Hirdetés
- Mini PC
- Milyen egeret válasszak?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Akciókamerák
- Lemokey L5 HE 8K billentyűzet tesztje
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel alaplapok 2025: B, H vagy Z chipsetet válassz?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csferke
senior tag
válasz
sztanozs #35235 üzenetére
A 2013 itt hibát jelez: xpos és ypos
Dim Prompt, Title, Default, MyValue
Title = "Valami"
Prompt = ""
xpos = 6000
ypos = 6000Itt meg a Chr(13) nem tetszik neki
Prompt = "1.sor szöveg" + (Chr(13)) + "2.sor szöveg"
és még számtalan más helyen is
Hibaüzenetet most nem tudok mondani mert nem az én gépemen van a 2013
-
batmanéhes
tag
válasz
sztanozs #35019 üzenetére
egy olyan data validation lenyíló listát, amiben egyrészt 0, másrészt egy dinamikusan, függvény által visszaadott érték szerepel.
olyasmit képzelj el, mint egy dinamikusan képzett data validation lista (amikor nem fixen adsz meg tartományt, hogy ne legyenek üres sorok a lenyílóban pl.). nekem az a bajom, hogy nem tudok egy egybefüggő tartományt képezni. illetve worst case tudnék, csak elég randa ügy lenne.
a vizuálás nem sokat dobna a legelső mondatban megfogalmazotton. d emegpróbálom egyszerű példával:
data validation --> list --> a validation list meg valahogy így nézne ki: =IF(A2=1;1;0) ; "valami" ; "valamimás"
ez a " ; " szintax ugye nem működik, mert úgy néz ki vagy minden listaelem szöveg, vagy egy függvény.
-
-
Delila_1
veterán
válasz
sztanozs #34909 üzenetére
Ilyesmire gondolsz?
Function Konvert(ertek As Range, Me1 As Range, Me2 As Range)
Konvert = Application.WorksheetFunction.Convert(ertek, Me1, Me2)
End Functionvagy
Function Konvert1(ertek As Range, Me1 As String, Me2 As String)
Konvert1 = Application.WorksheetFunction.Convert(ertek, Me1, Me2)
End FunctionAz ertek-et is megadhatjuk pl Double típusúnak.
-
kezdosql
tag
válasz
sztanozs #34731 üzenetére
Igen, "kalkulalva" gondoltam, egyszeruen megoldhato lenne az adatbevitel, soronkent az adatok, oszlopokban a csoportok, es amelyik csoportba tartozik az adott adat, ott lenne egy 1-es vagy x.
Kozben megneztem a linket, tehat 2010-ben mar van ilyen, KOSZONOM, de ugy latom, valami nagyon bonyolult modon oldja meg, majd a hetveget raszanom, hogy kitalaljam, miket csinal es hogyan.
-
Gravity1234
tag
válasz
sztanozs #34738 üzenetére
Ez alapjan megprobaltam, de egyetlen zaszlot se hoz fel.
=COUNTIFS('Issue tracker'!B418,[@[PPM ID ]],'Issue tracker'!F4
18,"Not started",'Issue tracker'!F4
18,"Work in progress",'Issue tracker'!F4
18,"Behind")
A satus 4 fele lehet, ebbol cask azt ne flagelje be ami closed, mind a harom masik esetben igen. Fenti alapjan probaltam, de ugyan hibauzenetet nem kapok de flagelni se fgalel.
-
Gravity1234
tag
válasz
sztanozs #34729 üzenetére
No had bonyolitsam tovabb, mert tegnap ahogy meglettem vele, mar eszre is vettem hogy meg kene pluszban valami.
Ugye most megtalalja az overview es issue tracker kozott az azonos ID ket es azt be is flageli. Viszont az a bajom, hogy nyilvan egy issue lehet nyitva, folyamatban vagy mar lezarva. Per pillanat ugye ezt nem veszi figyelembe igy felrevezeto ha beflagelek olyan itemet ahol mar closed az a problema.
Tehat azt hogyan tudom megcsinalni hogy az issue trackerben ha van kozos talalat ID-re, cask azokat flagelje be amiknel a status closed?
Koszi -
Gravity1234
tag
válasz
sztanozs #34723 üzenetére
Hmmm most felfedeztem valami furcsat, mert hogy igy se mukodik.
Gondoltam proba kedveert elkezdek az issue tracker reszben nevinni ID-ket, hogy azokat latja e. Erre nem az tortent hogy az adott ID-et flageli be, hanem mintha updatelne egyet az overview reszen es megjelenik ami eddig hianyzott. Ha bevittem egy ujat akkor megjelent az egyel elotte levo....
Per pillanat 10 darab tevekenysegem van 10 ID-val. Ezeket az ID-kat betetem data validation alatt listaval az issue trackerbe hoyg ott legordulobol valaszhato legyen.
Az elso 3-nal hoz talalatot az overview resznel, utana pedig cask ha az issue trackerben frissitgetek, de mindig egyel kesik kb. Nem tudom ez ertheto e igy.Tehat az overview sheeten a 10 kozott nem ugy flageli be ahol valoban ID egyezes van (ahogy en szeretnem). that ha az 5. sorban levo ID nel van az issue trackerben ID talalt akkor ertelemszeruen az 5. sorban flageljen. Hanem fentrol lefele elkezd flageket tenni, de nem ID vel azonosan, cask mintha talalna talalatot a ket table kozott es a sorrendben kovetkezo sorba tesz egy flaget...
-
pigster
senior tag
válasz
sztanozs #34557 üzenetére
Az MS oldaláról:
Szóköz (számjegy-csoportosító szimbólum): Ez a formátumelem elkülöníti a hármas számjegycsoportokat. A { = NettóProfit \# # ### ### Ft } eredménye például 2 456 800 Ft.
De (szintén innen):
# Ez a formátumelem az eredmény megjelenítéséhez szükséges számhelyeket határozza meg. Ha valamelyik számjegy helyén az eredmény nem tartalmaz számjegyet, a Word szóközt ír ki. A{ = 9 + 6 \# ### Ft} mező eredménye például 15 Ft.Az a helyzet, ha szóközt adunk meg ezreselválasztónak (csoportosítónak), akkor úgy tűnik, müködik, de nem pont azt csinálja, amit elvárnánk, ugyanis a kisebb értékű számok elé többszörös szóköz is kerülhet a # fenti viselkedése miatt, így odébbtolódik a szöveg Wordben.
De az alap probléma az, hogy a kérdező pontot szeretne mindenképp. Mivel nem írt területi beállítást, gondolom, az magyar. Mivel az előbb leírt többszörös szóköz annyira nem nagy gond (azért zavaró, hogy odébb csúszik a szöveg) az egyszeres vagy többszörös pont már elég feltünő és nem igazán értelmezhető. -
Vasinger!
nagyúr
-
válasz
sztanozs #31207 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Amint arra rájöttem, kezelni tulajdonképpen jól kezeli a cellák tartalmát, csak megjeleníteni nem hajlandó a formázásban meghatározottak szerint. A dolog érdekessége, hogy ha megnyitom az Excelt egy üres táblával, akkor egyetlen egyszer jól csinálja.
Példa:
Beírom az A1-be, hogy 4/4. Ez is jelenik meg: 04 ápr
A2-be: 4/4. ekkor már az jelenik meg: 4/4
A3-ba: =A2+1. Kiírja: 42465, ami ugye az 1900 óra eltelt napok száma, azaz tudja ő, hogy mit számoljon.
Az egész oszlop cellaformátumát Dátum/98. március 14. formátumra állítom.
Az eredmény:
16 április 4.
4/4
16 április 5.Tehát ha ő számol, akkor hajlandó a formázás szerint megjeleníteni a dátumot, az általam beírt dátumot viszont csak akkor, ha azt valóban yy-mm-dd formában adom meg, illetve a legelső beadásra elfogadja a mm/dd formátumot.
Érdekes.
MaCS
-
butch3r
senior tag
válasz
sztanozs #30302 üzenetére
@Sztanozs Köszi, majdnem jó, de lehet én állítok be valamit rosszul, de csak 1ik sheetről másolja át adatokat. arról a sheetről amelyik az I oszloptól kezdődik nem.
@Grodd: Powerquerry-t sajnos nem is ismertem. Beszélek IT-val hogy felrakják e nekem. Makró mellett az szól, hogy nem fogom örökké én csinálni a frissítést, és makró minden gépen van, míg pquery nincs (perzse ha nekem lehet akkor másnak is lehet instalálni). A file-t nem tudom megosztani, tele van bizalmas adattald e köszi
-
Pá
addikt
válasz
sztanozs #30196 üzenetére
köszi szépen!
nem azért lassú sajnos... az exceles rész lefut néhány másodperc alatt.
Azzal telik el az idő, amikor a kapott adatokat feltölti a külön programba, ami nem excel. Az egy szerveren futó program, sajnos minden adatbevitel után entert kell nyomni és minden enter után másodperceket gondolkozik, mielőtt tovább lehetne lépni. Szóval ezzel nem nagyon lehet mit csinálni. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
sztanozs #30146 üzenetére
Ezt ismerem és használom is de itt az Activecell.CurrentRegion.Rows.Count tulajdonság által meghatározott tartomány kitöltése a lényeg. Valami háromgombos kombináció rémlik de képtelen vagyok megtalálni.
Ha végképp nem megy akkor elmentem példában lévő soromat a Personalba csak minek ha van beépített lehetőség
Ha van...?
-
PHoNX
tag
válasz
sztanozs #30080 üzenetére
Köszönöm a választ! Azt hiszem egy picit félreérthető voltam, ill. félreérthetően kérdeztem.
Nem az aktuális felirat módosítása a cél. Azt szeretném elérni, hogy minden egyes esetben, amikor elindítom az excelt és létrehozok egy új diagramot, majd hozzáadom a diagramcímeket ill. a tengelyfeliratokat, akkor az mindig az általam beállított betűvel, megfelelő mérettel és egyéb formázással jöjjön létre. Egy másik betűtípust szeretnék alapértelmezetté tenni, nem csak szimplán az alapértelmezettet egyszer módosítani.
(Fontos, hogy diagramról beszélek, nem pedig a táblázat betűtípusáról!)A másik kérdésem: Kivitelezhető, hogy a táblázatok ténylegesen új ablakban nyíljanak meg ne ugyan abban? Kezd az őrületbe kergetni ez a csoda....
Előre is köszönöm!
-
-
-
Louro
őstag
válasz
sztanozs #29800 üzenetére
A feltételes formázásnak van értelme, ha vagy van hozzá magyarázat vagy egyértelmű - piros:nem jó, sárga: elfogadható, zöld: jó - jelzést használnak.
Az Excelben táblázatot kevesen használnak. Pedig dinamikusan nő, csökken, ha kell és a függvényeket se kellene másolgatni, mert automatikusan behúzza alá az Excel.
Ahol eddig dolgoztam és dolgozok, kb. 50-ből 1, ha használ táblázatot. Színkavalkád alatt meg piros, kék, sárga, lila, szürke,....ritka ahol nincs legalább 10-15 szín. Mert többen használják és kinek melyik piros tetszik. Nem vicc, volt már belőle vitám.
-
Louro
őstag
válasz
sztanozs #29798 üzenetére
Sokan sorokat és oszlopokat formáznak. Duuuurva.
Feltételes formázás esetén is általában sort vagy oszlopot jelölnek meg.Ezek olyan durván hazavágják, hogy rossz nézni. 20-30 megás fájlt megnyitva majd értékként átmásolva az adatokat és lementve sokszor nem felére, fél megákra le tudom csökkenteni a fájlméreteket. Színezésnek van előnye, de sajnos hátránya is és elég sokan úgy használnak Excel-t, hogy igazából szájhagyomány útján tanulták. Egy-egy gyorstalpalós tanfolyam sokat segítene az irodistákon. Néha hányni is tudnék a színkavalkádokon.
-
bteebi
veterán
válasz
sztanozs #29768 üzenetére
Vagy csak simán Ctrl+F3-at nyom. Vagy kijelöli a tartományt, és a név mezőbe (bal oldalon, ahol a te screenshotodon az "A1" kiírás látszik) beírja a kívánt nevet, és entert nyom. Ha ugyanitt később rákattint a nyílra, akkor megnézheti az összes elnevezett tartományt.
-
TrollBalint
addikt
válasz
sztanozs #29529 üzenetére
nem sikerült feltöltenem a filet, de lementettem egy képet.
a képet csak 13 hetet ábrázolok, de az 52 az eredeti táblázatban. A lista, amikből választani lehet, nincsen ABC-ben, ezt valóban elfelejtettem mondani.
Kép:A ctrl+shift+enter trükköt nem ismertem.
szerk: Kipróbáltam a SUMPRODUCT függvényed, az úgy tűnik segített, köszi neked is és Delila_1-nek is.
-
Delila_1
veterán
válasz
sztanozs #29524 üzenetére
Egyelőre az adatok elhelyezése sem ismeretes.
Az eredeti kérdés szerint laponként (emberenként) lehet, hogy heti 1, vagy 2 oszlop van. Az meg végképp nem derül ki, hogy melyek ezek az oszlopok. Míg ez nem derül ki, szerintem nem érdemes foglalkozni vele.
Egy belinkelt kép eloszlathatná a bizonytalanságokat. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Mini PC
- Milyen egeret válasszak?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Futás, futópályák
- E-roller topik
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- További aktív témák...
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- PC Game Pass előfizetés
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest