you can find (there are over 100). Some of these grant an individual Perk, while others up the rank of a Perk associated with that magazine. For example, there’s a 10-issue run of Grognak the Barbarian comics that each give you an additional rank of the Barbarian Perk, which raises the critical damage of melee attacks." (Bethesda.net)(#183) bitpork: Mert még nincs november 10-e.
(#187) gyimger: Nálam jelenleg a Bethesda Game Studios egyike azon kevés stúdiónak, akinek vakon bízom a játékaiban, eddig sok száz játékórányi élményt köszönhetek nekik, remélem most sem fogok csalódni bennük.
(#190) orichalcos: Áldja meg őket az ég, kicsit tartottam tőle, hogy lesz valami a F
V és a Skyrim X360 idő-exkluzív DLC-inek a mintájára – csak ezúttal PS4-re.
(#192) bitpork: Én örülök, ha nem csapják össze meg dobják piacra félkészen – még akkor is, ha valóban kín minden nap várakozás, és ahogy a release date közeledik, úgy egyre inkább az lesz.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
gyimger
őstag
válasz
Plazmacucci #188 üzenetére
Szerintem nincs konkrétum, az előzőek alapján még azt sem tudják, mit tartalmaz majd.
-
-
gyimger
őstag
-
Chabe89
addikt
válasz
Plazmacucci #184 üzenetére
Már E3 után olyat lehetett hallani, hogy gyakorlatilag már akkor megjelenhetne, mert kész van. Nyilván azért csiszolgatnak rajta gondolom vagy már a DLC-ket csinálják.
-
válasz
Plazmacucci #184 üzenetére
Jó nem a gyűjtői de akkor is , 97 óta már volt ideje mindenkinek gondolkodni h ne kelljen 5 évet várni. Van akkora név és potenciális pézcsináló mint a tömeg k@k@ kauzároknak szánt AAA gémek.
-
-
-
Ryder62
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #180 üzenetére
Ugye azok skill book-ok voltak. De most hogy nem lesznek skillek?
-
Ryder62
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #177 üzenetére
És a kiskönyvek?
Már a New Vegasban is átmenetileg adott pontokat.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Azért a Bethesda.net-en a leírást elolvasva úgy tűnik, hogy elég kellemes kis rendszert raktak össze, ráadásul egyes perkek több szintűek, így nem marad az ember fejleszteni való nélkül.
Nekem a skill rendszer nem hiányzik, a F3-ban pl. gyűlöltem a lockpick/science skill check-eket, mert ha belefutottam alacsony szinten egy magas szintet igénylő zárba/számítógépbe, akkor szinte biztosan elfeledkeztem róla, és nem mentem vissza később, amikor már ki tudtam volna nyitni.
A jelenlegi irány sokkal szimpatikusabb és fókuszáltabb fejlődést biztosít szerintem. -
gyimger
őstag
válasz
csabsz13 #174 üzenetére
Így van.
A SPECIAL (és egyes perkek) csak pontokat adtak néhány skillhez, és így teljesen szükségtelenné váltak.
Most a Karizma ugyanúgy befolyásolja mind a Beszédet, mint Bartert, az Intelligencia egyszerre kezeli a Javítást, Tudományt, Orvostant, és így tovább. Nem kell szétosztogatni a pontokat, csak fokozatosan fejlődni.
Mit érsz egy 10-es szintű Erővel, ha a közelharci képességed csak 20?! -
-
csabsz13
aktív tag
engem az győzött meg a szöveg alapján, hogy - ami nálam pl. nagyon igaz volt - a sok skill között nehéz volt dönteni, mikor szét kellett osztani a pontokat szintlépésnél. szerintem valóban egyszerűbb lesz így a rendszer és jobban specializálható a karakter is.
amúgy a videó mellett a szöveget is érdemes elolvasni:
[cikk] -
gyimger
őstag
Ami bevált, azon ne változtass. Azt, nem bánom, hogy létrába szedték a perkeket, legalább könnyebb lekövetni, nem a lista alján fognak összegyűlni a kiválaszthatatlan lehetőségek. Viszont nincs skill. Korábban a SPECIAL csak befolyásolta a skilleket, most azon függ minden.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Ryder62
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #168 üzenetére
De a kiírás is jópofa
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
bLaCkDoGoNe #168 üzenetére
Nem csodálkozok rajta.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Ryder62
őstag
Main Theme ütős. Akárcsak a Fallout 3-mé volt. Bár nem meglepő; Inon Zur
bLaCkDoGoNe
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Mondjuk homage az eredeti Dogmet felé? Miért kell ezen fennakadni? Ha nem akarod, nem veszed fel társnak és nem játszol vele...
(#161) orichalcos: A fő téma nagyon tetszik, a másik egyelőre annyira nem adja mint a Fallout 3-ban az ambient zenék egyike-másika, de szerintem párszor még meg kell majd hallgatnom. (A Fallout 3 landscape zenéit nagyon szeretem, rettenetesen sokat szoktam hallgatni őket a mai napig.)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hallgassunk bele a Fallout 4 zenéjébe
Soundcloud a lap alján, külön nem lehet linkelni sajnos.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
HaaS
addikt
Szánalmas, hogy kínomban a Fallout Shelterrel szenvedek
!
-
gyimger
őstag
Közben kijött a Perception rajzfilm.
De nem hagyom, hogy belerángassanak a tehetetlen várakozásba, inkább meg se nézem. -
Ptech
addikt
Viszont ez azzal jár hogy közben vagy a F3-at kell újrajátszanom, vagy beindul a mindentmegveszekawebshopból. Már most is nézegettem hogy a mini nuke-os F1->New Vegas kollekció milyen jópofa, meg ott van a Fallout 4 grafika, stb.
Pip-boy editionra is rákerestem ebayen, 80k alatt nem láttam. Vicces hogy még meg sem kapta senki már sokszoros áron csapja fel ebayre. -
HaaS
addikt
De rohadt lassan telnek a napok...
-
Ryder62
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #146 üzenetére
Honest Hearts, Old World Blues, Point Lookout rulz!
A kis videó sorozat meg egyértelműen az újoncoknak készül, de elég jópofa
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Plazmacucci #147 üzenetére
Látod, ízlések és pofonok, én az ufós DLC-t elmondani nem tudom, hogy mennyire gyűlöltem...
-
válasz
bLaCkDoGoNe #146 üzenetére
Nekem a kedvenc DLC-m a Mothership Zeta meg a Courier Six
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Plazmacucci #145 üzenetére
Nekem meg a Dead Money volt a kedvenc New Vegas-os DLC-m, csak azért nem azt írtam, mert a New Vegas topik alapján az emberek többsége utálta.
-
válasz
bLaCkDoGoNe #143 üzenetére
Mondjuk nekem pont az Old World Blues nem tetszett mert elütött a játék hangulatától, de ez már off topic
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
bLaCkDoGoNe #143 üzenetére
Na igen, pont ezért mondtam, hogy simán kifizetem majd azt a 30 dodót a játékért, mert a korábbi DLC-k sem voltak gyengék. Meg ez nem Activision, aki majd egy játék árát elkéri 9 pályáért.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ha a korábbi kiegészítők közül pl. a Shivering Isles (Oblivion), Dragonborn (Skyrim), Point Lookout (Fallout 3) vagy Old World Blues (Fallout New Vegas) bármelyikét veszem alapul, akkor azt mondom, hogy nincs okunk aggodalomra. A Bethesda szerintem elég megbízhatóan szállítja a minőségi, tartalmas DLC-ket a játékaihoz (oké, az Oblivionos lópáncélt tudjuk be egy kis botlásnak...), mindenképpen rögtön veszem a Season Pass-t.
Én annak örülnék egyébként, ha a Witcher 3-nál látott módszert követnék: kisebb DLC-k ingyen (akár új küldetésekkel!), nagy lélegzetű, sok tíz órás DLC-k pénzért.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci #140 üzenetére
Csak nem. Én később biztos megveszem season pass-t is.
-
-
PhilBrick
őstag
Hát igen, az alapértelmezett játékár most már a 60-70€.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci #137 üzenetére
30 dollár. Nem vészes szerintem. És a korábbi Fallout játékok DLC csomagjait elnézve a tartalommal sem lesz gond.
-
-
Thodeus
aktív tag
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Szerintem FPS nézetben sokkal immerzívebb élményt kap a játékos; a mai napig emlékszem amikor először játszottam a Fallout 3-mal, és kiértem a Vault 101-ből, majd először körbenéztem a tájon, akkor azt mondtam magamban, hogy: "Wow, tényleg ott vagyok." Hatalmas élmény volt.
Én az izometrikus nézetet 2015-ben már idejétmúltnak, kényelmetlennek tartom, bármennyire is szeretem a Fallout 1-et és 2-őt.
(De nyilván ízlések és pofonok...)
-
Peat;)
veterán
Hát én erre szavaznék, csak kicsit távolabbi nézettel. Úgy hogy totál fix, nem forgatható, nem nagyítható. Valahogy azzal hogy a karaktert 360 fokban veszi körül egy adott világ ami esetlegesen gyönyörűen fel van építve teli hangulati elemmel sokkal nagyobb élményfaktor adható át szerintem. FPS, nézd a hátam nézetben azt látja az ember amerre néz, szemből, nincs tér pl arra hogy több karakter egyszerre dumáljon "buborékszöveges" módszerrel, odapillants a kétfejű tehénre, taktikai elemeket dolgozz ki igazi körökre osztott módban, stb stb...
De legalább kapunk új részt, az is valami, nem szabad fanyalognom.
-
gyimger
őstag
Nekem is idegen ez a házépítés, de nagyon szeretnék egy helyet, ahova letelepedhetek, esetleg földet művelhetek. Ez az egész túlélés lényege. A New Vegasban egy jó moddal lehetett növényeket termeszteni, aztán azokból a tábortűznél lehetett kotyvasztani. Én erre a vonalra mennék rá.
-
válasz
bLaCkDoGoNe #131 üzenetére
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Plazmacucci #128 üzenetére
A keynote-on Todd Howard elmondta, hogy ez csak opció, ha akarsz élsz vele, ha nem akarsz akkor nem lesz kötelező barbizni.
-
-
Ptech
addikt
válasz
Plazmacucci #128 üzenetére
Elvileg nem kötelező építkezni, ha akarod akkor kihagyhatod az egészet.
Legalábbis ezt olvastam valahol egy interjúban valamelyik devvel. Az opció megvan, níilván van valamilyen előnye is ha le tudsz rakni egy csomó cuccot, esetleg a karavánjaid capsokat termelnek amíg te ott sem vagy.
De ha minden igaz megvan a lehetőség hogy úgy játszd végig hogy nem építgetsz mindent.
Azért jó hogy nincs belekényszerítve az ember amikor már harmadszorra játszaná újra hogy hűzikót építsem megint ha nincs kedve, nem úgy mond kötelező valamilye nperkhez/tovább fejlődéshez. -
-
Chabe89
addikt
válasz
Plazmacucci #126 üzenetére
Gyanítom igen.
Viszont remélem nem lesz, ilyen tower defense féle településvédés nagyon erőltetve, mert akkor kifutok a világból.
-
-
Chabe89
addikt
válasz
Plazmacucci #122 üzenetére
Megjelenésig semmi nem lesz most már, azt mondták. Én nem is bánom, legalább nem fogjuk ismerni a fél játékot mire megjelenik. A kedvencem mikor egész küldetéssorozatokat spoilereznek el. Tudom nem kötelező megnézni, de na...én már csak ilyen kíváncsi vagyok.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci #122 üzenetére
Semmi különös...Sajnos.
-
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Plazmacucci #119 üzenetére
Engem sem zavar, én nem konzervatív Fallout rajongó vagyok, mindegyik részt egyformán imádom a mai napig, de manapság azért gyakrabban veszem elő a F3-at vagy a New Vegast, mint az első két részt.
Jó lesz ez, én ezt mondom. -
válasz
bLaCkDoGoNe #118 üzenetére
Engem nem zavar, Skyrim is tetszett, beletettem sok órát abba is. Kell a változatosság, én unnám, ha harmadszor is ugyan azt a rendszert kapnánk. Ha eltalálják a hangulatot, és visszahoznak valamit a drogos-kurvás fekete humorból, engem megvettek.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Plazmacucci #112 üzenetére
Az eddigi anyagokból úgy tűnik, hogy kivették a skilleket (ill. összegyúrták a perkekkel), tehát valóban közelebb fog állni a Skyrim rendszeréhez, mint a korábbi Fallout-okhoz.
-
gyimger
őstag
válasz
Plazmacucci #114 üzenetére
Így utánanézve, lehet, hogy csak maga a könyv a gyűjtemény, játék nélkül. Azt már meg lehet rendelni.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
-
gyimger
őstag
válasz
Plazmacucci #112 üzenetére
Én is rendelném már, de én a gyűjtőire pályázok, a kalauzzal. Megtaláltam már a játékot több különböző ajándékkal, aztán meglátjuk, két szék közé esek-e, míg várom a gyűjtőit.
-
Hali!
Múlt héten előrendeltem, remélem nem fogok csalódni. Az igaz, hogy a fejlődés rendszert átvették a Skyrimből, tehát azzal fejlődsz majd amilyen fegyvert használsz?
Más. Robot-human love. Reménykedtem, hogy viszont látom Fisto-t
-
Fitzgerald
veterán
Ezzel sokan vagyunk így szerintem
Én pár hete vettem meg a GTA V-öt, és egy hete a Dragon Age: Inquisition-t.
Az MGSV: The Phantom Pain holnapután jön, a Fallout 4 meg 2 hónap múlva, és még ott a Witcher 3 is...
Ez 5 nyílt világú játék, egyenként akár több száz órányi játékidővel.
Én úgy gondolom, hogy évente 2-3 ilyen játéknál nem is lehet többet szívvel-lélekkel játszani.
Sőt, magamból kiindulva a legjobb az, ha az embernek nincs is egynél több ilyen játéka egyszerre, mert akkor nem veszti el az érdeklődését a bőség zavarában.
A GTA V-ben eddig majdnem 65 órám van, még 20-at látok benne single-ben (egyenlőre, aztán a jövőben még újra előveszem, + megyek online).
Az Inquisition-t meg az MGS-el párhuzamosan fogom játszani, és szerintem a Fallout 4-ig egyiket sem fogom még teljesen végigjátszani...
Szóval el lehet veszni rendesen a sok nyílt világú játék között, főleg ha ilyen erős címekről van szó.@Ryder62
Igen, a Fallout 3-nál eléggé kilógott a lóláb. Én a mai napig azon a véleményen vagyok, hogy valahogy az Oblivion még jobban is nézett ki, mint a Fallout 3.
-
Ryder62
őstag
válasz
Fitzgerald #105 üzenetére
Azt hittem a 4 már tényleg egy új motorral jön, de tévedtem.
Viszont így is sokat fejlődött látványra. A 3-ban pl árnyékok sem voltak. Itt már a Skyrimhoz hasonlóan lesznek. Meg tükröződések meg csillogások is.
Nem is értettem a sok rinyát mikor jött a trailer. Mindenki BF4 grafot várt vagy mi?
Viszont ahogy írtad, olyan is legyen a gépigénye és rendben leszünk
orichalcos
Csaj jövő májusig? Én kb 2 évre előre. Csak a Fallout 3-al elleszek még vagy 1 évet. 150 órám van benne de alig fedeztem fel a térkép 20%-át és még 1 DLC-t sem csináltam meg.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Fitzgerald #108 üzenetére
Na pont ezért kérdezem. Mert tervben van ez a két játék is, csak időm nincs rá egyelőre, kb be vagyok táblázva jövő májusig.
Annyi hogy az összes rész történetét elolvastam, nagyjából tudom hogy mi micsoda, de persze a részletek homályosak. Ezért kérdeztem hogy kell-e ismerni őket, mert akkor addig nem állok neki F4-nek. Szóval köszike.
-
Fitzgerald
veterán
Semennyire, a 3-hoz se kellett az első kettőt ismerni. Aki játszott velük annak nyilván lesz egy kis előnye az interfészt és a játékmenetet illetően, de szerintem ennyi. Új sztori, új helyszín. Viszont a Fallout 3 és a 4 egy időben játszódnak, mindkettő a keleti parton, nem is túlságosan messze egymástól. Szóval elképzelhető hogy lesznek ismerős karakterek a játékban.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hm, vajon a 4. részhez mennyire kell majd ismerni a 3-at és a NV-t?
-
Fitzgerald
veterán
Ennek a Creation Engine-nek keresztelt motornak valójában még mindig ugyanaz a toldozott-foldozott GameBryo az alapja, ami az Obliviont (sőt, az első verziója még a Morrowindet) hajtotta.
Ez látszik is. Nem azt mondom hogy kifejezetten csúnya, hanem hogy nem szép, nem kiemelkedő.
Low karaktermodellek, alacsony felbontású textúrák. Az összhatás elfogadható, de voltak már ennél szebb játékok 5-6 éve is.
Én mondjuk laptopon fogok vele játszani, úgyhogy ahogy írtam abszolút nem bánom a dolgot. Csak a gépigény is smakkoljon ehhez a látványhoz. -
Helsing
aktív tag
válasz
Fitzgerald #103 üzenetére
Azért nem olyan rossz a grafikája.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
J.Hetfield #62 üzenetére
Én az alapjáték mellett az összes DLC-vel nyomtam annak idején, sosem volt problémám.
Amúgy meg remélem a gépigény korrekt lesz, ha már ennyire nem lesz szép a játék.
-
Nissifer
tag
Srácok! Nálunk a Teller Ede Szakközépiskolában Fallout 4 játékot lehet nyerni. A diákönkormányzatban nagy Fallout rajongók vagyunk. Mivel iskolánk névadója a "hidrogénbomba atyja", ezért frankón írtunk Todd Howard-nak, hogy tegyen bele a játékba Teller Edére valamiféle hivatkozást. Természetesen a Bethesdánál kézbesítés helyett nagy ívben kukába iktatták a leveleinket, pedig hidrogénbomba nélkül nem lehetett volna világégés, és ott szuttyoghatnánk a modern Bostonban wasteland, ghoul-ok, deathclaw-ok meg mindenféle mutánsok nélkül. Hálátlan egy banda, phfej!
A lényeg kint van a facebook oldalunkon. Ha nyerni akarsz klikk ide!
Új hozzászólás Aktív témák
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Elite: Dangerous
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- iBasso DX180 DAP eladó!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest