- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- Az AI-ra fókuszál az új Arc meghajtó
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
svedmalac
tag
Én több hónapot olvasgattam utána ennek a kérdéskörnek és a legolcsóbb/legtartósabb megoldásnak a teszkóban vásárolt GE jött ki.
Ebből a GE a fontosabb értelemszerűen. Én azt csináltam, hogy a sokat használt nagyszobai és konyhai lámpába sima E27 halogént vettem (kb. -25% fogyasztás a simához izzóhoz képest , de nagyobb és hagyományos fény), de pl. a konyhai elszívóból a sima 40W-ost lecseréltem E14 5W-ra, ami elég sokszor működik már azóta és ami arra bőven elég, hogy nem kell minden hűtőhöz menetelnél a "nagylámpát" felkapcsolgatni.
Cseréltem még az előszobai régi 60W-okat is 11W-ra.
Háromszor mentem vissza a boltba kicseréltetni az izzókat (mind GE volt) és azt tartottam meg, amelyiknek a fénye a legjobban tetszett.Megtettem továbbá, hogy a számítógép sarkomat (gép, monitor, scanner, két nyomtató, modem, router) éjszakára teljesen áramtalanítom. Ez kb. havi 350Ft(!).
Így együttesen a villanyszámla kb. egy ezressel lett kevesebb úgy, hogy 3 energiatakarékost és 2 halogént vettem az 5 hagyományos helyett. Ez év 12eFt emberek!Mértem külön a hűtőt, pc-t, most fogom a mosógépet és a tévét. Az biztos, hogy ha valaki értelmesen elkezdi átnézni a lakását, biztosan fog találni legalább ennyi spórolnivalót, mint én.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest