Hirdetés

2017. november 17., péntek

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-10-23 13:51:41

PROHARDVER!

Pénzvisszatérítési akció tartályos nyomtatókra.

2017.09.01-2017.12.31-ig pénzvisszatérítést adnak a tartályos, tintasugaras nyomtatókra.
A visszatérítést végfelhasználók vehetik igénybe.
Az alábbi típusokra érvényes:
[Pénzvisszatérítés]

ITT lehet regisztrálni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) krisztian112


krisztian112
(senior tag)

Epson utángyártott tintapatronjaim vannak eladók feke és színes is sx105/110/115/210/218-ba valóak (t0711) ! akit érdekel irjon!

Huawei P10 lite

(#3002) Feripapi válasza krisztian112 (#3001) üzenetére


Feripapi
(újonc)

Engem olyan EzPrint patron érdekelne, amelyiknek fóliázott az oldala ( csepp alakú ), és V 6.0-ás csippes. Üres patrontest is érdekel ebből a fajtából.
Üdv : Feripapi

[ Szerkesztve ]

(#3003) krisztian112 válasza Feripapi (#3002) üzenetére


krisztian112
(senior tag)

Vákum fóliába van tehát teljesen új! Vannak üres patronjaim is! Ezprint patronok

Huawei P10 lite

(#3004) opti06


opti06
(senior tag)

Sziasztok!

Most került hozzám egy epson sx105-ös nyomtató, fél éve nem használták még az eredeti patronok voltak benne üresen, vettem bele utángyártottat, felismeri mindent rendesen,
csak az a probléma, hogy Feketét abszolút nem nyomtat semmit, színesekből 1-1, feketéből 2db-t vettem catprint márka, és kipróbáltam már a másik feketét is, ugyan az..
szóval patron valószínűleg jó kell legyen, nyomtató fejre gyanakszom, hogy talán beszáradt?
de azt se tudom hol van benne, hogy szedem ki, hogy kicsit megáztassam vagy valami...
valaki tudna segíteni?

(#3005) olloczky


olloczky
(fanatikus tag)

Hello

DX4450-ben csak akkor lehet patront cserélni, ha kifogy a tinta? Nekem nem jelzi, hogy kifogyott, de nyomtatáskor a színes képből csak a narancssárgát nyomtatja és a szövegből csak néhány helyen egy kis fekete csík van.. tehát valami baja van.. tehát kicserélném.. felnyitom a tetejét, 3 mp-ig nyomom a stop gombot, amivel elvileg cserélő állapotba kéne állnia.. vagy egy percig ide-oda ugrál a patrontartó és visszaáll eredeti helyére, ahonnan nem lehet mozdítani.. tehát nem áll be cserélhető állapotba.. tipp?

üdv: olloczky

First of all I'm not a rapper

(#3006) opti06 válasza olloczky (#3005) üzenetére


opti06
(senior tag)

tálcánál epson nyomtató, jobb gomb beállítások, karbantartás és ott lesz patroncsere, ha arra mész beáll cserélő pozícióba elvileg

(#3007) Primary92


Primary92
(senior tag)

Elromlott az Epson R340 nyomtatóm.
Bekapcsoláskor, fejet tisztít stb, meg amit kell, de az egyik fázisnál baromira kerreg, mintha a fejet mozgató bordásszíj ugrana meg. Ha pedig tovább jut, akkor nem nyomtat semmit, jár a fej ide-oda, de a papíron nem lesz semmi.

Ismertek valakit aki foglalkozik javítással?

(#3008) Feripapi válasza krisztian112 (#3003) üzenetére


Feripapi
(újonc)

Valamit félreértettél, engem a képen szereplő tipus érdekel. ( csak ez )

(#3009) konkolybajna


konkolybajna
(újonc)

Van egy epson DX5050-es nyomtatóm sajnos edig nem volt semmi hibája, mos kicseréltem a fekete tintapatront és letiltott és nem is tudok nyomtatni,pedig cseréltempedig két újat is és semmi azt jelzi hogy nincs benne tinta,pedig mind a kettő televolt.Légyszi segítsetek nagyon fontos lenne.Előre is köszönöm: Konkoly Attila Ottó.

(#3010) Soseee


Soseee
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Van egy DX4000-em, ami beadta az unalmast. A legutóbbi patroncsere óta nem ismeri fel egyiket sem. (Reklamál hogy nem eredeti a cuccos, de az elmúlt 2 évben is csak EZprint patronokkal használtam, semmi baja nem volt)
Mit kellene tennem hogy életet lehejek bele? :F

Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung meg hosszú!

(#3011) lamiki válasza Soseee (#3010) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Veszel egy chip resetert, kireseteled a chipet patronon, visszateszed és felismeri. Persze mindezt a számítógépről lehúzott állapotban (kihúzott USB kábel) csináld, és csak akkor dugd vissza az USB kábelt, ha már felismerte a patronokat. Valószínű az Epson legújabb meghajtó programjainak köszönhető. Sőt ha már beruházol chip reseterbe, akkor érdemes valami nagyobb kiszerelésű tintát is venni, és akkor 20-30 Ft-ból meg is töltheted, az addig kidobott patront.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3012) lamiki válasza Primary92 (#3007) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Amikor erős kerregés volt hallható Epsonban akkor szinte mindig az volt a gond, hogy a mechanika nem engedte ki a fejet a bölcsőből, az meg szerencsétlen ment volna. Van egy körmös akasztó szerű a fej előtt, ami rögzíti a fejet a bölcsőben elmozdulás ellen. Nyisd fel bekapcsolás előtt a nyomtató tetejét, kapcsold be, és figyeld a fejet, ha a rögzítő körmöt nem húzza vissza a nyomtató kézzel segíts neki óvatosan, és aztán vedd ki a kezed azonnal, mert ha elindul a fej, jó megüti a kezed. Ha kicsit kimozdult a fej, húzd ki azonnal a táp kábelt, ekkor a fej szabadon mozgatható kézzel. Told kicsit balra a fejet, és nézz körül a bölcső körül, hátha látod mi a probléma, ha a sok rászáradt tinta a gond akkor óvatosan tisztogasd meg zöld bogároldós szélvédő mosóba mártott papír törlővel, vigyázva a mindenféle műanyag pöckökre, rugókra, mert ha valami kiugrik a helyéről, jó kis meló mire vissza rakod :)
Kerregést okozhat még a nyomtató mechanikájába beesett idegen test is, amit pár másodperces intenzív fejjel lefelé megrázás is orvosolhat (azért csak rövid ideig, hogy a tinta ki ne folyjon a patronból), vagy sok esetben az erős fényű zseblámpa is segít megtalálni a bűnöst.
A nem nyomtatást meg sok minden okozhatja, kezdve a beszáradástól a szalagkábel és fej hibáig

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3013) lamiki válasza epzon (#3000) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Azért jó ha tudod, egy kis zöld bogároldós szélvédőmosóval, és egy 5 ml-es fecskendő, meg pár papírtörlő segítségével több éve beszáradt nyomtatókat is meg lehet gyógyítani, ha nem fejhiba okozza, hogy nem nyomtat. Pl. a tesómék a mai napig használják azt az Epson RX425-öst ami előtte 3 évig száradt tinta patron nélkül.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3014) lamiki válasza Soseee (#3010) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Lehet félre olvastalak, ha reklamál, hogy nem eredeti, akkor ez nem biztos, hogy segít amit írtam az előbb, az akkor segít, ha nem ismeri fel a patront. Ha azt írja ki nem eredeti, akkor két eset lehetséges, minden nyomtatás előtt figyelmeztet erre de azért nyomtat, vagy nem nyomtat semmit. Ezek akkor vannak, ha régebbi chip verziójú patron került hozzád, vagy ha botor módon megfrissítetted a nyomtató meghajtó programot a netről, vagy valami újabb verziójú meghajtó programot raktál fel. Ekkor csak a próbálgatás segít, melyik márkájú patront fogadja el.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3015) Soseee válasza lamiki (#3011) üzenetére


Soseee
(lelkes újonc)

A nem eredeti részt akkor írja ki, amikor a beállításoknál nézném a tintaszinteket (az összes patront kiikszeli, és ott magyarázza hogy "nem eredeti patront talált, bla bla bla...")

A tippet köszi, tegnap próbáltam, nem jött be (a srácnak, akitől veszem a patront, van reseterje, de nem éled a masina)
Próbáltuk eredeti patronnal is, de azt is eldobja.

[ Szerkesztve ]

Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung meg hosszú!

(#3016) lamiki válasza Soseee (#3015) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Ha kevered az után töltött patront a gyárival, akkor a gyárit is letiltja a nyomtató és onnantól kuka a gyári patron. Biztos sikerült megfrissítened a nyomtató meghajtóprogramját és onnan lett olyan okos a nyomtatód, hogy tudja te nem eredeti patronokat használsz. Én nyomtatómba még mindig V5.0-ás chip verziójú patronokat töltök a T071x szériából, és ügyelek rá nehogy megfrissítse magát a netről, mert utána jönne a kínlódás. Amit próbáltatok patront milyen verziójú chip van rajta? Ha megvan még az üres patron amivel még működött, próbáljátok azt elfogadtatni a nyomtatóval resetelés után. Persze mindezeket a műveleteket én inkább kihúzott USB kábellel csinálnám, mert az Epson státus monitor kavarhat.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3017) Szabolcs78


Szabolcs78
(lelkes újonc)

Sziasztok

Nemrég vettem ezt a nyomtatót: EPSON STYLUS DX3850

Képet szépen nyomtat, de szöveget ... minden x-edik sort kihagy, vagy az adott sorból csak pár csíkot nyomtat ki..

Szerintetek mi a hiba, és mit tudok kezdeni vele?

A nyomtató:

(#3018) Feripapi válasza Szabolcs78 (#3017) üzenetére


Feripapi
(újonc)

Mivel ez nem mai tipus, már sok fúvóka el lehet dugulva, így két lehetőséged van .
1. Sok szoftveres fúvókatisztítás, hátha megjavul. ( gyári patronnal nem buli )
2. Szöveget is legjobb fénykép módban nyomtatsz, és akkor talán jó lessz.
Ha ezek nem használnak : ÚJ NYOMTATÓ

[ Szerkesztve ]

(#3019) lamiki válasza Szabolcs78 (#3017) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Beszáradt néhány fúvóka, ha 1-2-3 szoftveres fejtisztítás nem segít, akkor csak a fejtisztítás maradt, ha tökéletes nyomtatást akarsz.

Tehát akkor leírom immár sokadjára:
Kellékek: 1 db 5 ml-es fecskendő gyógyszertárból kb 25 Ft, pár ív papírtörlő, 10-30 ml zöld bogároldós nyári szélvédőmosó.
Nyomtatót bekapcsolod, amikor a fej kimozdúl, akkor rögtön kihúzod a táp kábelt, ekkor a fej kézzel szabadon mozgatható. Kiszeded a patronokat, félbevágsz pár ív papírtörlőt, fél ívet össze hajtogatsz, hogy beférjen a nyomtató fej alatti árokba. Eltolod a fejet kb. középig, beteszed a fej alá az összehajtogatott papírtörlőt, rátartasz újjal kicsit, és visszahúzod a fejet, hogy a papírtörlő alatta maradjon. Felszívsz a fecskendőbe 2 ml szélvédőmosót, és függőlegesen jól rászorítod a tinta beömlő csonkra, és lassan belenyomod, majd visszaszívod párszor, akkor csinálod jól ha habosodik a tinta. Lassan, mert ha gyorsan csinálod átszakadhat a fejben a különböző színek között a kamra, és akkor tényleg kuka a nyomtató. Ha jól csinálod nem megy mellé egy csepp szélvédő mosó sem. Ezt megismétled sorra minden csonkon. Ha könnyedén átmegy a fejen a szélvédőmosó akkor kitisztult az adott szín, ha valamelyiken nehezebben megy át, akkor pár perc után meg kell ismételni a befecskendezést. Amelyik szín tökéletes a fúvóka ellenőrző mintázaton azt ne bántsd! Általában 2-3 befecskendezés elég szokott lenni. Közben ha elázott a papírtörlő cserélni kell. Ezek után szélvédőmosós papírtörlővel óvatosan törölgesd meg a tintalehúzó gumi és a bölcső környékét a rászáradt tintától, nagyon óvatosan, nehogy letörjél valamit, vagy kiakadjon egy rugó, mert akkor elég sok macera mire vissza rakod. A fejet belülről törölgesd ki száraz papírtörlővel, ha ment mellé mégis némi szélvédőmosó, különös tekintettel a chip érintkezők környékét. Ezek után vissza teszed a patronokat, bekapcsolod a nyomtatót, és 2-3 szoftveres tisztítás után elméletileg már jól nyomtat a nyomtató, ha 3 után még van némi kihagyás a fúvóka ellenőrző mintázatban, akkor már aznap ne tisztíts többet, mert általában másnapra már megjavul és rendesen nyomtat.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3020) lamiki válasza lamiki (#3019) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Inkább mégis csak 1-1 ml szélvédőmosóval csináld, mert ha régebb óta beszáradt, lassabban oldja fel, és 2 ml csak nagy nehezen megy át a fúvókákon, és nincs gyakorlatod benne milyen erővel nyomd, nagyobb az esélye a fej átszakadásnak.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3021) Szabolcs78 válasza Feripapi (#3018) üzenetére


Szabolcs78
(lelkes újonc)

Szia

A szoftveres tisztításon már sokszor végigmentem, (utángyártott patronnal, 600 ft darabja), de semmivel se lett jobb.

A fénykép módos nyomtatást még nem próbáltam, de köszönöm az ötletet, holnap teszek vele egy kört!

Köszönöm a segítségedet! :)

(#3022) Szabolcs78 válasza lamiki (#3019) üzenetére


Szabolcs78
(lelkes újonc)

Nagyon köszönöm, ez a hozzászólás aztán tényleg mindent tartalmaz! :)

(#3023) Troy.


Troy.
(PH! addikt)

Miért van az, hogy 1-2 fúvóka ellenőrzés után nem ismeri fel a tintát??? Most már egyáltalán nem enged nyomtatni. Sx105

[ Szerkesztve ]

(#3024) ANT válasza Troy. (#3023) üzenetére


ANT
(PH! addikt)

Nálam is volt már ilyen, patron kiszedés-visszarakás segített.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#3025) MAC72


MAC72
(fanatikus tag)

EPSON DX5000 nyomtatóm van. Nem enged nyomtatni, mert kifogyott a fekete.
Rá lehet valahogy bírni, hogy a színes patronokból továbbra is nyomtasson?

Ha valaki tud rá megoldást, kérem ossza meg velem! Köszönöm! :R

Továbbá érdekelne minden infó az utántöltési lehetőségekről.
Ez a nyomtató eredeti patronokkal megeszi a pénztárcámat.

Hogy ne kelljen a neten napokig olvasnom, kérem legyen olyan kedves valaki adni
egy linket ahol a típusnak megfelelő információkat találok!

:R

(#3026) lamiki válasza MAC72 (#3025) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Nem enged nyomtatni ha egy szín is kikopott, ezzel a nyomtató fejet védi a beszáradástól, mert ennek a nyomtató egész élettartama alatt be kell járni.
pl. itt is olvashatsz róla sokat mármint az utántöltésről

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3027) MAC72 válasza lamiki (#3026) üzenetére


MAC72
(fanatikus tag)

Köszönöm!

Utánajárok az utántöltős megoldásoknak.

(#3028) Intercreptor


Intercreptor
(őstag)

Sziasztok!

Kifogyott a fekete festékem, és teljesen le vagyok tiltva a nyomtatásról, van arra valami mód, hogy a színes patronok segítségével keverjem ki a feketét, és szöveget nyomtassak?

Kérlek segítsetek, kedden érettségi, és tételt kellene nyomtatnom.

Köszi.

Üdv.

(#3029) klac válasza Intercreptor (#3028) üzenetére


klac
(fanatikus tag)

Nem, ha kifogyott a fekete szín, akkor már nem lehetséges beállítani, a keverje ki a feketét a szinesekből lehetőséget.
Csak a még kevés fekete szintnél lehet alkalmazni.
Fekete színű patron chipjének resetelése, avagy fekete szín reset utáni feltöltése, illetve csere még nem üres vagy tele patronra a megoldás.
Azért próbáld meg a nyomtatóbeállításoknál, lehet neked sikerül.

[ Szerkesztve ]

(#3030) Intercreptor válasza klac (#3029) üzenetére


Intercreptor
(őstag)

Köszi a válaszodat, a vége egy új ezPrint patron lett, amely 14 ml űrtartalmú a gyári 7,4 ml helyett.

[ Szerkesztve ]

(#3031) lamiki válasza Intercreptor (#3028) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Milyen remek, hogy sokan még 2 hozzászólást sem olvasnak vissza. Irgumburgum :F

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3032) Intercreptor válasza lamiki (#3031) üzenetére


Intercreptor
(őstag)

Bocsánat, egy fentebbi kérdésemre sajnos nem kaptam választ, így nem gondoltam arra, hogy olvasgatni kellene, mellesleg nem igazán volt rá időm, így csak feltettem a kérdést, és ki is jelentkeztem az oldalról. De igazad van, hibáztam, bocs, több ilyen nem lesz.

(#3033) knajf válasza lamiki (#3019) üzenetére


knajf
(senior tag)

Segitségedet szeretném kérni! Végigolvastam a többezer hozzászólást és ötletet a fórumon.
Sajnos nekem is EPSON C 48-as nyomtatóm van. Már a második a C43 után aminek a javitása a szerviz szerint többe kerül ,mint az új ára! Erre én balga vettem egy újat,de akkor már a C 48 volt az új!
Ez a cég és terméke a kis emberek gyilkosa!
A C 48-al ugyanúgy jártam mint a 43-al Most K U K A !
Mint kisember nagyon keveset használtam,havonta 1-2 oldalt.Egy havi szünet után a fekete szin teljesen hiányzik! / A szerviz vezetője közölte,hogy ilyen kis felhasználásra az ilyen tintasugaras nyomtató alkalmatlan! /
Softveres tisztitás: semmi! Mégegyszer: Semmi! Ugyanezt sajnos hülye fejjel 5 -ször egymás után! Erre el kezdett a piros villogni és nyomtatni sem lehet!
A szervizben közölték,hogy a "SZIVACS" megtelt és a softver szivacstisztitás után is tiltja a nyomtatást,titkos programmal ki kell ütetni! Ez 5000 Ft,de mivel a fekete "eltömődött! fejet is kell cserélni 10 000 Ft-ért.
A kör bezárult megint sokkal többe kerülne a javitás mint egy új nyomtató ára!
Most már két hullám van!
A fórumon megtanultam, hogy mipolán csövet kell húzni a kiálló fekete tüskére és a Te leirásod szerint injekciósfecskendővet szélvédőmosót /TACSKÓ"/ fecskendezni.
Valahol leirtátok,hogy a "http://www.ssclg.com/ epsone.shtml " programmal kell nullázni a letiltást.
Sajnos valami ok miatt nekem a program nem hivható elő,az ssc honlap megjelenése után azt irja,hogy a szükséges ikonokra kell kattintani! Nekem ekkor semmi sem történik,nem tudok a nullázó programhoz hozzáférni!!!
Természetesen a "szivacsot" a hulladékfestékgyüjtőt is ki kéne tisztitani,hogy a rendszer ne érzékelje a telitettséget.
Mindezt EPSON STYLUS C48-as nál végigcsinálta valaki? Hogy kell a "SZIVACSOT" kiszedni?? Kérem segitségedet pontról pontra,ha ismered a C 48-ast!

Ezek után az a véleményem,hogy az mind bolond aki ilyen gagyi nyomtatót vásárol!
Fáradságodat előre is köszönöm.

a régi rendszerből a megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=knajf

(#3034) lamiki válasza knajf (#3033) üzenetére


lamiki
(senior tag)

I agree with all above statements and want to download software (v4.30) kattints erre a feliratra a lap alján és elindúl a letöltés
A hulladék tinta számlálójának a nullázásához nem kell szétszedni a nyomtatót, eszedbe ne jusson. Ez csak a túlcsordulás törléséből, és a számlázó nullázásából áll, amit az SSC-vel egyszerűen megtehetsz, majd megkeresem, hogy hol van, mert egyszer már ezt is részletesen, képekkel illusztrálva leírtam. A szivacsot 100% hogy nem kell cserélned, az Epsonoknál még nem használódik el ilyenkor, szedtem szét sok évig használt nyomtatókat, és a szivacs csak 20-30%-ban volt tintával telített.
Fejtisztítással olvass vissza pár hozzászólást, nem szeretném újra leírni, mert éppen pár napja volt téma.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3035) lamiki válasza knajf (#3033) üzenetére


lamiki
(senior tag)

itt a megígért leírás
Ja és nincs ezekkel a nyomtatókkal semmi nagy baj, nagyon olcsó bele a tinta patron, igaz elég lassú. Nyomtass vele hetente 1 fúvóka ellenőrző mintázatot és akkor nem szárad be. Ja és a számláló értéke a sok felesleges tisztítástól növekszik legjobban, normál használat közben évekig kitart, egyszer nem akart sehogy sem kitisztulni a fúvóka, és a számláló nullázása után, a számláló értékét sikerült kb. 50% értékre feltornázni egy délután annyit tisztítottam, de csak sikerült rendesen megcsinálni pár patronnyi tinta elpazarlása után.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3036) lamiki válasza knajf (#3033) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Ha a C43-asodnak is csak ennyi a baja akkor az is menthető, ha még nem dobtad ki, több éves beszáradt nyomtatók is sikeresen tisztíthatók.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3037) knajf válasza lamiki (#3035) üzenetére


knajf
(senior tag)

Köszönöm a gyors alapos válaszod!
Szégyelem,hogy tovább zaklatlak a hülyeségemmel,de sajnos nem müködik!
Addig jutottam,hogy előzetesen telepitettem egy Epson C 48 driver-t /6.15 H verzió/
majd leirásod szerint letöltöttem a megadott programot.
A telepités után úgy ahogy irtad "leköltözött" a tálcára. Egér jobb klikkel előjött az általad közölt menü amelyben a " Protection counter-re és a "Reset protection counter-re kattintva
CONFIRM ablak jön elő ami megkérdezi
Have you replaced waste ink pad Ha a válasz YES kiirja hogy Waste counter reseted
Ez persze nem a hulladékgyüjtő számláló.
Az EXTRA és a SOFT reset-re kattintva semmi sem történik a nyomtató zöld és piros gombja továbbra is villog és a készülék halott.
Úgy gondolom,hogy mivel a program már fut a számitógépen már közel vagyok a megoldáshoz,de valami kattintás hibádzik!!!
Az utolsó müveletnél a SOFT RESET felett Pover on printer init van és egy hálózati csatlakozó ikon,próbáltam a nyomtatót különböző fázisokban ki-be kapcsolni,de eredménytelenül.a zöld-piros villogás nem szünik!
Szégyelem villamosmérnökként bénaságomat,de sajnos ez van!
Ha ezek után még mindig szánsz rám a drága idődből megköszönöm és várom válaszod.
Ha triviális lesz, ne kimélj!!!

a régi rendszerből a megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=knajf

(#3038) knajf


knajf
(senior tag)

A 909-es hozzászólásodban C48-as ról irsz, amelyiknek a zöld piros gombja felváltva villog /mint az enyémnek!/ és megtelt a hulladékgyüjtő számlálója,azt az előzőekben közölt programmal sikerült nullázni???
A weblap 7.ik pontja azt irja:Resetting of protection counter/even then IT IS ALREADY FULL/
Ezenkivül egy másik kiadásnál a C48 után két csillag van,majd megjegyzés,hogy ez a verzió a protection counter nullázását nem tartalmazza.
Tegnap voltam a kijelölt garanciális szerviz vezetőjénél, aki közölte,hogy hiába tisztitok ki mindent, fejeket és hulladékgyüjtő szivacsot, a számlálót nem tudom törölni,mert az a szoftver titkos!
Ez már nem müszaki kérdés,hanem aljas gazdasági. Gyártani olyan készüléket, amelybe beépitjük a bombát, mely biztos felrobban ha a felhasználó egy idő után használja és letitkositjuk a hatástalanitás módját.Hogy vegyen másikat,-én már kettőt vettem- ebből a szemétből!
Ezt hivják vadkapitalizmusnak!

a régi rendszerből a megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=knajf

(#3039) klac


klac
(fanatikus tag)

Esetleg ezeket nézd át, van olyan akinek sikerült a resetelés.
A nyomtató típusánál nem szerepel a C48, ezért egyéb típust választott.

[ Szerkesztve ]

(#3040) klac


klac
(fanatikus tag)

Találtam egy fizetős programot, ami csak Windows XP alatt fut.

(#3041) MAC72


MAC72
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Epson DX5000 nyomtatóm van. Jelenleg eredeti T0711-714 patronok vannak benne.
Szeretnék után tölthető önresetelős patronokat venni bele.

Milyen verziószámú chip van az enyémben? Hogy kell megnézni milyen kell bele?
Milyen chip verzióval kell után gyártottat vennem?
Az utángyártott patronnál számít ez egyáltalán?

Nem akarok rosszat venni bele.
Valaki segítsen legyen szíves!

Egy rakás után gyártott patront lehet venni a neten.
Melyik az amelyiket messzire kerüljem és melyik számít jó minőségnek.

[ Szerkesztve ]

(#3042) lamiki válasza knajf (#3038) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Olyan nincs, hogy ne nullázza a program a nyomtatódat, ez az összes régebbi Epsonhoz jó, amit ki lehet választani a listából. Valamit nem jól csinálsz.
Ezért még egyszer:
Ha telepítve van a nyomtató driver akkor beállítod Configutation menüben az Installált nyomtatót, és a nyomtató típusát
ott van a te nyomtatód típusa is Epson Stylus C4x
majd teszel 1 pipát a Disable Epson Status Agenthez
, majd becsukod a programot, amire az leköltözik a tálcára.
Jobb klikk az ikonján,
Show current value: megmutatja a számláló értékét, megtudod nézni mennyi az értéke 20-30 ezer körüli érték szokott lenni úgy emlékszem.
Clear counter overflow: a számláló túlcsordulását törli, először ezt csináld meg mert amíg nem törlöd a túlcsordulást addig nem tudod nullázni, ha ez megvan akkor Reset protection counter menüben nullázzad a hulladéktinta gyűjtő számlálóját.

Aztán Extra menü/Soft Reset, és Power on printer init alapállapotba állítja a nyomtatót, és már tudsz is nyomtatni, ha mégsem akkor a következő ki és be kapcsolás után biztosan újra tudsz nyomtatni. (a Power on printer init -et nem mindegyik nyomtató ismeri)

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3043) knajf válasza lamiki (#3042) üzenetére


knajf
(senior tag)

M Ű K Ö D I K !!!!!!!!

F I G Y E L E M!!!! Minden Epson nyomtató tulajdonosnak!
Ha a piros és zöld gomb felváltva villog ne higyj senkinek,különösen a szerviznek ne és ne dobd el a nyomtatódat!!!
A megoldás az előző cikkben van, amit egyedül értelmesen és használhatóan a szerzője L A M I K I ir le!!
Az előző néhány cikkben részletesen le van irva,hogy lépésről lépésre mit kell csinálni és miért. Az SSC Service Utility for Epson Stylus Printer honlapján szereplő resetelő segédprogram leirását követve nem müködik a törlés! Nem irja azt amit LAMIKI leirt,hogy a túlcsordulás számlálót kell mindenekelőtt törölni,mert különben a hulladéktinta gyüjtő számlálóját nem lehet törölni a Reset Protection Counter menüben!
Köszönet L A M I K I-nek aki alaposságával és segitőkészségével nekem és számos Epson-al póruljárt fórumozónak soktizezer forint megtakaritást adott.
A márkaszerviz vezetője még a napokban is kijelentette,hogy a fenti-szántszándékkal, az Epsonokba épitett tönkretevő programot -,hogy előre beirt idő után biztos tönkremenjen,csak a birtokukban lévő titkos programmal lehet nullázni,aminek a dija több mint az új nyomtató ára! " Vásárolj,fogyassz és dobd el ,vegyél ujat" VADKAPITALIZMUS!
Természetesen ez csak a cég elégé el nem itélhető tevékenységének csak egy szelete,mert amig erre rájössz és életre kelted a lebénult nyomtatót, addig a fejek biztosan beszáradnak és akkor ezért dobhatod el.Amit a szerviz szerint ugyancsak lehetetlen kitisztitani,hanem cserélni kell.
A fejcserék költsége már sokszorosan meghaladja a z új nyomtató árát.
Erre a fórum résztvevői már sok kisérletet és megoldást dolgoztak ki ebben i s LAMIKI
járt az élen 918-as cikkében részletesen leirja,hogy hogyan lehet új fejek cseréje,helyett a beszáradt fejeket tisztitani.
A segédprogrammal sikerült nulláznom a hulladéktinta számlálót,már nem villog a zöld-piros gomb,majd " NYári Szévédő Tisztitófolyadékkal,rovareltávolitóval" fecskendővel szétszerelés nélkül kitisztitani a beszáradt fejeket és ime a szerviz szerint a lehetetlen előállt: M Ü K Ö D IK a nyomtató.
Hálás köszönet LAMIKINEK érte!
Nem reklámként,de az árak miatt is: A szélvédőtisztitó /müanyag kannában zöld folyadék/ a TESCO-ban 5 liter 360 forint!

a régi rendszerből a megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=knajf

(#3044) ZenTech


ZenTech
(újonc)

Sziasztok!

A következőben kérnék segítséget.
Adott egy CX3200-as nyomtató. Eléggé csíkozott a nyomtató és mivel a szoftveres tisztítás nem segített úgy döntöttem megtisztítom.
Szétszedtem és egy kis meleg vízben megáztattam a fejet. Majd visszarakva, kipróbálva úgy vettem észre javult a helyzet de még nem tökéletes. Ezért megismételtem.

Nos innentől kezdve SEMMIT nem nyomtat. Pontosabban szépen dolgozik majd kapok egy üres lapot. Nem ír ki semmit, látszólag nincs probléma.
Kipróbáltam már mindent. Patroncsere is történt. Kipróbáltam ezt a progit is amit itt a fórumon javasoltak hátha de ez sem segített.

Tanácstalan vagyok! Hátha valaki tud segíteni!

(#3045) mclaren777


mclaren777
(senior tag)

Sziasztok!

Epson SX-110-es nyomtatóhoz lehet-e venni külön 1 db utángyártott patront ha amúgy még a gyáriak vannak benne és ha igen chipeset, chip nélkülit, kell-e reseter?
Illetve mely márkájú ugy. patronnal hajlamos a legkevésbé a beszáradásra?

Köszönöm szépen előre is! :R

(#3046) knajf válasza ZenTech (#3044) üzenetére


knajf
(senior tag)

Valószinű a kétszeres szétszerelési macerával tönkretetted a fejeket!
A 643,673,918 cikkekben le van irva,hogyan kell fejeket tisztitani S Z É T S Z E R E L ÉS nélkül!!!!! Miért kellett szétszerelni??? Mostmár valószinű eldobhatod a nyomtatót ,mert a fejek sokkal többe kerülnek mint az új nyomtató!!!
1/ Kikapcsolt hálozati csatlakozónál a szétszedett fejet ohm mérővel mérd meg ,minden szinnél, ugyanazt az értéket kell kapnod és nem lehet zárlatos.
2./ Valamennyi csatlakozó érintkezőjét a patronoknak nagyon ovatosan tisztitsd meg és hajszáritóval száritsd meg
3./ A fejek villamos csatlakozó kábelét szálanként mérd meg,nem szakadt,vagy zárlatos valamelyik?!
4./Az egész gépet hajszáritóval alaposan száritsd ki.
5./ Ha nem boldogulsz ,a kiszerelt fejeket vidd el a márkaszervizbe/ASC Fogadó u 4/ és könyörögd ki ,hogy vizsgálják meg hogy jók-e?? Ne az egész nyomtatót ,mert annak a javitása meghaladja a nyomtató árát.
Ha a fejek jók maradtak a tortúra után,rakd össze és villamosan probálj elektronikus baráttal mérést csinálni,hogy kapnak-e villamos vezérlést a fejek piezokerámiái?
6./ Próbáld megszerezni a nyomtató villamos kapcsolási rajzát és az elektronikában jártas baráttal megkeresni a jelkimaradás helyét. Lehet hogy a macerával valahol valamit elszakitottál.
Ha végkép el kell dobnod a nyomtatót soha többet EPSON-t ne vegyél,ez egy szemétláda!
Én ezt nem tudva két különbözövel kinlódtam végig mindazt ami e-topik 3000 cikkében le van irva.
Erre nálam okosabbak még időben rájöttek és elinditották a S O H A TÖ B B E T EPSON-t topikot!
Az eredményről tájékoztass, vannak még tipjeim, amig a libák meg nem döglenek!!!

a régi rendszerből a megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=knajf

(#3047) ZenTech válasza knajf (#3046) üzenetére


ZenTech
(újonc)

Először is köszi a választ!
Azért szedtem szét mert úgy gondoltam sokkal könnyebb úgy tisztítani és amúgy is nagyon könnyen szétszedhető.
Amúgy az a gyanúm hogy a tisztításnál szúrhattam el valamit.
Csak kíváncsiságból akarok rájönni. Pénzt nem óhajtok a szervizelésére költeni.
Használtan szereztem és sokat nem bukok vele.

Mindenesetre megpróbálom kiméregetni hátha rájövök mi a gond. :)

(#3048) lamiki válasza knajf (#3046) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Ne bánts az Epsont!
Inkább örülj, hogy van egy nagyon olcsón üzemeltethető működő nyomtatód. Nekem csak Epson nyomtatóm van, most 3 db, és a testvéreméknek is csak az. Kb. 100 Ft-ból megtöltöm mind a 4 patront bele ha kifogyott, ennek a legolcsóbb az üzemeltetése, legegyszerűbb a töltése. Más márkájú nyomtatókban is van olyan amelyikben van használt hulladék tinta számláló, és ott is letilt, ha elért egy értéket a legtöbb más nyomtatónak körülményesebb a töltése, és ez a chipes mizéria sem csak az Epson sajátja, a régebbi pár éves Epson nyomtatókkal még egyszerűbb volt az élet, ezért a legjobb ha vesz az ember Vaterán és társain , egy olyan nyomtatót, amit hozzá nem értő emberek kidobnak/elvesztegetnek fillérekért, ami még a T071X széria előtti patronokat használ, kinullázza a nyomtatót /kitisztítja a fejet, vesz hozzá ezerpárszáz forintért egy resetelőt, meg 1 liter tintát, és kb. 1 garnitúra gyári tinta árából meg van oldva pár évig a nyomtatás. Ennyi.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3049) lamiki válasza ZenTech (#3044) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Valószínű tönkre tetted a vizes áztatással a fejet, ott elektromos érintkezők vannak a fejben, és szerintem akad némi nyomtatott áramkör is, a víz zárlatot okozhat mert vezeti az elektromos áramot. Próbáld kifújni sűrített levegővel a csatlakozók környékéről a vizet, ha szerencséd van nem lett maradandó kár a fejben, és ha kiszárad a víz pár nap múlva akkor ismét használható lesz a nyomtató. Volt már nálam olyan nyomtató aminél először nem akart átmenni egyáltalán a tisztító folyadék a fejen és mellé priccolt, vizesek lettek a csatlakozók, nem nyomtatott semmit, azt hittem megöltem a nyomtatót, és másnapra mégis meggyógyult. Bár igaz, én nem áztattam vízben az egész fejet, szóval van esélyed, de igen kicsi. Lehet még érintkezési hiba is, mivel a fejkábelt kihúztad és visszadugtad többször, próbáld azt is befújni egy kis kontakt spray-vel, az érintkezőknél.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#3050) kerekzs


kerekzs
(újonc)

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám az epson sx 510w nyomtatómmal. Nemrég vettem kb. 2000 oldal után megtelt a hulladékgyüjtője! /cisst használok... /a forumban említett hulladékgyűjtő nullázók nem támogatják , vagy nem ismerik fel a nyomtató tipusát /esetleg én bénázok el valamit ?/ Tudna-e segíteni valaki, hogy hogyan tudnám lenullázni?

Előre is köszi mindenkinek!

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.