- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kombat
őstag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy ha építek egy HTPC-t, akkor megoldható, hogy ahhoz ne kelljen egeret meg billentyűzetet használni?
Egy imon távirányítóval teljesen kiváltható a klaviatúra?
Van olyan médialejátszó szoftver amihez nem kell operációs rendszert telepíteni, de esetleg netezni is lehet rajta? (Igaz netezni nem a legjobb billentyűzet nélkül...)(Bocs, ha már volt, meg lehet nem is éppen ide való!)
-
Whito
csendes tag
"Az érdekelne, hogy ha építek egy HTPC-t, akkor megoldható, hogy ahhoz ne kelljen egeret meg billentyűzetet használni?"
Nagyjából megoldható. Azért csak nagyjából, mert az IMON távirányítóval csak be tudod kapcsolni a gépet, de utána addig semmit nem tudsz csinálni vele, ameddig be nem léptél a windowsba és el nem indult a szoftvere. Utána van neki virtuális billentyűzete és az egérkurzort is szépen tudja tologatni a kis joystickjével. De windows betöltés előtt semmire sem jó, tehát mondkjuk a biosba nem tudsz benne navigálni. Sőt a windows login képernyőn sem tudsz vele belépni alap esetben (bár úgy hallottam, hogy ez trükkel megoldható, autologinnal pedig biztosan). Tehát amíg felinstallálod a gépet és mindent bekonfigurálsz, addig nyilván kell, utána el lehet esetleg felejteni bizonyos kompromisszumokkal.
"Egy imon távirányítóval teljesen kiváltható a klaviatúra?"
Adnak hozzá virtuális billentyű szoftvert és ha használsz valami front-endet (Meedio, MC, stb.), akkor azok kezelik, tehát média lejátszásra teljesen elegendő.
"Van olyan médialejátszó szoftver amihez nem kell operációs rendszert telepíteni, de esetleg netezni is lehet rajta?"
Miért hátrány, ha van rajta oprendszer? Megoldható windowssal, hogy induláskor automatikusan töltődjön be a front-end program és egyből eléred a filmjeidet bekapcsolás után. A windows minden ilyen programból kikapcsolható anélkül, hogy a windowsba vissza kellene menni és külön lekapcsolni a windowst, tehát az oprendszerből a bootképernyőn kívül nem is biztos, hogy látsz bármit is, és ha nagyon zavar, akkor a bootképernyő is kicserélhető a windows alatt.
-
wassermann
addikt
Megoldható, de nem lesz teljesértékű a PC-d : (
Először is a BIOS-ban kell beállítani, hogy ne morogjon a hiányzó egér és billentyű miatt. Aztán az XP telepítésekor nem adsz meg jelszót és nem viszel fel több felhasználót, így simán Win95 módjára bejelentkezés nélkül indul. A médialejátszószofterre (és ha nem indul magától, a távirányító szoftverére) mutató linket meg belököd a Startmenü indítópult mappájába azt kész. De azért egy billentyűt meg egeret én is tartanék valahol...[ Szerkesztve ]
-
Whito
csendes tag
Ha már oprendszer nélküli gépnél tartunk, akkor van olyan alaplap/bios/technológia/akármi, ahol a POST és minden inicializáció (RAID, stb.) lefut max 1-2 sec alatt? A gépemnél most az a bosszantó helyzet van, hogy ha felteszek egy lebutított XP-t a minimálisan szükséges cuccokkal, akkor a win bootolás 5 sec alatt lefut, viszont a POST szakasz meg 10+ sec, tehát bekapcsolás után a bios sokkal többet maszatol a géppel mint maga a windows, ami kissé bosszantó és rontja a HTPC "élményt".
-
Kombat
őstag
Köszönöm a válaszaitokat!
Igen, azt én is gondoltam, hogy installáláshoz meg a szükséges beállítások elvégzéséhez kell billentyűzet. A tényleges használatra voltam kíváncsi, de ezek szerint az megoldható!
OP rendszert azért nem szeretnék, mert nincs rá szükségem, így teljesen felesleges és csak a helyet/erőforrásokat pazarolná!
-
Whito
csendes tag
Oprendszer nélkül nem fog működni hálózat, billentyűzet, videokártya, memória, taszk kezelés, file kezelés, semmi. Tehát lehet programot készíteni, amely maga kezeli ezeket, de akkor magába a programba van építve OS és akkor ez már csak játék a szavakkal és valójában van OS, csak nem oprendszernek hívjuk, hanem másnak de a funkciója ugyanaz. Operndszer nélkül még a legyegyszerűbb program sem működik.
"OP rendszert azért nem szeretnék, mert nincs rá szükségem,"
Nem neked van szükséged rá, hanem a programjaidnak. Oprendszer nem ugyanaz mint a grafikus kezelőfelület, vagy windows explorer meg vezérlőpult. Azok csak hozzáadott extrák.
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Tapasztalat hianyaban kernem segitsegeteket, h melyik progival erdemes nekiallni mkv-s fileok lejatszasahoz??
Elore is koszonom!
-
band1103
őstag
Vedd ki magad a "write only" üzemmódból és olvass egy kicsit hsz-eket. Még csak nem is kell messzire menni. Nem kell 1000hszt elolvasni .A legutolsó 33 hsz-ből ki derülhet minden.
És szégyelld magad"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz wassermann #4304 üzenetére
Nekem egy PC-nél sem kellett eddig beállítanom hogy ne várjon billentyűzetre vagy egérre. Pár gépet csak VNC-vel használok és sosem panaszkodik ezek hiányára.
⭐ Stella
-
wassermann
addikt
válasz radi8tor #4312 üzenetére
Ez korábbi gépeknél volt gond, a maiaknál a mindenféle USB-s bill/egér miatt a biosok HALT ON ERRORS alapbeállítása ált. NO.
Saját tapasztalatom nincs ilyen problémával, mert nekem - ha nem is használom - mindig ott fityeg a vezeték nélküli billentyű/egér adója a gépre dugva. -
Whito
csendes tag
Új, érdekes fejleményeim vannak.
A korábban közölt mérések Vista Ultimate 64 alatt készültek. Mivel elég sok inkompatibilitási problémáim voltak a 64 bites változattal, ezért újrainstalláltam a gépet 32 bites Vista Ultimattel és teljesen eltérő viselkedést tapasztaltam, amit nem is igazán tudok mire vélni.Szóval 32 bit alatt a CPU alaphőmérséklet felugrott 49-50 fokra hűtés nélkül. Kis terhelés alatt már 55 fok körül ugrándozott. Ekkor a coretemp már jelezte, hogy kezd túlmelegedni a CPU, így leállítottam a gépet és visszakapcsoltam a ház ventillátort (CPU-n ventillátor továbbra sincs). Először azt gondoltam, hogy a hőmérséklet nem változott, csak esetleg 64 bit alatt rosszul mért a CoreTemp, de tapintásra a CPU hűtőborda érezhetően meleg volt, míg korábban éppen, hogy csak enyhén langyos, tehát nem mért rosszul korábban 64 bit alatt.
Így, visszakapcsolt ház ventillátorral, vista alatt a CPU hőmérséklet visszaesett 37-41 fokra alapjáraton. Újra elvégeztem a fenti videókkal a teszteket, ezúttal a MediaPlayer Homecinema-val, de továbba is HW gyorsítás nélkül. Ezúttal a következő eredményeket kaptam:
Coldplay Live
CPU terhelés (%): 34
CPU hőmérséklet (max): 38-41Egon és Dönci
CPU terhelés (%): 22
CPU hőmérséklet (max): 37-41Big Buck Bunny h264
CPU terhelés (%): 18
CPU hőmérséklet (max): 37-41Big Buck Bunny MPEG4
CPU terhelés (%): 11
CPU hőmérséklet (max): 37-41Magic of Flight (Microsoft 1080 sample)
CPU terhelés (%): 20
CPU hőmérséklet (max): 37-41Gyakorlatilag a hőmérséklet meg sem moccant. Csináltam tesztet is csúcsra járatott processzorral, ekkor 44 fokig ment fel a hőmérséklet (mindkét mag 20 percig 100%-on járt).
Ami érdekes, hogy videok 50-90%-al gyorsabbak lettek, miközben a hőmérséklet növekedett (ház ventillátor kikapcsolt állapotában) a 32 bitre váltással. Ez vajon mitől lehet? 64 bit vista alatt a speedstep leszabályozott és ezért nem ment max sebességen a cpu?
[ Szerkesztve ]
-
Whito
csendes tag
válasz radi8tor #4316 üzenetére
Csináltam ellenpróbát. Végigfuttattam ezeket KMPlayerrel is és hasonló eredményt kaptam, mint a MPHC-vel. Max 1-2 százalékkal tért el a terhelés. Szóval nem a kodekek miatt lett gyorsabb. Sajnos a HW gyorsítást egyáltalán nem sikerült működésre bírni. Az alaplapon Intel GMA 4500 GPU van, amely tudja gyorsítani a h264-et, de szerintem a MPHC ezt nem támogatja (a honlapon csak ATI és nVidia van említve és kipróbáltam az összes kodek kombinációt). Próbáltam a HW gyorsítást PowerDVD-vel elérni, amely felkínálta a DXVA használatát, de ha ezt bekapcsoltam, akkor se kép se hang nem volt, a PowerDVD is csak szoftver dekódolással volt hajlandó lejátszani a videokat. Szóval továbbra is rejtély számomra, hogy milyen szoftver kellhet egy Intel GPU kihasználására. Semmi információ morzsát nem találok hozzá a neten. Vagy valamit elbénázok.
[ Szerkesztve ]
-
Whito
csendes tag
-
Gusztáv
addikt
Szia, személyes tapasztalatom szerint azért nem árt legalább egy billentyűzet dugiban, mert ha pl leállítás közben lefagy valami, akkor jó esélyed van rá, hogy az imon távirányító vezérlőprogramja már leállt, és akkor marad a power gomb . Ha hibernálod a redszert, vagy csak suspendbe rakod, akkor kb 2-3 másodperc után beindul. Pl én Mediaportalt használok, ott mondjuk egy időzített felvételnél szépen felébred magától a rendszer, felveszi a beállított dolgot, majd visszamegy suspendbe. Régen próbáltam geebox-ot is (ha jól tudom az linux alapú), az pl bebootolt cd-ről, majd ki is lehetett venni a lemezt és működött, de annyira nem funkciógazdag, mint pl egy win-es frontend. lehet hogy most már többet tud, én kb 2 éve próbálkoztam vele.
Laci
-
band1103
őstag
Rájöttem hol a bibi. Neked Q45 -öd van és nem G45. Ne keverd össze a GMA 4500-at a G45-tel mert az egyik chipset a másik GPU. A Q45-ös GPU-ja a VC1 és az AVC-n kívül nem támogat HW-en semmilyen más formátumot.
Minden kiderül innen ha jól értelmezed a táblázatokat. Ha támogatná a te GPU-d akkor az alsó táblázatban lenne egy olyan oszlop is hogy Q45.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Whito
csendes tag
válasz band1103 #4321 üzenetére
Szerintem nem kevertem, én is különbséget tesztek a GMA 4500 (ami a Q45 chipsethez van) és a G45 között. A felső táblázatban van olyan sor, hogy "Full HW Acceleration AVC Decode" a Q45 mellett, mint ahogy VC1 is. Ez nem azt jelenti, hogy h.264/MPEG-4 kódolású filmeket dekódolnia kellene tudnia? Vagy valamit még mindig keverek?
De annyira nem nagyon kritikus nekem, hogy mit tud az alaplap, mert HD4550 kártyámra várok és azzal akarom majd a videokat lejátsztani, nem az alaplappal.
-
dqdb
nagyúr
Szerintem kicsit ellentmondásos a két táblázat. Az alsóban tényleg nincsen Q45. A felsőben szerepel a Q45 mellett az AVC és VC1 dekódolás, de a táblázatban lejjebb a ClearVideo támogatás (ami pont ezeket jelenti) mellől pedig hiányzik a pipa ...
A táblázatok alapján G45-ön elvileg a ColdPlay videó kivételével mindegyik tesztvideóban mennie kellene a DXVA támogatásnak (a Big Buck Bunny MPEG4 kérdéses még, mert az valószínűleg MPEG4 ASP lesz, és akkor az sem gyorsított).
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Teljes a káosz az Intel oldalán is. A dokumentumok szerint a Q45 támogatja a hardveres VC1 és AVC dekódolást, de nem támogatja azt a ClearVideo technológiát, amivel ez kihasználható lenne. Vagy valami ilyesmi
Az ATI 4550 tutira megoldja a problémádat. Azért kicsit hülyén fog mutatni, hogy kisebb CPU terheléssel játszik majd le egy 720p-s filmet, mint egy negyedekkora felbontású XVID-et ...
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
band1103
őstag
A táblázatok tényleg nem egyértelműek de én úgy vagyok vele hogy nem hagyta volna ki az alsó táblázatból a Q45-öt ha képes lenne mégis gyorsítani. Az AVC és a VC1 teljesen más formátumok.. Egy a biztos. Ha a GPU tudná a h264 -et és a társait akkor a gyártó nem lenne olyan amatőr hogy elfelejti megemlíteni. De ne is aggódj miatta ha jön a hd4550-esed. Múlt héten kaptam kézhez a sajátomat és azóta leteszteltem már minden formátummal minden minőségben egy AMD-s rendszerben és teljesen meg vagyok elégedve. Igazi HTPC kártya.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Stankee
csendes tag
Most vágtam bele HTPC összeállításába, de ahogy elnézem ez nem olyan túl egyszerű mint azt gondoltam optimistán azok után, hogy az elmúlt pár héten 3 gépet is összeszedtem, de hát ehhez a területhez abszolút nem értek, hogy olcsó legyen és mennyen rajta 1080p.
Szóval problémám: kb 80.000 Ft-ból szeretnék összerakni gépet, ilyenekre gondoltam konkrétan eddig:
-AMD Athlon 64 X2 4850e
-CSX 2 GB DDR2 800 RAM
-320GB Samsung HDD SATA2
és akkor ami hiányzik ugye alaplap videókártya és persze a legfontosabb a ház, gondoltam olyanra is hogy valami integrált videós alaplapot venni névszerint Asrock-ot, de ettől még a ház problémája továbbra is fenn áll mert azt se tudom mit, merre, hova induljak..
szerk.: (tv már megvan (Samsung LE37A656A1F) arra a gépet HDMI-ben szeretném kötni, és a hangfalat pedig 5.1en a hangkártyára jackkel)
Segítséget nagyra érkéleném, üdv[ Szerkesztve ]
-
róland
veterán
válasz Stankee #4329 üzenetére
Valami AMD 780/790G-s alaplapot ajánlok:
J&W:
JW-RS780UVD-AM2+ (128M)
MINIX™ 780G-SP128MB
JW-790GX-EXTREMEJetway:
PA78M4-H
HA07-UltraMindegyiken van 128MB SidePort memória az integrált videokártyához.
Indulni elég bármelyik új integrált AMD VGA. Ha kell, akkor pedig később bővíthető a gép.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
band1103
őstag
Az 1080p HD filmeket csak akkor tudja lejátszani a lent említett IGP-k ha az nem x264-es hanem eredeti Blue-ray film. A h264/x264-es mkv file-os 1080p HD filmeket már nem tudják ezek az IGP-k lejátszani. Viszont egy 12-14 ezres HD4350-es videókari viszont igen. Szerintem ebben gondolkodj és ne IGP-ben. Saját tapasztalat.
Az meg a másik hogy egy HTPC-be nem kell sideport. Ne dőlj be a marketingnek![ Szerkesztve ]
-
greatman
csendes tag
Szia!
Egy J&W RS780UVD-AM2+ (64MB v. 128MB) -os lapot ajánlok neked. Én kb. 2 hete raktam egy HTPC -t össze a tesómnak egy ilyen lappal. Szerintem kifejezetten tuti választás. Ha megnézed a lapot, akkor látni fogod, hogy minden rajta van ami egy HTPC -hez kellhet. Egyedül a firewire -t spórolták le róla, de az meg egyszerűen megoldható.
Alapból egy HD3200 Ati VGA van rajta, ami tökéletesen lejátsza bármelyik HD filmet. (Kipróbáltuk.) Van rajta VGA, DVI, HDMI, SPDIF kimenet. 4 memória hely, 16x PCI-E 2.0 (Ha a későbbiekben szeretnél bele nagyobb kártyát. Ja, és a 2.0 ma még csak a drága prémium lapokon van.) Fogadja bármelyik AMD A64 -es procit, egy kitétellel, max. 95W lehet a cpu fogyasztása, ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy a legnagyobb Phenom procikat nem bírja el.
Mi egy A64 X2 5400+ -al rajtuk össze, 2 GB rammal, egy 500 -as Samsung HDD -vel, Pioneer optikával. Simán ki lehet vele jönni 80 eFt -ból, és egy nagyon jó kis gépet kapsz.
Gyors, halk, stabil, és jól fejleszthető.A J&W lapok egyébként tuti jók. Volt szerencsém már nem egyet kipróbálni, összerakni, és csak jót mondhatok. Viszonylag olcsók, szépen kigondoltak, megtervezettek, gyorsak, stabilak, jól felszereltek. Simán odaver egy - két márkásabb gyártó hasonló lapjainak.
Egyenlőre még nem sok helyen árulják őket, de pl. a Novashop Computers -nél bármelyiket beszerzik neked 1 - 2 nap alatt, garival, számlával.
-
band1103
őstag
ÉN tudom mi az a sideport és azt hiszem hogy te is tudod. De arra már nem vennék mérget hogy azt is tudod hogy egy HTPC-nek milyen előnye származhat a meglétéből. Szvsz semmi. Egy olcsó desktopnak amin futnának 3D CAD vagy régebbi játékok ott mindenképpen jól jön de egy HTPC-nek mikor jön jól ha nem akar rajta futatni Q4-et vagy Tomb Raider legend-et? Soha, sőt fölösleges pézkidobás. Bóven elég ha a videó a rendszer max 800Mhz-es memóriájából vesz le magának 512 MB-ot. Filmnek meg internetnek ennyi bőven elég. Ne keverjük össze a valódi HTPC -t egy olcsó játékos asztali géppel!
Yahhher:
"igp-vel miért nem játszható le x264?"Tegyük akkor tisztába a dolgokat. Én az 1080p-s x264-es mkv filmekről beszéltem. A 720p-ekkel semmi baja. Az 1080p-ek már túl sok az IGP -nek mert az csak UVD+-os lejátszást támogat. Jelenleg nincs olyan IGP a piacon ami letudná játszani azokat a x264-es filmeket amik már 1080p-ek. Még a 790G sem. Ha HW-en akarunk lejátszani egy 1080p-s x264-es filmet ahhoz már nem elég az UVD+ ahoz már a UVD2.2 szabvány támogatása szükségeltetik a GPU felöl. Ilyenek jelenleg csak videokarikban vannak.
greatman: És x264-es kódolású 1080p-s filmmel is próbáltátok?
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
válasz band1103 #4335 üzenetére
Tapasztalat, hogy a sideport nemcsak játékokhoz jó, mert ha az integrált videó a rendszermemóriát használja mindenhez, a memóriahozzáférések idejére blokkolja a teljes rendszert: akármilyen gyors is lehet a procid, amíg az integrált videó a memóriában kotorászik, ő ilyenkor bizony "lóbálja a lábát"... : ))
-
band1103
őstag
válasz wassermann #4337 üzenetére
És milyen CPU volt alatta? Ha valóban HW-en gyorsít akkor a egy (C&Q miatt) 1000Mhz-es CPU is elég neki és úgy is csak 3-15%-os a CPU terheltség
És hozzáteszem hogy nem feltétlenül a felbontás miatt nehéz a munka a x264-es 1080p-s filmeknél hanem azért mert ott már igen nagy bitrate-ekkel kell dolgoznia. Meg van nekem is az az olimpiai "HD" közvetítés és el kell hogy mondjam hogy annak a bitrate-ja igen alacsony. Nem csoda hogy azt még le tudja játszani. Próbáld ki inkább a Sin city c. filmmel.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz wassermann #4336 üzenetére
Ne haragudj de ez nagy sületlenségnek hangzik. Nem ismerlek és nem tudom hogy hihetek-e neked de mondjuk meghallgatnám daa-raa mester véleményét erről a blokkolós dologról.
-
band1103
őstag
válasz Enszuke #4339 üzenetére
1000 mhz az 1000mhz. És mellette persze 1.05V. és ez egy 2100Mhz-es x2 4000+-os CPU-ra vonatkozik C&Q alatt. egyébként csak azt akrtam mondani hogy észre sem veszi hogy mi az ami lejátssza a filmet mert csak azt látja hogy megy a film rendesen. Közben meg nem is a GPU dolgozik hanem a CPU. Főleg ha egy x2 4600+-os CPU nál gyorsabb proci van benne.
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
válasz band1103 #4340 üzenetére
690G nincs portside memóriája és emiatt visszafogja a CPU-t:
(látszik, hogy az IGP totál ugyanott kotorászik ha memória kell neki, mint a CPU):
"... AMD uses an optimized unified memory architecture (UMA) design, and all graphics memory is shared with system memory. For our tests, we found 256MB to be the sweet spot, as performance seemed to be degraded with 512MB or 1GB graphics memory, especially under Vista where the base memory requirements are significantly higher than XP. This may end up being different depending on implementation, but we will stick with the 256MB recommendation..."
Ime a 780G sideport memóriával ( itt a rendszermemóriát már be sem rajzolták, mert az a CPU-hoz csatlakozik):
-
K4jusz
tag
Üdv!
Szeretnék beszerezni egy PCI-E riser cardot, egy silverstone lc02-s házba. A silverstone-nak van egy rc02-s nevű cardja de azt beszerezni nem tudják 2 hónapon belül sehol sem. Tudnátok mondani valakit, vagy olyan helyet ahol tudnék venni egy ilyen eszközt?
Köszönöm
-
sgergi
veterán
Sziasztok!
780g-s lapot szeretnék htpc-hez. Egyelőre a a tv-t tv-outtal szeretném a géphez kapcsolni, (tv-out -->rgb átalakítóval),de később a hdmi is kelleni fog. Namost a problémám az, hogy nem találtam olyan 780g-s lapot, amin van tv-out. Kérdésem, hogy dvi-ra nem lehet-e valami átalakítóval rádugni az rgb-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.