Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Egérpad topik
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hbbalint
aktív tag
Nekem ez az egyszerűbb. Mire megértettem a feladatot, már meg is csináltam
Nekem a makrók nem szoktak összejönni. A múltkoriban az UltraEdit makrójával szívtam meg: mindenféle stringdarabokat kerestem egy másfélgigás textfileban és rakattam át egy uj fileba. Ez eredmény még csak nem is volt determinisztikus 
-
hbbalint
aktív tag
Ha a második oszlop is lukacsos mint egy sajt akkor megvizsgáltatom a függvénnyel, hogy a beírandó szám benne van-e a sajtban.
Tehát:
1. Az első oszlopot az A2 cellától lefelé növekvő sorba rendezve berakod.
2. A második oszlopot B2 cellától lefelé berakod, mondjuk tartson B6666-ig.
3. A C2-be beírod ezt: =IF(OR(A2=A1;COUNTIF(B$2:B$6666;A2)=0);"";A2)
4. ''lehúzod''...
A négy szimpla idézőjelet cserélni kettő duplára, elpirulást meg kettőspontB-re!
[Kijavítottam -- KovacsUr]
[Szerkesztve] -
Haribo
csendes tag
Még konkrétabban: Létrehoztam egy listát Pl:Józsi, Péter, Kata, Klára
Aztán létrehoztam egy kombi panelt az Űrlapok eszköztár segítségével.
Ezután a létrehozott kombi panel bemeneti tartományának megadtam a fenti listát, cellacsatolásként pedig egy tetszőleges üres cellát.
Mindezzel azt szerettem volna elérni, hogy ha a kombi panelen kiválasztom mondjuk a Klára nevet akkor ezt a nevet írja be a definiált(cellacsatolás) üres cellába. Ehelyett azonban az történik, hogy csak a listában elfoglalt sorszámát írja az excel a cellába: Józsi=1, Péter=2 stb.
Remélem érthető volt, ha nem létrehoztam a fenti példát egy fájlban amit átküldenék bárkinek aki segíteni tud. -
KovacsUr
addikt
-
airyca
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i3-8145U I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HP Zbook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338, 100% Akksi
- Xbox one X konzol 1Tb
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem a makrók nem szoktak összejönni. A múltkoriban az UltraEdit makrójával szívtam meg: mindenféle stringdarabokat kerestem egy másfélgigás textfileban és rakattam át egy uj fileba. Ez eredmény még csak nem is volt determinisztikus 

Fferi50