- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
Nem lehet közvetlenül HTTP Request-tel feltölteni?
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
be.cool
csendes tag
Sziasztok!
Excelben próbálom függvénnyel kiszámolni,hogy az adott nap hányadik hétre esik.
Elvileg a mostani hét az a 3. hét de az én képletem alapján a 4. =HÉT.SZÁMA("2016.01.20";2)Ki tudom számolni a "jó" értéket ha -1 -et számolok belőle,de igazából csak azért írtam ide,mert nem értem,hogy mi a probléma. Valaki elmagyarázná nekem?
-
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
Van rá valami tudományosabb módszer a próbálgatáson kívül arra, hogy egy oldaltöréses vagy egyéb más elrendezésben pozicionált kép (céges logo) a nyomtatási képen is a helyén maradjon?
Jó volna, ha monitoron is ott lenne, ahová teszem és kinyomtatva is megjelenne...Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
radam
csendes tag
Sziasztok!
Beállítással kapcsolatos kérdésem lenne:
Van egy vonaldiagramom, ahol a vízszintes tengelyen a hó végi időpontoknak kellene szerepelnie. Ezzel szemben valamilyen érthetetlen okból kifolyólag nem a forráscellákban szereplő adott hónap utolsó napját jeleníti meg, hanem a hónap első napját.
Vagyis: a forráscellákban ilyen értékek vannak: 2015.09.30., 2015.10.31., 2015.11.30.
A diagram pedig ezt írja ki: 2015.09.01., 2015.10.01., 2015.11.01.Hogy lehet ezt helyrerakni?
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok! hülye kérdés..
Jól gondolom, hogy ennél a megoldásnál nem fog változni a dátum értéke, ha mondjuk másnap megnyitom a táblát? Mármint azokban a sorokban, ahol már előző nap már feltöltötte dátummal az első cellákat.
Private Sub CommanButton_Click()
ActiveCell = Now()
Cells((ActiveCell.Row), 1) = DateYou are being revived
-
Morphy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
excel 2013árajánlat készítéskor egy legördülő listából (mely a termékek neveit tartalmazza) kiválasztok egy elemet, aminél azt szeretném, hogy egy adott kép kerüljön megjelenítésre egy adott helyen. Egy másik termék nevet kiválasztva egy másik kép legyen megjelenítve ugyanazon a helyen.
Van erre lehetőség?
Ha igen, milyen módon tehetem meg? -
Delila_1
veterán
válasz Morphy #30211 üzenetére
Az A1 cellába tettem az érvényestést, az I oszlopban vannak a terméknevek, mellettük a hozzájuk tartozó képek nevei.
Az A1 cellához fűzz megjegyzést, töröld ki belőle a szöveget.
A makrót a lapodhoz rendeld (a téma összefoglaló szerint). Írd át a két, csillagokkal jelzett sorban az útvonalat, és a képek kiterjesztését – ha szükséges.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim kep, utvonal As String, kiterj As String
utvonal = "D:\Képek\" '*****
kiterj = ".jpg" '*****
If Target.Address = "$A$1" Then
kep = utvonal & Application.WorksheetFunction.VLookup(Target, Range("I:J"), 2, 0) & kiterj
Target.Comment.Shape.Fill.UserPicture kep
End If
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Morphy #30213 üzenetére
Szívesen.
Ha nem az A1 cellában van az érvényesítésed, akkor az
If Target.Address = "$A$1" Then sorban is kell módosítanod a helyet.
A kep = utvonal kezdetű sor végén is át kell írnod a Range("I:J") -t, arra a két oszlopra, ahol a termékneveid és a képek neve van.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Morphy #30215 üzenetére
Szia!
Azt jelenti, hogy az A1 cellához nem fűztél megjegyzést. Delila előző hozzászólása tartalmazza, hogy fűzz megjegyzést a cellához. Ezt meg kell tenned "kézzel" - továbbá a megjegyzés szöveg kitörlését is - , mielőtt a makró elindulna.
De ki is egészíthető a makró a következő sorral:Target.AddComment Text:=""
Ezt a kep= sor után kell beírni.Üdv.
-
Morphy
csendes tag
válasz Fferi50 #30216 üzenetére
Elnézést, én voltam figyelmetlen, így működik.
Az első írásom melyben a megoldandó feladatot írtam lehet kicsit hiányos vagy nem pont érthető volt:
Ugyan ebben a táblázatban amit írtatok azt szeretném elérni, hogy a kép jelenjen meg egy adott helyen (pl A3 környékén), de ne úgy mint egy megjegyzés, hanem mint egy állandóan látható kép. -
Delila_1
veterán
válasz Morphy #30217 üzenetére
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim abra, utvonal As String, kiterj As String
If Target.Address = "$A$1" Then
utvonal = "D:\Képek\" '*****
kiterj = ".jpg" '*****
abra = utvonal & Application.WorksheetFunction.VLookup(Target, Range("I:J"), 2, 0) & kiterj '*****
On Error Resume Next
ActiveSheet.Pictures("Kép").Delete
ActiveSheet.Pictures.Insert(abra).Name = "Kép"
ActiveSheet.Pictures("Kép").Select
With Selection
.Left = Columns(2).Left
.Top = Rows(3).Top
.Width = 70 '*****
.Height = 65
End With
Range("A1").Select '*****
End If
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Musuz
csendes tag
Sziasztok
arányszámításban kérnék segítséget
adott számok:5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22.
ebből szeretném tudni a minimum arányt,vagyis 1:x.
akkor a 22őt osszam az 5el,vagy fordítva.a másik pedig,ha ebből adott egy érték,pl.:13,akkor a 22őt osszam a 13al?
-
nagyúr
sziasztok,
workbookban sheet kiválasztására nincsen beépített dialog, amit vba-ból meg lehetne hívni? Ha nincs, ti hogy oldanátok meg? fel lehet paraméterezni egy dialog ablakot, vagy userformot kell hozzá csinálnom?
köszi
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
bsh
addikt
válasz velizare #30222 üzenetére
üdv,
de van, csak kábé használhatatlan (szerintem).
With Application.CommandBars("workbook tabs").Controls(16)
If Right(.Caption, 3) = "..." Then .Execute Else .Parent.ShowPopup
End With
az a baja, hogy csak akkor van tényleges dialog, ha 16-nál több munkalap van, máskülönben csak egy popup jelenik meg, és én még nem bírtam rákényszeríteni sehogy, hogy mindig a teljes dialog jelenjen meg.
szerintem egyszerűbb egy userform és rajta egy listbox. (vagy userform nélküli listbox, ha az is elég) -
MCGaiwer
addikt
sziasztok!
van egy excel, ami macróval és formulákkal tökéletesen működik az egyik gépen, de a másikon rossz értékeket ír ki (### jelekkel). Egyik macro is hibát dob, string-et vár de nem azt kap vissza.
Minden másik gépen tökéletesen működik, egészen addig, amíg a hibás gépről rá nem mentünk a fájlra. ezt követően a többi gépen se jó. Mi lehet a hiba? már újratelepítettük az excelt, töröltük a registryből is a beállításokat tartalmazó bejegyzéseket.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
nagyúr
köszi az ötleteket, próbálkozom.
@Delila_1: sajnos ez nem lehetséges, a táblákba nem nyúlhatok bele. amit szeretnék, az egy összehasonlító, amivel azonos struktúrájú workbookokat (illetve egy meghatározott sheetjüket) tudok összehasonlítani a cellák tartalma szerint, mert valamilyen számomra rejtélyes és érthetetlen okokból nem használjuk a historyt. minden kész az egészből, kivéve az, hogy user 1.0 ki tudja választani a sheetet, mivel amint az péntek délután kiderült, ez témakörönként más.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
-
bsh
addikt
válasz velizare #30227 üzenetére
Application.CommandBars.Item("Workbook tabs").ShowPopup
de szerintem ez használhatatlan, alig látni, az egyszeri user meg lehet észre se veszi, hogy most tőle tulajdonképpen inputot vár a makró, mindenképp át is vált a kiválasztott lapra, satöbbi satöbbi...
én inkább userformmal vagy dialogsheettel csinálnám. -
Vladek83
tag
Sziasztok!
Az Office 2010 Starter Excel, valóban nem kezeli a meglévő macro-s munkafüzeteket?
Üdv,
[ Szerkesztve ]
-
leepu
újonc
Sziasztok!
Segitségeteket szeretném kérni a következőhöz: A táblázatom egy munkabeosztás, ahol folyamatos műszak van, a munkabeosztást számok jelentik, a pihenőnap, szabadság, táppénz betűvel van jelölve.Az lenne a feladat, hogy ha valaki hat napot dolgozik egymás után az meg lenne jelölve és össze lenne számolva egyénenként hogy hányszor kellett hat napot dolgoznia.
"A" oszlopban van 70-80 név, az első sorban meg a dátum.
Köszönöm a segitséget előre is! -
Dr V
őstag
Sziasztok!
Az excel nem engedi a feltételes formázást. Mit kellene átállítanom? Angol nyelvő 2013as verzió.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Delila_1
veterán
Az egyes cellák pirosak, ha velük együtt a tőlük jobbra lévő, számot tartalmazó cellák száma legalább 6.
Pl. a 6. sorban a J6:O6 szám, és szám a K6:P6 tartomány is.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
leepu
újonc
válasz Delila_1 #30245 üzenetére
Köszönöm Delila és lappy hogy szántok rá időt, sajnos most dolgozok és csak éjszaka tudom megpróbálni, de aggaszt amit Te is írtál hogy egy sorban több tartományt hogy venné figyelembe. Az nem tudom segitene-e ha transzponálnám a táblázatot és utána a szöveges cellákat üressé tenném, csak a számot tartalmazóra van szükség.
[ Szerkesztve ]
-
ny.janos
tag
Nem kicsit lett bonyolult a képlet, de működik.
A képlet sajátossága miatt azt javaslom, hogy színezendő terület első sora, hatodik oszlopától (példádban: H3) az utolsó vizsgálandó adatig jelöld ki a területet, majd úgy írd be a feltételes formázásba a következő képletet, és állítsd be hozzá a formátumot:
=VAGY(TÍPUS(H3)+TÍPUS(I3)+TÍPUS(J3)+TÍPUS(K3)+TÍPUS(L3)+TÍPUS(M3)=6;TÍPUS(G3)+TÍPUS(H3)+TÍPUS(I3)+TÍPUS(J3)+TÍPUS(K3)+TÍPUS(L3)=6;TÍPUS(F3)+TÍPUS(G3)+TÍPUS(H3)+TÍPUS(I3)+TÍPUS(J3)+TÍPUS(K3)=6;TÍPUS(E3)+TÍPUS(F3)+TÍPUS(G3)+TÍPUS(H3)+TÍPUS(I3)+TÍPUS(J3)=6;TÍPUS(D3)+TÍPUS(E3)+TÍPUS(F3)+TÍPUS(G3)+TÍPUS(H3)+TÍPUS(I3)=6;TÍPUS(C3)+TÍPUS(D3)+TÍPUS(E3)+TÍPUS(F3)+TÍPUS(G3)+TÍPUS(H3)=6)
Ezt követően jelöld ki a G oszlopot, és másold a vissza a formátumot az első 5 oszlopba is.
Egyetlen apró hibája, hogy csak úgy működik pontosan, ha az utolsó vizsgálandó oszlop után van még 1 oszlop, melynek minden sorában van valamilyen szöveg (nem szám!) De ezt elrejted legfeljebb. (Ha ez nincs, akkor az utolsó vizsgált oszlop minden sorát megformázza a megadott színűre.)
Jó kis feladvány volt, elszórakoztam vele egy darabig.
Természetesen a második feltételes formázás képletre neked nincs szükséged, azt csak az önellenőrzéshez használtam.
A feltételnek megfelelő tartományok számával nem foglalkoztam, most vettem észre, hogy ez is kérés lett volna.[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
Kedves Fórumtársak!
Számomra megoldhatatlan probléma elé kerültem, ennek megoldásában kérném a segítségeteket.
A kutatásaimhoz a mérési eredményeket egy Siemens Logo datalog-jából kapom csv file-ban. 16 eszközzel mérek, ezeken van egy számláló, amikor valamelyik számláló ugrik egyet, a logo elmenti az időpontot és a 16 eszköz éppen aktuális számláló értékét. A meteorológiai szolgálattól egy külön csv-ben kapok órás bontásban adatokat amiket össze kellene kötnöm a logo mérési adataival. A következő képen vannak a logo adatai:
A feladat az lenne, hogy az excel válogassa le órás bontásban, hogy mennyivel nőtt az adott mérőeszközömön a számláló értéke.
Pl.: MGC3 esetében 10:00-11:00-ig 2-vel nőtt a számlálóm. Ezt az értéket kellene egy külön fülön szépen feltüntetni, ahol is minden naphoz tartozik 24 cella és ezekben a cellákban az adott órás növekedések lennének feltüntetve. Maximum 45 napra kellene leválogatni az értékeket.
Így leírva nagyon egyszerűnek tűnik, de sajnos nem tudom, hogyan kezdjek neki a feladatnak. A segítséget előre is köszönöm!
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest