-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Ismét a segítségetek kérném vba-ban.
Egy range egyesített cellákat tartalmaz, benne szöveges és numerikus tartalommal. Ezt kellene átmásolnom egy másik munkalapra, de már az üres cellák nélkül.
Gondolom egy kétdimenziós tömbbe kéne ezt a range-et beleborítani, majd az üres értékek nélkül az újraméretezett tömböt a másik munkalapra kiírni.
Mellékelek egy ábrát is a nyűgömről.
Persze ettől kicsit bonyolultabb és több a tartalom, de csak oszlopok vannak egyesítve, sorok nem. Tehát az A1:F3 -mat kéne A9:C11 -be kiírnom. Egy automatizált feladat része lenne, szóval csak vba jöhet szóba.
Előre is köszönöm! -
p5quser
tag
válasz Apollo17hu #45602 üzenetére
Én is így tudom, de pár sortól pár száz sorig változik a range és az oszlopok is 1-37 ig vannak 7 felé osztva, nem egyenlő mértékben. Szóval a nagyobb listánál már belassulna a másolgatás. Ezért gondoltam a tömbösítésre. Úgy olvastam, sokat dobna a gyorsaságon.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz p5quser #45603 üzenetére
Szia!
A tömböt értékadással kapod meg.
Pl.Dim atomb()
atomb=Range("A1:F3").Value
'Ezután végigmész a tömb elemein sor vagy oszlop szerint. (Az első index a sor, a második az oszlop.)
'Aminek van értéke, azt beirod a soron következő cellába, az üreset pedig hagyod békén.
Dim i As Integer, j As Integer, k As Integer, m as integer
k=10:m=1 ' a 10 sor A oszlopától kezdődik a másolás
For i=1 to Ubound(atomb,1)
For j=1 to Ubound(atomb,2)
If atomb(i,j)<>"" Then
Cells(k,m).Value=atomb(i,j)
k=k+1
End If
Next j
k = k + 1: m = 1
Next i
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
p5quser
tag
válasz Delila_1 #45604 üzenetére
Köszönöm!
Ő vele az a bajom, hogy mindig munka2 lap utolsó sorától kéne kezdődnie az új értékeknek és ha behelyettesítem az utolsó sor számát, minden értéket ugyanabba a sorba ír a munka2 lapon. Nomeg persze a másolando range is változó hosszúságú, bár ugyanattól a ponttól kezdődik mindig (A10).[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Sziasztok,
Office 360 excel munkafül tábláján a gördítősáv szinte meg sem mozdul ahogyan haladok lefele a táblázatban, egér gördítéssel, vagy bill. nyillal.
Van benn sok összevont cella, de nem hinném, hogy ez a problémája nem találkoztam még ilyennel.
Ha megfogom a gördítőkocsit(nem tudom hogyan hívják most hirtelen ) akkor 1000 sort ugrik a tábla, vagy még többet, de inkább többet, mert nem lehet olyan finoman használni.
Érdeklődnék, hogy ezt mi okozhatja?
Köszönöm -
sopruk
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hátha tudtok az alábbi problémára valami egyszerűbb, gyorsabb megoldást a jelenleginél...
Havonta érkezik 20- 30 Excel táblázat, melyben mindig ugyanannyi (14) oszlop található, viszont a sorok száma változó. Jelenleg minden táblázatban kijelölöm a sorokat, majd CTRL+C, CTRL+V megoldással másolom be őket egymás alá egy új táblázatba...
Létezik-e erre valami automatizálható funkció?
2007-es, magyar nyelvű Office van a gépen...Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
Delila_1
veterán
válasz sopruk #45611 üzenetére
Ahogy mdk01 írta, lehet rá makrót írni. Ahhoz azonban tudni kell pár dolgot.
A 20-30 táblázat 1 füzetben, vagy 20-30-ban van?
Ha 1-ben, 1 lapon, vagy 20-30-on?
Mi a pontos helyük (pl.A1:N..
)?
Hol van az összegző tábla (másik füzetben, másik lapon, melyik területen)?Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
andreas49
senior tag
Sziasztok,
Diagramnál (pl. vonal) szeretném elérni, hogy az értékek függőleges elrendezésűek legyenek (tehát 90 fokkal elfordítva).
Van erre megoldás?
Köszi a segítséget előre isHONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
sopruk
senior tag
válasz Delila_1 #45613 üzenetére
Külön-külön táblázatban található mind a 20-30
Az A1 cellától az N1-ig találhatóak benne az adatok soronként
Viszont változó, hogy hány sort tartalmaz. Van hogy csak 1-2, de akár 20-30 sort is.
Az összegző táblát én hozom létre egy üres táblázatot és az A1 cellától kezdem a bemásolást...[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz andreas49 #45619 üzenetére
Szia!
Mi vele a problémád?
Ha a cimkék összeérése a gond, akkor pl. megváltoztathatod a tengelyen a mértékegységet:
Tengely formázása - Nagyságrend. Itt kiválaszthatod hogy milyen legyen a megjelenés.
Ezen kívül meg lehet oldani, hogy minden másodikhoz legyen cimke, esetleg váltogatni lehet a megjelenés helyét - egyik felül, másik alul vagy középen.
Üdv. -
Delila_1
veterán
válasz sopruk #45616 üzenetére
Tisztáznunk kell a fogalmakat. Füzet az a fájl, aminek xls... a kiterjesztése.
Munkalap a füzetben lévő Munka1, Sheet1, vagy bármi más néven elnevezett lap, szokták fülnek is nevezni.
Az egyes lapokon lehetnek a táblázatok, bármelyik lapon több is.
Táblázat az, amit úgy írtál le, hogy a címsoruk azA1:N1
tartományban van, és változatos a soruk száma. Ebből a leírásból kiderül, hogy nem 1 lapon vannak, mert akkor nem lehetne azonos helyen a címsoruk.
Most már csak azt kellene tudni, hogy 1 füzetben, 20-30 lapon vannak a táblázatok, vagy 20-30 füzetben.
Ha 1 füzetben, a következő kérdés az, hogy van-e ezeken a lapokon kívül másik lap is – leszámítva az összesítő lapot.
Ha külön-külön füzetben vannak, mi az útvonaluk (melyik mappában vannak), mi alapján lehet azokat megnyitni.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
sopruk
senior tag
válasz Delila_1 #45621 üzenetére
Nos igen, sejtettem, hogy valamelyik fogalmat rosszul fogom értelmezni.
Amikor 20+ éve tanultam ezeket, nem volt még Füzet elnevezés, vagy csak nem figyeltem jólSzóval igen, 20-30 külön Füzetben vannak a táblázatok. Mindegyikben csak az az egy Fül található...
Mivel hamarosan újra lesz telepítve a gép, ezért létrehoztam egy útvonalat, amit bármely gépen létre tudok majd hozni:
c:\Kivonatok\
Ide mindig át tudom másolni az egyesítés idejére őket...Az összegző táblázatnak egy külön füzetet szoktam létrehozni...
Nagyon köszönöm hogy időt fordítasz a segítségre!!!
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz sopruk #45622 üzenetére
Írtam rá egy nyúlfarknyi makrót.
A füzetet, amiben a makró van, Összesítő.xlsm-nek neveztem el. Ha nálad nem ez a neve, az 5 csillaggal jelzett sorban írd át!
Ha nem akarod az előző adatokat törölni, a sok csillagos két sort töröld.
Modulba tedd, ahogy a Téma összefoglalóban olvashatod.Sub Osszemasolas()
Dim WB As Workbook, ide As Integer, FN
Set WB = ActiveWorkbook
Const utvonal = "C:\Kivonatok\"
'Előző adatok törlése *************
WB.Sheets(1).Range("A1").CurrentRegion.Offset(1).ClearContents' *************
Application.DisplayAlerts = False
Application.ScreenUpdating = False
ChDir utvonal
FN = Dir(utvonal & "*.xls*", vbNormal)
Do
If FN <> "." And FN <> ".." And FN <> "Összesítő.xlsm" Then '*****
ide = WB.Sheets(1).Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Workbooks.Open Filename:=utvonal & FN
Sheets(1).Range("A1").CurrentRegion.Offset(1).Copy WB.Sheets(1).Range("A" & ide)
ActiveWindow.Close
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
Application.DisplayAlerts = True
Application.ScreenUpdating = True
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Segitséget szeretnék kérni. Már vagy 20éve nem használtam excelt. Szeretnék csinálni egy jelenléti iv táblázatot. Ahol automatikusan kitölti a hánapokat, napokat naptár szerint. Hogy is áljak neki?
-
lappy
őstag
válasz robi12ster #45624 üzenetére
Szerintem találsz a neten kész naptarakat amiket át alakíthatsz.
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Delila_1
veterán
válasz sopruk #45626 üzenetére
Nem rontasz el semmit. Szándékosan írtam úgy, hogy az összesítőbe ne írja be mindenhova a címsort.
Az alábbi sorból hagyd ki az Offset(1)-etSheets(1).Range("A1").CurrentRegion.Offset(1).Copy WB.Sheets(1).Range("A" & ide)
Legyen csak
Sheets(1).Range("A1").CurrentRegion.Copy WB.Sheets(1).Range("A" & ide)
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
sopruk
senior tag
válasz Delila_1 #45627 üzenetére
Jaa, értem! Nem jeleztem, hogy nincs külön címsor. Köszönöm, hogy még erre is gondoltál!
Szuperül működik! Fantasztikus, hogy ilyen gyorsan végez vele, amire egy csomó időm rá szokott menni, meg unalmas a másolgatás. Kiszámoltam, hogy minden füzet másolása min. 12-15 műveletet igényelt (megnyitás, kijelölés, kivágás, átváltás, beillesztés, új pozícióra ugrás, visszaváltás, kijelölés megszüntetés, bezárás, file kezelőre ugrás, újabb megnyitás...), és mindezt 20-30-szor...
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget, rengeteg időt spóroltál meg nekem ezzel! Hálám örökké üldözzön! -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Auto mentésen lehet valahogyan módosítani?Furcsán hangzik de az lenne a feladat, hogy mentse dokumentum "magát" automatikusan és adja meg névnék az aznapi dátumot .(év.hó.nap)
Illetve még készítsen egy írásvédett(jelszó védelem) másolatot is az aznapi utolsó mentésről.
Erre azért lenne szükség, hogy későbbiekben ha belenéz valaki egy régebbi dokumentumba az már ne mentse magát automatikusan és ő se tudja módosítani csak ha tudja a jelszót
Vagyis így mindig dátum szerint lehetne megnyitni a keresett nap utolsó mentését.Remélem nem voltam bonyolult és elnézést ha nem ismerem az Excel korlátait.
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Segítene valaki? Azt szeretném csinálni, hogy adott cellába beírok egy számot (pl. 30000) és mellette egy táblázatban egymás alatti cellákba ha beírok számokat, azokat kivonja az előbbi 30000-ből, úgy, hogy a kapott érték mindig felülírja a 30000-t.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
modflow
veterán
Olyat tud az excel, hogyha van egy cella, amiben van egy szám, azt egy másikba leírja betűvel?
-
ny.erno
tag
Sziasztok!
Nálam is előjött egy pár hónapja az excel belassulás jelenség, de nem szeretnék vele tovább együtt élni.
Ez egy szimpla adatbázis kontaktokkal (név, hely, cégnév, termékek, e-mail, skype, tel, web elérhetőségek). Képletek nincsenek, szűrők vannak (amikor a szűrést csinálom, akkor lassul be), valamint megjelölést használok, hogy ha valami olyan adat kerülne be, ami már egyszer szerepel, akkor azt színezze pirosra. 6 munkalap van, de nincsenek függvények. A fájl mérete 0,9 Mbyte, szóval elégg pici.
- Az összes hivatkozást kivettem már belőlük, de csak egy picivel lett jobb. Jelenleg olyan ~8,500 kontaktot tárolok benne, de a cél 30k felett van, így megoldást keresnék erre.
- Ha más futó programokat bezárok, az sem orvosolja.
- A CPU használat max 32%-ra ugrik fel amikor a szűrő gombra rányomok(ezt mondjuk nem értem miért nem megy fel jobban, mert mehetne, más folyamatokkal együtt ilyenkor sincs több 45 %-nál az együttes CPU használat).
- Windows újratelepítés nem orvosolta.
- Laptopon használom, de egy ~4 éves basic irodai pc-n is ugyan ilyen lassú volt.
Volna tippetek, hogy mivel lehetne felgyorsítani? -
agszabv
csendes tag
Sziasztok,
írtam Microsoft365 Excelben Windows10 (64 bit)-en egy VBA-s excel munkafüzetet. (Acél) szelvény tételjegyzék készítő "program". Milyen előző excelek-ben futhat? Office2019?Office2016?Office2013? Nem tudom pontosan mik vannak...
Nem reklámozni akarom, de ha valaki akarja megnézheti : [link] -
ny.erno
tag
válasz temporello #45637 üzenetére
Több volt. Töröltem és beállítottam csak a szükségeseket, de ugyan olyan lassú maradt. Azért köszi, egy próbát megért!
-
Volusia79
friss újonc
Sziasztok!
A következőben kérném a segítséget:
Excel 2016-ban dolgozom, adott egy táblázat az alábbiak szerint :
Az 1. sorban a csomagok, az A oszlopban az alkatrészek vannak, a táblában pedig a csomagokhoz tartozó alkatrész darabszámok. Egy másik táblában a csomagok készletváltozását vezetem. Arra keresek képletet, hogy egy harmadik táblában a csomagok változásával az alkatrészek készletváltozása is látható legyen. Tehát ha egy csomag készlete nő, a beépített megfelelő alkatrészek készlete (a példa táblázatban szereplő mennyiséggel) csökken.
Köszi a segítséget. -
Axe Miskolc
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon láma kérdés, előre is bocs!
Leltározunk.
Alapesetben a készlet mennyiség cellában 0 van.Szeretném ha automatán változna a szöveg vagy a háttér színe amikor beírom a tényleges mennyiséget, hogy lássam azzal már foglalkoztam. Hogyan oldható meg a legegyszerűbben? -
temporello
tag
válasz Axe Miskolc #45642 üzenetére
Feltételes formázás -> Cellakijelölési szabályok.
-
Axe Miskolc
tag
válasz temporello #45643 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, de kicsit továbbvinnél az úton? Ha a jelenlegi nullát átírom egyre akkor hogyan lesz más színű?
Update: Beugrott.. Ha nem 0 akkor legyen más színű. Erre gondoltál?[ Szerkesztve ]
-
temporello
tag
válasz Axe Miskolc #45644 üzenetére
Jelöld ki a tartományt,utána Feltételes formázás -> Cellakijelölési szabályok -> Nagyobb,mint -> 0,formátum kiválasztása és kész.
-
Axe Miskolc
tag
válasz temporello #45646 üzenetére
Köszönöm, mondtam én, hogy láma kérdés...
(Hogy nem jutott ez eszembe magamtól...) -
Apollo17hu
őstag
Megőrülök. MS Office Proffesional Plus 2013.
Az Excelt teljes méretben használom; a jobb felső sarokban látszik is az "X"-től balra lévő ikonon, hogy teljes méretben van. Minden egyes alkalommal, amikor a kurzort a jobb felső sarokba húzom, hogy bezárjam, "vakon" csinálom, mert a jobb felső sarokban nem lehet más, csak az "X", ami a munkafüzet bezárását jelenti. DE! Olyan, mintha a jobb felső sarok "le lenne kerekítve", tehát a jobb felső sarokban az utolsó képpixelen nem az Excel van, hanem az összes többi teljes méretű alkalmazás. ...emiatt pedig nem az Excel munkafüzet, hanem a böngésző, az email-kliens, a jegyzettömb - bármi, ami éppen nyitva van - záródik be.
Hogyan lehet valóban teljes méretben használni az Excelt? Valamiféle megjelenítési stílust kellene állítanom?
-
Norbika1493
csendes tag
Sziasztok,
Olyan segítség kellene, hogy tudok sok excel fájlbol kiszedni egy bizonyos értéket.
Szöveges értékre keresnék rá és a mellete álló cellába kapott értéket kellene visszaadja.köszönöm
-
lappy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs