Hirdetés
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Értem én, hogy csak egy része a közös címtér de kb. a legfontosabb amennyire én tudom. Ill. ez volt a legnagyobb probléma eddig hw oldalon is. Legalábbis x86-nál. Lásd: alig van most is ezt támogató cpu+igp páros.
Na mindegy - mondom, hogy droid oldalon nem látok rá, nekem az rémlik a cikkekből, hogy HSA és egységes címtér terén sehol nem álltak. A HEVC nem tudom mennyire igényli a heterogén kódot, de memóriamásolással is megoldhatóak ezek a problémák. Legalábbis én az hw igényéből azt látom, hogy inkább a compute erő kell hozzá mintsem rengeteg másolgatás a memóriában.
A Strongene nem működése még nem mond el semmit. Attól még megírták és elvben működnie kéne. Attól, hogy bugos a megvalósítás egy elvi koncepció még bukik meg.
szerk:
Broadwell cikkből:
A HEVC támogatása szempontjából – a várakozásoknak megfelelően – a GPGPU-s megoldás került előtérbe, így a Broadwell IGP-je elsődlegesen egy GPGPU-s felületen, például az OpenCL-en keresztül fogható be erre a munkára. Valószínű, hogy később érkezik egy olyan grafikus meghajtó is, amely tartalmaz egy beépített HEVC dekódolót, hiszen a Gen7, Gen7+ és Gen7.5 architektúrára épülő IGP-k esetében egy ilyen fejlesztés már le van kódolva az Intel által használt virtuális utasításarchitektúrára, és ezt a kódot – némi tesztelés után – engedélyezni lehet a Gen8-as IGP-kre is. Természetesen ez az opció is egy GPGPU-s megoldás, tehát az IGP általános számítási kapacitását használja fel a HEVC tartalmak dekódolására.Strongene cikkből:
A Strongene OpenCL-es dekódolója teljesen kihasználja azt, hogy a HEVC szabványt már úgy tervezték meg, hogy tökéletesen passzoljon a GPGPU-s feldolgozáshoz
A Kaveri APU ráadásul a jövőben még további optimalizálásban részesül, amellyel a Strongene kihasználja a lapka mély integrációját. Ez azonban sebességelőny nem fog hozni, viszont csökkenti rendszer fogyasztását, ami a mobil piacon lényeges szempont lehet.Sehol egy büdös szó nem volt musthave közös címtérről, vagy még többről: HSA-ról.
Sőt, itt még az is árulkodik, hogy sebességelőnyt sem hoz az integráció.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen videókártyát?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Óra topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 96% Akkumulátor
- Nokia 5.3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest