-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Egy látszólag egyszerű probléma megoldásához kerestem képletet.
Adott egy 30-31 értékes sor, ami utolsó 5 értékének az átlagát szeretném kiíratni.
Ezek a hónap napjait jelölik, minden nap új érték kerül felvitelre az aktuális nap alá, mely lehet 0, bármilyen más szám vagy maradhat üresen is.
Elsősorban szerettem volna kitalálni, hogyan lehet képletbe foglalni azt, ha mindig van érték. Az üressel vagy nullával bonyolításig el sem jutottam (egyelőre nem tudom, hogy a nullát bele akarom-e venni vagy tekintsen rá "üresként"), valamint ahhoz sem tudtam ezáltal hozzászagolni, hogy kezelje azt a helyzetet, mikor kevesebb, mint 5 érték van a sorban.Feltöltöttem a Teszt munkafüzetet ide: [Google Drive], és csatolok képernyőmentést is: [kép].
A probléma az, hogy ha a legelső, ha az utolsó cella értékeit módosítom, az hatással van az átlagra, ami az egésznek a lényegét dönti romba. Akkor találtam és implementáltam olyan egyenletet, ami egy sor üres cellára is értéket hozott. Olyat, ami ugyanezekre a számokra 40.000 feletti eredményt mutatott, de ezt módosítva sikerült elérni, hogy egész számokból képtelen törtek legyenek...Tudnátok adni iránymutatást? Google-ben kerestem megoldásokat, de némelyik túlontúl bonyolultnak tűnt.
Otthon: Windows 10, Professional Plus 2019
Munkahelyen: Windows 10, Office 2016 - mindkettő magyar nyelvűKöszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB karcmentes 99% akku (281 ciklus) 2026.06.02.-ig gar
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- SK Hynix 16GB és 32GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- Újra raktáron! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fferi50