Hirdetés
- Kegyvesztett lehet a Radeon termékskála középső tagja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Androidos tablet topic
- Gigantikus átalakulásra készül a Vulkan API
- 3D nyomtatás
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pero19910606
csendes tag
Sziasztok!
Macro-hoz szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.
Több változós kritérium rendszer alapján szeretnék megírni egy macrot. Alap műveltekkel és néhány logikai változós kódot írtam már, de itt most egy elég összetett problémát szeretnék megoldani.
Készítettem egy folyamatábrát, remélem nagyjából érhető így, most először csináltam ilyet.A cél ugye az, hogy minden feltételt megvizsgálva eljussak az eredményig.
Az első eset:
Nincs nyitott rendelés, Készletszint = 0, Van lemondási ok --> "Folyamatos hiány"VBA: (Idézőjelek közé írtam most hogy az adott cellában milyen érték lenne, egyébként ott csak számok vannak)
If Cells(i, 11) = "Nincs nyitott rendelés" And Cells(i, 6) = "Készletszint = 0" And Cells(i, 13) ="Van lemodnási ok" Then
Cells(i, 14) = "Folyamatos hiány"Ez így egyszerű, könnyen meg van az eredmény, azonban összsen 5 elágazásom lenne, és az elágazásokban is többszörös elagázások szerepelnek, így külön kellene megírnom mindet.
Ezt így kellene megírni? Mert így ez egy logikai műveletek--> Ha az első igaz és a következő igaz és utána is igaz, akkor lesz eredmény.
Ha viszont valamelyik feltétel nem igaz, akkor ezzel a módszerrel külön meg kellene írnom ezt a sort.
Az Elseif-el kombinálva gondoltam, de egylőre nem járok sikerrel.Az lenne a jó, hogy alábbi módon fusson le a macro
1. lépés: van e nyitott rendelés? ha nincs
2. lépés : Van e készlet? Ha van
3. lépés: Elegendő e a következő beérkezésig? Ha igen --> "Minden ok"Majd kezdje előről a következő terméknél:
1. lépés: van e nyitott rendelés? Ha nincs
2. lépés : Van e készlet? Ha nincs
3. lépés: Van e lemondási ok? Ha igen --> "Folyamatos hiány"Köszönöm a segítséget!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kegyvesztett lehet a Radeon termékskála középső tagja
- Xbox Series X|S
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Hivatalosan is továbbmegy az EU-nál a Stop Killing Games kezdeményezés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légtisztítót vegyek?
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1650 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50