Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen notebookot vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszgé100
őstag
Sziasztok!
Van egy meglévő Excel táblám, aminek 2 munkalapjára bemásolom egy-egy munkaállomás eredményeit, majd ezek alapján a Report munkalapon, ami tele van formulákkal, automatikusan kapok egy riportot.
A héten önszorgalomból elkezdtem Power BI-t is tanulni, hogy egy helyre be tudjam csatornázni az összes valaha elkészült és jövőben elkészülő eredményeket. Beállítottam, hogy melyik mappákat figyelje a SharePoint-ról, egyelőre még manuálisan kell frissiteni, de ha új eredmények kerülnek a mappába felismeri őket és működik. Ezzel máris kipipáltam az ide-oda másolgatást.
Első feladatnak azt tűztem ki, hogy az Excel munkafüzetem, ami a riportokat készíti ki megpróbálom átkonvertálni Power BI-ba, és ahelyett, hogy külön riportokat és fájlokat generálnék minden elkészült termékhez, szépen csak szériaszám alapján kiíratom, amelyikre éppen kíváncsi vagyok (plusz még egyéb dolgokra is rá tudok szűrni)
Ezzel kapcsolatban az első kérdésem az, hogy pl az alábbi funkció generál nekem egy TRUE/FALSE értéket, ami az alapja a feltételes formázásnak
Function Is_XYZ_Scan_Accurate(s As String) As Boolean
Is_XYZ_Scan_Accurate= s Like "###[A-Z]########[0-9a-zA-z]#######"
End Functionhogyan tudnám Power BI-ban is megoldani?
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50