- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Akciókamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
Na ez a kijelző van a Jonsbo G3-ban.
Lényegében ez nem is egy kijelző. Csak egy darab lap amibe a Home Theater PC by Jonsbo felirat van gravírozva és molexen keresztül ha kap feszkót világít.
Ennek a helyére tudtok valamilyen kijelzőt amit be rakhatok és akkor kiírja hogy pl mikor melyik zene megy vagy beállítom hogy kiírja a hőfokokat stb...?
iMon VFD-t néztem erre de nem találok sehol sem olyat.
Smoke some weed nigga!
-
hunaqua
addikt
válasz Wiz Khalifa #49651 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
MasterMark
titán
válasz Wiz Khalifa #49651 üzenetére
Hát ez jópofa. Viszont mást is lehet akkor gravírozni egy műanyagba és azt elé rakni, akkor mást is "írhat".
Switch Tax
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz MasterMark #49654 üzenetére
Nekem egy kijelző kéne amivel ki tudom íratni a hőfokokat. CPU, lap, HDD, stb... vagy venti fordulatszámokat, ilyesmi vagy ha lejátszok zenét stb... akkor a zene címeket ilyesmit.
Van valami tipped milyen kijelzővel tudom kivitelezni? Mert oké hogy veszek egy VFD kijelzőt de nem tudok hozzá gyártani vezérlőt stb...
Smoke some weed nigga!
-
hm15
senior tag
válasz devil-k #49652 üzenetére
Átépítem én is hamarosan, és egész biztosan ezekből egyikre esik majd a választás: Siverstone GD sorozat.
GD 06-tól szimpatikusak 10-ig, hűtés remekül megoldott, lehetőség van ATX és Micro ATX lapokkal szerelni, széles VGA és táp választékkal, méretekkel, HDD helyekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Wiz Khalifa #49655 üzenetére
Nem sok értelme van egy ilyen kijelzőnek amúgy. A mozizásnál zavar a fénye. Azt a kevés információt is nehéz elolvasni, másrészt a telefonod kijelzőjén is megjelenítheted az éppen játszott zenét, előadót, stb.
-
hm15
senior tag
Történt valami változás legújabb Windows frissítés és Kodi verziók között SMB megosztás tekintetében?
Adott egy DSplayer Kodi 17.6 verzió és egy kiszolgáló PC, mindkettőn legfrissebb W10 otthoni kapcsolattal. Alapesteben látják egymást, minden megosztott mappa elérhető. Kodi viszont SMB alól nem látja. Eddig ment, most történt egy reinstall és nem bírom összehozni.
-
hm15
senior tag
válasz MasterMark #49660 üzenetére
Ez eszembe se jutott, holnap megnézem.
-
Janaboy
veterán
Ha egy regebbi gépbe rakunk egy 4k kepes vidkarit az jo lenne?
Egy regi asus p5q-em lapba.Alaplapi cucc persze jobb lenne, de tudtommal meg nincs nativ 2.0 hdmis lap.
Janaboy
-
hm15
senior tag
válasz MasterMark #49660 üzenetére
Bár az eredeti probléma megoldása örök rejtély marad, így is mennek a háttértárak annak rendje és módja szerint.
-
stigma
addikt
Lépésről lépésre csináld ha tudod, nem lesz gond. Nekem most asztali gépen Win10 van legújabb, smb v1-es protokollt nem támogatja már a Kodi ha jól emlékszem.
Bocs hogy most vettem észre, remélem sikerül megoldanod. Azzal ne foglalkozz, hogy egy Libreelec-el ,,szerelt" médiabox az amit bemutat a leírás.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Htpc-ről hogy oldjátok meg az Bd3d Iso lejátszását?
Gondolom a kodi nem jásza le a 3d-t, vagy külön indítjátok Power dvd-vel?Üdv
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!
-
hm15
senior tag
válasz stigma #49666 üzenetére
Köszönöm, végig fogok ezen is menni kíváncsiságból, most hálózati meghajtóként csatolva látja a meghajtókat.
Kis kitérő: 1043ND V4 USB bemenetére dugott pendrive megosztásra is írta a Windows, hogy a router SMB1 protokollt használ, váltsak biztonságosabbra. Windwos 10-ben vissza kellett az SMB1-et kapcsolnom, hogy egyáltalán a router USB-t elérjem.
(#49667) Dave567
Power DVD-vel, de MPC és LAV+madVR kombináció is képes lejátszani menü nélkül.
-
hm15
senior tag
válasz Dave567 #49670 üzenetére
Radeon VGA-m van, nincs külön stereopic 3d-t beállítás, ez valami nvidia feature, ha jól gondolom.. Amúgy mountolom az iso-t, ezután a Power DVD simán lejátssza, a vetítő automatikusan vált 3D módba. Egy korábbi tanács alapján a PDVD Cinema módban fut, a Windows-ban kikapcsolva a kettős vagy kiterjesztett monitor. Így nálam sima, de épp árulom a DLP 3D szemüvegem, mert ráuntunk.
-
PÉTERelvtárs
kezdő
Sziasztok. HTPC-t építenék és kérdésem az, hogy az AMD RX550-es kártya tudja már a 4K/60Hz-et, azaz a HDMI csatlakozása alkalmassá teszi rá?
Köszi a válaszokat. -
PuMbA
titán
válasz PÉTERelvtárs #49672 üzenetére
Igen Érdemes beszerezned a Gigabyte Gaming változatot, mert a 2 venti miatt halkabb, mint a többi és le is állítja a ventilátorokat alacsony terhelésnél, ami HTPC-ben fontos.
-
PuMbA
titán
válasz PÉTERelvtárs #49675 üzenetére
Nem igazán ajánlott, mert ugyanannyi árért van a Gigabyte Gaming is, ami 2 ventis és emiatt halkabb
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz PÉTERelvtárs #49677 üzenetére
Egyik sem jobb a másiknál Voltak kifejezetten problémás és rossz kártyái a Sapphire-nek is.
[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
válasz PÉTERelvtárs #49683 üzenetére
Igen, nekem egy harmatgyenge AM1 Athlon 5350 hajtja, pontosabban fogja vissza az RX 560-at, de még ez is bőven elég madVR alapú HD-4k HTPC-nek. Igaz úgymond dedikált médialejátszó, böngészni és egyéb tevékenységre PuMbA által javasoltakat fogadnám meg.
-
cinemazealot
addikt
válasz hislah #49638 üzenetére
Ha pusztán a számok szerinti összehasonlítást tekintjük, akkor a két proci között a teljesítményfelvétel és a max. memória sávszélesség a fő eltérés. Míg az Athlon csak single, addig az Intel dual-channel RAM-okat is kezel, ráadásul magasabb órajelen (bár ez a Te esetedben nem játszik, mert maradnál 1600 MHz-en). Szóval igen, némi nemű gyorsulásra talán számíthatsz, de a hajad azért nem fogod eldobni.
Az SSD (ha a jelenlegi konfigban még nincs) a programok betöltésén fog gyorsítani, a betöltődés után már nem. De hogy őszinte legyek, az új konfigurációt nem nagyon tartanám jelentősebb feljebb lépésnek az régihez képest. Szerintem gyűjts még egy kicsit és a DDR4 RAM legyen inkább 2400 MHz-es, a Celeron pedig valamilyen cserélhető (nem forrasztott) Pentium vagy Core proci.
Bár ugye az is nagy kérdés, hogy akkor most pötyögni/netezni szeretnél rajta, vagy filmet nézni?
-
hislah
aktív tag
válasz cinemazealot #49686 üzenetére
Gyakorlatilag egy komolyabb média lejátszót használok filmezésre. A PC mindennapi pötyogésre van. SSD van már benne. A netes tartalmak megjelenítését szeretném gyorsítani rajta. Azt éreztem kicsit visszafogottabbnak. Mindenképp maradnék a minimál vonalon. Az alaplap a monitor hátulján kapaszkodik.
-
canniball
nagyúr
válasz hislah #49689 üzenetére
Mégis mit jelent az, hogy "fizikailag HTPC"? Vagy HTPC-ként (gyk. házimozi PC-ként, ahogy a topik címe is mutatja) használod és akkor ide tartozik a kérdés, vagy "netezős-szövegszerkesztős-stb." gépként funkcionál és akkor nem ebben a topikban kell kitárgyalni a problémát.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
hislah
aktív tag
válasz cinemazealot #49686 üzenetére
Köszönöm a megtisztelő választ. Akkor nem erőltetem a váltást. Jó ez így. Az Intel mellett mondjuk max a frissebb kodek támogatás szól. De úgy is max. full HD tartalmat nézek, azzal bőven elbánik!
Ebben mi volt az OFF-os szöveg???
[ Szerkesztve ]
-
hislah
aktív tag
válasz canniball #49690 üzenetére
Nincs probléma. Max veled. Tessék mégegyszer elolvasni és értelmezni a kérdésem. Javaslatot vártam. Kaptam. Meg sok szürkézést tőled.
Van egy médialejátszóm ami a fő lejátszó eszközöm. Mellette a gépen ugyan úgy nap mint nap több video kerül lejátszásra, de bocsánat, hogy nem említettem...Komolyan ilyet nem kaptam meg a prohardveres pályafutásom alatt...
Na jó azért nem fogok tönkre menni miatta. 😂😂😂[ Szerkesztve ]
-
hislah
aktív tag
Téma összefoglaló első pár sora:
"Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Ha aziránt érdeklődnél, hogy milyen gépet vásárolj légy szíves jelezd, hogy:
1. pontosan mire szeretnéd használni? *
2. van-e már bármilyen komponens (pl. merevlemez, memória stb.) hozzá?
3. mekkora összeget szánnál rá?
4. csak új alkatrészekben gondolkodsz vagy használt is szóba jöhet?"Ezt már én OFFoltam.
Ügyes vagyok?Köszönöm és bocsánat.
-
canniball
nagyúr
válasz hislah #49692 üzenetére
"Tessék mégegyszer elolvasni és értelmezni a kérdésem."
Elolvastam és értelmeztem, hogy "pötyögős netezés"-re használsz egy gépet (és egy komolyabb média lejátszót használsz filmezésre).
Ha mégsem érted mi a gond, akkor úgy tűnik az alapokkal lesz a probléma, kezdjük ott. A HTPC nem más, mint egy elsősorban házimozizásra összerakott PC, melyen egy házimozizásra megírt szoftver (pl. Kodi, Mediaportal stb.) fut és amellyel alapvetően filmet nézünk, zenét hallgatunk stb. Bár manapság sokan használják egyéb célokra is, de az alapvető feladat az amit az előző mondatban vázoltam: a házimozi felhasználás.
Remélem sikerült tiszta vizet önteni a pohárba és így már érted miért nem ide tartozik a "van egy PC-m ami lassú "pötyögős netezéshez", van-e értelme váltani?" kérdés (még akkor sem, ha azon a gépen néha elindítasz egy-egy filmet)!"Meg sok szürkézést tőled."
A "szürkézést" valóban tőlem "kaptad"...de cinemazealot kolléga sem véletlenül tette (saját maga!) OFF-ba kb. az egész válaszát..."Mellette a gépen ugyan úgy nap mint nap több video kerül lejátszásra, de bocsánat, hogy nem említettem..."
Egyrészt attól, hogy videókat is lejátszol vele még nem lesz HTPC; de ha ezt említetted volna még akkor is csak hellyel-közzel férne el az eredeti kérdésed itt (viszont lehet nem szóltam volna). De nem is említetted, anélkül pedig ugye honnan tudnánk...?[ Szerkesztve ]
-
hislah
aktív tag
válasz canniball #49694 üzenetére
Előző hozzászólást elolvastad?
Összefoglaló?
Hm?Bocs, hogy nem adom magam olyan könnyen. 😉
Csak tudnám miért fárasztod magad ennyire.Szürkézd ki a hozzászólásokat, amik fájnak, de ne irányíts át sehova. Elolvastam előtte az összefoglalót természetesen, ezért tettem fel a helyes topicba a kérdést. Sztem ezzel csak neked okoztam lelki sérüléseket.
Kicsit olyan érzésem van, mintha egy portás öregemberrel vitatkoznék, aki "hatalmat" kapott a kezébe és visszaél vele. Persze nevetséges formában. Gondolom valami gixer van otthon, de ezt próbáld nem a topicra, illetve az ott élő közösség tagjaira vetíteni.
Nem akartalak megbántani, de kihangsúlyozom, engem nagyon megbántottál ezzel a mondattal.[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lehet amatőr kérdés, de ha egy pl j3710-es lapot normál 4-500W-os táppal hajtok akkor nagyobb lesz a rendszer fogyasztása mintha valami jóval kisebb paneltáppal.
A fő kérdés igazán csak annyi, hogy fogyasztás szempontjából fontos-e milyen tápot használok?
Inkább offba teszem, mert nem feltétlenül ide való attól függetlenül, hogy htpc építés a cél.
szerk.: illetve a j3710-es lap ssd-vel 8Gb rammal alkalmas lehet nasról max. 4k-s filmek lejátszására?
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz hislah #49695 üzenetére
"Összefoglaló?"
Azzal felesleges példálóznod, mivel én szedtem össze amit ott olvasol. Hogy nem írtam bele az idézett rész minden egyes pontjába, hogy HTPC-ről van szó az csak azért van, mert a címben és az összefoglaló elején is szerepel, hogy ez a topik témája. Ezt eddig azt hiszem mindenki értette..."...ezért tettem fel a helyes topicba a kérdést."
Van egy géped ami nem HTPC és egy problémád, aminek semmi köze a HTPC-témakörhöz. Hogy ezek után miért gondolod úgy, hogy a megfelelő helyen tetted fel a kérdést az számomra továbbra is rejtély..."Kicsit olyan érzésem van, mintha egy portás öregemberrel vitatkoznék, aki "hatalmat" kapott a kezébe és visszaél vele."
Kikérem magamnak! Én a Tg jogkörre mindig is úgy tekintettem, hogy lehetőségem van másoknak segíteni és nem úgy, hogy másokat szívathatok vele. Mint látható (mint kb. mindig) most sem a törlés gombot használtam csupán OFF-ba tettem és (szerintem) teljesen kulturáltan jeleztem, hogy rossz helyen jársz.Részemről itt lezártnak tekintem a témát, további jó fórumozást!
-
Patice
Topikgazda
válasz bozsozso #49696 üzenetére
Az ekkora terhelhetőségű tápoknak a kb. 10-15W terhelés annyira alacsony, hogy itt jellemzően gyengébb hatásfokkal tudnak csak dolgozni, ezért csak a táp valamivel nagyobb vesztesége lesz a különbség egy paneltáphoz képest.
J3710 IGP-je 4K, HEVC (h265) dekódolásra képes, de csak 8 bitig és nincs HDR. Ahogy látom a virágboltokban az UHD filmek 10bitesek és a legtöbb HDR-es....
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest