Hirdetés
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- eGPU tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
válasz
kw3v865
üzenetére
Nekem 830 G5-öm volt, most asszony használja. i5 8250U / 16 GB / 500 GB SSD asszem a spec, most így hírtelen fejből meg nem mondom. Ami biztos hogy a kijelző 1080p IPS, 120 Hz-es képfrissítéssel és touchscreenes, ennél hozzáért a billentyűzet már a kijelzőhöz (nem vészesen, általában a touchpoint szokott látszani rajta, de letörölhető mert üveg védi a panelt).
Nekem úgy nem volt hangos személy szerint, nyilván függ hogy ki mire is haszálja. Melegedni tudott, felületileg azért érezhető volt nekem sokszor intenzívebb munkavégzés alatt ha az ölemben nyomkorásztam.
Strapa: azért pár évet hordoztam, bírta rendesen. Nem mondom hogy nincs rajta itt-ott karc de azért hetente hurcoltam többszáz kilóméteres távokon is, nem volt baja. Kényelmesebb kialakítású a háza, a mostani 840 G8-am szinte vágja a lábamat...
-
i400
őstag
válasz
kw3v865
üzenetére
Nálunk Van még G7/G8, G10/G11 meg most érkezett Elitebook 6 G1i is. Szerintem teljesen jó, nem recseg, végig ugyanazt az aluházat használták (könnyen is szerelhető, mert kompletten lejön az alja). A hasonló korú gépekhez képest szerintem teljesen ok. Vásárlás után kapjon egy rendes pasztát, telepítés után meg Notebook Fancontrolt és nem lesz gond a hőmérsékletekkel sem! A (nem menedzselt) win11 meg szépen futott azokon amiket használtunk (i7/32gb/1tb).
De amit csak javasolni tudok, hogy menj el tapogasd/nyomkodd meg, nálam az szokott a döntő lenni. -
i400
őstag
válasz
kw3v865
üzenetére
Amit én írok az extrém felhasználás, az illető nem vallotta be, hogy mit csinált vele, de voltak tippjeink. Az enyémet ha jól emlékszek 2021ben adtam el hibátlanul (sokat hurcoltam de extrém módon figyelek a dolgaimra).
Hidd el, hogy nekem is nagyobb elvárásaim voltak, de az üzleti kategória nem arról szól már mint 10-15-20 éve (elég megnézni akár egy 8570p-t).
Ha tetszik vedd, de a ventit és az akkut nézd meg. Szerencsére a kijelzőben itt még nem hagy nyomot a billentyűzet ha sokat hurcolod táskában, mint a konkurenciánál ezidőtájt, max a pöcökegér és a 2 kis gumicsík távtartó (de azok legalább nem kezdik ki a felületét). -
i400
őstag
válasz
kw3v865
üzenetére
Én amikor megjelent újonnan vettem ilyen gépet magamnak (i5/16/512 jobbik fhd kijelzővel). Notebook fancontrolt használtam, mert gyalázatos volt az alap ventiprofillal a hűtés. Előforuldhat ventihalál (ahol dolgozok, ott a 80+ darabos flottából kb 8-10 között voltak a problémásak). G5/G6 szériánál az akkuk szoktak nagyon érzékenyek lenni, ha a touchpad sarkai nem egységesen a palmrest vonala alatt vannak akkor fújódik.
Covid miatt ezek a gépek 4-5 évet mentek programozók keze alatt, akik nem igazán kímélték őket, de nagy történések nem voltak a felsoroltakon kívül. Zsanérok is bírták a strapát, volt olyan akinek kb banán alakúra volt meghajolva a gépe de az se halt le. -
teptep
őstag
válasz
kw3v865
üzenetére
Hogy mennyire számít jónak, az linkelt tesztben szépen le van írva. Ryzen 5-el vegyed, a melegedéstől nem kell tartani. Az U jelű prociknál 15W TDP a megszokott, de ezt a Ryzen 5 PRO 4650U procit a gyártó 25W állandó terhelésre állította be. Ezért ha tartósan terheled a procit (például egy hosszadalmas renderelés, windows telepítés, frissítés) akkor a csúcsra járatáskor kerül csak ilyen üzemállapotba. A hétköznapi használat során (Internetezés, irodai alkalmazások) mint ahogy írja is, nem fog melegedni, csendes lesz, a ventillátor is alig kapcsol be. Ha pedig nincs szükséged az extra lóerőkre, akkor a BIOS-ban is, a windows energiagazdálkodási profil kiválasztásnál is, beállíthatsz olyan üzemmódokat, (csendes mód, akkukímélő mód) amelyek a 25W állandó terhelést 15W-ra, vagy akár az alá korlátozzák. Illetve állítólag még a Ryzen Controller alkalmazást is letöltheted a teljesítmény szabályozása céljából.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 2
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest