Új hozzászólás Aktív témák

• svedmalac

tag

Én több hónapot olvasgattam utána ennek a kérdéskörnek és a legolcsóbb/legtartósabb megoldásnak a teszkóban vásárolt GE jött ki.
    Ebből a GE a fontosabb értelemszerűen. Én azt csináltam, hogy a sokat használt nagyszobai és konyhai lámpába sima E27 halogént vettem (kb. -25% fogyasztás a simához izzóhoz képest , de nagyobb és hagyományos fény), de pl. a konyhai elszívóból a sima 40W-ost lecseréltem E14 5W-ra, ami elég sokszor működik már azóta és ami arra bőven elég, hogy nem kell minden hűtőhöz menetelnél a "nagylámpát" felkapcsolgatni.
    Cseréltem még az előszobai régi 60W-okat is 11W-ra.
    Háromszor mentem vissza a boltba kicseréltetni az izzókat (mind GE volt) és azt tartottam meg, amelyiknek a fénye a legjobban tetszett.

Megtettem továbbá, hogy a számítógép sarkomat (gép, monitor, scanner, két nyomtató, modem, router) éjszakára teljesen áramtalanítom. Ez kb. havi 350Ft(!).
    Így együttesen a villanyszámla kb. egy ezressel lett kevesebb úgy, hogy 3 energiatakarékost és 2 halogént vettem az 5 hagyományos helyett. Ez év 12eFt emberek! :Y

Mértem külön a hűtőt, pc-t, most fogom a mosógépet és a tévét. Az biztos, hogy ha valaki értelmesen elkezdi átnézni a lakását, biztosan fog találni legalább ennyi spórolnivalót, mint én.

Új hozzászólás Aktív témák