-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
megema
őstag
Sziasztok!
Az Xperience1080 használóktól kérdezném, hogy nincsenek gondjaik a felület miatt a Kodival? Nekem képernyő lekapcsolás után vagy nem kap video jelet a TV, vagy csökkentett fényerőn marad. Aeon Nox hibátlan. Ubuntu 14.04, minden frissítve.
[ Szerkesztve ]
-
brummmogo
tag
válasz devil-k #37002 üzenetére
Ez számomra is világos volt, csak azt hittem, hogy létezik hozzá valamilyen ügyes megoldás.
Mivel fontos számomra, hogy a kanapéról egy műsortárat böngészve egy telefonos applikációval lejátszhassak egy filmeket ezért ezt szerettem volna elérni bd iso-k esetében is. Bár a PDVD-nek is van remote appja, de a Kodi sokkal tetszetősebb minden szempontból.
-
Blaise
veterán
Sziasztok,
Szeretnék TV-hez médialejátszót venni, nézegettem az eszközöket, de még a 100ezer forint feletti kategóriában is van bőven kompromisszum a funkciók terén. Felvetődött, hogy gazdaságosabb és hatékonyabb lenne összerakni egy HTPC-t. Amire kellene:
Mkv, BD25, BD50 lejátszás ISO és mappa szinten
3D BD és mkv lejátszásEgy Sony 55W805C tv-re lenne kötve, Synology 213j NAS-ról kellene lejátszani.
Szerintetek 100 ezer Ft körüli összegből milyen HTPC-t lehetne építeni ami ezeket csont nélkül vinné egy csinos, kicsi és vékony, akár kijelzős távirányítós házban?
szerk: Ezek a 100-200 dolláros Atomos Windows stick-ek és dobozok mennyire jók ilyen célra? pl VOYO V2 TV Box Windows 10 4K
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Blaise #37004 üzenetére
Szerintem azokat az Atomos stick-eket és boxokat felejtsd el, ha tényleg minden funkciót akarsz, vagy a funkciók terén kell kompromisszumot kötnöd.
Amúgy a lejátszó eszköz házimozi erősítőre lesz kötve, vagy csak a TV fog szólni? Esetleg sztereó hangfalpár?
Egy jó HTPC simán lesz 100, főleg a megfelelő ház miatt.
Vagy Intel NUC, Gigabyte Brix, Asrock Beebox is jó lehet még neked.
De akár egy Mac Mini is beleférhet, ha hajlandó vagy többet is költeni kicsivel.
A 3D BD.iso lejátszás a legnagyobb nyűg lesz szoftverezés terén.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
elmouse
aktív tag
Kérdés: Ez a Slot-in DVD jó lenne a Silverstone ML05-be?
Ka nama kaa lajerama!
-
Polllen
nagyúr
válasz elmouse #37008 üzenetére
Mivel a házba slot-in meghajtót lehet rakni és ez is slot-in meghajtó, így igen. Azt viszont, hogy ez a Original HL GA11N 12.7mm Slot-in 8X DL DVD RW Burner Writer SATA Laptop Drive for Apple Mac iMac azt jelenti, hogy hagyományos pc-vel nem működik, azt nem tudom.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Patice
Topikgazda
Indítottam egy HTPC mélyvíz topikot. Akit érdekel, vagy úgy érzi van mit megosztania, az jöjjön nyugodtan.
-
varmi2
nagyúr
Tudtok ajánlani valami egyszerű, de jól működő, usb-s de nem infrás távvezérlőt, amivel a kodit kellene irányítani, tehát nem légegér kellene.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
törölt tag
Megint előkerült a téma, gyorsan kipróbáltam az ominózus 24.000 kérdést W10 + Kodi Jarvis nigntly verzión (KodiSetup-20150826-4342f59-master.exe)
Nem használok napi szinten videólejátszásra Kodit, nem tudom van-e ma még jelentősége, hogy valódi full screen az ablakmegjelenítés vagy teljes képernyő. Mindenesetre teljes képernyőn (rendszer/képkimenet/teljes k. ON) helyesen vált frekit a Kodi, nincs drop. Akinek ez létszükséglet volt, megnézheti tüzetesebben.
Azt tudom, hogy anno fordítva használtuk, úgy most sem jó. Viszont megnéztem minden frekit, átvált teljes ablakban is.
-
Oszilaci
senior tag
múltkor valakinek gondja volt a kodi indítással launch 4 kodi esetén.nekem simán indul egyből a KODI*val a gép ,nem marad ott a tálca alul és most már nem win asztal tölt be hanem egyből a KODI
-
törölt tag
válasz #75912448 #37019 üzenetére
Azt olvasom már nincs igazából különbség, de ha valaki használja és tudja beavathat. Én eddig menüben fullscreen off állítottam automatikusan, ezentúl akkor maximalizált lesz teljes helyett. Persze végig kéne nézni egy 24.0 filmet, de 5 perc alatt nem hibázott.
Lassan neki kell ugrani a belezésnek is, szokásos oldalak is csöpögtetnek infókat:
Black Viper
Comp Audiophile
CAD hivatalos oldalán még nem láttam semmit. -
törölt tag
válasz Patice #37027 üzenetére
The "script" is already in the first 2 posts, you just copy&paste that into windows powershell But I can turn it onto a command line script or executable. this is a pretty safe configuration as of yet. Cant find anything not working. Been working on memory consumption and windows 10 now consumes 800Mb in stead of 1,2Gb. The improvement over stock is quite remarkable.
Néhány gondolat tömören. Sokak még a Servernél is jobbnak tartják, szinte mindenki dicséri. Én is belekezdtem már a csupaszításba (egyébként azt az őrületes hangminőség difit még nem tapasztaltam), de azt hittem valamit elqrtam és emiatt nőtt kb 10ms render idővel a rendszer, végül kiderült, hogy fax vagyok és a 64 bites MPC ütközött.
Sokban nem tér el a W8.1 folyamattól, amitől félek az a folyamatos nagyívű frissítések W10, mennyire szól bele a csupasz gép viselkedésébe, milyen ütközések lehetnek frissítéskor. Ugye jelenlegi állapot szerint még befolyásolni sem tudjuk az update folyamatokat, csinálja kénye kedve szerint.
Ebből adódóan nem lenne kedvem rendszeresen birizgálni, "rettegve" figyelni mi módosul a háttérben, ne adj isten a koppra belőtt jelenlegi rendszerem képét visszaállítani, amit most is hetente megteszek.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz #75912448 #37028 üzenetére
"Sokban nem tér el a W8.1 folyamattól, amitől félek az a folyamatos nagyívű frissítések W10, mennyire szól bele a csupasz gép viselkedésébe, milyen ütközések lehetnek frissítéskor."
Többek közt ezért szimpibb nekem a Linux.
Főleg a legutóbbi fejlesztés: Minimál Ubuntu Server install + azt pakolom csak fel, ami még kell. Frissítéskor csak ezeket a csomagokat fogja frissíteni, semmi több.
Amúgy az N3150-es gépemen fut 120-130 folyamat, de csak azért, mert szarakodtam a blu-ray lejátszással és "teleszemeteltem"
Friss telepítés után ilyen volt 1080p lejátszás közben: (38 folyamat, ebből csak 10-20 volt aktív, 4GB memóból 1 GB-ot adtam az IGP-nek, a többiből is alig használt valamit. ):
-
boylee
tag
Sziasztok
Vettem egy ilyen gépet [link] feltettem rá az Openelec-et. Minden szép és jó csak nem tudom a megosztott könyvtárakat be olvasni. Mindig usser/pass-t kér de ki van kapcsolva az asztali gépen a jelszókérés.
Az asztali gépen windows 10 van már minden fajta beállítást néztem de nem jövök rá.Mi a vakondok többes száma? Vakondokok?
-
törölt tag
-
Oszilaci
senior tag
válasz boylee #37033 üzenetére
kicsit nézd meg jobban ,nekem is sikerült létre hozni különben nem mondanám
microsoft kicsit átvariálta ,de továbbra is hozzá adható helyi fiók
ne a gépházban add hozzá!
vezérlőpult
felh.fiók
másik fiók kezelése
új felh.regisztrásálsa a gépházba
más új személy felvétele
nincs e-mail címe
microsoft fiókkal NEM rendelkező felh.hozzáadása[ Szerkesztve ]
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Ma érkezett meg az új Samsung TV-nk, ami tud 3D-t is (UE48H6400). Az élő adásoknál a természetfilmeknél láttunk már egy-egy nagyon szépet, viszont itt gondolom nem hozza ki az igazi 3D hatást.
A TV-hez csatlakozik egy Ubuntut futtató HTPC, Kodival. Szert tettem egy kb 30 GB-os .avi kiterjesztésű filmre, amit viszont nem hajlandó lejátszani a Kodi. A log file véleményem szerint ide vonatkozó részét itt láthatjátok. Mit tehetek? Egyébként filenév alapján jót töltöttem le (logban látszik)? Van valami típus, ami szerint kell válogatnom? Esetleg a Kodiban van valami külön beállítás, amit nem vettem észre?! Még sosem volt szerencsém 3D-s tévét használni, ezért nézzétek el a tudatlanságomat!
Köszönöm a segítséget!
-
wopi
aktív tag
válasz Froclee #37041 üzenetére
Köszi a felvilágosítást! Mondjuk fura... Linux alatt semmilyen külső lejátszót nem tudok beállítani, ami támogatná ezt?
Esetleg alternatív megoldás van? Azon túl, hogy használjak windowst. Ha külső HDD-re teszem a filmet, akkor vajon a TV le fogja tudni játszani? Bár ez itt kicsit off, tudom...
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
"Esetleg alternatív megoldás van? Azon túl, hogy használjak windowst. Ha külső HDD-re teszem a filmet, akkor vajon a TV le fogja tudni játszani? Bár ez itt kicsit off, tudom..."
Legújabb beta-val asszem, ha iso-t átalakítod mkv-ra (ezzel pl), akkor lejátssza 3d-t is. topik
tv a beépített lejátszójával természetesen nem tudja.
szerk.: makemkv úgy fest linuxra is van
[ Szerkesztve ]
-
-
Froclee
őstag
Az a probléma, hogy a Kodi ffmpeg alapú, annak meg nincsen lincesze a bd3d-re. Szerintem jó ideig nem is nagyon lesz, mert akkor kb minden lejátszó le tudná játszani, abba meg nincs business
Viszont ha esetleg ezt a workaround-ot kipróbálod, amit írtam, írd be hogy működik-e, mert kíváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
-
wopi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Hálózati / IP kamera
- Okos Otthon / Smart Home
- Dell notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Lakáshitel, lakásvásárlás