- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jkutya
tag
válasz
zsola32 #9199 üzenetére
Na, már megy is - persze nem simán:
unetbootin-nal indítva működik az XBMC (van egy ....nvidia error... hibaüzenet közben, de elindul azután és megy is.
Viszont, ha létrehozok az XBMC-vel egy bootolható USB sticket, akkor épp hogy feljön az XBMC felirat és belefagy.
Tudtok erre valamit?
-
zsola32
őstag
ha két masinád van, természetesen látni fogja egyik a másikat.
a LIVE XBMC ahogy írták már, egy fapados linuxos rendszer.
ezért írtam, hogy egy vinyóra pakold fel a WIN7-ET és a LIVE XBMC-t is.
(ez összesen 4 partíciót jelent a vinyón)ezzel kapsz egy tuti média gépet (LIVE XBMC)
és ha a WIN7-et indítod akkor ugyanezzel a géppel tudsz töltögetni, illetve netezni.egyébként alapból a LIVE indul, 10 másodperced van indítani a WIN-t.
mindkét op.rendszer hálózatba fogható természetesen.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, tudnátok ajánlani olyan HTPC házat, ami ATX-es mb-t fogad, elfér benne egy CM Hyper 212+, és újan, vagy használtan hozzá lehet jutni legfeljebb 25.000 forintért ?! üdv
-
zeix
senior tag
Nem egészen ide kapcsolódik, de hogyan lehet kikapcsolni win7-ben a bejelentkezést készenléti állapotból?
Tehát ha a gépet készenléti (alvó állapot)-ba küldöm, bekapcsolás után a felhasználói bejelentkező képernyő fogad.
1 felh. van én, rendszergazda jogosultságokkal. -
tomi319
tag
Hogy szoktátok ti altatni a vinyokat?
-
RedCat
senior tag
-
RedCat
senior tag
Röviden igen.
Mindent meg tudsz csinálni linux alól is, amit kérdeztél (lehet hálózat része, látni fogod win7 alól a vinyók tartalmát, meg tudod osztani).
Az adat partíciók tartalmához nem muszáj hozzányúlnod. Azaz maradhat NTFS (gondolom most ez), a linux kezelni fogja. Később, ha megszoktad, megbarátkoztál vele akkor érdemes elgondolkozni, hogy átformázod e a Linux fájlrendszerűvé (ext3 ill ext4).http://xbmc.org/download/ --- Innen letöltöd a Live verziót és kiírod egy cdre, vagy unetbootin nevű programmal egy pendrive-ra. Bebootolsz és kipróbálod, használod, barátkozol vele. Később az install to hdd opcióval vinyóra (vagy pendrive-ra) telepítheted, ekkor jobban testre szabható, ekkor telepíthetsz alá pl torrent klienst.
Szerintem nincs értelme 4 GB ramnak egy atom konfigban, főleg ha egy linux fut rajta.
Igen, ha a cbmx live verziót használod, akkor elég lehet egy 4 gb pendrive.
-
jkutya
tag
válasz
zsola32 #9184 üzenetére
Filmet, fotókat akarok nézni, ill. a Logitech Squeezeboxon zenét hallgatni (közben megnéztem, van linuxos verzió)
Ha esetleg mégis linux lesz, akkor azt tudom a WIN7 gépemről távmenedzselni?Ill. az erre dugott USB vinyókat látom WIN 7 alól?Ha esetleg bekerülnek a vincseszterek a házba - SATA - meg tudom osztani a tartalmukat a hálózatomon? Windows alapú hálózatnak lehet része ilyen gép?
A wincseszterek fájlrendszeréhez-tartalmához hozzá kell nyúlni?Más:
Van értelme 4 giga RAMot tenni a gépbe, vagy felesleges?
-
Anaxis
csendes tag
válasz
zsola32 #9186 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat.
Szerintem bele fogok férni a házba 3 db 3,5" hdd hely van benne plusz 5,25" helyre pedig gond nélkül befér a maradék 1 disk úgyis egy tokba akarom tenni. SSD-t meg bárhova fel lehet rögzíteni egy két gyors-kötözővel.
Csendes környezetet szeretnék ez annyit takar ha épp nem szól semmi és csak böngészek ne halljam ahogy kerreg rezeg rezonál serceg stb stb. Azért a Tv közelébe megy mert ott van minden cuccom fel van fúrva az LCD-m a falra alatta a számítógép asztal hangfalrendszer.
FSP aurum egész pofás kis táp árban sem vészes. Egyik Lehetséges befutó
Távirányító, billentyűzet témájában valaki?
-
zsola32
őstag
szia
nekem i3-as integrált vga-s konfigom van.
alapból jól viszi a hd tartalmakat (720p - 1080p .mkv)
extrémebb méretű filmekkel azonban néha meggyűlik a baja.
(ez kb. 100-ból egy)ha nem raid-ba kötöd a vinyókat, akkor amelyiket nem használod ki tudod kapcsolni win alatt.
így nem hangoskodik.egyébként össze lehet hozni a hangtalan gépet, nekem is sikerült, pedig 5 venti dolgozik a gépemben.
be fogsz férni rendesen a LIan Li házikóba?
ha javasolhatom, nézzél körül a Silverstone házikóknál is, találsz néhány 5-6 vinyós fekvő házat. -
zsola32
őstag
jó konfigot választottál. (ION)
ha csak multimédia pörgetésére használod, ém sem ajánlom a WIN7+xbmc verzióta LIVE XBMC-vel jobban jársz.
nekem is ilyen az egyik gépem.
ha böngészni is akarsz, akkor fel lehet két rendszert is pakolni egy vinyóra.(XBMC LIVE + WIN7)
(én most így használom az ion-os gépem.)ha elakadsz a telepítésben, biztos kapsz segítséget
én is kaptam, ha tudok segítek.
valamit kihagytam, XP felejtős, nem működik vele rendesen a HD tartalom.
-
Anaxis
csendes tag
Először is köszi!
A 2 Gép szétszedésén én is gondolkodtam csak épp a Több gépet akarom felszámolni a lakásban Asszonypajtás púpja tele van a lakásban lévő gépekkel. Nem hangtalan gépet szeretnék csak minél halkabbat. Lian Li -féle gumis hdd rögzítésről sok szépet olvastam és mivel valószínűleg 3db 2TB-s Samu (raid 5) lemez meg 1 1Tb os Samu lesz a gépben valami 5,25" hangszigetelt tokban (erre mennének a letöltések) a többi csak adat tárolásra lenne meg a média gyűjtemény kapna rajta helyet ha meg már nézek róla valamit akkor nem hallom azt hogy olvasgat a hdd. Amikor meg pihi van akkor úgyis altatva lenne az energia miatt. Olvastam akad ami szép értékeléseket kapott a halksága miatt. Akkor paneltáp kuka (csak az alacsony fogyasztása miatt volt vonzó). Elviekben azt írták a proci kiváló erre a célra. Még most azon gondolkodom, hogy jön 2500T-s modell aminek csak 45W vagy 35W lesz a fogyasztása
de még se árat nem láttam hozzá. Úgy látom egész jól gondolkodtam a témában. 2 kérdésem felmerült még . Érdemes beruházni Távirányítóba, media billentyűzetbe vagy azért megvan nélküle az ember? Másik a táp kérdése gyorsan átfutva azért nincs akkora választék 400W alatt a tápegységekből mint vártam . Tudnátok valami jófélét ajánlani? FSP ZEN-t ahogy néztem gyártó oldalán nem nagyon forgalmazzák kis Wattosban.A be quiet!,Enermax, Corsair tápegységek között akadt 1-1 ami megfelelőnek tűnik de meghallgatnám a tanácsotokat.
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Csinos konfig.
A panel tápot ilyen konfighoz én nem ajánlom, kicsi is a teljesítménye és a 12V-os ága is gyatra szokott lenni, szerintem egy jó minőségű kis teljesítményű táppal jobban jársz (pl. 250W FSP HEN és társai). Értem én, hogy szeretnél minél csendesebb gépet, de a 4 HDD úgyis megadja majd az alaphangot, ami mellett a táp már nem lesz hallható.
Ha a TV fogja lejátszani a hangot, akkor szerintem bőven elég az integrált hangcucc minősége is, nem az lesz a "szűk keresztmetszet".
A prociba integrált VGA teljesítményéről nincs tapasztalatom, neten nézz szét szerintem mit produkál.
Fogyasztással jó táp mellett szerintem nem lesz gondod, elég rendesen vissza tudják fogni magukat az új Intel procik.Én egyébként azt javaslom, hogy szedd szét 2 gépre, ha megteheted:
- csinálj egy szervert a nappalin kívülre, ahol nem fontos plusz pénzt ölnöd az alkatrészekbe, hogy minél csendesebb legyen (pl. oda vízhűtés helyett léghűtés is jó),
- a nappaliba pedig csak egy mini-ITX kisgépet (vagy média lejátszót) tegyél be, ami hálózaton keresztül kapja a cuccot a szerverről. -
Osibaa
senior tag
Hali!
Az egyik konfigom pont ilyen, LC-1320 házban Asrock ION lap.
- Az ION kétcsatornás módot is tud, de szerintem nincs túl nagy különbség az 1 és 2 csatis használat között ilyen gyenge proci mellett, bár az is igaz, hogy a GPU is a RAM-ot használja, ergó foglalja a sávszélt. (Ha nem adtam volna tegnap kölcsön a gépet, megnézném AIDA-ban.)
- Képminőségben szerintem nem lesz különbség, az XBMC-ben is vannak képjavító funkciók.
- XP alatt az XBMC-ben nem megy a DXVA támogatás, ergó nem fogod tudni vele lejátszani a HD filmeket csak külső lejátszó progival, ami elég kényelmetlen dolog. Ezért én erősen a Win7-et ajánlom. -
Anaxis
csendes tag
Sziasztok!
Előre is köszönöm mindenkinek, hogy elolvassa ezt, és esetleg elmondja a véleményét.
Tervbe került, hogy összepakolok egy HTPC/HOMESERVER-t .
Halk,alacsony fogyasztású, de mégis erős gépet szeretnék. Én magam valahol megpróbáltam egy középutat belőni. Szeretném kiváltani a per pill működő 2 szerverem Vmware segítségével(200 w táp 2x933 MHz 2GB Ram , 250w táp 2x1GHz 4GB Ram) Meg persze a HTPC szerepkört is betöltené a gépecske.Main OS Debian vagy Win Server 2008 + Vmware Server +XBMC (android távvezérléssel)
kb ezeket szeretném, hogy tudja: Eddigi 2 Szerver funkciói (Router,Tűzfal,proxy-k,VPN,Torrent,Printer Szerver,Voice szerver) + HTPC (XBMC), Szép kép és jó hangminőség
ASUS P8H67 M Evo (mATX)
Intel Core i5-2400S (65Watt maximum fogyasztás)
2x Crucial Ballistix Tracer DDR3-1333 4GB kit
Kissebb méretű SSD
Lian Li PC-V352
Pioneer DVR-218L Labelflash
Corsair Hydro CWCH70
paneltáp vagy Corsair CX430Kérdéseim:
Táp dolgában szerintetek egy paneltáp elbírná a rendszert? Végleges állapotában szeretnék bele még 4 db SATA 3,5" HDD-t hogy Nas funkciót is betöltse? ha tovább osztom a paneltáp molexét "Y" kábelekkel meg molex Sata átalakítókkal? Vagy ha ennyi lemez lesz benne akkor nem érdemes már ebben a kategóriában gondolkodni?
A Hang dolgában ha HDMI-vel kötöm be a TV-be akkor ebben az esetben kellene valami jobbfajta hangkártyát betenni a rendszerbe?
Érdemes a prociba integrált VGA-n kívül berakni egy másik VGA-t?
Elfogadható lenne szerintetek ez a konfiguráció a céljaimnak?
Sokat fogyasztana?
köszönöm a válaszokat előre is -
kojak007
csendes tag
jaja nezegettem a deszkákat
átfutottam a brazos topicok ott olvastam gázokról az asrock lapját illetően
az asus-é meg m-ATX-es gondolom az nem fog beleférni a psile-be
odd lesz mert adnak gyárilag dvd lejátszót a házhoz, akkor gondolom egy picivel erősebb táp fog kelleni?
a gigabyte biztosabbnak tűnik, végülis plusz net. 10k-t megér h ne legyen stabilitási gond
az asus m-itx es lapja E35M1-I DELUXE de annak még ára sincs..
vagy azt mondod no prblem az asrockkal? kijavíthatták a gondokat?
természetesen lesz beszámoló ha megszületett a projekt
-
RedCat
senior tag
Nekem is Asrock A330ION alaplapom van a média lejátszómban 1x2 GB rammal. A képminőséggel semmi bajom sincs, te is meg leszel vele elégedve. Viszont a helyedben én nem tennék wint rá. Van az xbmc-nek live verziója, 2 GB-os pendrive-on, vagy egy kis vinyóra feltelepítve tökéletes. Támogatja a VDPAU-t így a fullHD-s filmekkel sincs gondod.
Pillanatok alatt teszel rá transmissiont, sambat és kész a mozigép + nas. Nekem így tökéletesen bevált.
Felesleges rá a windows 7 vagy az Xp. Csak megfogja a vasat... -
ati2
őstag
Valaki ismeri ezt a konfigot [iris xs ion]
Böngészni, meg DXVA-s filmlejátszásra kellene valami keveset fogyasztó cucc, ami bírja a napi 8 óra nyúzást.
-
jkutya
tag
Sziasztok,
Úgy fest, lassan én is belevágok - egy meglévő WD TV LIVE-ot leváltandó (elegem lett a folyamatos púpolásból az új firmwerekkkel)
LC POWER 1320 házba Asrock 330ION alaplap fixnek tűnik, de van néhány kérdésem:
- 1 db 2GBos RAM egyenértétű két párba válogatott 1Gigással?
- Ugye a képminőség nem lesz rosszabb, mint a LIVE-val?
- Menyivel járok rosszabbul, ha XP-t futtatok oprendszerként Win7 helyett (a cuccnak el kell tudnia látni médiatár -mini háziszerver funkciókat, de gondolom ez nem gond.(XBMC-t akarok használni)
-
GerykO
aktív tag
válasz
kojak007 #9171 üzenetére
Hát amit írtak tapasztalatokat, hogy 2 GB memó maximálisan elég a win7+xbmc pároshoz, de ilyen memóriaárak mellett balgaság lenne nem 4 GB-t tenni bele, később még jól jöhet. Ha viszont a tényleges proci ereje számít, akkor ezt a tesztet nyálazd át, viszont amit tud gyorsítani a GPU, az a program nem rezgeti a lécet.
Raidx, Ric4m0nd, madgie, zsolt501, HPAA, és szerintem elég sokáig sorolhatnám a tulajokat, mind elégedettek, az elején volt egy-két kisebb probléma, de már két új EFI verzió is kijött, és minden gyerekbetegséget orvosoltak. A különbség nem túl sok, ugyanaz az E350-es APU dolgozik mindegyik lapban, és a hídcsip pedig az M1.
Az Asrock lapja valóban az USB3 hiánya miatt ilyen olcsó, ezt követi az Asus mATX lapja ~35k, ezen van USB3, meg e-sata is, az MSI E350M1-E45 is kb ebben az árban mozog (ez mITX), illetve a nagyobb MSI, és a Gigabyte mITX lapja ~40k, ezeknél is pofátlanabb árat kérnek el a Sapphire lapért~45k, és van még egy-két gyártó aki nem tört be a MO-ra.
Az Asus van még olyan árban ami az én ingerküszöböm alatt van, és az árkülönbség kb reális, ugyanis az pciE x16 -elektronikusan csak x4 mindegyik lapon, ennyit tud a technika- mellett akad egy x1, és két pci 2.2 csati is a bővítőkártyáknak. 4 helyett 6 sata3.0 van, passzív hűtés az aktívval szemben, illetve a hátlapi kivezetések közt ott figyel két USB3.0, egy e-sata, és fire-wire is, az Asus mATX lapján szemben az Asrock mITX lapjával. Ami szerintem még abba a házba neked beleférne az az Asus E350M1-deluxe, ez szintén mITX integrált wifi, meg kékfog, mínusz fire-wire, és mínusz két pci2.2, és ha minden igaz akkor a s-ata csatik száma is csökkent, asszem ~40k+. Mindegyik gyártó honlapján fent vannak a lapok. Asrock is dob ki USB3.0-s lapot, ~40k körül, szerintem nem éri meg a felárat, bár ha a Psile házért annyit kiadsz, akkor neked más az ingerküszöböd.
Táp kérdés: Ha tényleg csak egy 2.5" HDD lesz benne, és még ODD sem, akkor a lehető legkisebb PicoPSU, vagy paneltáp lesz a te legjobb választásod, azt hiszem ez 65W, Brazos klubban rengeteg tesztet linkeltek, van köztük olyan, ahol kimérték 600W-os táppal, meg 120W-os PicoPSU-val is, 18W helyett ~30W lett a fogyasztása IDLE, és 25~28W helyett 45~50W ha jól emlékszem. Érdemes visszaolvasni, vagy akár az elejéről átfutni. A linkek úgyis szép pirosak.Építést tessék dokumentálni, képeket is készíteni, és a kész gépről fotókkal illusztrált rövid élménybeszámolót várunk. Az esetleges problémák elhárítására is kitérve...
-
kojak007
csendes tag
WOW és még jó pár ejha...
ez az AMD-s integrált dolog nagyon bejön
gondolom ez hasonló mint az intel iON os cucca... de akkor ezek szerint erősebb nála?
nézegettem a piacot és az asus-nak is és a gigabytenak is van hasonló deszkája, viszont valamivel drágábbak. Miben tud többet a másik kettő vajon? vagy inkább a név miatt drága? ami feltűnt h azokon usb 3 is van ezen nincs viszont van ez az XFast cucc, vajon az ér valamit?
Házam még nincs, de tuti ez a Psile lesz, mert beleszerettem...nem láttam még hasonló designos fasza házat.
NAS kelleni fog, mert lassan 8-10 TB nál jár a múúvi databézem...és annyi vinyó nem fér el ebbe a kis házba, a Psile-be egy max 500GB-os HDD lesz, azthiszem olyan is van vhol a szekrényemben még a régi notimból visszamaradva amit leváltott az SSD-m.
viszont tápot nem tudom h kapok e a házhoz... ha nem akkor milyet javasolnátok? esetleg tudnátok linkelni jó tápot? ahogy nézem az oldalt nincs hozzá..és gondolom külső táp illik hozzá, mekkora kell egy ilyen vashoz? elég 80W, vagy nagyobb kell 150W? lényeg a márka stb?
huhh GerykO jót dobtál be hallod...
ezzel min 40k-t spórolhatok
csak remélem bírja azt amire nekem kell gördülékenyen szaggatásmentesen
távirányítónak gondoltam még a dinovo mini klavira, az jó választás lehet xbmc-hez? meg amúgy egy htpc-hez?
-
GerykO
aktív tag
válasz
kojak007 #9168 üzenetére
Nézz át ide, és kérdezősködj, hogy van-e bárkinek jelen pillanatban problémája a Brazossal, mára teljesen kiforrottnak mondanám már. ~25k az Asrock lap (mITX 170x170 mm), 2 magos integrált videókari, csak memória kell bele, meg egy rendszervinyó esetedben, de ha a nas-odból áttolod ide a vinyókat, akkor a nas feleslegessé válik, mert megfelelő táppal 15W IDLE fogyasztással üzemel. Ha úgyis xbmc front-end lesz alatta, akkor mehet alá linux is, akkor pendrive is elég lenne, ami tovább csökkenti a fogyasztást, no meg akkor könyebb megoldani, hogy a nem használt vinyókat spindownolja le a rendszer, ami ismét csökkentné a nasod fogyasztását...
Persze ez csak amolyan gondolatébresztő. Éntőlem annyit költesz kész gépre amennyit akarsz, de 4GB 1333-as ram ~12k, házad (szerintem táppal együtt) már van, mintha te írtad volna hogy akad a polcodon 2,5" vinyó is (a tévedés jogát fentartom, mivel 7~8 forumon vagyogatok, utóbbi időben csak read-onlyra volt időm), ha nem akkor az is ~10k ha nem újonnan és extranagyot akarsz. Az annyi mint 25+12+10=47, kerekítsük fel 50re, még olcsóbb is mint a kész lejátszó, és ha vin van rajta, akkor cs, sc, és egyéb klasszikus játékélménnyel is rendelkező játékok is szépen elfutnak majd rajta...
Persze amennyiben valami hasonló lesz, fotókkal ellátott élménybeszámolót várunk róla!
-
Anaxis
csendes tag
válasz
kojak007 #9168 üzenetére
Ugyan még én is kezdő vagyok a témában,most szeretnék én is egy hasonló projektet indítani. Ha csak a lejátszás , médiatár kezelés lesz a cél akkor pl egy Zotac 775 Socket alaplap , intel C2D v C2Q proci, Ati kártyát javasolnék ebben az alsó kategóriába szerintem az a nyerő. Sapphire Ultimate Radeon HD5670 1GB vagy Sapphire HD5570 1GB, de csak példaként említve 20-30k kategóriában néztem. Bőven kijön a keretedből.
-
kojak007
csendes tag
-
anti22
tag
válasz
kojak007 #9160 üzenetére
Hát azért valamennyit számít de ha nincsenek nagy igényeid a hangzással szemben akkor az integrált is megteszi.Digitálisan kösd erősítőre.Coax vagy toslink.Én azt vettem észre hogy a titanium karim pax driverrel nagyon kemény basszust ad és tisztább és dinamikusabb valamelyest a hangja az alaplapi realtekhez képest.De persze az is számít milyen erősítőre kötöd és milyen hangfalakat hajtasz meg.Nekem Yamaha rx-v430rds erőlködőm van és Sal 2610 szettem.Nem egy high end hangfal de nem telik többre.Van akinek 1 milla is piti összeg egy front párra de többségünk gondolom nem újmilliomos.Megpróbál abból építkezni ami van.Ha nagyon lóvés volnék akkor asus Xonar HDAV1.3 Deluxe vagy creative x-fi titanium hd kártyát vennék.De ahhoz már komoly hangtechnika is kell hogy kihasználd amit adhat.
-
kiiso
tag
válasz
kojak007 #9154 üzenetére
Szia!
Jól értem hogy a HTPC feladata mindössze média lejátszása lenne NAS-ról? (azaz nem kell optikai meghajtó, illetve külön nagy tárhely) Ha igen, akkor én elgondolkoznék egy Boxee Box-on. Nagyon okos médialejátszó, a D-Link gyártja, pendrive-ról, külső HDD-ről, Nas-ról lejátszik mindent. Boxee frontend fut rajta, ami az XBMC egy változata. Jár hozzá okos távirányító is. Bruttó 65k
Bemutató videó
Honlap -
anti22
tag
A távirányítás úgy van beállítva az imon kezelőben hogy készenlétbe tegye a gépet,de van hogy leállítom és olyankor idegesít ha 2 percig kell várnom mire teljesen feláll az OS.De talán ez még tűrhető.Az viszont nagyon jó lenne ha valamilyen programot indítok nem tökölne a vinyó sok másodpercig míg betölt nekem egy media centert például.Találtam új 64 gigás kingston ssd-t 22k ért.Ezen már bőven elfér az OS meg pár játék is.Azért nem mindegy hogy 250mb/s az olvasási sebesség vagy csak 101mb/s mint a mostani vinyómnál.
-
anti22
tag
válasz
tomi319 #9161 üzenetére
Köszi.Néha szoktam játékra is használni igen.A hd 5770 bőven elég bármelyik mai játékra full hd felbontásban is.A gép szinte hangtalan.A házban elöl egy 800 fordulatos scythe ventilátor van hátul meg 2 darab 6 centis revoltec ventilátor leszabályozva 1500 ra a fordulat.Nyáron ha jönnek a melegek majd fentebb tekerem kicsit ezek fordulatát.De kell a szabályzás mert ha csak alaplapra dugom a ventilátor zsinórját akkor 3000 et pörögnek a 6 centisek és ez kellemetlenül hangos.Vettem titan hátlapi slotba tehető potnéteres szabályzót.A videokartya ventilátora csak addig pörög mint állat amíg be nem tölt a windows és utána a driver úgy leszabályozza hogy alig pörög.Scythe big suriken meg nagyon tuti hűtő.Szinte hangtalan.Jelen pillanatban everest ezt írja ki hőmérsékleteknek:Alaplap 41 C' cpu 35C' cpu mag1 38C' cpu mag2 39C' északi híd 45 C' gpu dióda 43C' hdd 26C'
-
kojak007
csendes tag
köszi a választ
ezzel azt akarod mondani, h fölösleges a core i3? az én házam viszont mini itx-es ha jól tudom
Én személy szerint hangkártyában nem is gondolkodtam... gondoltam elég lesz az integrált
Kéne gondolkodnom? nem tudom h bele fér e még a házba, milyen plusz előnyökkel jár?egy Harman erősítőre lesz kiküldve a hang.
ha a plusz hangkari miatt több formátumot fog megszólaltatni, és az integrált lehet h egyes filmek esetében néma lesz akkor szóba jöhet, de ha csak arra jó a plusz hang kari h szebben szóljon, akkor nem áldoznék, annyira nem hiszem h hallanám a különbséget
Mindenki felé kérdezném:
Az AMD fertályáról már nem érdemes csipegetni? Intel inkább már?
Az összeállításban leginkább az alaplap+CPU+VGA kombináció érdekelne javaslatként
köszi a segítséget
-
anti22
tag
válasz
kojak007 #9154 üzenetére
Az én gépem ebből áll:Thermaltake DH-101 ház,Gigabyte EP45 Extreme alaplap,Gigabyte 720w superb PSU,Gigabyte ATI HD5770 VGA,Intel Core2Duo E8500 CPU,Geil DDR2 4x1 Gb Evo one RAM,Scythe Big Shuriken processzorhűtő,Creative X-FI Titanium pcie hangkártya,Gigabyte GT-E8000 tv tuner,Samsung HD103SI 1Tb 5400rpm HDD,LG GH22NS30 ODD.Az ODD meghajtót majd cserélni szeretném LG bluray íróra mert 20k körül már kapni,illetve egy jobbfajta 64Gb-os SSD-t rendszervinyónak hogy ne tüttyögjön a bootolással és programindításokkal a gép.Azért kicsit boldogabb volnék ha 20mp alatt üzemkész a rendszer és nem kell 2 percet várnom míg mindent betölt a HDD.
-
kojak007
csendes tag
Üdv a szakértőknek!
jó pár évvel ezelőtt már kacsintgattam a HTPC építése felé, kaptam is sok sok hasznos segítséget itt Tőletek, de akkor háttérbe kényszerült a beruházás más fontosabb szükségletek miatt
.
Most viszont úgy látom, h 1-2 hónapon belül megynyomnám a start gombot, h a rendszert megépítsem. Ahhoz kérném a segítségeteket, h a jelenleg korszerű elemekből a lehető legjobb combót találjam meg. Anno az AMD-s alaplapokat ajánlottátok azt hiszem 780G-s+ xxxxe-s CPU val. Mostanra már tuti jobb megoldások vannak.
Lényeges szempontok:
1. Ebbe a házba férjen el az összeállítás: [link]2. Passzív hűtés!!!
3. Ha lehet két alternatíva egy AMD és egy inteles is... az inteles core i3-mal szemezgetek nagyon, vagy nem jó az HTPC-hez? Amit ovasgattam, h az atom/ion megoldások még mindíg gyengék egy stabil erős HTPC-hez. Az fontos lenne számomra, h ne legyen sose akadás, sok gondolkodás akár film nézése, akár egy erős gépigényű XBMC menű rendszerben való lépegetés, adatbázis keresés stb között...
4. OS Win 7 lenne, front end XBMC.
5. Valahogy az utóbbi időben az nVidia felé húz a szívem, az ATI-s kártyákkal mostanában több fronton is összeakasztottam a bajszom, az nvidiával még nem szívtam sosem, persze lehet h szerencsém volt.
6. RAM 4GB-ra gondoltam.
7. HTPC feladata: egy NAS-ról filmek sorozatok, zenék lejátszása. A filmek 80 %-ban 1080p-s HD-k.
8. keret: max. 100k nettóban
9. ami fontos, h a legszebb képet adja gördülékenyen szaggatás mentesen gyorsan stabilan ééés zajmentesen
Amit én összeállítgattam laikusként:
psile ház
GIGABYTE GA-H55N-USB3 alaplap
i3 540 CPU
VGA?? na ebből nagyon sok vanés nem tudtam megfelelőt választani kb 20k nettóért már tuti lehet válogatni, vagy nem?
Kingston 4GB DDr3 1333Mhz kit
ez kb nekem kijött 100k alá picivel.Ez vajon jó combo? vagy fölösleges? Inkább az AMD? Maximálisan meggyőzhető vagyok ész érvekkel
és ha még olcsóbból ki hozható akkor annak csak örülök, CSAK legyen stabil, ne legyen szívás ha összeakad vmi két periféria miatt stb.
Segítségeteket előre is köszönöm
-
weresgyufa
tag
válasz
weresgyufa #6140 üzenetére
Ha valakit érdekelne akkor eladó az Activy Media Center 570-em.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest