Hirdetés
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
Amúgy felháborítónak tartom ezt a fajta megoldást, ha PC-ről akarsz lejátszani a TV-n HDR, Dolby Vision, stb. tartalmat, akkor neked kell pepecselni a beállításokkal. A TV gyártók annyira odavannak maguktól, hogy na, mindegyik veri a mellét, hogy az övék a legfaszább, aztán mégis csak a júzerre marad az, hogy beállítsa. Legalábbis azon infók alapján, amiket eddig olvastam, javítsatok ki, ha nem így van.
Én ezt úgy gondolom, úgy kellene működnie ideális esetben, teljesen mindegy, hogy milyen forrásból érkezik a feldolgozandó adat, legyen az a kábelTV szolgáltató, műholdas TV (ha még van olyan), telefonról átküldött adatfolyam, médialejátszó vagy adott esetben PC, a TV dolga lenne, hogy a (technológiai) képességei szerint a jel kódolása alapján saját maga beállítja a képet az adott tartalomhoz, a user max finomhangolást végezhetne, bizonyos határokon belül. Ha mondjuk SD vagy HD TV adást néz, ott szabadabban szabályozható lenne, de ha a mondjuk 4K HDR, DV stb., akkor ott a tartalomgyártó által belekódolt értékre "állna be" a készülék, és mondjuk 10% értékben nyúlhatna bele a user pl. a fényerőbe.
Nagyon nem ástam bele a témába, de a linkelt UHD filmlejátszós topik összefoglalójában leírtak alapján a felhasználó az, aki összehangolja a TV és a szg képességeit. Ez azért elég nonszensz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k 3.5 512e SAS HDD ST6000NM0034
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3409
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest