Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pero19910606
csendes tag
Sziasztok!
Macro-hoz szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.
Több változós kritérium rendszer alapján szeretnék megírni egy macrot. Alap műveltekkel és néhány logikai változós kódot írtam már, de itt most egy elég összetett problémát szeretnék megoldani.
Készítettem egy folyamatábrát, remélem nagyjából érhető így, most először csináltam ilyet.A cél ugye az, hogy minden feltételt megvizsgálva eljussak az eredményig.
Az első eset:
Nincs nyitott rendelés, Készletszint = 0, Van lemondási ok --> "Folyamatos hiány"VBA: (Idézőjelek közé írtam most hogy az adott cellában milyen érték lenne, egyébként ott csak számok vannak)
If Cells(i, 11) = "Nincs nyitott rendelés" And Cells(i, 6) = "Készletszint = 0" And Cells(i, 13) ="Van lemodnási ok" Then
Cells(i, 14) = "Folyamatos hiány"Ez így egyszerű, könnyen meg van az eredmény, azonban összsen 5 elágazásom lenne, és az elágazásokban is többszörös elagázások szerepelnek, így külön kellene megírnom mindet.
Ezt így kellene megírni? Mert így ez egy logikai műveletek--> Ha az első igaz és a következő igaz és utána is igaz, akkor lesz eredmény.
Ha viszont valamelyik feltétel nem igaz, akkor ezzel a módszerrel külön meg kellene írnom ezt a sort.
Az Elseif-el kombinálva gondoltam, de egylőre nem járok sikerrel.Az lenne a jó, hogy alábbi módon fusson le a macro
1. lépés: van e nyitott rendelés? ha nincs
2. lépés : Van e készlet? Ha van
3. lépés: Elegendő e a következő beérkezésig? Ha igen --> "Minden ok"Majd kezdje előről a következő terméknél:
1. lépés: van e nyitott rendelés? Ha nincs
2. lépés : Van e készlet? Ha nincs
3. lépés: Van e lemondási ok? Ha igen --> "Folyamatos hiány"Köszönöm a segítséget!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xbox Series X|S
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Fferi50