-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolaas
senior tag
Na új fejlemények a logitech+imon+Kodi trióban. Ha újrarakom az Imon szoftvert minden pöpec az első újraindításig...
Megy vissza a legutolsó Xbmc, azzal legalább működik a táv. Majd ha lesz újabb Kodi kiprószálom, hátha azzal megy majd.
Egyébként a Kodi miben hozott újabb dolgokat? Nagyon nem vettem észre semmit sem, abból amire én használom/tam.Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Oszilaci
senior tag
válasz asanotadanob #33453 üzenetére
sok az 50C ? nekem ugyan G2030 intel van ,de az ati hd6450 is egyaránt 52-55c küröl van müködés közben terhelésre meg normál,hogy megy feljebb addig nem aggodnék amig a gyarilag megadot max hőmérséklettől 20-25C fokkal huvosebb terhelesen.
no persze ha a huto nincs a helyen az mas teszta
-
oba
addikt
válasz tupacamaru #33450 üzenetére
22-23 fokos szobában
újra pasztáztam a cpu -t most, meg raktam a házba egy kis ventit, de elég gyengécske...
most idle -ben 25-30 fok, egy hd youtube videónál 40ig megy felha viszont leveszem a ház tetejét, akkor idleben 18-20 fok, hd youtube videónál pedig max 30
szóval majd ha lesz rá keret átköltöztetem a konfigot egy normális házba, mondjuk egy picivel nagyobb microatx-miniitx házba
de megnyugodtam, hogy nem hardveres a gond, most szépen üzemel a gép
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
szuszinho
őstag
Hogyan szoktátok újra pasztázni? Pötty a közepére, vagy elkenegetitek? Láttam mind a kettőre példát.
-
Oszilaci
senior tag
én ebben nem bizom és egy norális eszközzel szép egyenletesen el lehet kenni a megfelelő mennyiséget.
mellesleg meg nem tudom ,hogy egy MX-2 pasztával hogyan kiviteleznéd mert egy MX-4 még csak csak ,de a korábbival sehogy.
Illetve kaptam az I7-3770 mellé olyan pasztát amit a dell gépekben meg a hp gépekben használnak ,na az kihivas meg tuti eszkozzel is nem[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
kopidoo
senior tag
Pasztázási probléma nem lehet, mivel állításod szerint a borda is forró és még a ház is.
A ház maga bruttó 2,46l térfogatú és ahogy a képeket nézem csak két oldalt vannak rajta szellőzők. Oda feltétlen tegyél ventiket, mert megragad bent a hő és a kis térfogat miatt hamar bemelegszik.
Nekem ilyenben van egy e350-es konfig. Szellőzés nélkül az is befűtött magának rendesen, pedig kisebb fogyasztású és felülről talán tudott beszívni friss levegőt.
A házon módosítottam egy kicsit: a gyári ventit lekaptam a bordáról, vágtam a proci fölé egy lyukat majd egy scythe slip stream slim hűtőt fogattam rá porvédővel. Plusz a gyári helyre is betettem egy ventit. Így máris halkabb és sokkal hűvösebb lett a gép. -
oba
addikt
válasz kopidoo #33461 üzenetére
igen, nem paszta gond lesz szerintem sem, hanem egyszerűen gagyi ez a ház... hogy bátyámnál miért jobb ennyivel a hőfok? talán azért mert neki tv szekrény tetején van, mindenhonnan éri a levegő, nekem pedig egy tv asztal polcán, ami igaz, hogy elég tágas, de azért mégiscsak "zárt" tér... de ennek a kis háznak már elég is a nyári meleg előtt mindenképp le lesz cserélve, nem akarom megfőzni a gépet
-
kovy79
őstag
válasz MasterMark #33460 üzenetére
Azért nem kell ezt a pasztázást túlmisztifikálni!
Ilyen kis teljesítményeknél édes mindegy, hogy hogy kened, csak legyen (oké, persze ésszel azért)!
Egy húzott konfignál talán még fontos is lehet a pontos pasztázás.''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
kovy79
őstag
válasz Oszilaci #33465 üzenetére
Pasztáztam már pár száz cuccot (proci, vga, stb.) és tapasztalataim alapján ilyen kicsi teljesítményeknél édes mindegy. Tized fokokat számít.
Az, hogy passzív e a ház, tökmindegy, mivel a hőátadás nem attól függ, hogy van e benne venti.
Lásd bacsis tesztjeit lekvárral és hasonlókkal. Kb annyit számít...(#33466) MasterMark, van szakmai oldal, ahol meg az 5 pöttyöt ajánlják. Lehet itt vitanapot tartani, csak annyit érünk el vele, hogy a hozzá nem értők valami egészen misztikusnak, földöntúli dolognak fogják fel az egész pasztázási procedúrát...
Persze, mindenhol számít, hogy van e paszta, vagy nincs (ésszel felhordva!). Én nem állítottam az ellenkezőjét.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
oba
addikt
inkább abban segítsetek nekem, hogy milyen tápot vennétek ehhez a házhoz és ehhez a konfighoz:
Asrock AM1B-ITX
Athlon AM1 5350
4 gb ddr3 1600
2,5 -es notebook hddMost ugye egy 75w -os külső táp viszi a lent említett lcpower házban. De nem értek hozzá, így nem tudom milyen belső tápot kéne vennem. Nem akarok túl nagyot venni a fogyasztás miatt, és túl kicsit sem, nehogy probléma legyen.
Vagy esetleg ajánlhattok egyéb házat+tápot a fenti konfighoz, a lényeg, hogy ne legyen túl pici, fontosabb a jó hűtés mint a méret, és olcsó legyen. Maximum 12-15ezer Ft.
Köszi!
-
mm00
aktív tag
Sziasztok!
Kodit akarok futtatni több eszközön amik közös hálózaton vannak. A hálózathot tartozik egy NAS-is. A tervem az, hogy a NAS tárolja a Kodi-hoz tartozó adatokat és az adatbázis, melyet az összes eszköz el tud érni. Első körben beállítottam a MAC-Kodit, ezen leírás alapján: [link]
Úgy tűnt működik is.
Viszont, a Raspberry pi-n lévő Openelec nem volt hajlandó ugyanezen advancedsettings.xml fájlal betölteni a tartalmat. Mintha nem érné el smb-n a NAS a betöltés pillanatában. Szerintetek ezt még be kellene állítanom, hogy működjön? [link]
Másik dolog, olvastam, hogy a Kodi csak az szereti, ha ugyanaz a verzió fut mindenhol. Ez mennyire jelent problémát? Openelec jelenleg Kodi 14.2 Beta 2-őt kínálja stabilként, míg OSX-hez pl Kodi 14.2 Beta 1-et találtam csak. Vagy tegyek le egy ilyen jellegű szinkronizálásról?
-
mm00
aktív tag
válasz Patice #33471 üzenetére
raspi-nek nem fix, de végig ugyanaz az ip címe volt és betöltés után simán tudok navigálni a NAS-on is. Nas pedig fix, próbáltam ip címmel és gépnévvel is, de egyik se hozott eredményt. Log-ba úgy tűnt mintha nem találná. Esetleg segít, ha felteszem a log file-t?
Így volt a hálózati elérése az xml-ben:
smb://192.168.0.200/kodi/
smb://NAS/kodi/(MySQL működött, mert listázta a raspi, amit korábban a MAC beindexelt.)
-
asanotadanob
tag
Én egy ilyen házat vettem, szintén használtan ehhez a konfighoz, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ahogy a képek is mutatják nagyon jól szellőzik és én tettem a ház tetejére a lap fölé egy 12 cm-es rendszerventit, ami közvetlenül fújja a levegőt a lapra szép lassan. Jobban néz ki élőben, mint a képeken, és nagyon dizájnos a led az elején, ami lefelé világít és csak visszatükröződik az alatta lévő felületről.
Nem tudom, mennyire vagyok hiteles, mert nekem is 44 fok rendszer, 47 fok CPU-n üzemel a gép, de DC-s laptop tápot használok, és le vannak szabályozva a ventik minimumra. -
mm00
aktív tag
-
Patice
Topikgazda
Az OK, hogy a fájlokat te oda másoltad, és hogy létezett az adott könyvtár, de ettől függetlenül a MySQL adatbázis nem ott lesz tárolva.
Az xml fájl első pár sorában láthatod, hogy a video adatbázis helyénél (is) csak a NAS IP címe szerepel.
Parancssorban valahogy rá kéne nézni, hogy tényleg eléri-e a Raspi Sambán a NAS-t. Pl. kell-e jelszó neki hozzá, vagy sem.
Amúgy NFS-sel szerintem egyszerűbb lenne.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
oba
addikt
válasz asanotadanob #33474 üzenetére
nem tudom, hogy mik a normális hőfokok... teszteket olvasva az 5350 athlonról mindenhol azt írják, hogy alig melegszik, terhelésnél is max 35 fokig megy fel és alig fogyaszt... már csak azt nem tudom, hogy a cpu temp -re gondoltak vagy a core temp -re... beszúrok két képet:
hőfokok idle -ben: [link]
hőfokok 2 perc 1080p youtube után: [link]mindezt nyitott ablaknál, elég hűvös szobában...
hát nem tudom nekem ezek az értékek magasnak tűnnek, főleg az idle állapotú alaplap hőfok... vagy akkor ezek szerint ez így normális? nekem nagyon nem szimpatikus mindenesetre...
[ Szerkesztve ]
-
mm00
aktív tag
válasz Patice #33476 üzenetére
Tudom, hogy MySQL egész más, de azt ugyanazon az ip-n keresztül eléri.
Kodi eléri a NAS-t smb-n (jelszó sincs), mert úgy önmagában lejátsza a filmeket, be is indexeli saját magára
NFS-el hogy nézne ki ez az egéz procedúra?
(Délután megnézem, hogy a Zyxel NAS-on fut-e NFS, ha nem akkor valahogy ráerőszakolom.)
-
oba
addikt
válasz gery2123 #33479 üzenetére
hát nem tudom nekem nem tetszik, hogy érintésre forró az egész ház... kikapcsolás után forró a cooler a ram és a hdd is... ennek szép hűvösen kéne működnie, nem egy atomerőmű
[ Szerkesztve ]
-
gery2123
őstag
Érintésre forró! Na de ha a hőmérséklet nem olyan vészes akkor meg. Szerintem az emberi bőrnek érzetre már az 50-60 fok forró, míg a CPU max hőfoka mennyi is.? Persze nem jó ha folyamatosan magas hőfokon van, de az 50 nem vészes. Nekem se hideg a j1900.
Hátha jön még valaki akinek van 5350 és ő is tud valamit mondani ezzel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-- PSN_ID: GerY2123
-
kovy79
őstag
Én sem aggódnék az 5x fok miatt.
Azért egy kicsi htpc házban nem igazán kell hűvösnek lenniük a cuccoknak
Valamit valamiért.
Tesztekben láthatod, hogy sok vga, gyári hűtéssel is bele tud "nyalni" a 7x-8x fokba.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
oba
addikt
válasz gery2123 #33481 üzenetére
megismételtem a lenti tesztet úgy, hogy levettem a ház tetejét (fekvő módban használom)
idle hőfokok: [link]
2 perc yt fullhd: [link]ez már tűrhető, szerintem elég látványos a különbség nem is tudom hogy gondolták az lcpowernél, hogy a cpu cooler fölött kb fél centire már ott van a ház fedlap amin egy deka szellőzés nincs, egy tömör fémdarab az egész...
nincs mese, költözünk másik házba
-
Oszilaci
senior tag
-
oba
addikt
válasz Oszilaci #33484 üzenetére
ha van rá mód és lehetőség, hogy alacsonyabb hőfokon fusson a gép akkor én törekedek arra, hogy ez így is legyen lehet, hogy nem gáz az 50+ fok, de gyanítom, hogy hosszútávon az alacsonyabb hőfok előnyösebb
és igen fektetve használom, élére állítva szerintem nem lenne különbség... vagy igen?Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
-
Patice
Topikgazda
Nekem volt egy hasonló LC-Power házam (1400-as), mondjuk az alapból nagyobb is volt, de én állítva használtam, úgy, hogy felül volt egy venti és a procin egy megfelelő borda, amivel így szépen át tudta szellőztetni a házat. A teljesen passzív hűtés problémás, inkább akkor minimális számú venti, alacsony fordulaton, hogy legyen aktív szellőztetés.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
PuMbA
titán
Sajnos nem, az én mATX házam egy megmaradt ősrégi 12 éves ház, abba tettem bele mITX-es MSI AM1 lapot. Szóval kb. mindegy, hogy egy 100 Ft-os házat veszel-e ami 50 éves, a lényeg, hogy legyen benne hely és szellőző nyílások minden oldalon A tököm fizet 20-30k-t egy szarul szellőző új házért, manapság nagyon elszállt ez a ház üzletág
[ Szerkesztve ]
-
Oszilaci
senior tag
válasz Oszilaci #33492 üzenetére
Ezt használhatod fektetve is szerintem,mert ezen vanak perforált részek felül is.
-
tlala
addikt
Szerintetek ez a ház megér 12 rugót egy 120W-os paneltáppal együtt?
Tényleg szellősnek tűnik. -
kovy79
őstag
Csak hogy az egy mITX ház, a mITX-ek közül is a kisebb fajtából...
Ne vessük már össze az almát a dinnyével!
HTPC-nek amúgy is érdekes egy mATX ház (ízlések és pofonok).
Az adatlapomon lévő gép passzívan is elmegy egy nagy toronyházban...''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
oba
addikt
válasz Oszilaci #33491 üzenetére
Ha megnézed ezt az lc-power házat, akkor láthatod, hogy ha belerakom abba a tartójába és élére állítva használom akkor bal oldalán lévő szellőző rács nagy részét lefedem magával a talppal. A másik élén két db ventilátor nyílás van. Ha pedig fordítva rakom bele akkor pedig a ventik lesznek alul, aminek szintén nincs értelme. Sufnituning módszerrel fúrhatnék lyukakat a ház fedlapjára, de az meg hogy nézne már ki Úgy sem tudnám szépen megcsinálni, látszana, hogy házi készítésű munka Úgyhogy a legjobb megoldás a költözés, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen monitort vegyek?
- Analóg fényképezés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest