Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pero19910606

csendes tag

Sziasztok!

Macro-hoz szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.

Több változós kritérium rendszer alapján szeretnék megírni egy macrot. Alap műveltekkel és néhány logikai változós kódot írtam már, de itt most egy elég összetett problémát szeretnék megoldani.

Készítettem egy folyamatábrát, remélem nagyjából érhető így, most először csináltam ilyet.

[kép]

A cél ugye az, hogy minden feltételt megvizsgálva eljussak az eredményig.

Az első eset:
    Nincs nyitott rendelés, Készletszint = 0, Van lemondási ok --> "Folyamatos hiány"

VBA: (Idézőjelek közé írtam most hogy az adott cellában milyen érték lenne, egyébként ott csak számok vannak)

If Cells(i, 11) = "Nincs nyitott rendelés" And Cells(i, 6) = "Készletszint = 0" And Cells(i, 13) ="Van lemodnási ok" Then
    Cells(i, 14) = "Folyamatos hiány"

Ez így egyszerű, könnyen meg van az eredmény, azonban összsen 5 elágazásom lenne, és az elágazásokban is többszörös elagázások szerepelnek, így külön kellene megírnom mindet.

Ezt így kellene megírni? Mert így ez egy logikai műveletek--> Ha az első igaz és a következő igaz és utána is igaz, akkor lesz eredmény.
    Ha viszont valamelyik feltétel nem igaz, akkor ezzel a módszerrel külön meg kellene írnom ezt a sort.

Az Elseif-el kombinálva gondoltam, de egylőre nem járok sikerrel.

Az lenne a jó, hogy alábbi módon fusson le a macro

1. lépés: van e nyitott rendelés? ha nincs
    2. lépés : Van e készlet? Ha van
    3. lépés: Elegendő e a következő beérkezésig? Ha igen --> "Minden ok"

Majd kezdje előről a következő terméknél:

1. lépés: van e nyitott rendelés? Ha nincs
    2. lépés : Van e készlet? Ha nincs
    3. lépés: Van e lemondási ok? Ha igen --> "Folyamatos hiány"

Köszönöm a segítséget!
    Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák