Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geryson
addikt
Mesterek!
Az alapnál talán egy kicsivel jobban tolom az említett progit, de most bizony megakadtam, úgy látszik túl nagy táblázatba csaptam a fejszémet. Több problémám is van, részletezném őket hátha van valami ügyes kis ötletetek:
- Adott egy raktárkészlet táblázat, amelynek számunkra fontos adatai egy "A" oszlop, egy "B" oszlop mint azonosító és egy "D" oszlop mint egy érték. Piszkosul egyszerű lenne ebből a táblázatból átemelni a megfelelő "D" értékeket egy sima FKERES függvénnyel, DE sajnos néha van egy "C" oszlop-azonosító is, azaz egy bizonyos termékből (A), egy bizonyos méretből (B) van néha több beérkezés is, ilyenkor jön be a "C" oszlop. Részleteznem nem is kell, az FKERES pont nem használható (tudtommal), mert ő ugye szépen az első "A" és "B" megfelelőségnél kiveszi az értékeket és nem foglalkozik, hogy esetleg "B"-ből több is van egymás alatt, különböző "C" azonosítokkal, azaz nem összegez. Ezt nekem kell megtennem, másfél óra. Hogyan lehetne erre egy makrót vagy bármit írni? A funkciója annyi lenne, hogy az én szép táblázatomra ráküldeném és szépen minden "A" és "B" egyezőt összeadna, nekem nem számít, hogy van-e "C" és az különbözik-e. Az FKERES tökéletesen tudna már dolgozni (ahogy teszi is, miután szenvedtem másfél órát a sorok összegzésével).
- a másik táblázatban dolgozó FKERES nem aktualizál. Azaz ha kicserélem a forrás táblázatot, akkor csak úgy rakja be az új értéket, hogy beleklikkelek a képletbe, elfogadom és lehúzom a megfelelő sorokra ismét végig a jobb alsó sarokkal. Ez nooormális?

Hát egyenlőre ennyi, ez már rettentő sokat segítene! A többi kérdést fel sem merem még tenni, de valójában az már csak hab lenne a tortán. Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kés topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- VR topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50