-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oszilaci
senior tag
válasz Mezga Aladár #37800 üzenetére
én még mindig azt mondom,hogy sokkal több múlik a kép,hang alkotó és az azt lejátszó eszköz minőségén ,természetesen NORMÁLIS ,de nem parasztvakító kábeleken.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Ha KODI-ban bekapcsolom a Dolby Digital átkodolást, az érintetlenül hagyja a TrueHD-ba ágyazott Dolby Digital hangsávott és úgy továbbítja az erölködőre?Illetve lehet feliratot feljebb vinni a filmre, hogy ne lent a fekete csíkban legyen?
Előre is köszi! -
törölt tag
Beállítások/rendszer/hangkimenet (bal alul beállítási szint: profi): ha az erősítőd nem tudja dekódolni a HD hangokat, próbáld csak a továbbküldés: Dolby Digital és DTS képes erősítű füleket bejelölni, HD hangok elöl pipa ki.
Felirat mozgatás:
CTRL+fel-le nyíl, vagy képernyő kalibrálás menüpont alatt a feliratok helyzete is pozicionálható.
-
sugarforce
addikt
válasz bajnokpityu #37789 üzenetére
Nem azt vitatom, hogy van különbség egy olcsó és egy drága router/switch között, mert van, de nem akarok vitát kirobbantani, hogy mit hall vagy akar hallani az ember két eszköz között.
-
bajnokpityu
félisten
válasz sugarforce #37806 üzenetére
én rohadtul nem akartam hallani. olcsón jött, kipróbáltam, hogy a hálózat melyik feléből hallgatom a zenét, egyik 2 egymás utáni routerből jött, másik meg egy komolyabb switchen keresztül. egyszerre futott mindkét hálózat, mindkét gép, váltogatni lehetett, hogy melyik gépről streameljem a zenét. nem lehetett nem hallani.
hogy mi az oka, nem tudom, de majd megfejtik pár éven belül nálam okosabbak.
eladó topping dac
-
apszi
őstag
válasz Patice #37804 üzenetére
SZiasztok!
De bizony, határozottan ellentmondásos az átkódolás jelző, ezért is gyanakodtam, miszerint egy TrueHD-ból "eszkábált", és nem eredeti Dolby Digital hangot kaphatok (amit tapasztalat hiánában nem tudom, hogy van-e olyan jó mint a gyári beágyazott DD, vagy sem), de akkor nem volt alaptalan a "félelmem", azonban, ha az átkódolás opciót nem engedélyezem akkor csak Prologic formában jelenik meg az erősítőn a továbbküldött hang, amit inkább nem szeretnék hallani... azért köszönöm
(#37805) regger: "HD hangok elöl pipa ki"
Ezt az opciót nem találtam a frissen töltött Kodiban. A felirat ötletet köszi, azt megtaláltam.Egyszóval, lehet, hogy a hangkártyával van a gond? Bár ez az egész probléma csak az Atmos jelenléte óta él nálam, szóval nem hinném. Ha van még ötlet, ne tartsátok magatokban.
[ Szerkesztve ]
-
Oszilaci
senior tag
válasz bajnokpityu #37807 üzenetére
na ez nekem már tényleg sok
-
AGE-T
őstag
Van valakinek tapasztalata ezzel a házzal kapcsolatban? Nagyon tetszik, de félek, hogy a kivehető oldallemezek rezonálhatnak. Ebbe a vasba bele tudnám pakolni az összes vackomat, amit a HTPC-be tervezek.
[ Szerkesztve ]
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
MasterMark
titán
Már említettem korábban, hogy a TrueHD egy fos a DTS HD-hoz képest megvalósításban.
Ha nincs bekapcsolva a Dolby átkodolás, akkor semmilyen módon nem küldi ki a hangot SPDIF-en a Kodi TrueHD-ből. Azt a bizonyos "Embedded" részt nem küldi ki úgy, mint DTS HD-nél a DTS Core-t.
Switch Tax
-
apszi
őstag
válasz Patice #37813 üzenetére
Köszi a tippet, de be van pipálva, különben
sem a normál DD-t, sem a DTS core-t nem tudnám megszólaltatni, azok pedig gond nélkül mennek, azért köszi.37814) MasterMark : Értem, akkor nincs min erölködjek tovább. Ebben az esetben vajon mennyire tér el az eredeti beágyazott DD-től? Vagy az idióta kérdéseket hagyjam a családnak ?
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz MasterMark #37816 üzenetére
Akkor ennek megpróbálok utána nézni... Köszönöm az információkat
-
MasterMark
titán
Egyébként ha bekapcsolva hagyod az átkódolást, nem veszítesz semmit. Mivel csak olyanokat fog elkezdeni átkódolni, amit nem tud átküldeni érintetlenül. Vagyis a DTS-ek, a sima Dolby, sztereó, ezekbe nem nyúl bele. Csak ha TrueHD van, illetve LPCM hang, vagy olyan amit nem lehet érintetlenül átküldeni.
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #37818 üzenetére
Kíváncsi vótam, megnéztem HDMI/bitstream/HD audio off, (Gravity és Gravity Deluxe Atmos, TrueHD 7.1).
DTS-HD MA >>> DTS
Atmos/TrueHD 7.1 >>> multichannel pcm 5.1
Atmos/TrueHD 7.1 + Dolby Digital átkódolás >>> Dolby Digital 5.1(Utóbbihoz HDMI kimeneten 2.0-ra kell állítani a csatornák számát, hogy az átkódolás menü előjöjjön, végeredményben a kimenet csatornáit nem befolyásolja. SPDIF kapcsolaton csatornák számától függetlenül aktív az átkódolás menü)
Kodi 16 Alpha 3, de hogy ebből hova tűnt a médiatár exportálása külön-külön funkció. Ugyanazt csinálja, mint az egyetlen fájl, amivel filmenként /mappa kodi nfo, poster, fanart elrendezést kedvelők nem sokra mennek.
-
MasterMark
titán
válasz #75912448 #37820 üzenetére
Vagyis neked sem adja az embedded hangot. Mondjuk hogy az LPCM 5.1-et honnan szalajtotta azt nem tudom.
(De az átkódolás lényegében ezt kódolja Dolby-ba. Így elméletileg a csatornák egy az egyben átkerülnek, úgy ahogy az ott is van. Csak a enkódolja Dolby formátumba.)De nem értem, miért nem úgy van megoldva ahogy DTS-nél. Az embedded hang miért LPCM 5.1? Így nyilván csendben marad SPDIF-en, mivel az nem fér át rajta.
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #37821 üzenetére
No de ez csak az olyan remuxra vonatkozik, ahol totál lecsupaszítottad az anyagot és csak a TrueHD sáv maradt, így érthető a folyamat.
Ha ugyanezt eredetiben, azaz BD50-ként nézed, Kodiban vagy MPC-ben választható a beágyazott DD. Tehát a remuxot is úgy érdemes elkészíteni, hogy a TrueHD mellett/helyett az embedded AC3 is helyet kapjon!
-
MasterMark
titán
válasz #75912448 #37823 üzenetére
Na várjunk. A választható "beágyazott" Dolby, akkor mégsem annyira beágyazott, hogy ha külön hangsávként van benne egyrész. Másrészt érdekes a DTS Core-t nem tudják / szokták kivenni.
Egyébként próbáltam BD50-el is. A TrueHD hangsáv ugyanúgy nem szól. Az egy dolog, hogy ott van mellette a sima Dolby. De ez a fontos, hogy mellette van, nem benne mint ahogy embedded-ként hivatkozni szoktak rá!
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #37824 üzenetére
Hát ja, ebben az értelemben mellette. Hogy fogalmazzak finoman, ha valaki mkv remuxban kölcsönöz ehhez hasonló anyagokat, feltételezem eleve 2 angol hangsávval készülnek. Vagy úgy lenne logikus, azaz egymástól elválasztva az eredeti hangsáv TrueHD és Dolby Digitalra.
(
#37822) justice84Ez nem segít, fura hogy külön-külön opcióra felkínálja a mentés helyét. Vagy csak retardált vagyok és valami újítás szimplán meghaladja az értelmi képességeim, amin persze nem csodálkoznék.
-
apszi
őstag
válasz #75912448 #37823 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint TrueHD nincs beágyzott DD nélkül, ahogy DTS HD sincs DTS core nélkül. És nem remux-ról beszélünk....vagyis én . Egyszóval a rejtéj továbbra is adott. Annyit sikerült előrelépnem, hogy pl. MPC-HC-n átmegy a hang, de csak és kizárólag Prologic formájában jelenik meg az erőlködőn. Szóval valami van, de nem az igazi Azért köszi, hogy utánanéztetek.
-
apszi
őstag
válasz MasterMark #37827 üzenetére
Most picit értetlen leszek, de hogyan tudom ezt megnézni, ellenőrizni? Azt tudom hogy hangsávnak a TureHD van kiválasztva...ebből az erőlködőn megjelenve Prologic lesz, nem DD.
-
-
apszi
őstag
válasz MasterMark #37830 üzenetére
Egy Denon AVR-1803-as, és igen van rajta visszajelző dióda, meg a kijelző is mutatja...magyarán látom, hogy nem vált be DD-re.
(#37829) regger: Bocsi, megint picit értetlenkedek
Tehát úgy érted, hogy a Kodi az embededd hangsávot úgy jelzi, mintha mellette lenne, vagy ez azokra a BD50-es anyagokra vonatkozik, ahol van külön mellette egy azonos nyelvű, jelen esetben English DD hangsáv is?UP: Ez az egész azóta van nálam mióta Atmos-al érkeznek a TureHD-k. Korábban ez ugyanúgy működött mint DTS HD esetén.
Köszi a türelmet
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz MasterMark #37832 üzenetére
Nem, ilyesmi nincsen.
-
törölt tag
Nem mindegy? Ha mellette van, az is ugyanolyan mintha benne lenne, nem térnek el minőségben. Egyébként nem tudom a Kodi miként kezelte eddig, HDMI-t és HD hangot használtam vagy építettem ki, de az alap Kodit is csak a második gépen használom. Ha logikusan gondolkozom, ennek mindig így kellett működnie TrueHD esetében. De biztos vannak itt hozzád hasonlóan SPDIF kijáratot használók.
-
sb
veterán
válasz devil-k #37680 üzenetére
Tök egyszerű ez amit írtam: feladat és igényszint függő. Ha adott feladatra, igényre megvan az sw és az azt futtatni képes hw akkor kész. Tök mindegy hogyan hívjuk.
Akinek NAS/mikroszerverre van szüksége annak sincs az esetek nagy többségében valódi szerverre szüksége (rendelkezésre állás, hibatűrés, stb...). Vagyis elég lenne neki egy PC-szerű valami. Ami akár HT...PC is lehet ha van rajta video kimenet és tud mozgóképet lejátszani.
A még egzotikusabb eszközökről már ne is beszéljünk: minek neveznél pl. egy routert rákötött HDD-vel? Esetleg transmissionnel rajta...
Szóval én maradnék annál a felosztásnál amit a józan ész diktál: ha fizikailag el kell/akarom különíteni akkor kell 2db hw nyilván: szerver-kliens. Vagy ha nagyon kell a 7/24 akkor kellhet spec hw. Minden másra a hw tetszőleges mivel elfut már lassan egy karórán is minden. Frontend, NAS sw-k, akár virtuális gépként is.
-
sb
veterán
válasz devil-k #37837 üzenetére
Miért, nem fut rajta? Nem elérhető róla a megosztott tartalom smb-n, ftp-n, egyebeken?
Szeretem mikor emberek ragaszkodnak a hülyeségükhöz.Még fizikailag sincs sokszor különbség, sokszor a vas is ugyanazt. Mondjuk van NAS/MS és router arm alapokon, NAS/MS és HTPC x86 (Atom) alapokon... de mégsem alkalmas csak arra ami rá lett írva. Az nem számít esetleg, hogy milyen színnel írták rá?
Félreértés ne essék. Tudom, hogy mit tud egy router torrent+USB HDD kezelés terén, ill. mit tud NAS funckionalitásban. Nekem kevés, ezért nem használok ilyet. De ettől még belátom, hogy vannak akiknek ez is elég és mégis vmi korlátozott NAS/szerver funkciókra használják. Akkor másnak nem nagyon hívnám... mondjuk kézikonzolnak vagy gamerpc-nek.
De a többiek is jöhetnének azzal, hogy itt sokan nem HTPC-t használnak, hanem egy bóvlisz*r diavetítőt. Mert a HTPC onnan indul, hogy 200W képminőség-javítókra + lineáris táp. A többi passzinászra jó.
De akinek ez nem esett le (vagy köti az ebet elszántságból) annak már nem is fog úgyhogy részemről lezárva.
-
sb
veterán
Beugratós kérdés: Mert kevésbé lenne praktikus mondjuk wifi routert gyártani belőle?
És ami fut/praktikus azt miért ne lehetne egybevonni?Neked is biztos van 4 biciklid amivel a sarki boltig, országútra, terepre ill. downhillezni mész, nem?
Ja, bocs. Gondolom mégse. De fűnyíród meg van mert azt is lehet biciklivel, de arra már kellemetlen.Tök egyszerű: Ha valami 90%-ban jó több feladatra akkor érdemes egybevonni, ha meg 10%-ban akkor csak önsz*patás. Sokan elfelejtik a józan paraszti észt és a legkisebb ellenállás felé menni.
-
sb
veterán
válasz Patice #37736 üzenetére
Régebbi procik ha nem támogatja az IGP a h.265/HEVC hardveres dekódolást, akkor ezt szoftveresen (driver) fogják megoldani, tehát procierőből. Intel vonalon sajnos még a Haswell sem támogatja hardveresen.
Ebbe belekötnék.
Procierőből csak erős 4 magosok képesek dekódolni. Főleg 4K-t. Egy 4K60p-re még egy i5 is kevés.
Szóval a várt "szoftveres" megoldás valójában csak úgy sw-s, hogy nem driveren keresztüli direkt (pl.DXVA-s) hw-s gyorsítás... hanem sw-ben megírt, de hw gyorsítást használó egyedi kód.Többnyire OpenCL alapú sw-ket csináltak/csinálnak amik a cpu+gpu erejét együtt használják, nagyobb részben persze a gpu-t. Így elvileg egy leggyengébb gpu-s Bay Trail-en is ment a 4K60p HEVC. A cpu rész pedig értelemszerűen ugyanúgy csak részben terhelt.
A többi proci, AMD-k, Braswellek, Haswellek pedig gpu-ban még erősebbek.Ezért írtam, hogy mivel a hw (gpu) elég erős és csak az sw megírása hiányzik előbb-utóbb én várnám, hogy kb. "mindenen" futni fog a HEVC és 4K. (Mivel gpu-ban ezt a teljesítményszintet a közepes mobil chipek is hozzák így ott is várnám ezt. Tehát akkor is működő HEVC lejátszást, ha nincs külön HEVC hw-s dekóder azokban sem.)
-
apszi
őstag
válasz #75912448 #37834 üzenetére
Azért nem mindegy mert nem általános, hogy van mellette csak DD hangsáv is, szinkronosan meg nem vagyok hajlandó filmet nézni
(#37836) MasterMark : Most, hogy mondod, van rajta egy STATUS gomb, amire ha jól emlékszem kiírja, hogy milyen bemeneten vagy, milyen típusú hangod van, és még nem tudom mit. Este megnézem. Mit nézzek meg vele? Feltéve, hogy meglehet.
-
apszi
őstag
válasz MasterMark #37842 üzenetére
Szinte biztos, halványan nekem is dereng ilyesmi. De miért? Miért zavar bele az Atmos?
[ Szerkesztve ]
-
-
apszi
őstag
válasz MasterMark #37844 üzenetére
Inkább az Atmos...bár ezáltal a TrueHD...
Ez azért elég gáz a Dolby-ra nézve.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egész biztos ott van mindegyik angol TrueHD hangsáv mellett az angol Dolby Digital is, amit menüből tudsz kiválasztani. Enélkül nem forgalmaznának BD-t, gondolván pont a régebbi eszközökkel való kompatibilitásra. Az nem tudom miért zavar, hogy nem a TrueHD feliratra bökve indítod el ugyanazt a hangot.
Kodi hogy mutatja a saját menüjében nem tudom, de ha eddig TrueHD-val volt DD-d, mostantól DD-vel lesz. Tényleg nem értem a problémát.
-
gurabli
őstag
válasz Sholom #37616 üzenetére
Hm, ha jól látom senki sem ajánlotta még: RPi2 aka. málna
Ha 1080p a cél, akkor ez olcsón és nagyszerűen teszi a dolgát, gyakorlatilag zéró fogyasztás. Kodi 16 Jarvis buildek pedig valami félelmetes, hogy mit hoznak ki belőle, és az 1080p-hez a 15.x Isengard is tökéletes OE-vel.
Az az igazság, hogy nyúzok egy jó ideje egy ION-t (hibátlan, akár milyen régi is), egy n3150-es Braswellt (lenyűgözően szép képe van, HEVC, HD audio, 1080i deinterlacing a legjobb, amit valaha láttam, ráadásul most már Full RGB + dithering Jarvis-szal, imádom).
A kis RPi2 1080p esetén hibátlan, mindent tud, amit kell. Képminőség is nagyon szép. A testbuild Jarvis 1080i deinterlacing is félelmetesen jó, szóval nyugodtan mehet 1080i@50 tv is vele, akár úgy, hogy az OE-n fut a VDR kliens is.
Ráadásul van CEC is, ami engem nem izgat annyira a Logitech Harmony miatt, de nem rossz dolog. Kár, hogy nincs pl. Braswell-ben.
Ha kicsit jobb hang kell, akkor még hozzá egy HiFiBerry DAC+ vagy DIGI+ és ott is kiváló minőséget lehet elérni. Persze HDMI audio is teljesen korrekt.
A málna nem támogat HD audiot, de ha ez nem szempont, akkor minden más nagyon szépen működik.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
Egyiknek sincs semmi gondja 24p-vel.
Rpi2: gond nélkül megy, ami volt esetleg gond, az a "hdmi black" frissítés váltáskor, de az is megoldódott (tudtommal már alapból OE-ben).
ION: OE alatt hibátlan egy jó ideje, eleinte voltak gondok, Ubuntu alatt pedig megfelelő driver kell és egy kis beállítás, egyáltalán nem gond a 24p
Braswell: lazán Itt, és minden Jarvis testbuild esetén, arra érdemes felkészülni, hogy apróbb (néha nagyobb) gondok lehetnek a Kodi-val, de ekkora ugrás, mint a Jarvis lesz hamarosan már régen volt. Ha van is bosszantó hiba, gyorsan javítják. Év végére szerintem meglesz a final, de min RC.
Pi2 alatt persze nem olyan pöcc a GUI, de teljesen ok akár Aeon Nox alatt is.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest