- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Dell notebook topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskopika
senior tag
válasz
PociAti #9196 üzenetére
nah ígértem a nyomtatóról pár szót, ma hoztam el. [link]
Beüzemelés pofon egyszerű, videón vezet mindenen végig, cserélhető a két nyomtató fej, így azt neked kell berakni, aztán a színeket betölteni.
Első körben nyomtam 2 sajátot meg egy referencia képet (netes), meg egy win teszt oldalt. Canon plus glossy II, és hp irodai papírra.
Hát durva kézben, a monitorom kalibrálva van házilag és mindenféle színprofil nélkül 98% ban az van a papíron ami a monitoron. Szép élénk színek, éles kép, szóval elsőre azt mondom tudja amit ígér.
Egyenlőre egy negatívum a 13*18 as fotopapírt, nem húzza be mindig elsőre, most vagy elbaszok valamit vagy nem tudom, majd kiderül. Fotok kicsit lassan jönnek ki kb egy perc/kép, de a winteszt oldal kb azonnal, nem értem miért fikázták az irodai részét mert simán jó élesek a betűk és szép feketék. -
Imco
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék probléma megoldáshoz.
Problémám a következő:
WF-5690 az alany fix ip-vel WI-FI hálózaton.
Elküldök neki egy *.pdf fekete két oldalas nyomtatást, 1-2 perc után a két kék led villogni kezd, de nem nyomtat. Majd 1-2 perc kattogás után leáll a villogás mintha kész lenne a nyomtatás. Vagy 2 oldalas nyomtatásból egy fél oldalt kinyomtat és megáll, két kék led villog. A nyomtatón hiba üzenet nincs. Win11 szerint hiba-újraindítás-nyomtatóra küldve. Ha ki akarom kapcsolni írja hogy az aktuális feladat lehet, hogy nincs még kész.
Esetleg a 4 oldal 2 oldalasból az első lapot kinyomtatja.
Egy 3-4 karakteres teszt txt-t simán kinyomtat, igaz vagy 1 percet
"alszik " rajta.
Teljesen random a működése. 2 gépről is produkálja. A párom gépét ezért már újra telepítettem. / Ő használná első sorban./Mit sem változott a nyomtatás. Ezért minden alkalommal amikor nyomtatna fél-egy órát gépészkednem kell neki.Most viszont sehogy sem bírok kinyomtatni egy 4 oldalas pdf-et.
Valakinek valami ötlet, esetleg olvasni való, hogy merre induljak?
Mindennek tudok örülni!Köszönöm!
-
Wookie77
friss újonc
Üdvözlet!
Adott egy Epson L355-ös multifunkciós nyomtató, aminek elromlott a scanner része. Valószínűleg a motor hibásodott meg. Ez nem lenne olyan nagy baj, mivel nincs rá szükségem.
A nyomtató része tökéletesen működik. Épp úgy nyomtat, mint előtte.
Viszont állandóan dobja a hibaüzenetet, ami abból áll, hogy a nyomtatón villog az összes led és a kezelő gombokra nem reagál. Ez addig nem volt gond, amíg ki nem fogyott belőle a festék. A festéket feltöltöttem, de nem tudom neki ezt "megmondani", mivel azt egy gomb lenyomásával kellene megtenni, viszont arra ugye nem reagál.
Van egy letöltött Epson Adjustment Program nevű szervízprogramom, amivel egy csomó mindent meg tudok tenni, nullázni a számlálót, stb. de a tinta feltöltését nem tudom vele beállítani. Legalábbis eddig nem jöttem rá, hogyan kellene.
Van valamilyen megoldás erre a problémára? Szeretném tovább használni mint nyomtatót, ha lehetséges. Lehetséges valahogy beállítani, hogy ne észlelje, hogy rossz a scanner, akár fizikailag valamelyik elektromos vezeték összekötésével, átvágásával. :-) Vagy valahogy beállítani, hogy egyáltalán ne figyelje a tintaszintet.
Tudom, hogy elég szokatlan kérés, de hátha akad itt egy fanatikus, akit érdekelnek a kihívások.
Köszi! -
mrszcs69
újonc
Malwarebytes programot használtam régebben, elveszett formatálásnál, magyar nyelvű volt. Nem találok olyan verziót, amely frissíteni tudja az adatbázisát. Valakinek volna telepítő fálja, ami jól múködik?
-
-
Alfalaca
csendes tag
Sziasztok
Jól látom, hogy csak az ecotank L5290-től felfele van zárt alsó papíradagoló? Az előtte lévők mind hátsó adagolásúak ? Wifis multifunkcios gépre lenne szükségem, de csak alsó lapadagolós jöhet szóba.
-
PociAti
őstag
válasz
Kiskopika #9192 üzenetére
Nyugati típusszámok nem sokat mondanak nekem. Viszont az egyik 2000-es sorozat, másik 3000. Minél nagyobb a szám, annál több szolgáltatást szokott nyújtani (és annál drágább). Lehet hogy az L2850-ben még Wi-Fi sincs. De nyomtatás minőségének szempontjából nem mindig van különbség (leginkább a sebesség szokott más lenni).
Epsonhoz Epson papír szokott a legjobb lenni, ahogy Canonhoz a Canon, stb.
Viszont az Epsonokhoz más gyártók papírjaival is elég jól elboldogulnak, mert szokott hozzá lenni ICC profil.
Legegyszerűbb beállításoktól a komolyabbakig szinte minden segítséghez hozzájuthatsz a YouTube-on.Csak párat közülük, amit pár perc keresés után elfogadhatónak / hasznosnak találtam:
How to Fix Not Printing Correct Color/Poor Quality Issue in Epson Color Printer
Epson Printer Setting For Best Quality Image
Setting Up ICC Profile Directly To Your Printer Settings
Próbálják minden papírt fehérre csinálni, mert az az alapszín, de azért a "fehér" is elég tág fogalom. Van amelyiknek melegebb színei vannak, vannak melyek optikai fehérítőt tartalmaznak, van amelyiknél meg egyszerűen nem jönnek elő élénken a színek, ami van, az is fakó és kissé torz.
Leginkább a szürke szín árulkodó. Ha annak homogén szürkének kellene lennie, akkor legyen az, ne pedig sárga, esetleg zöld vagy lila tónusú.
-
Kiskopika
senior tag
válasz
PociAti #9191 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Tehát ebből a 4 színű felhozatalból bármelyiket vehetem csak normális papírt tegyek bele, ha jól értem?! Sajnos a 6 színű nyomtatok ára már túl van a lélektani határon és talán a projekt fontossági szintjénél is. Szerintem egy 2850 vagy 3256 lesz attól függ melyikhez jutok hozzá
Mi a bevált legjobb papír? -
PociAti
őstag
válasz
Kiskopika #9190 üzenetére
Ezek ugyanannak a szériának egyes variánsai.
Azonos alkatrészekből, azonos nyomtatófejből állnak, esetleg azonos tintát is használnak, esztétikai vagy szolgáltatásbeli különbségek szoktak lenni közöttük, melyek a nyomtatás minőségét nem befolyásolják. Hogy csak a legszembeötlőbb különbséget említsem többség fekete színű, de a 6-os végződésű gépek fehér színűek.Az eurós árakkal nem vagyok tisztában, nem tudom mely készülékek férnek bele abba a kategóriába. De nyugaton más termékszám alatt futnak ugyanazok a gépek, illetve nincs teljes átfedés a típuskínálatok között.
Ha igazán fontos a nyomtatás minősége, akkor ne 4 színű nyomtatót keress, hanem a https://www.epson.hu/hu_HU/for-home/ecotank Fotónyomtatás résznél felsorolt nyomtatókat nézd, azok 6 tintával dolgoznak. Hozzájuk képest a 4 színűek láthatóan elmaradnak képminőségben, de havi 4-8 kép miatt nem fogsz ilyen gépet venni.
A minőségen legegyszerűbben és legolcsóbban úgy tudsz javítani, ha jó minőségű, azaz márkás fotópapírt veszel a sima 4 tintás nyomtatóba. Olyat, amihez van színprofil (ICC), ezáltal a legtöbb fotólabornál is színhelyesebb képet fogsz kapni. Egy százas csomag fotópapír egy éven át kitart, ha csak havi 8 képet nyomtatsz.
Lidl és egyéb noname papírokkal soha nem tudod mennyivel lesz gyengébb a minőség, csak azt tudod, hogy nem lesz olyan szép. Önmagában talán meg is állnák a helyüket, de ha mellé teszel egy normálisan kinyomtatott fotót, akkor jön ki mennyivel gyengébb színvonalat képviselnek. -
Kiskopika
senior tag
Sziasztok, fotó nyomtatásra szeretnék egy tartályos nyomtatót, de elvesztem a kínálatban.
200-350 euró körül lenne a keret ebben a szegmensben szeretném a legjobb minőséget, de nem találok egyértelmű teszteket melyik mennyivel jobb. kiszemeltek et2820, et2850, l3256, l3850 és hasonlók.
Főleg fotók fotoalbumba havi 4-8 kép fixen plusz általános háztartásban előforduló nyomtatási feladatok. Sebesség nem szempont, inkább a minőség. -
NwL
tag
Sziasztok.
Van egy L3250 nyomtatóm kb fél éve, eddig meg voltam vele elégedve. Mai napon sima szöveges doksi nyomtatása közben fél úton elakadt a papír, el kezdett rajta villogni az összes led. A papírt kiszedtem óvatosan. Nem szakadt bele. Nem maradt benne darab, de bármit csinálok vele ugyanúgy villog minden led. Áramtalanítás után is a fej el próbál indulni, de jön a villogás egyből. Fél éves sincs, remélem nem kell gariztatni ilyen gyorsan. Van erre valami ötlet? Köszönöm a segítséget. -
WinZol
aktív tag
HI,
Epson 7620-al van valakinek tapasztalata?
Érdemes használtat venni?
Nem fotó nyomtatásra akarom használni!
Úgy látom, hogy van hozzá utángyártott tinta.
Azzal elég olcsónak tűnik a nyomtatás. (1 forint alatt)Köszi
WinZol
-
Snoop27
őstag
Sziasztok. Epson L6260-ról esetleg vélemény?
-
kigyi_23
addikt
Sziasztok! Olyan problémám akadt egy L3150-es nyomtatóval, hogy nem akarja felvenni a papírt. Nem minden nyomtatásnál, de úgy minden 20-30. papír elakad egyszerűen nem húzza be csak úgy 10cm megy be a papírból és nem fogja semmi simán visszafelé ki lehet húzni utána. Természetesen a várósor eltűnik küldhetem rá újra miután kihúztam a a pírt és rányomtam a hiba törlésére... Van erre valami megoldás vagy törődjek bele?
-
zsoke12
csendes tag
Sziasztok. Nekem van egy Epson AL-M200 nyomtatóm. Cseréltem benne festék kazettát mert jelezte hogy kevés van benne viszont miután kicseréltem újra olyan mintha nem tudná tekerni a kazettának a tengelyét a nyomtató. Kattog, búg mindent csinál. A nyomtató jelzi hogy maxon van a kazetta de közben irogatja azt is hogy csereljem ki a festék kazettát. Beraktam egy másikat ami szintén új azzal is ugyan ezt csinálja.
Valaki tud esetleg rá valami megoldást vagy kuka? Köszi a válaszokat előre is.
-
mrszcs69
újonc
Epson Stylius DX8450 multifunkciós nyomtatóm nem kapcsolódik be. Táp kábelen kap áramot. Mi lehet ilyenkor?
-
Peathee
senior tag
Sziasztok,
Egy hete vagyok tulajdonosa egy Epson Ecotank L3260-asnak.
Az lenne a kérdésem, hogy ez tudja a Scan to cloud funkciót, vagy sem?
Az Epson connect weboldalon nincs ott a bal oldali menüben, de pl ha az ip címe alapján lépek be böngészőben akkor meg engedélyezve van a Network Scan.
(Ja és az angol nyelvű használati pdf-ben benne van, a magyarban nincs) (wtf??)
Az a lényeg, hogy nálam a nyomtatóra nincs USB-n dugva PC. Ezért kell alternatív megoldás, mint pl a Scan to cloud, vagy ne adj isten "scan to my Synology NAS" ha lenne ilyen. Vagy a WSD-t megtrükközni, hogy az ismerje fel a Synology NAS-t
-
erzol
őstag
válasz
Trixyke #9177 üzenetére
epson topik...
Samsung erre (kihalt) -
Trixyke
friss újonc
Samsung Xpress M2026-os nyomtatóba keresek utángyártott tonert (MLT-D111S). Milyen márkát kerüljek és melyik a legjobb minoség? Köszönöm
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok
van egy epson xp-245 nyomtatóm, ami csíkozni kezdett, nem is kicsit. Cseréltem patront, de úgy is. Csináltam párszor fejtisztítást, nem lett jobb. Majd próbáltam, hogy a fejet nedves törlővel takarítottam meg. Van más ötlet rá?
Tökre szerettem, meg tud szkennelni is. De így nem az igazi. -
erzol
őstag
Sziasztok!
Lehet valahogy egy xp 5150 nem külső tartályos nyomtatót légteleníteni? -
spileraaa
senior tag
válasz
spileraaa #9171 üzenetére
ugy nez ki user error volt ezzel probaltam EPSON L3250 EcoTank
hiaba egyforma a ket nyomtato az enyemhez innen kell a program hozza
Epson EcoTank ET-2810 -
Sztlaci
aktív tag
F1 biztosíték jó, előző patronnal sem nyomtat.
-
Sztlaci
aktív tag
Epson XP342 nyomtató üres lapot nyomtat.
Fej lett kiszedve, tisztítva, ahogy a YouTube videókon, a kis kábel nem lett kiszedve hátul.
Új patront is kapott, először panaszkodott, hogy nem eredeti, meg nem érintkezik, de kiszedés átmozgatás után nem volt panasza.
Papírt behúzza, jár a fej, de feszéket egy mikró cseppet sem lő ki.
Ötlet??
Szalag kábelek elvileg jók, meg ha sérült volna, azért néha érintkezhetne.
Vagy az idegen patron miatt tilthatott?? Ötlet?? -
tomej
aktív tag
válasz
kill_switch #9008 üzenetére
Epson - nem szárad be - heti 1 alkalommal kell nyomni vele egy 'A nyomtatófej fúvókáinak ellenőrzése' -t. Nekem L850 van - 5 hónapja nem fértem hozzá, külföldön voltam. Ma kellett nyomtatni - az első egy nagy kaksi lett... 2 tisztítás után a mintázat teljesen rendben van... Ha hetente nyomtatsz egy nyomtatófej kontrollt - rendre üzemkész lesz... És ez minimusz tintát eszik meg...
-
Zsamika
újonc
Sziasztok ! Lenne egy kérdésem :
Ha Epson L565 nyomtatónál nem csúsztatjuk ki , nem használunk papírtámaszt , lehet valami baja a nyomtatónak ha így van használva egy ideje és így használjuk ?
Köszönöm . -
cheeka
tag
Sziasztok, nyomtatót szeretnék venni irodai használatra.
Fontos lenne, hogy tudjon hálózati mappákba szkennelni, legyen gazdaságos.
Tintasugarast szeretnék, az alacsony áramfelvétel és a tisztább működés miatt.
Tudtok ajánlani típust? Köszi. -
spileraaa
senior tag
Epson Et-2810 / EPSON L3250 EcoTank
hol tudom megnezni milyen vastag lapot lehet velle nyomtatni?
-
novoszath
senior tag
erdeklodnek hogy adott egy ecotank M3170 nyomtato es a tintat nem tudom bele tolterni mert nem megy bele nem reg vettem a tintat most lett felbontva hol tudom ellenorizni a tinta szintet vagy azert nem megy bele a tinta mert a gyujto teli lenne?
-
hitchins
őstag
Van egy idosodo SX510w nyomtatom. Egy par napja egyszeruen nem tudok nyomtatni vele mert a szamitogep allandoan azt irja offline allapotban van. (Semmit nem modositottam elotte a gepen)
Ujratelepitettem a szamitogepen a nyomtatot, probaltam kabellel is, de nem megy.
A laptop latja megis mindig azt irja a nyomtato offline. Probaltam telefonrol is nyomtatni de innen sem megy.
Egyszer-egyszer korabban is elofordult hogy nem csatlakozott vagy varnom kellett 1 percet mire reagalt aztan magahoz tert de most semmi.
Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy valami megdoglott benne?Szerelohoz nem igazan akartam mert egy atvizsgalas/javitas arabol kb veszek egy ujat.
-
atala
Topikgazda
válasz
z123456z #9158 üzenetére
A hulladék tinta tárolóba nyomja a tintát amikor fejet tisztít. Ez a nyomtató alján található. Egy doboz, amiben szivacsok vannak. Egy csavar tartja. De nem ennek a cseréje a baj, hanem hogy le is kell nullázni a számlálót, azt meg csak egy külön szoftverrel lehet.
A Karbantartás fül alatt van egy olyan, hogy "Erőteljes tinta öblítés". -
atala
Topikgazda
-
hippodrom
csendes tag
Hali!
Most vettem egy Epson L3256 típusú nyomtatót és egy olyan érdekes dologra figyeltem fel, hogy a scansmart -al scanneléskor ha auto üzemmódba állítom akkor a lap alján egy csík keletkezik keresztben. Amikor pedig fotó üzemmódban van akkor pedig a lap két oldalsó széleiből "levág" egy kicsit, így a lap aljánlévő dátumutolsó száma épphogy a lapon van. Csatoltam képeket a jelenségekről. Tudom nem nagy probléma, de engem mégis idegesít.
Egyébként auto módban sokkal szebben scannel. Van valakinek ötlete, miért teszi oda azt a csíkot?
Köszi.
[kép]
[kép] -
z123456z
őstag
Sziasztok. Van egy 4 éves L3050 nyomtatóm, még a gyári, eredetileg hozzá kapott tintákkal. Egy fekete lett beletöltve. Nincs gyakran használva, időnként ronda a nyomat, de egy pár fejtisztítás lefuttatása megoldja, és megint szép lesz. Koránál fogva, preventív jelleggel érdemes lehet átmosni az egészet és új tintával feltölteni, vagy várjam meg, míg kifogynak, vagy már a szoftveres fejtisztítás nem segít? Egyébként hol érdemes gyári tintát venni bele, és milyen tisztító készlet javasolt?
Köszi. -
bebeago
tag
Én ezt használom tesztre és tisztításra:
Print.Test.Page.OK 2.88
A Print.Test.Page.OK egy alternatív tesztoldal nyomtatás, minden Windows operációs rendszerhez, ingyenes, van magyar nyelv, portable, csak egy szín, több szín, színátmenet, stb.
Egy próbát megérhet! -
atala
Topikgazda
Sajnos az Epsonnál nem lehet szabályozni melyik színt tisztítsa.
A Brothernél legalább külön lehet a feketét, és külön a színeset, de ott sem lehet színenként tisztítani.
Nem mindegyiknek van nyűgje, de van egy két típus hiba, ami néha előjöhet.
Én pl már 6 éve használok egy L805-öt, és alig volt vele gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen autót vegyek?
- Külpolitika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Elektromos autók - motorok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest