Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

Topikgazda

válasz #75912448 #36109 üzenetére

A "zenekockám" (SolidRun Cubox-i2eX) alapból egy OpenELEC-kel előtelepített SD kártyával érkezett. Kipróbáltam mit tud és csak annyi, hogy HTPC-mhez képest lassabban tud mozogni a Kodi menüjében, de ez ugye inkább a gyengébb hardvernek tulajdonítottam. A lejátszás, az meglepően jó, persze megfelelő beállításokkal, mivel ez egy ARM-os hardver. Ideiglenes/hordozható megoldásnak szvsz. tökéletes. Képileg kb. ott van mint egy alap Kodi Windows 8.1-en, de mégis picit más nekem a képe. Ha jellemezni kéne, akkor a 'nyugisabb' szó lenne a megfelelő.

HTPC-n KODIbuntu vs. Kodi Win8.1-en ugyan ez. Linux nálam/ a szememnek kellemesebb,naturálisabb; Win-en "fényesebbek" az élek, talán azt is mondanám, hogy kicsit túlszaturált az egész. Ismétlem, egyéb képjavítók nélkül.

A kockára Win-t nem tudok rakni, de tervbe van nálam a sokat emlegetett Braswell-es Asrock lap, azon is ki akarom majd próbálni a Win10-et is. A hónap második felében várhatóan lesz több szabad időm, amíg nem jön ki a lap, addig megint igyekszem belevetni magam a szoftverek, OS-ek rejtelmeibe.

(#36107) PuMbA:

Hát, az sem ma volt. Nem követem, hogy miben változott a Linux pontosan, de itt most csak mozis felhasználásra céloztam. Én ebből indultam ki, amikor Linux felé fordultam Intel IGP-vel. Ebből szerintem látszik, hogy ahogy fejlődtek az Intel IGP-k, úgy tudtak egyre többet nyújtani képminőségben alapból.

(#36108) PuMbA:

Szerintem próbáld ki te is első körben a KODIbuntu-t. Akár Win mellé is. :K

A másik oldal amiért a Linux felé fordultam, az a zene, a zenelejátszás minősége. Bővebben itt írogatunk erről, ha érdekel.

Hosszabb távú cél, hogy kipróbáljam végre az új alaplap érkezése után, hogy a NAS-nak épített nagy gépemet befogom többcélú gépnek és Debian Jessie alapokra raknék OMV-t, Kodi-t, és MPD-t, így minden lehet egy helyen, de mindegyik szoft a gép más részét használná és ha minden jól megy nem is zavarná egyik a másikat. De ez csak terv és most még bilibe lóg a kezem.
    Összehasonlítási alapnak ott lesz a dedikált zenelejátszó kocka (~streamer), a HTPC, meg a gyári Syno NAS. :))

Zenekockán is lehet még faragnom, kísérleteznem szoftveresen (és a háttérben hardveresen is).
    HTPC-n KODIbuntu, Win8.1, Win10, JRiver vár kipróbálásra, ill. ezek kombinációi (ha lesz annyi időm), ill. a hardver miatt ideiglenesen lehet zenegépnek is befogom a hardver miatt, mert jön a Volumio2, amit talán fel lehet majd rakni asztali gépekre is, nem csak ARM procis masinákra.

Win10-re kíváncsi vagyok én is, ki akarom próbálni asztalinak is. :K

Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló

Új hozzászólás Aktív témák