Hirdetés
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- Kétarcú űrutazás: az Artemis II startra kész, a Starlinert elmarasztalták
- Beelőzte az iparágat a HBM4 tömeggyártásával a Samsung
- Visszahozta a sírból a G-Drive márkanevet a Western Digital
- Komplex intelligencia a Gemini 3.1 Pro fókuszában
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Philips LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Máris kezeli nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Mutatok egy példát kimutatásra és SZUMHATÖBB időszaki képletre is.
Az adatok az A-F oszlopokban vannak sorfolytonsan. Ezt a tartományt táblázattá alakítottam a könnyebb kezelhetőség miatt (Beszúrás - táblázat - fejlécekkel).
Az A oszlopban valódi dátumértékek vannak, nem szövegek! Így a kimutatásban az évek- hónapok (sőt a negyedévek) bontása is automatikusan megjeleníthető.
Az évekre és a hónapokra szeletelőt tettem. Így kiválasztható egy vagy több érték.
Az oszlopokra beállítottam az összegzést, a soroknál kivettem.
Látható, hogy az 1-5-ig kiválasztott szeletelők esetén az oszlop összesen a halmozott adatokat mutatja.
A SZUMHATÖBB függvény alkalmazása a P-R oszlopokban van. A P oszlopban a tényezők, a Q1 cellában van az év, az R1 cellában a hónap.
A képlet a Q2 cellában a halmozott összegre:=SZUMHATÖBB(INDIREKT("Táblázat1[" & P2 &"]");Táblázat1[Dátum];">="& DÁTUM($Q$1;1;1);Táblázat1[Dátum];"<" & DÁTUM($Q$1;$R$1+1;1))
amely lehúzható.
Láthatod, hogy egyik esetben sincs szükség segédoszlopokra az eredmény eléréséhez.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- 179 - 180 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R5 1600 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 PLUS DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B250M i5 7500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Láthatod, hogy egyik esetben sincs szükség segédoszlopokra az eredmény eléréséhez.
Fferi50