Hirdetés
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos konnektor: tényleg spórol az áramon, vagy csak pénzkidobás?
- Riasztó topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
- Apple MacBook
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
#48613632 #50332 üzenetére
Az adatbázis frissítése új bejegyzéseket keres és azokat frissíti.
Ez mehet manuálisan vagy automatikusan a progi indulásakor.Ha valami időközben törölve , áthelyezve, átnevezve lett azokat nem bántja.
Maradnak az adatbázisban, s amikor indítanánk a filmet , akkor jelzi, hogy nem találja.Ezért van külön a tisztítás funkció , hogy a fentebb írt hibák miatt nem elérhető filmek adatait kiszedi az adatbázisból.
-
cinemazealot
addikt
válasz
#48613632 #50300 üzenetére
Nálam Linuxon először telepíteni kellett a wakeonlan-t, majd ezt az általam csak "nasebresztes.sh" névre keresztelt szkriptet indítgatom:
#!/bin/bash
wakeonlan ma:ca:dd:re:ss:xxDe nyilván az app kényelmesebb.
A lekapcsolásról viszont már manuálisan Neked kell gondoskodnod, mert az app ezt nem tudja (ha jól látom, még nem próbáltam ki).
-
-
stigma
addikt
válasz
#48613632 #50068 üzenetére
Hi, nekem is dobja 2 perce próbáltam.
Én a napokban, hetekben kb 30x szedtem le feliratot, lehet valami karbantartás van... igaz az oldal (opensubtitles.com) megy.
(#50067) Skillet : Köszi hogy kijavítottál, hát sajnos informatikus vagyok nem nyelvész
Ezt a szót mindig elcseszem. -
No.01
addikt
válasz
#48613632 #49836 üzenetére
Meg egy nagyon kezdo kerdest engedj meg kerlek: Elkezdtem belemaszni a dolgokba, de nem egyertelmu, h ha belepek az Intel HD Graphics beallitasaiba akkor ott a kepfrissitest alapbol mire ajanlott allitani?? V.miert 59Hz-en van ami szvsz minimum gyanus. Ott nem 60 vagy 24Hz lenne az ajanlott?
-
No.01
addikt
válasz
#48613632 #49832 üzenetére
Ezt nem is tudtam...
akkor igy nem felek a nagyitast folvenni 150%-ra.
A Kodi-val kapcsolatban majd meg lehet kerdeznek a kesobbiekben.
Viszont megegy HW-s kerdesem is lenne. a kis miniPC-ben nincs dedikalt kartya csak az alaplapi Intel 620-as.
Az vajon eleg lesz a 4k-hoz vagy ne remenykedjek? -
No.01
addikt
válasz
#48613632 #49828 üzenetére
Koszonom! Akkor lehet elkezdek keresgelni Kodi ajanlott "alapbeallitasokra"
Akkor a Win10-ben az alap felbontast beallitottam 4k-ra.
Ilyenkor viszont a Youtube-os FullHD videok ill a tobbi film jol fog megjelenni a TV-n?
(Mar csak azert is kerdem mert ilyenkor kellene hasznalnom v.mi Windowsos nagyitast, h az ikonok es minden mas azert olvashato meretben jelenjen meg... viszont nemtudom, h az ilyenkor mennyire befolyasolja a videokat es a filmeket) -
válasz
#48613632 #49222 üzenetére
Tegnap éjszaka megint olyasmit csináltam*, ami nagyon nincs leírva sehol, csak guglizásból és próbálkozásból sült ki a siker. Senki sem fogta a kezem, csak csináltam. Jött egy probléma, akkor rákerestem és egyből kipróbáltam, megcsináltam.
*(LibreELEC + Voyage MPD dualboot, grub2-vel, egyéni boot sorrenddel, külön-külön SSD-n a két OP rendszer.)
Semmi sem lehetetlen, ha elégé akarod.
-
Celtis
veterán
válasz
#48613632 #49215 üzenetére
Ellenőrizni kell "black clipping" és "white clipping" videókkal a beállításokat mind a HTPC-n mind a TV-n. Nem kell sokra gondolni, csak a helyes színtér mód kiválasztása, illetve a fényerő és kontraszt beállítása a TV-n. Különösen a fényerő beállítás kényes.
Simán lehet, hogy most a HTPC-vel túltoltad, és elvesztek a szürkeárnyalatok is, ami egy sötét alap előtti logónál épp mélyebb fekete érzetet ad, de egy esti jelenetnél lehet, hogy csapnivaló.
-
Celtis
veterán
válasz
#48613632 #49190 üzenetére
A világ legegyszerűbb dolga a frissítés. Ki ne szereld az SSD-t!
Letöltöd a generic update fájlt, és kicsomagolás nélkül úgy ahogy hálózaton keresztül bemásolod az update mappába, majd újraindítod a HTPC-t. Az update mappát sima windows-os fájlmegosztásként látod, ha a hálózaton böngészel.
-
Celtis
veterán
válasz
#48613632 #49181 üzenetére
A "Libreelec settings" alkalmazásban van az update. Ha nincs update channel választási lehetőség, akkor még régebbi LE verziód van. Töltsd le az új image fájlt és másol az Update folderbe. Újraindítás után települni fog.
A dithering segít eltüntetni a fokozatosan átmenetek sávosodását.
-
Celtis
veterán
válasz
#48613632 #49136 üzenetére
A hálózatot nem találja vagy a NAS-t? Más szóval te eléred SSH-n a HTPC-t?
Konfig visszaállítást csináltál vagy nulláról konfiguráltál mindent?
Az LE konfiguráció alkalmazásban lehet az SMB protokol verziót állítani. Ez is új. Talán ha itt állítasz más SMB verziót, akkor megjavul.
-
válasz
#48613632 #49136 üzenetére
A gép túl gyorsan indul be ahhoz képest, hogy a routeredtől mikor kapja meg az IP-t. Mivel abban a pillanatban, amikor a géped már fel akarná újra csatolni a hálózati meghajtókat, még nincs IP-d ezért a megosztásokat nem csatolja induláskor fel.
Megildás: LE-ben van olyan opció, hogy induláskor várjon a hálózatra. Pipáld be.
Másik lehetőség, hogy SMB helyett NFS-t használsz.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#48613632 #49103 üzenetére
A Box gyári lejátszóját sem próbáltad? Ha jól tudom a Wetek-nek nincs spéci KODI-ja, így az áll rá, ami az összes többi Amlogic-os Box-ra Android alatt, hogy a KODI alapból nem tökéletes rajta. 17.4-el pedig pláne nem az, különösen a DD és a DTS tekintetében. Tegyél egy próbát a 16.1-el is, lehet azon még minden OK!
Amúgy meg nagyon egyszerű: beboot-olod LE-vel és megnézed, hogy úgy is van e hiba. Mert ha úgy nincs, akkor biztos nem hardveres a probléma. Ha viszont van, akkor meg biztosan az.
-
zsolt501
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#48613632 #49088 üzenetére
Most van egy kisebb fajta kálvária a Himedia-s Topic-ban is, miszerint a KODI 17.4-es -legújabban- valamiért frissíti magát a háttérben és azután elkezd megh@lyülni. Amit tehát meg lehetne próbálni: leszedni a jelenlegit, majd újra rakni a 17.4-est (akár a KODI honlapjáról letöltve) és gyorsan (vagy még előtte) kikapcsolni a PlayStore-ban az auto update-et rá.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#48613632 #49088 üzenetére
Az MX Player-t a "próba kedvéért" gondoltam csak. Elég jó a kompatibilitása a különféle Android-os rendszerekkel, ezért legalább tesztelni lehetne vele, hogy ezzel rendesen működik e a lejátszás.
Amúgy meg "alternatív" megoldás képen, akár a KODI-ba is be lehet integrálni, mint külső lejátszót, így a káposzta (Médiatár) is megmaradhat és kecske (lejátszás) is szépen mekeghet tovább
... De ez már egy külön story...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#48613632 #49086 üzenetére
Mondjuk igaz, hogy itt a Fórumon elég keveseknek van így a tapasztalat is kevés vele. De a Wetek hivatalos fórumán azért érdemes szétnézni/érdeklődni az ügyben...
Az is lehet, hogy épp a legújabb fw hülyítette meg, vagy az épp aktuális KODI verzió nem fekszik neki (vagy e kettő összeférhetetlensége), nem tudom, így látatlanban elég kevés az információ ehhez.Jobb tippem nincs...
Ja egy "pót-tipp": Próbáld meg rajta az MX Player-t esetleg, hogy úgy is jelentkeznek e ilyen hibák. Szükség lesz hozzá egy file kezelőre (pl. TC vagy ES), amiből indítod majd a videót...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#48613632 #49084 üzenetére
Pedig a Play 2-nek jónak kellene lennie még Android alatt is. Ha ilyen szintű problémák vannak vele, akkor az szinte 100% hogy user error van a dologban.
Ha nem sikerülne rájönni a hibára (hogy mi van elállítva pl.), akkor egy firmware frissítés/újrarakás lehet segítene a dolgon.
-
MasterMark
titán
válasz
#48613632 #48792 üzenetére
De ott van az RCA bemenet, használja azt... Felesleges ilyen kábelt keresgetni.
Az a din csatlakozó amúgy sem ehhez van, hanem dekóderhez.szerk: Azzal az alsó képpel is mit akarsz megoldani neki? Ott vannak az RCA bemenetek...
-
törölt tag
válasz
#48613632 #48686 üzenetére
Na jó, talán lesz belőle valami. Ha ez a Libreelec bejön, komolyan tapsolok. Universal Movie Scrapert sikerült feltenni, másik úton, nem direktbe, a médiaforrás hozzáadásánál. Onnan sajnos nem megy, és az default scraper sem működik.
hang van, ha DTS-ig okés, akkor jöhetnek az apróságok. IPTV, Spoty, YT, és talán este durran a pezsiszerk: Jah ... !!4!! LE 4GB-t lát a RAM-okból, de 8GB van. Ez akkor hasonló probléma lesz, mint a 32bites Winek esetében?
-
válasz
#48613632 #48680 üzenetére
A gondjaid csak beállítási problémák.
Ha a Friss Win10+Kodi17.4 csak SMB2/3-at támogat, akkor miért furcsa, hogy a NAS-od eddigi - valszeg SMB1 - megosztását nem hozza be?
A NAS beállításait kellene átnézned. Mondjuk bekapcsolni a SMB2 támogatását. Vagy felhasználónév + jelszó párost állítsd be. Meg amúgy használhatsz NFS-t és akkor ez az egész probléma nem is lenne.
Ha egy eszköz a belső hálózatodon egyből nem kap netet, az meg router beállítással orvosolható.
-
-
Tuib
aktív tag
-
canniball
nagyúr
válasz
#48613632 #46607 üzenetére
"17 MVC van fenn, de ez benne volt előtte is, legalábbis úgy emlékszem."
Jól emlékszel, nálam a 15.1 verzió van fent és ebben is van ilyen lehetőség."...a "Beállítások, lejátszó, nyelv, felirat elhelyezkedése a képernyőn" és itt..."
"Lejátszó" menüpont viszont nálam sincs. -
robi222
senior tag
válasz
#48613632 #46605 üzenetére
Nekem a képernyő kalibrálásnál nincs felirat pozicionálása.
"(Beállítások, lejátszó, nyelv, felirat elhelyezkedése a képernyőn)"
Ilyen sincs.
Nekem 16.1 jarvis Kodi van.Van benne az a xysubtitle (ha így írják)De azt is hiába állítgatom nem csinál semmit. Mindig legalul van a felírat amit nálam eltakar a center. -
robi222
senior tag
válasz
#48613632 #46603 üzenetére
Mpc hc és a Kodi egész jól bevannak állítva de az alap Win media player-nek a hangja sokkal jobb mint a másik 2-nek. A Kodinak is egész jó a hangja de annál nem tudom beállítani ,hogy a felirat feljebb a kép közepéhez kerüljön mint ahogy az Mpc ben belehet. Próbálok a kompromisszumok között lavírozni.
-
robi222
senior tag
válasz
#48613632 #46574 üzenetére
Minimum a hangerőt anélkül hogy egérrel keresgélnem kellene .
Vagy az egérrel lehessen megállítani elindítani ,hangerőt szabályozni.
Igazából nem szeretem a Kodit ,mert nekem túl lassú és macerás,+a képe nem olyan szép mint a mpc hc-nak.
Viszont a hangja sajnos jobb mint az mpc-nek .Ezért megpróbálom kényelmesé tenni a kezelhetőségét .Csak ezen a téren nagyon fapados. -
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #46432 üzenetére
Már párom is mondta, h most már csak fizetnünk kéne valakinek, hogy zacskóval zörögjön és hangosan nevessen
Amúgy CV-vel action is hozzáadható... pl. Philips HUE izzók vezérlése. Elindulnak a reklámok, akkor dimmeli egy kicsit, majd amikor visszaszámol, szépen le is veszi teljesen, hogy mire kezdődik a film, vaksötét legyen.
Nyilván nem így használnánk állandóan. De mikor vendégeknek vetítünk, akkor azért elég jópofa tud lenni
-
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #46369 üzenetére
Na megnéztem most újra, másik skinnel.
Dobott egy hibaüzenetet. Megnéztem a naplófájlt, ez állt benne:16:54:29 T:772 NOTICE: Thread LanguageInvoker start, auto delete: false
16:54:29 T:772 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
16:54:29 T:772 ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned
the following error<--
- NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
Error Type: <type 'exceptions.ImportError'>
Error Contents: No module named settings
Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\#####\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinema.experience\addon.py", line 26, in <module>
from settings import *
ImportError: No module named settings
-->End of Python script error report<--Ha jól látom, akkor egy "settings" file-t hiányol, ami valóban nincs az adott mappában. De az addonon belül beállítottam mindent, azt miért nem exportálja? (vagy csinál vele, amit akar)
-
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #46369 üzenetére
Köszi.
Tegnap nem volt időm ezzel foglalkozni, és ma sem leszek otthon emberi időben.
Most megnéztem a videót... hát kb ugyanezt csináltam én is. Mármint trivia nekem nem kell (egyelőre), videók viszont lent vannak és a mappák is beállítva az addonban.
iTunes Trailers nálam stream és nem download, amúgy nem állítottam be semmit, amit ő sem.
Annyi, hogy nekem NAS-on vannak a mappák és kicsit más a struktúra meg a mappák nevei. De meglepne, ha ez lenne a gond - itt a videoban se olyan, mint a kodi wikis leírásban. (Ha meg csak helyi meghajtóról megy, akkor minden más eszközre is másolhatnám át őket? - mondjuk nekem ez csak vászonra kell, úgyhogy nem akkora dráma, de akkor ezt azért kiemelhetnék... hacsak nem futottam át rajta
Vagy létezhet, hogy csak bizonyos skinek esetén működik? -
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #46356 üzenetére
Many thanks for your kind efforts
Igazából elég látványos hatása kellene legyen - filmek előtt intrók, trailerek kellene, hogy lefussanak (akárcsak a moziban), meg quizt is be lehetne állítani (ez inkább amerikában lehet divat).
De igen, nekem is ennyit csinál. Megadtam a file-ok elérésí útját, trailernek apple trailer stream beállítva, de mégse csinál semmit.
Találtam olyan videókat YT-on, ahol megjelent egy cinema play gomb is, de nekem még az sincs. Van, ahol meg csak simán playre kattintva indulnak ezek is a film előtt. -
-
LógaGéza
veterán
válasz
#48613632 #46099 üzenetére
Ha beleolvasol a topikjába, akkor megkapod a választ:
˙ As it stands, there is no possibility to merge MVC into mainline as MVC feature requires a patched build of ffmpeg, which unfortunately is not acceptable for mainline
˙ Given above, Kodi MVC Windows will remain as a fork (similar to SPMC or MrMC on Android/iOS) -
Dorian
félisten
válasz
#48613632 #46083 üzenetére
Nem, a magyar szinkron nem világhírű, hanem kifejezetten szar. Mint ahogyan a magyar konyha vagy oktatás sem, lányok sem a legszebbek. Csak szeretik egyesek ezt hinni.
Szinkron estében ez értelmezhetetlen is amúgy.
Vagy meg kell tanulni jól beszélni angolul, vagy jól olvasni magyarul. Ez utóbbi azért sem árt, mert van egy csomó nagyon jó dán, svéd, koreai, francia film. -
Gorneck
legenda
válasz
#48613632 #45768 üzenetére
Egy Pioneer vx520 + Proson 5.1-es setem van 18nm-re elég jóféle moziélmény...szal fontos...nem is kicsit a jó hang...
És sajna többnyire 1 HDMIvel rendelkeznek ezek a lapok ami kevés az erősítőm miatt...Nem szenvednék vele, ha nem érdekelne mit is akarok hallani. De mivel annyira nem vagyok képbe a HTPC világával így inkább kérdezek, de kezdek alakulni...
-
canniball
nagyúr
válasz
#48613632 #45648 üzenetére
"...nekem, az Exit Settings-ben, be van állítva, hogy a Metro, és az Explorer induljon..."
Én Metrot nem is látok...bár lehet amiatt hogy w7 van fent. Ellenben a Kodi exit settingsben beállítottam a Start windows explorer when Kodi is closed opciót és gond nélkül működik. -
Borisz76
nagyúr
válasz
#48613632 #45212 üzenetére
Természetesen nem....bár van olyan torrentem ami lassan 2 éve fut
Sok filmem, sorozatom, dokumentumfilmem van...
Eleinte .avi-ban kezdtem ( 1 vagy 2 CD-s ) aztán cserélgettem őket .mkv-ra ( FHD )
Manapság pedig a BDRemux-okat részesítem előnyben.Ezen kívül kb 700 GB saját termésű fotó és videó.
Jó sok zene : mp3 és manapság már inkább Flac.
Játékok, programok.És pl. : a Steam-es játékaim biztonsági mentése is a NAS-on pihen...
Tehát ha valamilyen oknál fogva újra kell telepítenem a rendszert nem kell a lassú letöltéssel bajlódni mert az itthoni gigás hálóról hamar visszakúszik a gépre az összes játék. -
Borisz76
nagyúr
válasz
#48613632 #45210 üzenetére
Nincs 50 Tb.
Formázás után egy lemez "csak" 3.6 Tb
10 lemez a hasznos tárterület. 2 darab pedig a "védelmet" szolgálja.
Tehát 36 Tb az összes hasznos kapacitás de ha kiesik 1 esetleg 2 lemez , akkor is elérhetőek az adatok.
Synology Hybrid RAID...azaz SHR-ről bővebben.
-
hm15
senior tag
válasz
#48613632 #45207 üzenetére
1db Blu-ray film 20-45GB érintetlen képpel és hanggal, lehet számolni, ha az ember gyűjti a kedvenceit. Nem beszélve, ha később elérhető lesz 4k BD tartalom, arra sem árt gondolni.
#45208) Borisz76
Köszönöm, hogy kifejtetted. Nem kis mennyiséggel operálsz, így érthető.
Próbálok úgy gondolkodni, hogy 6 SATA hely hosszútávra elég legyen, a mostani darabonkénti 2-3TB lemezeket 4-8-10+TB cserélni a jövőben.
-
válasz
#48613632 #45158 üzenetére
A 24p judder szerintem egyszerűen megszüntethető, ha kikapcsolod a Kodiban az automatikus frekvenciaváltást és a kimeneti érték így mindig 1080p@60Hz lesz. Egy próbát megér.
Szomszédos színek közötti átmenet (colour banding): az ilyen problémák miatt használok EGL-es Kodi-t, ahol van dithering és ez a jelenség minimálisra csökkenthető.
Vagy Intel driver-t kellene még megnézni + Kodi-t, hogy teljes (0-255), vagy limitált (16-235) az RGB kimenet.
-
-
válasz
#48613632 #44864 üzenetére
De az, legalábbis nekem. Egy éjszaka alatt nem volt gond ezek lecsorgása. Éjszakára meg nincs korlátozva a NAS, birkózzon csak vele pár órát, aztán reggel vissza.
De amúgy sem ajánlott a torentezés ugyan azon a gépen, amin pl. zenelejátszás megy.
De nem akarok flémelni.
Erős szervert csináltam második NAS-nak, azzal nem kell majd limitálnom semmit, de nem az lesz médialejátszónak berakva.
-
válasz
#48613632 #44861 üzenetére
És egy 24/7 NAS-nak miért rossz, ha korlátozva a letöltést nem max.-on fog pörögni, pont azért, hogy más folymatot érezhetően ne zavarjon? Nincs elég ideje? Tartalmat nem akkor szedünk, amikor nézni akarjuk - általában.
100/50-es DIGI-s netem van, és a NAS nap közben 5 MB/s-re van korlátozva. Soha semmi gondom nem volt ebből. Éjszakára időzítem a letöltéseket...
-
dunkel
őstag
válasz
#48613632 #44763 üzenetére
EVR-re nyilván nem éri meg videókártyát venni, AMD és Intel APU is bőven elég bónuszként helyes lesz a kadencia is. Az eltérő használt algoritmusok miatt az Intel még jobban is nézhet ki mint az nV.
A képminőség szerintem elég objektív amíg nem a kompromisszumok közti választásról beszélünk.Értem ezt az ennyizést, ha magunk köré építünk falat ami fölött már nem is akarunk átlátni, úgy nyilván nincs miről tovább beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- RAM topik
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos konnektor: tényleg spórol az áramon, vagy csak pénzkidobás?
- Riasztó topik
- Háztartási gépek
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S90C 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN900D) 190 CM NEO -QLED SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- Eladó LG OLED42C31LA 120Hz (garanciális, hibátlan állapotban)
- SAMSUNG (SP-LSP9TFAXXH) LÉZER TV ! ÓRÁS HIGH TECH MOZI !!AKCIÓ! 350CM !!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest