-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RobexX10
aktív tag
Akkor remélem hamar megkapod. Kíváncsian várom a tesztedet!
-
drdr
senior tag
válasz Pityu89 #46486 üzenetére
A Krypton akadását kijavították (RC3). Tedd fel a legújabb Crimson drivert, állítsd be a kodit ahogy kell, (teljes képernyő nem ablak, film fps-hez állítja a képfrissítést és nem a tv-hez, függőleges szinkron: mindig..., DXVA2)
A BIOS-ban kapcsold ki a C6-os energiatakarékos módot (nálam ha ez be volt kapcsolva akadt mindenképp). Updatelt Win10-zel ennek jónak kell lennie. -
robi222
senior tag
válasz MasterMark #46503 üzenetére
Fontos ,hogy folyamatosan lássam ,mert a gpu-t felszokgam húzni akár 140%-ra.Nem szeretném ,hogy egyszer túl melegedjen.Olyan progim van ami utána méri ,de az már túl késő.
-
robi222
senior tag
Az normális,ha a Rew eq val mindig más mérés jön ki,hiába mérek egymás után többet?
-
robi222
senior tag
válasz MasterMark #46507 üzenetére
Már ment fel 85 fokra ,és úgy tudom ,hogy 65 fölött már nem egészséges hosszú távon.
-
Patice
Topikgazda
-
mandju
senior tag
válasz dunkel #46500 üzenetére
Nálam intel i3 6300T alapokon van a htpc és meg vagyok elégedve vele. egy streacom full passzív házban,
hdplex tápolással.AMD vonalon te milyen gépet építenél, ha hasonló "minőség" lenne a cél?
nem támadás, csak kíváncsi vagyok. lehet összeraknék egyet és kipróbálnám az amd-t az intel mellett...
csak sajnos amd nekem kimaradt az utóbbi években... fogalmam sincs merre kellene elindulnom[ Szerkesztve ]
* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *
-
vatomi
aktív tag
Bocsánat ha volt ez a kérdés de sürgős lenne a válasz és nem tudom a keresőt érdemben használni mobilról. Displayport ++-hoz elég a passzív hdmi konverter a több csatornás hang és kép egyidejű átviteléhez erősítőbe? Köszönöm
-
vatomi
aktív tag
válasz MasterMark #46516 üzenetére
Egy Lenovo M82 SFF. Ott van a logó mellett a két plusz jel.
-
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Adna valaki egy linket Kodi MVC letöltéshez. Nyilván az én hibám, de nem találok sehol.
Köszönöm -
radi8tor
MODERÁTOR
-
dunkel
őstag
válasz mandju #46514 üzenetére
Mit akarsz?
Legjobb képet? Ahhoz jelenleg VGA kártya kell + szoftveterezés (madVR alapon).
Legjobb hangot? Ahhoz lineáris táp az alap.
A kettő együtt nehezen jön össze. Talán fullHD-n a fél év múlva megjelenő AMD APU elhozza a tutit.Szembeállítva a kép amin többet lehet hozni. Feltéve, ha van hozzá megfelelő vetítő stb.
-
dunkel
őstag
válasz robi222 #46518 üzenetére
Ez egy elég régi cikk.
Kezdésnek Chroma upscalingnél az NGU-t és a NNEDI3-at (64-től fölfelé) próbálgasd, 1080p forrásnál ezek adják a legjobb képet. A super-xbr a belépő, azt feltolhatod 150-re ízlés szerint.
Trade quality fülön minden pipát kikapcsolni.
Upscaling refinement off minden
Gyenge vetítő esetén image enhancement-ek között nézelődniMi az a +hdr?
-
mandju
senior tag
válasz dunkel #46522 üzenetére
Most is madvr-rel szoftverezek...amit még bír a HD530
Mint írtam elégedett vagyok a géppel.Arra lettem volna kíváncsi, hogy az amd miben ad többet.
Mivel sztereo egyre kevesebb, ezért nem hinném hogy mozin sokat számítana a lineáris táp.
A megjelnítő egy sony hw50. Nem a legjobb, de nem is az alja.Elsősorban az oppo képét szerettem volna elérni, megtartva a kodi jukebox felületét. Ez úgy érzem sikerült, sőt túl is léptem rajta...
Érdekességképp Fapaci is intel alapon építette a Luxor pc-t és sokan használják megelégedéssel.
* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *
-
robi222
senior tag
válasz dunkel #46523 üzenetére
Upscaling refinement : superres mind a 3 kipipálva.
NGU-t és a NNEDI3-csak bivaly videó kártyán mennek.
Még az a gépem se viszi ,amiben 7850 2gb kártya van.
Bodor htpc-ben csak Asus alaplapi video ,és i7 6700t proci amin megy a supe-xbr.
De az Oppot nagyon oda veri.
Tényleg nem tudod mi az a hdr? -
Kobe
veterán
hali
multkor láttam valami cikekt iponon, a beeboxot hasonlították valami hasonló árú, de kicsit komolyabban alakítható egybe htpc-hez....nem tudom hogy gigabyte vagy asrock volt az is....ilyen 43-45 K körüli htpc ház volt alaplappal
tippek melyik lehetett ?
-
Pityu89
senior tag
Köszi! C6 kikapcsolása és a hangkimenet directsoudra kapcsolása wasabi helyett bevállt.Nem akadnak a filmek. Most viszont pörög a venti és jobban melegszik a gép. Ez gondolom a C6 kikapcsolásával van függvényben. Kodi17 vagy friss vga driver jótékony hatással lehet erre is?
-
drdr
senior tag
válasz Pityu89 #46529 üzenetére
Ha van házimozi erősítőd a wasapi-t bekapcsolva érdemes hagyni és a passthrough-ot is bekapcsolni. Nekem igazából a Kryptonnal volt akadás, minden más korábbi verzióval és fork-kal jó volt. Az új videó lejátszó, pontosabban az állítólagos AMD codec hibája miatt akad. Valami olyasmi történik, hogy időnként vissza veszi az apu az órajelet, akkor akadt. C6 kikapcsolásával megoldódott. Nekem nem pörög a ventilátor (Big Shuriken 2).
-
MODERÁTOR
Üdv!
A kodi.tv oldalról lekaptam a Krypton RC4-et, és a Kaspersky vírusnak érzékelte. Jól gondolom, hogy csak false riasztás, ugye?
Felrakni még épp sikerült, azzal már nincs baja, csak a telepítő nem tetszett neki.
Everybody lies.
-
Oszi90
csendes tag
Sziasztok!
Itthon sorra elhaláloztak a laptopok, már jártam a notebook topikban, de nem igazán akarok megint azt venni. A lényeg epitenék inkább egy htpct nulláról, ami torrentre és maximum full hd filmekre kéne, pici böngészés. Erről mennének a filmek illetve a tvről is. (Android tv kodival). Keret jó lenne Ha megallna 40-50 nél, ha az igenyeimet kielégíti egy olcsóbb gép az csak jó
Előre is köszi a segítséget! -
Coolby84
tag
Sziasztok. Abban kérném a segítségeteket, hogy van most egy PC konfigom, ami htpc-ként üzemel tökéletesen már évek óta.
Most viszont került mellé társnak egy 4K tv, amit szeretnék vele meghajtani, viszont a mostani videókártya nem is ismeri ezt a felbontást, lehetőség szerint csak a videókártyához nyúlnék (ami most egy ATI HD4300).
Konfig alapja:
Alaplap: ASUS Rampage II Gene
CPU: Core i7-920
Memória: 6Gb DDRIII
Adatot egy Synology 212+ ról veszi.Milyen videókártyát ajánlanátok max 35k-èrt akár használtan, ami játékra nem kell csak 4K videó lejátszására.
Köszi a segítséget előre is
-
Próbálom beüzemelni a htpc-met, de nem nagyon megy a dolog. Egyelőre Lubuntu fut rajta pendreive-ról, plusz a korábbi merevlemezt csatolnám usb-re, így azon megmaradna minden ami most rajta van. A transmission ok is, megy a távirányítása is.
A problémám, hogy a lubuntus gép nem látszik a hálózaton. A hálózati neve elvileg lubuntu, de semmit nem találnak a windowsos gépek, se a telefonok. Az ip címét beírva sem történik semmi, kivéve a transmission szolgáltatást, azt látja minden eszköz.
Próbáltam a sambát feltenni, de hibaüzenet a végeredmény: W: Nem dobhatók el a jogosultságok a letöltéshez, mivel a(z) „/var/cache/apt/archives/partial/python-dnspython_1.14.0-3_all.deb” fájl nem érhető el a felhasználó („_apt”) által. - pkgAcquire:un (13: Permission denied)[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
válasz Celtis #46536 üzenetére
Nincs semmi, ezt már próbáltam nagyon gyenge atomos netbookon, azon szépen futott. Persze a j1900-as proci jóval erősebb. Akkor mit tegyek rá ami ajánlott? Nekem most erre csak annyi kellene, hogy menjen a fájlmegosztás meg a transmission, youtube, filmlejátszás. A transmissiont meg éjszakára kilövöm, akkor a merevlemez is leáll elvileg. Legalábbis most a routeremmel leáll ha nincs semmi forgalma.
#Patice ajánlotta az egl-es kodit múltkor, de nekem az nem sokat mond. Meg is próbáltam, de elakadtam azzal is.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Történt valami változtatás kép terén a (Kodi 17. RC 4) a többi verzióhoz képest? Mintha kissé másabb/jobb, összetettebb lenne a kép.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Celtis
veterán
válasz Victoryus #46538 üzenetére
Libreelec a legegyszerűbb.
A transmissionhöz kelleni fog a thoradia repo telepítése[ Szerkesztve ]
-
válasz Celtis #46541 üzenetére
Ok, köszi a tippet! Kipróbálom. Muszáj lesz.
Feltelepítettem a Lubuntut, de valami borzalom a live-hoz, meg a Windowshoz képest is. Intel drivert is feltette pedig. Úgy beszaggat még a linuxos start menüben mászkálásnál is... A samba is felment, de nincs ott se a beállításokban, se a rendszereszközökben. No akkor nézek egy LibreElecet.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Victoryus #46543 üzenetére
Ja, hülyeséget írtam, ez a kodi amit én dícsérek. Szép, meg látja a hálózati meghajtót is, de zenelájátszánál 5mp-ként akadozik. Video is néha.
Letöltöttem amit linkeltél zipet, de hiába adom meg a pendrivot, semmit nem lát rajta a kodi beállítása, hiába tallózóm ki.
Tettem fel a beállításokból arch böngészőt, meg transmissiont. Előbbi sehol nem jelenik meg, utóbbi meg nem futtatható, csak a beállítást dobja fel mindig.. Linux... sose bírtam vele megbarátkozni, mindig van valami nyűgje, én meg nem értek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Victoryus #46544 üzenetére
Nem a Linux-szal lesz gondod, hanem azzal a ténnyel, hogy a LibreELEC egy olyan lekopasztott Linux disztribúció, ami semmi más alkalmazást nem futtat, csak a Kodit. Ha valamilyen egyéb szolgáltatást szeretnél telepíteni, az nem egy másik alkalmazás lesz (hiszen ez a disztró továbbra is kizárólag a Kodi futtatására alkalmas), hanem a Kodinak valamelyik kiegészítője. Ez a kiegészítő aztán lehet háttérfolyamat (szolgáltatás) is, mint amilyen pl. a transmission is, ami így a háttérben foglalkozik a torrentek letöltésével, és lehet valamilyen felületen is megjelenő funkció, mint pl. a YouTube videók megnézésére kihegyezett addon.
Tehát -- bár vannak böngészésre is alkalmas addon-ok Kodi alá (amik gyakorlatilag használhatatlanul fapadosak) -- teljes értékű böngésző alkalmazásod nem lesz LibreELEC-en soha.
A Linux-szal egyébként érdemes megbarátkozni, mert nagyon sok benne a potenciál. Talán nem olyan magától értetődő a működése, mint egy Windows (bár az asztali kiadások legalább olyan könnyen használhatóak irodai célokra), de pont ebben van az ereje, ami sok esetben nem is felületen keresendő, hanem a felület alatt, a parancssorban és a háttérszolgáltatásokban... ami pl. egy Windows esetében már nem feltétlenül nyújt olyan sok lehetőséget. Alma vs. körte, mindkettő gyümölcs, de az egyik így jó, a másik inkább úgy. De ez már OFF, és flame-elni sem szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
válasz cinemazealot #46545 üzenetére
ok, köszönöm! Chromium böngészővel kínlódtam, de az se ment, végül eldobta a zenelejátszó a hálózati merevlemezzel a kapcsolatot. Ez így kínlódás, nézek valami más rendszert. Amúgy tényleg logikus lenne, meg szép, egyszerű.
Valami olyan kéne nekem, amin van normál böngésző, video/zenelejátszó, de könnyű beállítani, és elmegy a 4 vagy 16GB-os pendrive-ról. Windows egyelőre nem opció, mert ext3-as a merevlemez amit használnék, és nincs hova lementeni róla a cuccokat. Vagy nem is tudom... van még egy 32GB-os pendriveom amit tudnék nélkülözni... No egyelőre ennyi,majd lesz valami.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
cinemazealot
addikt
válasz Victoryus #46547 üzenetére
Én gond nélkül használom pendrive-ról az Ubuntut (igaz, szerver célokra, de az asztali verziót telepítettem) és remekül elvan. Ha a pendrive-od USB3-as, még a sebességgel se nagyon lesz gondod. A 16 GB-ossal tennék egy próbát. Normál asztali verzió, amire felhúzhatod a Kodit is, Chromiumot is, meg még a Delugét/Transmissiont is (én előbbit használom torrentezésre). Kodit több Ubuntura is feltelepítettem már (14.04, 16.04, video- és hangkártyával, meg ezeket nélkülöző gépen is) és mindegyik gond és akadás nélkül visz mindenféle filmet/zenét.
[ Szerkesztve ]
-
funkmester
aktív tag
laikus kerdes, ezekkel a htpc-kel lehet bongeszni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző