-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz canniball #26947 üzenetére
Neked nem fontos a lehető legjobb hang.másnak igen. nekem nem akkora para i3225 esetén,h 4 percenként kihagy képkockát, neked igen.
de mivel van közös nevező az i3-4330 + giga lap esetén, ezért én ezt tartom a legjobb megoldásnak, a többi kompromisszum.
ismerősi körben,akik hallották az osx-et winfossal szemben, jöttek, hogy de kár,h AMDt vettek, gondoltam figyelmeztetek másokat is. innentől nem csak az én vesszőparipám. Ráadásnak azt mondják, hogy a képe is jobb az oprendszernek. nekem is olybá tűnik, hogy jobb,de nem volt még kedvem osx+xbmc-re megoldani a HD hangok támogatását, ezért mozin egyelőre server a befutó. 13beta3 egyébként akármennyire lehetetlen, de olyan,mintha olyasmi képet adna,mint az OSX teszi. Nem lehet, hogy 24bit fixponttal kezeli a szineket?
az új haswell egyébként ráadásnak 3/3 esetben jobb hangot is adott,mint a régiek, ezért én is fogok upgradelni 3225ről 4330ra. nem a drop miatt.
de,még ha most nem is lenne fontos a támogatás, sztem alap,hogy minden létező oprendszer menjen már fel a gépre.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
cekkk
veterán
válasz bajnokpityu #26951 üzenetére
Vagy az oprendszer támogassa már a procit nem?
-
bajnokpityu
félisten
Hááát, mivel az apple az osx egyetlen fejlesztője, nyilván nem fogják olyan eszközökre kiterjeszteni a támogatást,amiből nem fognak pénzt látni. Egy időben felröppent a hir (10.6 idején), hogy lesz gyári AMD támogatás, mert gondolkodtak,h AMD alapú mac is lesz,aztán még se lett ebből semmi.
páran belefogtak átültetni, de beleolvasva a topicba, gyorsan elvetettem a témát.az, hogy miért megy a legtöbb fontos funkció giga cuccokon, talány, lehet, h ők csinálják a mac alaplapját?
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Játékos
addikt
Lemaradtam. Mit tud a 4330, amitől nincs frame drop? Mert egyébként sajnos engem is zavar. Már a tudata is, hogy dobál/kettőz képkockát...
[ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz bajnokpityu #26956 üzenetére
De ez csak akkor lényeges, ha nincs külön VGA a gépben, igaz?!
(egyébként nem 0,04, hanem 0,004 a difi, de csak építő jelleggel mondom...)Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
törölt tag
válasz #75912448 #26942 üzenetére
No, alakul. Fórumtársunk volt olyan kedves és megnézte nekem. Azóta picit még előrébb jutottam, madVR nélkül (uninstall) minden rendben MPC-HC-vel, ellenben XBMC nem OK. Reménykedem benne, hogy a madVR installálása érintette az XBMC m2ts lejátszását is, bár erre kevés az esély, de most adok neki egy full tiszta telepítést, madVR nélkül.
Egy biztos, 8.1, AM1, Cata és madVR együtt nálam nem teljesen OK, ami adódhat a hardver frissességéből, amire vagy a madVR, vagy az AMD driver nincs érdemben felkészülve. Most reménykedem, hogy XBMC jó lesz ha madVR mentes a gép .... (Openelec alatt jó volt)
-
cekkk
veterán
válasz bajnokpityu #26953 üzenetére
Én meg úgy vagyok vele, hogy ne az os kényszerítsen arra, hogy mit használhatok.
Mondjuk nekem most mindegy, hogy osx vagy win vagy Linux. -
Warter
addikt
válasz bajnokpityu #26941 üzenetére
Ne kezd te is, amit Dorian. Én elhiszem, hogy van különbség. Az már más tészta, hogy milyen rendszer kell hozzá és az egyéb komponensek mennyire meghatározók emellett. Gyanítom egy fárasztó nap után nem tudnád megkülönböztetni a win95-t az osx-től. No offense.
-
LógaGéza
veterán
válasz #75912448 #26963 üzenetére
Nem lehet, hogy tényleg a driver kavar be? Nem lenne jó benne a hardveres gyorsítás támogatása, ezért oldja meg a DXVA2 kikapcsolása. Esetleg MPC-HCben is megpróbálhattad volna kikapcsolni a HW gyorsítást, mint ahogy tetted XBMC-ben.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Warter
addikt
válasz bajnokpityu #26964 üzenetére
Szerintem ami egy pohár sör után nincs, azzal nem érdemes foglalkozni.
-
törölt tag
válasz LógaGéza #26965 üzenetére
XBMC szintjén az a furi, hogy nem mindegyik anyagot érinti, sőt, most, hogy több filmre ránéztem.... Szóval a nagy része a remuxokat (ott se mind) nem szereti, 25ök nagyjából rendben. Driverre gyanakszom én is, ami a hardveres gyorsítással kapcsolatos.
Ha az ugribugri elejéről addig tekergek míg magjavul, újrakezdve a filmet már müködik. Ha kilépsz és úgy kezded elölről, újra ugrál. Tehát tuti nem hardveres gond, majd csak rájövök....
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #26968 üzenetére
Próbáltam pl régebbi xbmc-vel és régebbi driverrel, majd ezek kombinációjával, s ugyanazok az anyagok nem tetszenek neki.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Ezeknél az új csodáknál akár intel, akár amd fronton van olyan lap, amin van digit koax kimenet? Mini ITX méretben...
nézegetem, de nem nagyon találok...
vagy akár tüske, amire lehetne építeni egy csatlakozót...* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
-
mandju
senior tag
válasz bajnokpityu #26971 üzenetére
az asrock brazos lapomon nem volt... ezért is kérdezem.
nagyon tetszik az új platform.
erősen gondolkozom a brazos cseréjén. csak mindenképp olyan lap kell, amin van koax, mert csak így tudom etetni a rotel procit.
optikait nem akarok használni...
PeterPH:
kösz, meglesem.
[ Szerkesztve ]
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Warter
addikt
válasz bajnokpityu #26968 üzenetére
Bár nem tudom, hogy mit jelent az, hogy kocka sör, de egy 6-os packot szívesen viszek. Aztán jöhet a vakteszt.
-
bajnokpityu
félisten
-
Warter
addikt
válasz bajnokpityu #26975 üzenetére
Még mindig nem tudom, hogy mi az a kocka sör, de nem fogadásról beszéltem, hanem vaktesztről pár sör után.
-
Warter
addikt
válasz bajnokpityu #26977 üzenetére
Vendégségbe úgyse illik menni üres kézzel, nekem néhány sört megér, hogy halljam/lássam a különbséget az osx és a win között.
-
canniball
nagyúr
Nem kétlem hogy így van. Ugyanakkor úgy vélem hogy egy szűk réteget képeztek, és egy szűk réteg igényét nem gondolom "alap"-nak.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz pFEFErohni #26959 üzenetére
Ja hogy neked ez a lapos ház! Azt hittem ilyesmire gondolsz.
-
gorbep
senior tag
Van valakinek tapasztalata ilyennel? Remote
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
sb
veterán
válasz #75912448 #26969 üzenetére
Én is arra tippeltem volna, hogy az anyaggal van a gond. Belefutottam már én is olyan - főleg m2ts - fileba, amit semmi nem vitt normálisan. Vagy amit pityu írt: rosszul remuxolt mkv-be is. Azt meg végképp semmi nem vitte hibamentesen. A desktop gép se, sw-sen, DXVA nélkül se.
-
törölt tag
De sajna nem az anyag, Trinityvel mindegyik OK, ahogy hardveres gyorsítással ugyanezen konfig plusz Openelec esetén is. AMD driverre gyanakszom, ami valamit elbarmol magas bitrátás anyag esetén (kódolás is számíthat, hisz nem mindegyiknél) bekapcsolt hardveres gyorsításnál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Még annyit fontos megjegyeznem - lehet felületesen vázoltam a kérdést- , hogy ezeket a fájlokat amúgy gyönyörű kép és hangminőséggel játssza az AM1. XBMC esetén az anyag elindításával van gond, tehát a film kezdetekor ugrál, mint a barom, utána léptetsz néhányat az idővonalon és helyrejön, ami után akár a film elejére is ugorhatsz, immár tökéletesen játssza!
MPC-HC és madVR pedig jól kezdi el játszani, azonban ott a beletekerések okoznak hasonló problémát, ami néhány mp után szintén helyrejön. Ellenben sokkal több film/koncert esetén csinálja, mint XBMC. Mindkettőnél megszűnik, ha a hardveres gyorsítás ki van kapcsolva. Ebből gondolom, hogy a hardver frissessége miatt talán driver szinten lehet probléma.
-
canniball
nagyúr
válasz pFEFErohni #26983 üzenetére
Ha megfelel az ízlésednek egy olyan magasabb ház mint amit linkeltél akkor szerintem azzal jobban jársz (több hely van benne, ATX tápot is befogad etc.). A SST-nak is vannak ilyesmi házai a linkelt árkategóriában, ha válogatnál.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz pFEFErohni #26959 üzenetére
Tápból mindenképpen érdemes lenne halkabbat venni. HDD-ből is inkább WD Red. (+ szerintem 1TB manapság nem sok mindenre elég). Memóriából elég a 4GB, de ha belefér a keretbe inkább 8-ra szavaznék.
+ még annyit fűznék hozzá, hogy OSX támogatás ide vagy oda én AM1 platformra építenék a helyedben (néma) paneltáppal (+esetleg külön NAS). Kezdőként, alap rendszerrel kétségeim vannak, hogy szükséged van OSX-re illetve végül azt raknál rá. Pityu más kategóriában mozog. Maga szintjén biztos igaza van.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz szabi__memo #26993 üzenetére
Nálam volt fogalomzavar, jóra gondoltam csak hülyeséget írtam.
Gondolom egy 90W-os laptop táppal elmegy. -
törölt tag
Pl ezek közül az egyik nem tűnik rossznak 2 év garral.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz radi8tor #26996 üzenetére
Nekem egy D osztályú erősítőhöz (Muse M20) volt kétszer LiteOn, az egyik 15perc után égett el, a másik 1 napot bírt. Persze az lehet valami átmatricázott gagyi volt ...
Nem érdemes elspórolni. Amit regger linkelt jónak tűnik. FSP megbízható márka.Én maradok még a Brazosnál. Amíg HW-esen bírja ami nekem kell fölösleges cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
15 éves PC-s pályafutásom alatt 4 db halott tápegységgel találkoztam: 1 Trust (komoly ), és három FPS!!! (3 különböző gépben haltak meg, két féle tápegység) Én is azt hittem, hogy az fps-ek nagyon jók, de kettő döglöttet még mindig tudok mutatni otthon a lomok között. (Viszont egy sok éves LiteOn még mindig megy az egyik otthoni gépben, pedig csak ideiglenesnek vettem anno...)
[ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest