Hirdetés
- A végletekig optimalizálja a SensorPaneleket az új AIDA64
- Egy kritikus technológiában nem ért egyet a TSMC és a Samsung az Intellel
- Mégis van lekvár a Donut Lab szilárdtest fánkjában?
- Dögrováson lévő Samsung telefonból még mindig csinálhatunk DeX-es minigépet
- Esportra szánja ezt a gamepadot a GameSir
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
Szia,
Csináltam én is egy változatot rá, amely segédoszlopokat használ és dinamikus tartományokat.
A minta felkerült ide.
A lényeg, hogy ha meg van az első két szűrés akkor már az utolsó listát egyszerűen elő lehet állítani ezzel a képlettel:
=ELTOLÁS($C$4;HOL.VAN(L2;B:B;0)-1;0;DARABTELI(B:B;L2))Az ELTOLÁS függvénnyel lehet ún. dinamikus tartományt létrehozni, amely lehet egy cella, vagy egymás melletti cellák sora ugyanazon sor vagy oszlopon belül. A C4-es mezőből indul el mindig és attól függőn hogy éppen almát vagy szilvát választottak ki lemegy az odaillő első sorba és kijelöli a szükséges elemeket.
Ami viszont nem megy ilyen egyszerűen az a megadott formátumod alapján kiválasztani a lehetséges típusokat (pl. gyűmölcs) és az ahhoz tartozó altípusokat. Ehhez vagy makró vagy segédoszlopok kellenek.
Az első segédoszlopok (D és E) megjelenítik a kiválasztható elemeket, az F és G ahhoz kell hogy ABC sorrendbe rendezhetőek legyenek a választható elemek. A H és I oszlopok pedig ABC sorrendben és üres sorok nélkül tartalmazzák a végleges választható elemeket.
A D-I oszlopban a képleteket legalább másold le addíg, amíg van A-C oszlopban adatod. Én csak az első 17 sorba írtam be őket. A többi képlet univerzális, tehát ha bővíted a listát akkor is műkődni fognak.
üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ Sony PlayStation 5 Slim digital / lemezes / Pro konzol 27% áfa
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Yellow -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50