-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.bone
senior tag
Hazánkban is kapható VESA-ra rögzíthető HTPC házat esetleg tud valaki?
szerk: nem mintha találtam volna kész PC-n kívül bármit is.
[ Szerkesztve ]
"guilty until proven innocent" - Artisjus
-
urbanjozsi
senior tag
válasz multimedia #6999 üzenetére
Sehol!
Itt a válasz a nagykertől:
A termék március első felében érkezik be raktárunkba.
A jelölt nap adat: 87 ennyi nappal késik eddig a beszállítás a ZOTAC részéről. L A jövő héten a Kínában nem dolgoznak, új év stb. utána indítják a szállítmányokat.Rnnyi
-
beencee
őstag
válasz urbanjozsi #7003 üzenetére
Egészen pontosan 12-től két hétig nem dolgoznak...
-
zsola32
senior tag
XBMC:
amit észrevettem: az MPC-HC-vel nézett filmek sokkat tisztábbak, mint az Xbmc alatt nézett filmek. (a HD tartalmakról nem is szólva, az élvezhetetlen Xbmc-vel)
vajon ez miért lehet?
kodek pack nincs fent a gépen, az MPC-HC-hoz nem kellett feltenni(ZOTAC ION 330, win xp)
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
Uraim, egy kis segítséget kérnék, lenne pár kérdésem a témával kapcsolatban.
Régota szeretnék valamit, amivel mind a zenéket, mind a filmeket (divx,dvd), mind a kamerával felvett anyagokat(mkv) le tudom játszani.
Próbáltam media playert, de nem igazán találtam olyat ami minden kritériumnak megfelel, mert az ár sem lényegtelen.
Popcorn hour jó lenne, csak kicsit drága, és nehézkes a bővítése. Bár lehet, az lenne a legjobb, kezelés szempontjából.
A dvd lejátszóm is mostanság halt be, tehát nem árt, ha tudja azt is.
A hardveres részt azt nagyjából sejtem, alaplap, proci, sok ram, esetleg külön vga és külön hang. Vagyis lehet, hogy nem, mert azért az sem mindegy, hogy mennyit fogyaszt.
Inkább a dolog szoftveres része érdekelne, melyik oprendszer/program páros a legnyerőbb.
Na meg az eddig talált 30-70 ezres házak is igen húzósak, akkor már inkább popcorn hour.
Na meg kérdés, hogy egy külön vásárolt távirányítóval mennyire vezérelhető a rendszer, mert külön ezért venni egy 10ezres bt egeret nem biztos, hogy jó ötlet. -
scanman
csendes tag
Hardver részben ha nem akarsz sokat bajlódni vele, tudom ajánlani az Asrock Nettop Szériát, komplett gép, tökéletesen alkalmas erre, és a fogyasztása is nagyon korrekt.
Nézz szét ITT, aztán ha megtaláltad a megfelelő verziót, már meg tudod keresni hol érdemes itthon megvenni. Itt találsz alap géptől kezdve a távirányítóval kiegészített BD playeres HT rendszerig sokmindent.
Vagy hasonló atomos gépek között nézelődj...
Szoftver téren vagy Linux és XBMC, vagy Win7 és mellé XBMC, Mediaportal és akkor ezek szépen távirányítható front-endek is, vagy kalsszikus Win7 és mellé az Media Player Classic Home Cinema verziója, így pedig egy vezetéknélküli egér/bill. párossal is elboldogulsz.
Remélem segítettem valamit, én is csak most kezdtem ezt az egész HTPC-zést most ismerkedem az XBMC-vel, de eddig tetszik...[ Szerkesztve ]
scanman
-
multimedia
csendes tag
válasz urbanjozsi #7003 üzenetére
Köszönöm az információt!
"Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam."
-
urbanjozsi
senior tag
válasz multimedia #7010 üzenetére
Nincs mit! Ha esetleg valahol találsz dobj egy privit!
-
Mercutio_
félisten
Esetleg nézd meg ezt a playert, elég jókat írnak róla, alapból kezeli a külső usb-s dvd-olvasót, mint forrást, és ellentétben a popikkal a külső file-ban lévő több feliratfile se okoz számára gondot.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
bigz
tag
Udv,
Eloljaroban szives elnezeset kerem mindazoknak, akik szerint olvassak utana, dog igazuk van. Ugyanakkor maskulonben azonban vagy de vagy viszont. Amikor ennek nekilattam. Nagyjabol masfel perc utan folyt ki a szemem, ami a monitor beallitasain kivul jellemzi meg a cikazo gondolatok utvesztojet a topicban, ugyhogy vissza a gyokerekhez, lasd nyito hsz.
Epitenek egy gepet egy baratomnak kifejezetten multimedias celra, igy feltettem egy kerdest a "Milyenasztali gepetbabam" kezdetu magyarnota es tarsastanc temaban. Erre a kovetkezo valaszt kaptam:
MB: ASROCK M3A785GMH/128M 785G AM3 VGA DVI HDMI Motherboard £60
CPU: AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2 GHz Socket AM3 8MB Cache £122
RAM: Kingston DDR3 2GB 1333MHz i5 Memory Module CL9 1.5V £41
HDD: WD5000AAKS 500GB SATAII 7200RPM 16MB Caviar Blue £38
VGA: integrált
ODD: Sony AD-7240S 24x DVD±RW DL & RAM Internal SATA Black Bare Drive £16
PSU: Corsair 400W CX PSU - 12cm Fan 80Plus £40
HÁZ: Coolermaster Elite 330 Black Mid Tower Case - No PSU £25
össz: ~ £342
Árak az www.ebuyer.com -ról.
Esetleg ha a keret még engedni, mégegy 2GB-os RAM mehet bele.Szeretnek itt is korulkerdezni kicsit, nem art, ha tobb forrasbol onjtak ream az eszet. A kerdest a kovetkezo hsz-ben talaljatok, mert hosszu - de velos, es amennyire lehet reszletes. Esetleges hianyzo elemek: kb £300-£400 a keret, de minel alacsonyabbra tudjuk ezt gyomoszolni, annal jobb. Elore is koszonok minden eszrevetelt, es kivanok mindenkinek sok locsolot.
[ Szerkesztve ]
I <3 Razer Mantis Control.
-
bigz
tag
Udv,
Szeretnek osszerakni egy gepet a leheto legkevesebb penzbol, minosegi alkatreszekbol. Nagyobb hangsulyt fektetnek a minosegre, ahol egyertelmuen megeri a kulonbseg (pl tap).A felhasznalasi terulet szerencsere eleg egyertelmu: az arc csaladi videokat ker kolcson es arhival sajat hasznalatra (ertsd jol), ezeket esetenkent kiirja DVD-re, valamint streameli majd egy halozati medialejatszora (amint lesz neki). Kesobb mindez meg lesz tamogatva egy NAS-sal, hogy ne kelljen annyi folosleges kerek muanyagot pazarolni. Emellett internet - itt is leginkabb a HD tartalom streamelese es lejatszasa az iranyado. Jatek, foto es video feldolgozas teljesen kilove.
Amire szukseg volna:
- lap
- proci
- memoria
- vga
- haz
- optikai meghajto
- wireless kari (opcionalis)
- HDD (amennyiben nem fer el a 3.5es a kuckoban)Eddig a kovetkezot neztem ki (kb fel ora alatt osszecsapott kis lista):
ASUS AT3N7A-I
ANTEC ISK 310-150
LG CH08LS10
OCZ 4GB (2x2GB) DDR2 800Mhz/PC2-6400
Western Digital WD3200BEVTMindezt az ebuyer.co.uk oldalon. A bolt nyilvan nem vegleges, bar nekem csak jo tapasztalataim vannak, es UK szinten eleg jok az araik. Ebbol a szempontbol nem kivanom, hogy barki pontos arakat mondjon, inkabb iranyado javaslatokat keresek a teljesitmenyre vonatkozoan, amibol ki tudom matekozni, hogy sz*rakodjunk az osszerakassal, vagy keressunk egy keszreszerelt erosebb mini asztali konfigot, es azt pimpeljuk meg egy kisse. A haz merete es kinezete hangsulyos - ez azert meg valtozhat az arak ismereteben
Ha eros velemenyed van ne fogd vissza magad. Egyreszt valszeg nem te vagy az elso, aki az arcomba tolja, ugyhogy sertodes nem lesz, masreszt telleg satu vagyok a dologhoz (DVD ripeken illetve eredeti DVDken elek egy FuSi P19-2-vel).
Kiegeszito informacio gyanant: a megjelenitest egy 17''-es monitor es egy meretes full HD televizio vegzi a felhasznalastol fuggoen. Barmirol tudok bovebb informaciot szerezni a leendo tulajtol, ha ez keves volna, valamint idom tenger.
Elore is koszonom.
I <3 Razer Mantis Control.
-
GBX
aktív tag
Én is megosztanám, hogy nálam most mi megy, fogyasztási adatokkal.
Asus M3N78-VM
Amd Athlon X2 250 (3ghz, 65W TDP)
Actic Alpine 64GT cooler
1*2GB 1066 Kingmax ddr2 cl6 os ram
Samsung 1.5T green 5400 es hdd
pioneer 215 olvasó
Microsoft MCE táívírányító
Mode com feel 205 ös ház
Win7 tiny, utorrent, xbmc, gene6 ftp szerver, IR server, vnc server24/7 ben megy.
Xbmc fut rajta amikor tv-zek, ill nonstop torrent fut rajta.
proci rendesen undervoltolva van.
800mhz 0.7v
3000mhz 1.1v (K10STAT091 tool jó cucc)fogyasztásai:
off/suspend : 3.5W
idle : 48W
idle+torrent : 49.5W
SD film nézése xbmc-vel: 50-55W
HD 720p film nézése xbmc-vel: 52-57W
HD1080p magas bitráta: 80Wintelburntest közben: 78W
Undervolt nélkül 80W helyett 100W lenne és idle helyett kb 56W.
Poén az hogy a korábbi amd 5050e 45W os tdp -s procival az idle lement 38W-ra és a max 73W volt. Viszont sajnos nincs DXVA gyorsítás így kell a több kraft, de így is jó eredmény sztem.
HiTech 486 DX4 120Mhz AMD, 24MB 36bit RAM, 800 MB Conner HDD
-
sbazsi
veterán
válasz scanman #7009 üzenetére
Az atom teljesítményéről nem vagyok meggyőzve, van egy netbook a családban, igaz a régebbi verzió, nem a c330. Az igencsak lassúcska, hogy finoman fogalmazzak. Pedig 2gb van benne, bár tény, hogy videot nem próbáltam.
Bár az ionról csak jókat olvastam itt, de nem tudom belőni, hogy mire elég.
Nettop ion 330 HT
Ez kifejezetten tetszik, csak azt sajnálom, hogy nem lehet 3,5" hdd-t beletenni. asszem egy 1,5tb hdd mégiscsak kényelmesebb
Vagy létezik olyan 3,5 hdd ház, ami automatikusan kikapcsol, ha az usb nincs bedugva/a gép kikapcsol?más: itt látom az egyik képen, ahol az epg-t böngészi.valahogy megoldható pl a upc set-top box kiváltása? nem mintha lenne értelme a gépet járatni a célhardver helyett, de ha fel akarok venni valamit, akkor jól jöhet.
-
sbazsi
veterán
válasz Mercutio_ #7012 üzenetére
ezzel egyedül az a bajom, hogy ha ráteszek egy 3,5 hdd-t azt külön kapcsolgatni kell.
pedig jó áron van.
bécsben lehet venni chili green hdd házat, 30 alatt, és van benne 1,5 tb hdd is. igaz nem játszik le sok mindent még papíron se.
hd-t tuti nem. -
scanman
csendes tag
A HTPC-m nekem sem Atom lett, mert igen jó áron tudtam megvenni egy komplett gépet (Asrock A785GMH/128M lappal, Athlon II X2 240, Antec MicroFusion Remote házban, alig használtan, szinte a ház áráért, ráadásul a kijelző hibája miatt volt olcsó, és éppen emiatt meg gariban kicserélték az egész házat egy zsír újra ) DE az irodába vettem egy Point of View Ionos minipc-t EZT, Atom 330, ION GPU, 2G RAM, 320 GB HDD, és csak próbaképpen néztem meg rajta még a vásárláskor hogy hogyan boldogul a HD videókkal... FullHD trailereket, divx, meg amit találtam mindent szépen vitt, bár konkrét méréseket (prociterhelést, áramfelvételt, ...) nem végeztem, de akadás, képdobás nélkül szépen vitt mindent. Jah, és ebben 3,5"-es HDD megy
[ Szerkesztve ]
scanman
-
-
dabadab
titán
"Az atom teljesítményéről nem vagyok meggyőzve"
Az Atom kb. simán lever bármit, amit egy asztali médialejátszóban találsz a CPU szerepében, ugyanis ilyen alkalmazásoknál kb mindent a GPU (vagy a neki megfelelő DSP) csinál. Nálam itthon van két ionos HTPC is, a logouton megtalálod az írásomat róluk, teljesen jól működnek, a Popcorn sehol sincs hozzájuk képest.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
sbazsi
veterán
érdemesebb házilag összerakni a gépet, vagy jobb egy kész konfig?
mindenképp olyat keresek, ami 2-3 3,5"hddt lekezel. mármint belefér a házba. -
sbazsi
veterán
válasz dabadab #7025 üzenetére
asrockba belefér két hdd is.
itt egy video.
~4 percnél van.[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
Nekem egy asus AT3N7A-m van. Gyakorlatilag csak ram kell bele és HD képes. Meg persze mivel a TV mellett nem mutat jol az alaplap nemárt egy ház sem. XBMC Live egy 4GB-s pen-re és kész. A fogyasztása kevesebb mint fele a Popcornnak. (25-28w vs 75-80) A popcorn nekem nagyon nehézkes volt A bövíthetöség megint nem kérdés, és ha ugyjársz mint én (beszarik az asztali alaplapja) akkor csak kikapod átmenetileg a tv alól és mégiscsak egy PC....
A két HDD-töl viszont már sztem igen megnöne hangja, de legalábbis a rezgése....ami aztán hanggá alakul....[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
drachos
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék! Egy HTPC-t szeretnék építeni, de jelenleg nincs HDTV, még egy régi crc TV van, de persze előbb utóbb lesz majd egy HDTV, és akkor HDMI vagy DVI kábellel lesz összekötve. De jelenleg SCART vagy RCA van csak, mint lehetőség. Az integrált VGA-s lapoknak nem nagyon van RCa kimenetük, ahogy elnéztem, pedig ez a megoldás tetszik a legjobban, azon belül is az Asus AT3N7A-I alaplap. Mit ajánlotok helyette? Vegyek ey pár ezer forintos VGA-t, amin van RCA kimenet? Ha igen, melyiket? Vagy esetleg vegyek egy DVI to RCa átalakítót?
[ Szerkesztve ]
-
beran
tag
Üdv.
Összeraktam egy htpc szerűséget,Asrock n68-s,sempron 140,2giga rammal,úgy olvastam hogy az nvidia 7025 igp is tud valamiféle hardware-es hd gyorsítást,problémám az hogy 1080p-s filmekkel már kínlódik,csúszik a hang,stb.Az érdekelne hogyan tudom megnézni hogy valóban megy e a hardveres gyorsítás,ha igen szükséges-e valamilyen szoftver a tökéletes működéséhez,a filmeket a legújabb media player classic-al néztem.
Előre is köszöntem a választ.
-
luy78
tag
SZiasztok!
A következő HTPC összeépítését tervezem:
X2 250 proci
2GG DDR3
ASUS M4A785TD-M
Az egész egy chieftec HT-01B HTPC házba lenne szerelve.
Elsődlegesen MKV lejátszás lenne a feladat fullhdban. Később bővíteném egy blueray meghajtóval. Örülnék egy megerősítésnek, hogy ez így működni fog rendesen...Köszi!
Luy
BB9900, Playbook.....
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, HTPC építésével kapcsolatban.
Jelenleg nincs szükségem HD, fullHD minőségre, mert a TV-m nem támogatja azt.
Pesze eljön az idő, mikor lecserélem, és hosszú távon szeretnék tervezni.
Milyen alaplapot ajánlotok, ha esetenként szeretnék tv-ről felvenni, NAS-ról filmet lejátszani (sokfélét, mkv, divx, stb.), és szeretném ha XBMC menne a rendszeren.
Saját vinyót nem akarok bele, USB-ről futtna a rendszer, a felvételeket pedig a NAS-on tárolná (ami már üzemel.)Egy költséghatékony, és lehetőleg min ITX-es, de legalábbi snagoyn pici gépet szeretnék összerakni, ami hangtalanul működhet.
u.i.:
Ugyanitt eladó chippelt Xbox Classic XBMC felülettel, távirányítóval, 2 db konzollal, játékokkal.
-
dabadab
titán
válasz Ciripke #7039 üzenetére
En Zotac IONITX-D alaplapra epitettem majdnem pont olyan gepeket, mint amit szeretnel (ez HD TV-t hajt meg, a tuner viszont a szerverben lakik, nem a HTPC-kben): adtak hozza passziv tapot, bazi nagy passziv borda van rajta, remekul viszi az XBMC-t. Mondjuk en raktam melle egy minimumra leszabalyzott 8 centis ventillatort, 3 V korul hajtva egy jobb darab abbol gyakorlatilag hangtalan am megfelelo hutest biztosit.
Az egyetlen baja, hogy momentan nem lehet kapni sehol sem.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
scanman
csendes tag
Igen, a copy-paste minden boltnak remekül megy
Helyedben én megkeresném a két magyarországi hivatalos forgalmazót, ami INNEN nézve a ramiris és az expert, és őket kérdezném meg, szembesítve őket az előző hsz-ben említett oldalon írt windows 7-el... Hátha szóváteszed, és megkapod grátiszscanman
-
beencee
őstag
válasz urbanjozsi #7006 üzenetére
Csak az a probléma, hogy mi nem bírnánk ki azt a munkatempót és fegyelmet, amit a másik ötven héten ők produkálnak...
-
dabadab
titán
[ Közben rájöttem, hogy nem D, hanem IONITX C van nekem, a fene a kódolásukba ]
55k volt a bele (alaplap + RAM + pendrive + távirányító), házként meg egyiknek egy kibelezett rádió szolgál, a másik meg csak úgy pőrén van a szekrényben, amíg eszembe nem jut valami jó ötlet a bedobozolására.
Ja, meg mindegyiken van egy 8 centis ventillátor, azokat itthon találtan. ODD, HDD, WLAN nincs bennük.Ciripke: nekem egy PCI-os tunerem van, neked viszont vmi USB-s cucc kellene, azokban meg nem vagyok otthon.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
scanman
csendes tag
Ha már tunernél tartunk, kellene nekem is valami komolyabb tunerkártya, belsőt akarok mindenképpen, PCI vagy PCI-express mindegy, van mindkét foglalatom. Nézegetem a kínálatot, de teljesen láma vagyok a témában, mit tudnátok ajánlani, olyan 20ezer körül?
Olyan kis fullos, mindentudó kellene és persze hybrid, ha lehet, bár nézegettem az AverMedia AVerTV Satellite Trinity is, ez meg ha jól látom mindent kezel.Analóg, digitális, műholdas... Erről mi a véleményetek?
HTPC-be lesz, úgyhogy csak low-profil cucc jöhet szóba, viszont jó lenne, ha lehetne kezelni valami normálisabb htpc front-enddel (xbmc, mediaportal...)scanman
-
szmore84
csendes tag
Üdv!
Én is nemrég hoztam össze egy ION-s kis HTPC-t, linux alatt XBMC-vel
Mivel kicsit nem volt szimpatikus a médiatár módban az angol cím és leírás, így írtam magyar nyelvű scrappert (egyik tmdb alapú másik imdb alapú) aki esetleg szeretné ezt kiprobálni , itt PM vagy írjon nyugodtan a szmore@gmail.com-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest