- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- OLED TV topic
- Mini-ITX
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Hobby elektronika
- Amazon Kindle
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
válasz
m.zmrzlina #23888 üzenetére
Végül elvileg ez a nyers képlet hozzá:
=DARABTELI(B$1: B$9;A1)>0Most már nyomon vagyok. Istenek vagytok, kösz srácok a segítséget!!
-
Dr. Romano
veterán
válasz
m.zmrzlina #23888 üzenetére
Persze, a sor értékeket átírtam, azzal nem volt gond (szerencsére nem vagyok rendőr
) Lehet az a probléma hogy ez office 2007?
slashing
Köszi neked is, átgondoltam, legvégső esetben a tiéd is jó lehet... -
Dr. Romano
veterán
válasz
m.zmrzlina #23882 üzenetére
Szia!
Megpróbáltam, de béna lehetek mert nem sikerült
Megpróbálnád légyszi ezen a teszten és tudnád linkelni a képletet? Lényeg hogy csak azokat az értékeket jelölje meg ami mindkét oszlopban szerepel. Előre is köszönöm!
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #23871 üzenetére
Közben megszületett a páros számok kigyűjtése (egyik oszlopba), a páratlanokhoz ebben a makróban át kell írni az IsEven-eket IsOdd-ra.
Function ParosCsakSzam(cella As Range)
Dim betu As Integer, szam As Integer, szoveg As String
szoveg = Trim(cella)
If IsNumeric(szoveg) Then
If WorksheetFunction.IsEven(szoveg) Then
ParosCsakSzam = szoveg
Exit Function
Else
ParosCsakSzam = ""
Exit Function
End If
Else
For betu = 1 To Len(szoveg)
If IsNumeric(Mid(szoveg, betu, 1)) Then
szam = szam & Mid(szoveg, betu, 1)
ElseIf Mid(szoveg, betu, 1) = "/" And IsNumeric(Mid(szoveg, betu + 1, 1)) Then
If WorksheetFunction.IsEven(Left(szoveg, InStr(szoveg, "/") - 1) * 1) Then
ParosCsakSzam = szoveg
Exit Function
End If
ElseIf WorksheetFunction.IsEven(szam) Then
ParosCsakSzam = szam
Exit Function
Else
ParosCsakSzam = ""
Exit Function
End If
Next
End If
End Function -
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #23869 üzenetére
Valamelyik hsz-ben az volt, hogy az 56/12 teljes egészében kell. Legalábbis úgy rémlik.
Láttad, hogy pl. az 1/A igazán "1/A " ?
Egy halom szóközzel a végén. -
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #23867 üzenetére
Már eleve nem tudom értelmezni pl. a 17.sorban lévő 13/II-I-3 féle házszámokat, de gyanítom, hogy ott nem lesz jó a 133-as eredmény.
-
Zola007
veterán
válasz
m.zmrzlina #23860 üzenetére
mert oda is beteszi az aposztrófot, ahova nem kéne
(#23861) Delila_1 : megnézem -
littleNorbi
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #23854 üzenetére
Tessék egy része, de a lényeg benne van.
-
Zola007
veterán
válasz
m.zmrzlina #23858 üzenetére
igen, csak a kezdő aposztrófok nem jelennek meg
-
Zola007
veterán
válasz
m.zmrzlina #23856 üzenetére
nem jó, mert a szövegnek szerves része és nem mindegyik cellában van jelen, hanem összevissza
azt nem értem miért nem jeleníti meg, hiszen a "szöveg" formázásnak az lenne a lényege, hogy úgy látszik, ahogy beírtam -
littleNorbi
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #23852 üzenetére
Esetleg ha van valamiféle más módszer, mert nekem az a lényeg, hogy páros és páratlan házszámok szerint rendezzem. Tulajdonképpen ez egy lista akiknek levelet szeretnénk küldeni, és akkor fontos lenne, hogy az utca páratlan (pl: 1, 3, 5, 5A, 7), illetve a páros (2, 4, 4A, 6, 6A, 6B) házszámai legyenek egymás után.
-
littleNorbi
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #23830 üzenetére
Van ahol van "/" is meg "-" is meg szóköz is... Tehát valami olyasmi kellene, hogy ameddig szám, addig hagyja meg, a többit meg dobja át a másik oszlopba...
-
mdk01
addikt
válasz
m.zmrzlina #23778 üzenetére
Úgy néz ki megoldódott.
,
Köszi -
mdk01
addikt
válasz
m.zmrzlina #23776 üzenetére
Ott ahol nem működik a képlet nézd meg, hogy nincs-e a hivatkozott cellában szóköz vagy egyéb nem kinyomtatható karakter.
Aha, erre nem gondoltam.
Hivatkozás van benne, de a hivatkozott cella is üres így nem ír ki semmit.
Akkor gondolom ilyen esetben a hivatkozott cellára kellene nekem is hivatkozni.Köszönöm
-
mdk01
addikt
válasz
m.zmrzlina #23774 üzenetére
Igen, köszönöm pont ezt próbáltam meg most, és működik valamelyiknél, vaamelyiknél pedig nem.
Nem teljesen értem, szerintem valami zavar van a képletben és megkeveredik.És ha nem akarom hogy az üres szót kiírja, hanem ne írjon ki semmit akkor mit kell írni?
Most csak simán így hagytam, de ez is zavaros neki.=HA(A1="";"";A1)
Köszönöm
-
A214
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #23768 üzenetére
egyszerűbb megadni azt, hogy mi ne kapjon sorszámot
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23765 üzenetére
Persze ha az L oszlop képleteit felülírod az értékükkel akkor a segédoszlopokat simán lehet törölni.
Kérdés az, hogy milyen könnyen tudod előállítani a (nálam) O oszlopban lévő listát.
-
samfishR
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23633 üzenetére
Köszi a tippet!
Sajnos a makrókhoz semmi közöm, ebben tudna valaki segíteni?
-
opzozi
tag
válasz
m.zmrzlina #23680 üzenetére
Köszönöm Neked is. Néha egyszerűbb, mint amit beleképzel az ember, hogy ez elég bonyolult.
-
opzozi
tag
válasz
m.zmrzlina #23675 üzenetére
És ha több kritériumot is szeretnék megadni? Pl. mondjuk 2-től nagyobb, de 5- től kisebb.
Vagy ha van egy másik oszlop mellette. Beszúrok mellé egy másik oszlopot.
A1:A5 ugyanaz
B15 [igen;igen;nem;igen;nem]
És akkor a C-ben számolnék, hogy azokat számolja meg, amelyik megfelel az adott kritériumnak és mondjuk a mellette lévő oszlopban "igen" szerepel. -
opzozi
tag
válasz
m.zmrzlina #23673 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23633 üzenetére
Az "A" munkafüzet két eseményében lévő makró. Természetesen lehet cizellálni őket (főleg az _Open-t) de az elv az ez.
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Application.DisplayAlerts = False
Dim wb As Workbook
mappa = ThisWorkbook.Path & "\"
For Each wb In Workbooks
If wb.Name <> ThisWorkbook.Name Then
wb.SaveAs Filename:=mappa & wb.Name
wb.Close
End If
Next wb
Application.DisplayAlerts = True
End Sub
Private Sub Workbook_Open()
Workbooks.Open ThisWorkbook.Path & "\B.xlsx"
Workbooks.Open ThisWorkbook.Path & "\C.xlsx"
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #23619 üzenetére
Ez teljesen korrekt, ám a kérdezőnek a képlet másolásával is gondja van.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #23600 üzenetére
Egyszerűbben is meg lehet oldani az oszlopok törlését.
Sub OszlopTorles()
Dim oszlop As Integer
For oszlop = ActiveSheet.UsedRange.Columns.Count To 1 Step -1
If Cells(1, oszlop) >= "S01" And Cells(1, oszlop) <= "S099" Then
Columns(oszlop).Delete Shift:=xlToLeft
End If
Next
End SubSorok, oszlopok törlésénél mindig az utolsó helytől indulunk az első felé.
-
Hyper84
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #23600 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséged
örök hálám
-
Hyper84
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #23598 üzenetére
Ezt a fordítva dolgot leírnád még nekem légy szíves és igérem befejeztem?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23597 üzenetére
Ehhez a módszerhez mindenképp kell egy tartomány amiben a "halálra ítélt" azonosítók vannak.
Meg lehet fordítva is csinálni de akkor a maradó azonosítók listája kell és a Countif() nulla értékénél kell törölni.
Ugyanaz csak pepitában.
-
Hyper84
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #23593 üzenetére
Vagy meg is lehetne fordítani a dolgot, az nem lenne programozás oldalról egyszerűbb, ha azt mondanánk, hogy mindent töröljön kivéve azokat az oszlopokat amik nekem kellenek, jelen esetben A01, A02...stb.
Még ez így jobb is lenne nekem ugyanis a tábla elején vannak még felesleges oszlopok, csak gondoltam azt kézzel kitörlöm.
-
Hyper84
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #23593 üzenetére
Nagyon köszi ez így már majdnem jó is lenne, csak úgy nem lehet ezt megoldani, hogy ahogy az én táblám látod abból a makró futtatásával törölje a felesleges oszlopokat?
Mert azt hogy külön meg kell adnom a törlendő oszlopok értékeit, az nekem nagyon sok időt venne igénybe ugyanis ez az S01, S02...ez egészen S99-ig tart és ilyen excelből van vagy 30 db.
-
Hyper84
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #23591 üzenetére
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
m.zmrzlina #23575 üzenetére
Szia!
Azért van ez, mert a sima range és cells mindig az AKTÍV munkalapra hivatkozik, ha nincs előtte a pontos megjelölés.
Tehát a második: wsKabelo.Range(wsKbelo.Cells(2, intDigitlista_oszlop), wsKabelo.Cells(intListahossz, intDigitlista_oszlop))formában működik megfelelően. (Én is bele szoktam néha esni ebbe a hibába....)
Az első viszont a betűkkel direktben a wsKabelo -ra hivatkozik.
Üdv.
-
Mittu88
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23554 üzenetére
Az fog is változni, de nem az a problémád, hogy volt, amelyiknek nem volt kezdőértéke még?
-
Polllen
félisten
válasz
m.zmrzlina #23554 üzenetére
És változni is fognak, hiszen bizonyos sub-n belül dolgozol velük.
Ha mindig ugyanaz a kiinduló érték, nincs jelentősége annak, hogy egy sub-bal vagy munkafüzetben adod meg a kiinduló értéket.
Ha viszont az utolsó folyamat értéke kell, akkor is ha aktuálisan az a folyamat nem futott, tehát nem adott értéket, el kell tárolnod az előzőt és azt beolvasni.
-
sedyke
tag
válasz
m.zmrzlina #23550 üzenetére
Azt nem tudom elérni, hogy képlettel a mindig x sorral lejjebb található cellát kapjam eredményül. Manuális persze megtalálom, de több száz is van egy munkalapon belül.
-
Mittu88
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23552 üzenetére
Modul-on belül deklarálod Sub-on kívül, aztán csinálsz egy Sub-ot, amiben értéket adsz mindegyiknek.
workbook_open-be meg beírod a sub nevét.pl.:
Module-ban:Public pelda as integer
Public peldaketto as stringSub Ertekadas()
pelda = 12345
peldaketto = "egykettoharomnegyot"End Sub
ThisWorkBook-ban meg:
Private Sub Workbook_Open()Ertekadas
End Sub
Bocsi, ha nem elég érthető, szaknyelvben nem vagyok jó (még)
-
Mittu88
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23546 üzenetére
Az esetleg nem lenne elegánsabb, ha csinálnál a module-ban egy eljárást, ami csak értéket ad a public változóknak, az eljárást pedig a Workbook_Open eseménynél meghívod?
Ergo fájl megnyitásakor kapna mindegyik public változó értéket és utána már használhatnád. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
m.zmrzlina #23546 üzenetére
Szia!
Így van, elég így csinálni, de ennyi viszont kell.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
m.zmrzlina #23542 üzenetére
Szia!
Paraméteresen is definiálhatod az egyes makrókat és akkor minden meghíváskor meg tudod mondani neki, hogy melyik változó melyik értékét használja.
pl. sub valami (byval valt1 as string,byref valt2 as integer)
eljárás
end subA byval és byref jelentőségét olvasd el a súgóban, illetve az előző hsz.-ban foglaltak miatt is a változók élettartama (variables scope) részt is.
Egy másik lehetőség:
Az egyes változó értékét "eltárolod" egy munkalap cellájába. Ide írják ki az egyes makrók az értékét és innen olvashatják ki mások az értéket. Ebben az esetben nem kell public változót használnod, sem paraméters meghívást, helyette minden eljárásból kilépéskor utolsó műveletek a változók értékeinek beírása az adott cellákba, az eljárások indulásakor pedig a változókba beolvasod a cellák értékét.Ebben az esetben a cellákban mindig a legutoljára eltárolt érték lesz benne és az olvasható ki, így megoldódik a legutóbbi kérdésedben levő probléma is.
Üdv.
-
Polllen
félisten
válasz
m.zmrzlina #23542 üzenetére
Ha mindig az előző eljárásnál felvett érték kell az újban, akkor public változókat kell használnod. Így adott module-n belül minden sub "látja".
-
Timyyy
őstag
válasz
m.zmrzlina #23527 üzenetére
Tejóég, nekem ez kínai...
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #23508 üzenetére
Szivi.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #23504 üzenetére
Set wsTemp = workbooks("wbTemp.xlsx").Worksheets("Munka2")
Nem célszerű az éppen aktív lapra hivatkozni változó értékének a megadásánál.
Set wsOsszesito = sheets("Osszesito")
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #23501 üzenetére
wsTemp.Range("A1").CurrentRegion.Copy Destination:=wsOsszesito.cells(1, elsoures_oszlop)
-
bteebi
veterán
válasz
m.zmrzlina #23488 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
#23491: Van benne valami.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #23490 üzenetére
Ezért alkalmazok szívesebben a tartalmukra utaló nevű változókat, mint pl. sor, és oszlop.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #23488 üzenetére
Jobban látszik a haladás sorrendje, ha a Cells(i, j).Select sor helyett
MsgBox Cells(i, j).Address szerepel a makrókban. -
bteebi
veterán
válasz
m.zmrzlina #23486 üzenetére
Akkor nem véletlenül nem találtam
. Köszönöm, ki fogom próbálni.
-
-PLevi-
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23480 üzenetére
Köszönöm szépen, ki lesz próbálva!
-
Mittu88
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23433 üzenetére
Köszönöm szépen, Fferi-nek is
Viszont felmerült egy másik probléma:
Van egy ilyen kódom:
Public sor As Integer
...
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
sor = Target.Row
...
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim nev As String
...
nev = Cells(sor, 1).Value
...És erre azt a hibaüzenetet dobja, hogy Application-defined or object-defined error.
A sor változó értéke 0, tehát nyilván nem tudja a nev változónak egy nem létező cella értékét adni. De mitől 0 a sor értéke?
Próbáltam a sor = ActiveCell.Row parancsot is, de ugyanez van. -
lappy
őstag
válasz
m.zmrzlina #23442 üzenetére
Minden naphoz más-más terem illetve időpont tartozhat.
A táblázatban nincs egyesített cella csak a képen nem jól látszik. -
.OM.
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #23440 üzenetére
-
.OM.
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #23429 üzenetére
Szia,
Csúcs, de az 1. sort nem viszi.. Tehát a 2. sor színe megy az 1. sorba az új fülön.
Mindegy, mert a címsort nem kell színezni, a végén majd azt beszúrom...+1 #pirospont m.zmrzlina részére
-
.OM.
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #23425 üzenetére
Sajnos pont egy bitang nagy riport közepén vannak a kérdéses színek, és minden irányban változó, hogy hol lenne szabad hely. A fehér szín nem okoz gondot, csak a buta színeket kell ráhúznom más adatokra.
..marad a 220 oszloppal keletre tolás és a lefestés utólag.Végül is megoldódott, köszi
-
.OM.
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #23418 üzenetére
Köszönöm kedves Hóember!
Ha jól értem, ez 10 oszloppal jobbra teszi be a színeket - remekül működik, köszi!
Szerinted ki lehet tenni vágólapra és utána én választhatom meg, hogy vol legyen?
Esetleg egy új "colors" fülre A1-től beilleszteni?..arra már rájöttem, hogy nem egész oszlopot kell kijelölni, mert az kicsit megfogja a gépet..
Köszi,
.om. -
Excelbarat
tag
válasz
m.zmrzlina #23420 üzenetére
Színezésre egy másik megoldás (sajnos nem tudom, h korábbi verziónál működik-e):
Sub szinez()
Dim r
Dim g
Dim b
Dim i
For i = 1 To 5
r = Range("A" & i).Interior.Color Mod 256
g = (Range("A" & i).Interior.Color Mod 256 ^ 2) \ 256
b = Range("A" & i).Interior.Color \ 256 ^ 2
Range("C" & i).Interior.Color = RGB(r, g, b)
Next i
End SubAz "A" oszlop 1sorától az 5-ig a színeket átmásolja a "C" oszlop ugyan ezen soraiba.
Ha esetleg valaki makróval akar színezni diagramm oszlopokat így lehet (nálam épp ehhez kellett):
ActiveSheet.ChartObjects("chart1").Activate
ActiveChart.SeriesCollection(1).Format.Fill.ForeColor.RGB = RGB(r, g, b)Üdv,
Excelbarát -
Fferi50
Topikgazda
válasz
m.zmrzlina #23418 üzenetére
Szia!
Ez a kód 2010-es verziótól jó. Korábbi verziókban nem működik.
Üdv.
-
Wyll
őstag
válasz
m.zmrzlina #23412 üzenetére
köszönöm, ezt is megnézem - majd holnap
köszi szépen! -
slashing
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23387 üzenetére
Hát én is kb. erre jutottam: miután lefutott a kódom nem térek vissza arra a lapra ahonnan másolni akarok hanem előbb a törlendő lapra ugrok és törlök majd visszaugrok a másolandó adatokat tartalmazó lapra ott másolok és újra visszaugrok arra a lapra hol előtte kitöröltem.
szóval csináltam egy oda vissza oda bakugrást
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23387 üzenetére
Talán egy fokkal jobb, ha kiírod tömbbe. Onnantól fogva van egy változód amit kedved szerint módosíthatsz aztán a végén visszaírod a munkalapra.
-
Imy
veterán
válasz
m.zmrzlina #23376 üzenetére
Köszönöm!!!
-
slashing
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23366 üzenetére
Köszi és neked is Delila_1 mindkét verzió nagyon jó és hasznos volt, pont úgy megy ahogy akartam
-
Mittu88
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23343 üzenetére
Az biztos. Az Apple komoly pénzeket fizetne egyes kollegák szoftveres "tesztelési" képességeiért.
-
Mittu88
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23335 üzenetére
A mi cégünknél nem elvárás az ilyen alap szintű office programcsalád ismerete. Pályakezdő vagyok (bár már talán nem, 2 éve vagyok a cégnél), máshol elvárás?
Amúgy nevetséges -
Mittu88
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23317 üzenetére
Szuppper
Az Open és a BeforeClose eseményben is volt előtte parancs, ezeket egyből kiütötte (nem működtek), mert rossz helyre illesztettem be először a parancssoraidat (veryhidden munkalapon nem tud dolgozni a vba!), de minimális gondolkozás és javítás után tökéletesen működött.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
Mittu88
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23317 üzenetére
Húú de cseles
Holnap megnézem, mert most rohannom kell. Majd írok, hogy mi lett.
-
littleNorbi
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #23311 üzenetére
Így is gyalog kellett kijavítanom, de köszönöm, mert hosszútávra szuper megoldás.
-
gbela
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23299 üzenetére
2013-ban nincs ilyen beállítás, de sikerült közben megoldanom a gondom (bár a paraméterezett Excel shortcut tálcára juttatása is szép történet), szóval minden oks.
-
gbela
senior tag
válasz
m.zmrzlina #23295 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam elsőre (régiben ugye konkrétan abba az ablakba nyitotta meg alapból a fájlokat, és külön indítva excelt és azon menüből megnyitva a fájlt lehetett a két ablakot csak egymás mellé tenni, tehát ahogy írod is, két példány futott).
Viszont ha ugyanezzel a módszerrel nyitom meg most akkor is (mintha) ugyanabban a példányban nyitja meg. Tehát a probléma gyökere ha jól veszem ki, hogy nem sikerül két példányt futtatnom magából az Excelből.
Erre ötlet? -
Des1gnR
őstag
válasz
m.zmrzlina #23233 üzenetére
Megnézem, köszi.
Arra gondoltam először, hogy ha nem lesz megoldás, akkor a 2 munkalap sorainak számát kivonom egymásból és akkor látom, hogy hányszor kell még lefuttatni. Ezt írom a K11-be és azért léptettem oda.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
m.zmrzlina #23212 üzenetére
Szia!
Annyi adat, ami itt lesz, már nem biztos, hogy befér az excel által kezelt memóriába.
Egyébként is, ha már excel, annak a lehetőségeit kellene kihasználni szerintem.Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #20940 üzenetére
Sok szerencsét!
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #20938 üzenetére
Igen.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #20936 üzenetére
Teljesen más ötlet.
Egy oszlopba bevinném az időpontokat, a címsorba pedig a dátumokat (nn formátummal, hogy kevés helyet foglaljanak). Lehet fordítva is az idő és dátum elhelyezése. A metszéspontokba 1-es értéket adnék, mikor égett a villany, és semmit, ha nem.
Egy feltételes formázással hátteret adnék az 1-et tartalmazó celláknak, azonos karakterszínnel. Diagram kilőve.A dátumok helyett lehetnek a munkahelyek, vagy amire szükséged van.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #20935 üzenetére
A feladatot egyébként úgy tudnám leírni, hogy ábrázolni kell egyetlen ábrán hogy pl különböző lámpák mettől meddig vannak felkapcsolt és meddig lekapcsolt állapotban a nap folyamán.
Ha más ötlet van azt is szivesen fogadom.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #20002 üzenetére
Bocsánat, itt a magyarázat egy kissé zavaros. Valójában nem az F oszlopon megy végig, hanem azon az oszlopon aminek az egyik celláját kijelölöd.
-
scincole
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #19657 üzenetére
De be van.
-
slashing
senior tag
válasz
m.zmrzlina #19453 üzenetére
áhhh
kipróbáltam 8 random karakter kettő nagybetű + kettő szám és pillanatok alatt szerkeszthető volt, szóval mindegy hogy cica vagy asdkeiAkkB784 a jelszó. Így azon nem kell töprengeni hogy nehéz legyen vagy könnyű a jelszó. védeni még attól függetlenül fogom csak nem erőltetem magamra a nehéz jelszót csak valami nagyon egyszerűt...
-
Mutt
senior tag
válasz
m.zmrzlina #19401 üzenetére
Hello,
Megoldás lehet az OSZLOP függvény használata is.
=OSZLOP(CV1)üdv
-
hallgat
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #18985 üzenetére
Szerintem sem úszom meg a tömböket
Mindent el kell egyszer kezdeniMost néztem épp Mutt válaszát...
Eljött az ideje a tanulásnak
Köszönöm a segítséget!!!!
-
hallgat
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #18981 üzenetére
Köszönet!
Ezt nem most fogom átrágni, de hasznos lesz
A tömböket... No igen, egyszer rá kéne már szánni magam.
Köszönöm!!!
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #18925 üzenetére
próbáld meg, hogy az
ActiveWorkbook.Worksheets(2).Range("C1:C51")
sorban az aktív füzet helyett a másikra hivatkozol, útvonallal és kiterjesztéssel.
Nem hiszem, hogy sikerülne, mert a nevet a másik fájlban kell bejegyezni, ahhoz pedig meg kell nyitnod.
Egy megnyitatlan fájlból lehet olvasni, de írni bele nem valószínű. -
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #18922 üzenetére
Mit szólsz ahhoz, ha kitallózhatod a megnyitandó fájlt?
Private Sub Megnyit()
Dim FN As String
FN = Application.GetOpenFilename(filefilter:="Microsoft Office Excel 97-2003 munkalap(*.xls),*.xls", FilterIndex:=2, Title:="Select Database file", MultiSelect:=False)
If Not FN = "False" Then
Workbooks.Open Filename:=FN
MsgBox "Megnyitottad a fájlt, és aktív"
Else
MsgBox "Nem nyitottad meg a fájlt"
End If
End SubNem tudom, melyik verziót használod, a 2003-as, xls kiterjesztésűt tettem bele.
-
aPoFa
tag
válasz
m.zmrzlina #18413 üzenetére
Ezt hogyan érted?
-
pero19910606
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #18416 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Sikerült is megcsinálnom
Még egy kérdésem lenne. Szeptember 2-től kéne ezt meg csinálnom 2015. augusztus 31-ig, mert kell készítenem egy becslést is. A kérdés az , hogy az excelben van olyan lehetőség, hogy ezt a 730 napot kiírja nekem, de csak úgy, hogy a munkanapok szerepeljenek benne, tehát a karácsony a szilveszter stb... ne szerepeljen benne?
-
aPoFa
tag
válasz
m.zmrzlina #18411 üzenetére
Sajnos ez több száz, ezer oszlopot, cellát jelent.
-
aPoFa
tag
válasz
m.zmrzlina #18408 üzenetére
Szia!
Köszi! Már csak az lenne a kérdésem, hogy hogy oldhatnám úgy fel, hogy a többi formázás megmaradjon, mert a formázás törlésével már vissza tudom állítani az adatokat, csak az összes formázás így elveszik.
Üdv:
-
vamzi
senior tag
válasz
m.zmrzlina #18209 üzenetére
Köszönöm, sajnos makróhoz nem értek.
sztanozs
Végül így sikerült megoldanom:
=IFERROR(INDEX(Fő!$A:$A;MATCH(D44;Fő!$K:$K;0)+MATCH($C$46;INDIRECT(CONCATENATE("Fő!G";MATCH(D44;Fő!$K:$K;0);":G";MATCH(F44;Fő!$K:$K;0)-1));0)-1);"")Köszönöm a segítségeket.
-
motinka
tag
válasz
m.zmrzlina #18137 üzenetére
köszönöm ezt mindenképpen megpróbálom.
Közben keresgettem és ha jól olvasom/értem nekem egy template-t kell csinálnom amiben megadom a kívánságaimat, ezt berakom az egyik fülre.
Amikor érkezik a napi adat file, az mellé beteszem a másik fülre ezt a template fület és hogy mitől indul el azt nem tudom) Hol lehet ezután magyarul olvasni okosakat?
Közben felmerült egy kérdés, ebben a template-ben ami táblázatnak van megformázva, azaz nem csak itt érvényes, bárhol, hogyan tudok egy fülön rákeresni egy másik fül oszlopnevére (ez adott), hogy azt gyűjtse? köszi -
sztanozs
veterán
válasz
m.zmrzlina #18083 üzenetére
If Asc(Mid(cella.Value, i, 1)) > 47 And Asc(Mid(cella.Value, i, 1)) < 58 Then
helyett
If isNumeric(cella.Value, i) Then
egyszerűbb, és kevesebbet is számol (bár nem szükségszerűen annyira megbízható...) -
VIVANA
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #18058 üzenetére
köszi.
-
Caipi
tag
válasz
m.zmrzlina #18023 üzenetére
Ha kiveszed működik. Kipróbáltam, nálam megcsinálta
-
Geryson
addikt
válasz
m.zmrzlina #17997 üzenetére
Szövegnek szöveg az összes érték az A oszlopban. Erre azért volt szükség, mert van olyan szám, ami nullával kezdődik (pl. az első 01701) és ha számnék lenne engedélyezve, akkor eltüntetné a nullát előle.
Szorozzak így is? Ráadásul vannak lentebb cellák, ahol az adagszám pl. LT123456, tehát ott már szorozni sem tudok...
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #17834 üzenetére
Aktuális terület 1 cellából nézve az, amit 4 irányból határol 1-1 üres oszlop, ill. üres sor.
A területen belül állva Ctrl+a, vagy Ctrl+t jelöli ki. Próbáld ki foghíjas területekkel. -
Caipi
tag
válasz
m.zmrzlina #17838 üzenetére
:-D
Hálistennek a hibázási lehetőségek száma nem sok, főleg ha a függvényes cellák zároltak.
Azt már látom, hogy csak simán nem megy az A1<>D1, mivel az első táblázatba fgv-el jönnek az adatok.
Darab(A1)<>darab(D1) szintaktika a működő az esetemben. -
Caipi
tag
válasz
m.zmrzlina #17833 üzenetére
Köszönöm,
Már csinálom a függvényt, a többi része rendben lesz, bár jó hosszú lesz
Még ki kell tesztelnem, hogy minden hibára jelezzen, amit el lehet követni -
Caipi
tag
válasz
m.zmrzlina #17830 üzenetére
Köszönöm szépen,
A makrókat igyekszem kerülni, mivel a cégnél alapból le van tiltva a makró az excelekben és elég nehézkes elmagyarázni az emberkéknek, hogy mit is tegyenek, ha dolgozni akarnak ebbe a fájlbaEzért igyekszem mindent függvénnyel megoldani
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #17830 üzenetére
A saját kijelölés kiküszöbölésére a for each fölött a
Range("A1").Select
Selection.CurrentRegion.Selectkijelöli a szükséges területet.
-
ro_bert17
őstag
válasz
m.zmrzlina #17700 üzenetére
Nos! Tegnap én is erre gondoltam először a hsz-em előtt, eszembe juttatva a régi szép időket, a számszerű szövegekről. Viszont nem gondoltam, hogy ez dátumnál is müködik (pedig a jelenség hasonló). Úgy tűnik műkdik! Köszi az ötletet!
-
Kobe
veterán
válasz
m.zmrzlina #17689 üzenetére
megnézem majd, igazából úgy épül fel amga a történet, hogy van egy hosszabb makró, annak az elején az accesses változók, lekérdezések, útvonalak vannak definiálva, hova mentse a filet, stb, majd van egy része ami azt definiálja hogy ha lementette a filet, abba milyen kódot "szúrjon be". Gondolom csak a beszúrt kódot kell hasonlóképp megbűvölni
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #17688 üzenetére
Ilyesmi vizsgálatra gondoltam:
Sub vanemar()
Dim ws As Worksheet
Dim bolVanemar As Boolean
bolVanemar = False
For Each ws In ActiveWorkbook.Worksheets
If ws.Name = "munkalapodneve" Then bolVanemar = True
Next
If bolVanemar = True Then
Exit Sub
Else
'ide jön a makró aminek le kell futni
End If
End Sub
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Xbox Series X|S
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Windows 10
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest