-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oszilaci
senior tag
-
justice84
aktív tag
válasz Oszilaci #33751 üzenetére
play áruházra gondoltam
"The application is removed for 'REASON FOR REMOVAL:Violation of the intellectual property and impersonation or deceptive behavior provisions of the Content Policy. Please refer to the IP infringement and impersonation policy help article for more information."
-
zolaas
senior tag
Nah urak. Végre jó lett a hang. 15 alpha kodival. Most a táv nem megy. Egyenlőre marad a rapoo. Hogy a hang mitől lett jó O 14.2-vél sem volt jó, egyébként.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Skillet
addikt
-
törölt tag
50 fok környékén nem aggódnék senki helyében, passzív HTPC-k esetén 50-70 fok pl teljesen normálisnak számít. A Kabinit az alaplapi DC táp "főzi", ha kerül rá némi fuvallat, -10 fok egyből garantálva. Nagyobb ventik esetén - jellemzően a házak elején található 12-14 cm-esek - rommá hűtik az egész kócerájt. Ha nem DC bemenettel táplálják, simán elmegy passzívan is.
-
Mezga Aladár
veterán
-
törölt tag
Csak az fűti, de az nagyon. Viszi a procit, lapot és képes a teljes házat átforrósítani. Ha kisebb ITX házikó azon oldalára esik ventinek felfogatás, akár egy 4-6 cm-es alacsony fordulaton simán kordában tartja.
Cicergés: Nekem ez a mániám, elsőként ellenőrzöm minden alaplapon és tápon, ha a legkisebb cicergést hallom megy vissza azonnal. Meg kell hallgatni idle és fokozatos terhelés mellett is.
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
válasz Mezga Aladár #33757 üzenetére
köszi, sikerült, működik telefonon is a tabiról lementett verzió
5.1.0 210266kodi isengard-ból érdemes megvárni a stabil verziót? tiszta telepítésnél a beállítások hogyan kerülnek vissza?
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy Zotac Zbox MA320(AMD A4 5000/kabini apu)-at és olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy az mitől lehet, hogy ha HMDI-n keresztül a házimozi erősítőn hallgatok mp3-at vagy egyéb zenét a hangja néha torzít, recseg film és videó vagy Youtube akár MKV esetén tökéletes. Olyan a jelenség mintha kevés lenne az órajel neki vagy t@köm sem tudja Viszont ha GPU-Zvel leherhelem az integrált h8330-at akkor a jelenség megszűnik Driverekből legfrissebb, próbálgattam sokfélét, 4* raktam újra, UEFI is legfrissebb eléggé tanácstalan vagyok NÉMI HELP elkélne[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Borisz76
veterán
válasz Cseneles #33765 üzenetére
Milyen oprendszer és milyen lejátszó ?
Mert ha a .mkv filmeket viszi és a DD, DTS , DTS-HD hangsávokkal nincs baja akkor egy kis mp3-tól nem szabadna "megfeküdnie".
Viszont az is igaz, hogy ez esetben a hang dekódolást a HM erősítő végzi.Szerintem próbálkozz másik lejátszó programmal.
Vagy a meglévőt frissítsd.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Cseneles
őstag
válasz Borisz76 #33766 üzenetére
Oprendszer Windows 8.1 Pro x64, lejátszónak a gyári Windows media playert vagy a Home cinemát próbáltam, de a jelenség jelen van néha alap windows hangoknál is, minden a legfrissebb olyan t csinál mintha nyújtaná a szalagot... recsegés jelenlétében
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Celtis
veterán
Összeraktam egy RPi B-t Openeleccel. Fel akartam rakni képernyővédőt, de sehol nem találtam a szokásosakat. Van pár béna, de plasma vagy solarwinds nincs. Most megnéztem a saját HTPC-men is és ott sem találom, hogy honnan szedtem le ezeket meg pl. a ProjectM zenei vizualizációt.
Tudom, hogy én vagyok a vak, de segítsetek légyszi. -
Cseneles
őstag
válasz Borisz76 #33766 üzenetére
Úgy fest megoldódott de még nem akarom elkiabálni Nem tudom hogy a fenébe de valami oknál fogva különböző képfrissítési frekvenciára rakta a winf@s a monitorom és az erősítőnek amit kiküld 29vs60hz nemcsoda hogy gondok adódtak
-
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Ha nem akarok egybe lapot, mit ajánlanátok? CPU és lap érdekel. Kodi, TMT/PDVD, NAS, torrent, Winows.
Erre a gépre csak egy 42G20 lenne kötve meg valami 2.0 PC hangfal, de hálózaton ki kell szolgálnia a többi kütyüt. Minimum 4 merevlemez lenne benne.
Köszönöm -
Oszilaci
senior tag
válasz tom_tol #33773 üzenetére
bármilyen konfig megfelel az általad leírt célokra amin van HDMI és amibe bele tudsz pakolni minimum 4GB ram*ot
gyakorlatilag 50-60eft-tól a csillagos égig van lehetőséged.
keress egy mATX-es vagy egy ITX alaplapot amin van HDMI (általában az legtöbb új alaplapon van)
keress egy akármilyen procit ha csak filmet nézel akkor szerintem a legolcsóbb celeron is elég ,de ajánlott egy i3 vagy vele megegyező AMD (én inkább intel párti vagyok)
a 4HDD miatt szerintem fog kelleni egy 300W táp
és nézz ki hozzá egy neked tetsző házat az alaplapnak megfelelő szabvány figyelembe vételével. -
Borisz76
veterán
válasz tom_tol #33771 üzenetére
Kicsit költséges de jó megoldás lehet még :
1. Minden TV/Monitor mellé egy ZBOX 760 vagy 860
(Plus verziósban van memória és 1TB HDD is de jobb a simát venni mert akkor te tehetsz mele memóriát és SSD-t...amitől megtáltosodik. )2. 4-5-8 fiókos NAS ( pénztárca és HDD mennyiség függő a dolog )
Így minden TV/Monitor kap egy gépet amin akár játszani is lehet.
A jó teljesítményhez "kicsi" méret társul. Hálózatról minden gép eléri a filmeket, zenéket, fotókat.
NAS-nak köszönhetően távolról is elérheted a dolgaidat.
Háttérben letöltést is tud amíg te filmezel vagy játszol.
Nem utolsó sorban ( Raid ) adatbiztonság ha egy HDD megpusztulna.De ez csak egy javaslat.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
MasterMark
titán
WD Red mit szólna hozzá, ha az oldalára állítva lenne beszerelve a gepházba? Nem lesz tőle baja?
Illetve a virtuális memóriát rárakhatom? Nem fogja agyonhasználni? Win 8.1-en.
Switch Tax
-
Sefter
veterán
-
Oszilaci
senior tag
válasz MasterMark #33777 üzenetére
teljesen mindegy neki a beszerelés íránya
-
tom_tol
addikt
válasz Oszilaci #33774 üzenetére
"keress egy"
hát ezt szerettem volna megúszni
Valójában az érdekelt volna, hogy mi az a minimum hw. ami megfelel a feladatra.
Sokszor elhangzott már itt pl. a J1900, de ha véletlenül kevés lenne dobhatom ki a lappal együtt.Borisz76
elsőre "Vadállat Borisz" ugrott be sorry
Mindazt amit leírtál egy gépben szeretném és nem kell kompakt, fix hw. -
Oszilaci
senior tag
válasz tom_tol #33780 üzenetére
nem kevés csak ram+-ot tegyél bele vagy 4GB-ot minimum és böven elég.
de többek szerint az integralt procis vonalom a QC5000 jobb film-nézésre.de ha a méret nem lényeg és komolyabb dolgokat is szeretnél majd müvelni azzal a géppel mint film+nas funkciók beleértve a torrent akkor én inkább egy haswell i3-as gépecskét dobnék össze ,de a 4HDDmiatt valószínüleg egy mATX házikó fog kelleni neked vagy esetleg egy microserver
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz tom_tol #33780 üzenetére
Semmi gond...már megszoktam
Amúgy neked szerintem akkor egy "normál" középkategóriás asztali PC megfelelne olyan házba amibe minimum 4 db HDD ( a rendszer SSD-n felül ) belefér.
Álló klasszikus házikó vagy "pofásabb" fekvő is lehet.
Ez utóbbi kicsit drágább de nem lóg ki annyira mondjuk a Hi-Fi szekrényből.
Bill , egér meg mehet vezeték nélkül hozzá.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
mi a minimum konfig (minél költséghatékonyabb), tápostul házastul mindenestül.
kodi futtatására (+ NASnak), Wifin.
szóval 0-24 menne a cucc, szóval ha lehet passzív legyen, és kis fogyasztású
ha nem plug and play nem gond, sőt.szeretek dolgozni vele.
nagyon megfogott a KODI
linux, windows mindegy.
sony 42w828 a megjelnítő. nagyobb 1080p tartalmakat vigye gond nélkül a torrent meleltt. -
dethroner
veterán
Sziasztok!
3D-s samsung tévém van. A power dvd 14-el próbálnék 3D iso-t lejátszani, és az a gondom hogy ha elindítom a filmet, a film menü még 3D, a film azonban 2D-ben megy. Ha a power dvd-ben bekapcsolom a 3D lejátszást, a tévé kiírja hogy 3D megjelenítés, tegyem fel a szemüveget, de hiába, a film továbbra is 2D-ben megy tovább. Mit lehetne csinálni?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
windlord
őstag
Ha összeraknék gondolatban egy HTPC -t és mITX méretben gondolkodnék, akkor a leendő masina alapja egy ASRock j1900 lenne.
Háznak egy kocka házat választanék, amely szintén mITX...
HDD, SSD, RAM, most szerintem mindegy...
(De a gépben lenne 1hdd, és egy ssd fixen)A tápegység megválasztása lenne a kérdésem.
Mi a legajánlottabb?
Esetleg ár\érték arányban a legmeggyőzőbb?Gondolok itt a DC alaplapra, paneltápra, pico psu -ra...
Tehát kicsit kuckóba építkeznék, a hely sem mellékes...
-
windlord
őstag
-
Oszilaci
senior tag
OpenElec nem szereti a BluRay iso fájlokat?szaggat és nem tudok hangot se váltani
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz windlord #33794 üzenetére
Az AMD talán jobb HTPC célra az erősebb GPU miatt, viszont kicsit drágább és ha fontos hogy passzív legyen akkor kiesett (egy passzív lapjuk van de az itt olvasottak alapján nem nagyon kapható itthon).
Az AC/DC attól függ milyen picot veszel: van amelyik fix 12V-t kér van amelyik ún. wide-input, a csatlakozója ha jól tudom mindegyiknek egyforma (2.5/5.5mm), teljesítményben meg persze kb. passzoljon a kettő.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
dethroner
veterán
válasz Gombinyó #33786 üzenetére
Ennyire csökött azért nem vagyok Más gond volt, aktiválni kellett a programot, utána már jól működött.
Amúgy van valami okosság ehhez a power dvd programhoz, valami ajánlott beállítás, vagy mehet úgy ahogy feltelepült?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest