- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
apszi
őstag
válasz
MasterMark #49126 üzenetére
Köszönöm!!!
-
apszi
őstag
válasz
MasterMark #49120 üzenetére
Bocsánat, még egy röpke kérdés. Elég-e az 1GB-os kártya, vagy inkább menjek rá a 2-re?
-
apszi
őstag
válasz
MasterMark #49120 üzenetére
KÖSZÖNÖM!!!
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a következőben. Manapság milyen PCIe-es videokártyát érdemes venni egy régebbi asztali gépbe (E8400 core 2 duo procival szerelve), ami képes kadenciahelyesen a 24p lejátszására full HD-ban, valamint nem jelent neki problémát a HD hangok áteresztése erőlködő felé? Filmnézés a fő prioritás, max netezés. Játékok futtatása nem szempont. A kártya lehet használt és új is.Előre is köszönöm!
-
apszi
őstag
válasz
MasterMark #44142 üzenetére
Köszönöm!
-
apszi
őstag
válasz
MasterMark #44140 üzenetére
A Gtx580 is képes vajon erre? Külföldi fórumokon eléggé ellentmondásos infókat irnak.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Létezik olyan PCI-E-es vga ami képes a HD hangsávok áteresztésére egy erősítő irányába, mindenféle "belenyúlás" nélkül?
Előre is köszönöm mindenkinek -
apszi
őstag
válasz
MasterMark #37969 üzenetére
Őszintén szólva, nekem a Samuval sikerült egy olyan "érdekes" beállítást találnom (képjavító funkció bekapcsolva, de minden nullán
), amivel nincs szappanopera, viszont azért nem is a 24p, számomra zsibbasztó röcögését adja, de maximálisan megtartva a normális filmhatást. Vagy csak én vagyok nagyon igénytelen
Persze azért egy pc-vel egészen biztos, hogy precízebb mozgás finomítást lehet elérni, ezt egy pillanatra sem vitatom
.
-
apszi
őstag
válasz
coolrob #37966 üzenetére
Én is azt hittem, hogy már pc-ről van szó. Mindenesetre csodára ne számíts (így max kellemesen csalódhatsz
), lesz röcögés, csak kisebb mértékű. Nálam nem hozta a remélt mértékű változást, de egy próbát mindenképp megér, már csak azért is, mert azért egy pc-vel megfelelő beállításokkal jobb képet ki lehet hozni, mint amire a tv saját belső lejátszója képes (ami nagyon sok embernek bőségesen elegendő), de ez is elég szubjektív. Ha van rá lehetőség próbáld ki egy meglévő eszközzel, akár kölcsönkérve, mielőtt költekezésbe kezdesz (csak egy jó tanács volt
)
(#37960) sb : Ezt én is a nagyoktól hallottam, és nem is sikerült kadenciahelyesen megjeleníteni pc-ről, de ez szofver és hardver függő is lehet.
-
apszi
őstag
válasz
coolrob #37958 üzenetére
Bár nem igazán használok Kodit,csak picit más aspektusból belekóstoltam, és láttam, hogy van olyan opció ami a filmkockasebességet a kijelzőhöz igazítja és fordítva, ott kell neked állítgatni, de nem akarok hülyeséget írni, ezt majd a rutinosabbak megírják. Viszont a tv-re ahová dugtad, jól be van állítva a 24p megjelenítés? Samunál ez pl. úgy van, hogy a forrás csatornát át kell nevezni Blu-ray-re. Nem tudom Sony-nál van-e ilyen lehetőség. Illetve 24p-ben is fogsz röcögéssel találkozni, ami elvileg nem olyan durva, mint a 60Hz-es pulldown, de őszintén szólva én sokkal nagyobb változásra számítottam, számomra csalódás ahhoz képest, hogy mennyire dicsérték...azt kell mondjam számomra tv-n ez a 24p-s kadenciahelyes megjelenítés nem váltotta meg a világot. Havernál vásznon a puldown nem zavar, tv-n a 24p viszont hosszútávon elég nyomasztó a szememnek...lehet, hogy csak meg kellene szokni, de részemről maradt egy minimális mozgás javító.
-
apszi
őstag
válasz
gorbep #37925 üzenetére
Az is jó megoldás...valóban vannak gombok amiket ritkán használ az ember, azokkal fel lehet cserélni. Én anno egy régi, már semmihez nem használt, de amúgy kiválóan működő gumi távirányító gomdjait szabtam és tettem át a már "emberi erővel" nem üzemeltethető ősrégi tv-m távjába.
(#37918) Skillet: Van itt alternatíva dögivel, kéééérem....
-
apszi
őstag
válasz
Mezga Aladár #37922 üzenetére
A szükség...
-
apszi
őstag
válasz
MasterMark #37881 üzenetére
Szívesen küzdök veled vállvetve az ügyért, ha gondolod, csak én kifogytam az ötletekből, viszont ha van valamo jó tipped, ne fojtsd magadba...
-
apszi
őstag
válasz
MasterMark #37853 üzenetére
Sziasztok!
Nos a helyzet az, hogy it az idelye a memória serkentő játékoknak, valamire ugyanis baromira rosszúl emlékeztem, meg se nyekken DD-ben a TrueHD, így a beágyazott marad általam is érintelen...
(#37858) regger: Köszönöm az értékes hozzámszólásodat, meg vagyok győzve. A továbbiakban nem áll szándékomban kutatni a TrueHD rejtéjét, mert valóban minden úgy van ahogy azt írtad, kódolgani meg kódolgason akinek...van erre energiálya...
Köszönöm mindetőtöknek a kitaró segíséget
-
apszi
őstag
válasz
MasterMark #37853 üzenetére
Utánanézek, amint megvan az eredmény máris tájékoztatlak
-
apszi
őstag
válasz
#75912448 #37846 üzenetére
És azt kell mondjam, hogy igazad van, valóban ott van a sima DD is, az viszont érdekes, hogy eltérő bitrátával. A beágyazottaké általában 640 kbit-esek, míg a mellé rakott vagy 448, vagy 384-es. Valamint a beágyazottak DD-EX formátumúak, ami akkor lenne érdekes, ha lenne még hátsó középső sugárzóm, de ez istenigazából számomra nem oszt, nem szoroz, egyszóval, viszont én úgy tudom, hogy pont az lenne a lényege a beágyazottnak, mint a DTS core-nak is, hogy menjen régebbi rendszereken is. Viszont, így, ahogy te is fogalmaztál, kénytelen leszek a DD hangsávot kiválasztani TrueHD helyett...asszem ezt a veszteséget túlélem...
Viszont hajt a kíváncsiság, hogy miért nem megy a beágyazott...
Mindenesetre köszi a tippet.
(#37844) MasterMark:
Távirányítót megnéztem, semmilyen érdemleges információval nem szolgál a kapcsoló hang formátum tekintetében.
Én komolyan úgy emlékszem, hogy sima TrueHD-nál ment az embededd, de kezdesz elbizonytalanítani. Tudsz mondani olyan filmet aminek TrueHD volt a hangja? Hátha havernak megvan Blu-ray-en, menten meg is nézem. -
apszi
őstag
válasz
MasterMark #37844 üzenetére
Inkább az Atmos...bár ezáltal a TrueHD...
Ez azért elég gáz a Dolby-ra nézve. -
apszi
őstag
válasz
MasterMark #37842 üzenetére
Szinte biztos, halványan nekem is dereng ilyesmi. De miért? Miért zavar bele az Atmos?
-
apszi
őstag
válasz
#75912448 #37834 üzenetére
Azért nem mindegy mert nem általános, hogy van mellette csak DD hangsáv is, szinkronosan meg nem vagyok hajlandó filmet nézni
(#37836) MasterMark : Most, hogy mondod, van rajta egy STATUS gomb, amire ha jól emlékszem kiírja, hogy milyen bemeneten vagy, milyen típusú hangod van, és még nem tudom mit. Este megnézem. Mit nézzek meg vele? Feltéve, hogy meglehet.
-
apszi
őstag
válasz
MasterMark #37832 üzenetére
Nem, ilyesmi nincsen.
-
apszi
őstag
válasz
MasterMark #37830 üzenetére
Egy Denon AVR-1803-as, és igen van rajta visszajelző dióda, meg a kijelző is mutatja...magyarán látom, hogy nem vált be DD-re.
(#37829) regger: Bocsi, megint picit értetlenkedek
Tehát úgy érted, hogy a Kodi az embededd hangsávot úgy jelzi, mintha mellette lenne, vagy ez azokra a BD50-es anyagokra vonatkozik, ahol van külön mellette egy azonos nyelvű, jelen esetben English DD hangsáv is?UP: Ez az egész azóta van nálam mióta Atmos-al érkeznek a TureHD-k. Korábban ez ugyanúgy működött mint DTS HD esetén.
Köszi a türelmet
-
apszi
őstag
válasz
MasterMark #37827 üzenetére
Most picit értetlen leszek, de hogyan tudom ezt megnézni, ellenőrizni? Azt tudom hogy hangsávnak a TureHD van kiválasztva...ebből az erőlködőn megjelenve Prologic lesz, nem DD.
-
apszi
őstag
válasz
#75912448 #37823 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint TrueHD nincs beágyzott DD nélkül, ahogy DTS HD sincs DTS core nélkül. És nem remux-ról beszélünk....vagyis én
. Egyszóval a rejtéj továbbra is adott. Annyit sikerült előrelépnem, hogy pl. MPC-HC-n átmegy a hang, de csak és kizárólag Prologic formájában jelenik meg az erőlködőn. Szóval valami van, de nem az igazi
Azért köszi, hogy utánanéztetek.
-
apszi
őstag
válasz
MasterMark #37816 üzenetére
Akkor ennek megpróbálok utána nézni... Köszönöm az információkat
-
apszi
őstag
válasz
Patice #37813 üzenetére
Köszi a tippet, de be van pipálva, különben
sem a normál DD-t, sem a DTS core-t nem tudnám megszólaltatni, azok pedig gond nélkül mennek, azért köszi.37814) MasterMark : Értem, akkor nincs min erölködjek tovább. Ebben az esetben vajon mennyire tér el az eredeti beágyazott DD-től? Vagy az idióta kérdéseket hagyjam a családnak
?
-
apszi
őstag
válasz
Patice #37804 üzenetére
SZiasztok!
De bizony, határozottan ellentmondásos az átkódolás jelző, ezért is gyanakodtam, miszerint egy TrueHD-ból "eszkábált", és nem eredeti Dolby Digital hangot kaphatok (amit tapasztalat hiánában nem tudom, hogy van-e olyan jó mint a gyári beágyazott DD, vagy sem), de akkor nem volt alaptalan a "félelmem", azonban, ha az átkódolás opciót nem engedélyezem akkor csak Prologic formában jelenik meg az erősítőn a továbbküldött hang, amit inkább nem szeretnék hallani...
azért köszönöm
(#37805) regger: "HD hangok elöl pipa ki"
Ezt az opciót nem találtam a frissen töltött Kodiban. A felirat ötletet köszi, azt megtaláltam.Egyszóval, lehet, hogy a hangkártyával van a gond? Bár ez az egész probléma csak az Atmos jelenléte óta él nálam, szóval nem hinném. Ha van még ötlet, ne tartsátok magatokban.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Ha KODI-ban bekapcsolom a Dolby Digital átkodolást, az érintetlenül hagyja a TrueHD-ba ágyazott Dolby Digital hangsávott és úgy továbbítja az erölködőre?Illetve lehet feliratot feljebb vinni a filmre, hogy ne lent a fekete csíkban legyen?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest