- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz JackFeryll #450 üzenetére
Fú, a laptop táska nem védte meg?
-
félisten
válasz JackFeryll #452 üzenetére
Húú én motort dobtam el 70-nél és nem törtem meg ennyire, bár annak fém a burkolata.
Rush77! Ebay, harmad annyi és jó. Nekem is onnan van, részeltek litániák nélkül. A linkeden lévő rablás annyiért.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
SeatZola
őstag
Srácok! A HP 8760w-be lehet mSATA SSD-t rakni? Van neki gyárilag helye?
Zoli
-
SeatZola
őstag
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Rég nem jártam erre mert szervízben volt a gép VGA chipre várva.
Hát a gép elhalálozott mert mint kiderült az alaplap is sérült csak az első vizsgálat során ez nem látszott. -
Rush77
aktív tag
Vagy ha valaki tud megbízható helyet ahonnan lapot tudnék venni és egy kb árat azt megköszönném.
8460p LG744EA (i7 2620m, Radeon HD 6470M, WWAN, WLAN...)
Bocsi kicsúsztam a szerkesztésből
-
ChD
tag
Sziasztok!
Eddig csak hp üzleti laptopjaim voltak. Most behalt a kis 6930p alaplapom és vettem bele használtat, de úgy döntöttem eladom és cserélek egy újabbra.
Eddig 2 versenyző volna HP EliteBook 8460p vagy dell latitude e5420. A dellben nagyon tetszik, hogy világít a billentyűzet, és elvileg számadatok szerint ugyan azzal van szerelve mint a HP.
Egy videot találtam amin a 8460p és egy latitude e6400 van összenézve. a szerint jobb a dell kijelzője élénkebbek a szinek és jobb a betekintési szög, a gép pedig némileg gyorsabb.
Nekem a HP az örök szerelem! és sokkal szebb is mint a dell.
De szeretnék pár pro-kontra véleményt ezzel kapcsolatban(lehetőleg tapasztalatit.)Tudom mkicsit öngóll egy HP topickban hp ellen beszélni, de hátha van valakinek negatív tapasztalat is.
-
Rush77
aktív tag
Szia!
Én használtam mindkettőt. Mondjuk most éppen halott a 8460p-m de mindegy.
A Dell céges gépem volt (I5-2520m, Intel HD graphics) a HP meg saját (I7-2620m, HD 6470m). Mindkettő rendesen volt használva.A HP hűtése sokkal halkabb illetve ha nem is halkabb elviselhetőbb hangszínű mint a Dell-é annak ellenére, hogy I7 van benne. A Dell-é egy kicsit magas hangon süvít és az alja is sokkal jobban melegszik.
A HP-n a burkolat minősége is sokkal jobb szerintem. A Dellen az ezüstös keret nagyon csúnyán tud kopni.
A Dell-nek talán egy nagyon picivel szebb a kijelzője bár ez szubjektív.Én részemről ennyit tudok mondani.
-
Rush77
aktív tag
Ugye a fő gond az, hogy az I7 meg a HD 6470m ugyanazon a hűtőn van (értsd egymás mellett és a közös hőcső viszi át a meleget a bordára). A VGA chip valamilyen okból kifolyólag nem érintkezett rendesen a hűtővel és megsült.
Aztán mint kiderült egy másodlagos vizsgálat alkalmával az alaplap is megégett.
Most éppen próbálok vadászni egy új lapot bele mert nem szívesen válnék meg tőle. -
HF77
őstag
üdv.
vettem egy 8460p gépet és nem találom hogy hol kell bekapcsolni a bluetooth..! de az is lehet, nincs is benne(pedig úgy árulták), ezt hogy tudom kideríteni?és lenn egy másik dolog is..amint leveszem a töltőről a gépet, vibrál olyan 2 percenként a képernyő! ez mitől lehet..?
köszi
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Olyan embert kérdeznék, akinek 8560W-je van, hogy mik vele a tapasztalatai?
- Melegedés huzamosabb terhelésnél
- Átlagos zajszint film és net közben (nyilvánvalóan terhelés alatt nem érdekel, ott kell a kraft, akkor hűteni is kell)
- Driver támogatás Windows 8.1 (esetleg Windows 10) alá
- Kijelző minősége, színek
- Valamint átlagos vélemények (billentyűzet, touchpad, hangszórók, stb)
- Lehet-e váltani az integrált és a dedikált kártya között?Előre is köszönöm a válaszokat!
Teljesítményileg lassan kezd elfogyni a ThinkPad T500-asom (8 GB RAM DDR3 1066 MHz; 2,8 GHz P9700 Core 2 Duo, 120 GB SSD; ATI Mobility Radeon HD3650 256 Mb 128 bit DDR3), és mivel a 8560W-ből viszonylag szép számmal találkozom használt piacon (ThinkPad W510/520-ból alig), erre esne a választásom nyár környékén, eddig rosszat nem olvastam róla. Esetleg tudtok-e típushibáról?
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Robez88
tag
válasz Francia91 #478 üzenetére
Én Dell E6410-ről váltottam 8560W-re (2820qm + 16GB Ram + Quadro K2100m + 256GB 850PRO). Abszolút előrelépés volt, nagyon elégedett vagyok a géppel. Programozásra, cad-solidwork tervezésre (munka) és általános napi dogokra használom. Méreteit tekintve egy kicsit furcsa volt a 14"->15.6" váltás, mert egy nagy dög a Dell-hez képest, de már megszoktam.
A CPU és a VGA közös hűtőágon van, egy ventillátorral, szóval komoly terhelésnél meg tud jönni a hangja, viszont remelkül lehűti a 45W+55W-os CPU&GPU párost. Nálam újrapasztázás után (MX-4) superPI+Furmark 30 perces futtatás esetén a max CPU hőfok 84°C, GPU 76°C (54%-os OC-vel a GPU magon és kb 30% a memória órajelével!)
Átlagos használatnál, ahol nincs komoly GPU igénybevétel, bekapcsolás után 10-15 percig elmegy passzívan utána minimum ventillátorfordulaton hűti a rendszert, szerintem egyáltalán nem zavaró. (BIOS-ba be lehet állítani azt is hogy hálózati feszültségnél automatán működtessen a hűtést).
Windows 10 (Pro 64bit) - zel használom, minden tökéletesen működik, nem találkoztam semmiféle anomáliával. Windows 10-es topikban lehet olvasni leállítás, hibernálás, driver összeomlást problémákról, nálam nem fordult elő.
A gyengébb kijelzőm van (1600x900, non-dreamcolor), ezzel is elégedett vagyok, fényerő-határok megfelelőek.
A billentyűzet szerintem az egyik legjobb, két kézzel rátenyerelve sem lehet horpasztani, nagyon masszív, hosszú úton járnak a gombok, relatíve halk. Sok, több tíz oldalas beadandót írtam rajta, nem hiányzott a külső billentyűzet. Ami nekem zavaró/hiányzik az a kulzorbillentyűk méretei, illetve a billentyű háttérvilágítás (ez lehet orvosolni).
Touchpad mérete tökéletes számomra, sokszor egér nélkül használom mert jól működik a multi-touch és a pozícionálás is. Hangszórókról sajnos nem tudok nyilatkozni, nem használom.
ODD caddy-t vásároltam 6$-ért, abban figyel a merevlemez.Nem lehet váltani, dedikált GPU nélkül el sem indul a gép.
Remélem tudtam segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Már több, mint 1 éve megelégedéssel használok egy HP 840-et, de szöget ütött a fejembe, hogy olvastam annak az eladónak az egyetlen negatív értékelését a több száz pozitív mellett, hogy a gépen nem volt szerviz tag.
Na most a HP webes oldala is kiírja, hogy garanciális, valamint a biosban levő serial number is azt mondja, de ha hiányzik a gépből a matrica amin ez rajta lenne, akkor mennyi esély van garira?
Nézik ezt? Dell NBD garis srác sosem nézett ismerősömnél semmit, pedig többször is voltak.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
spyduck
nagyúr
válasz korpicschess #484 üzenetére
akksi alatt van
-
spyduck
nagyúr
válasz korpicschess #486 üzenetére
Erre több magyarázat is lehet:
(1) vélhetően alsó zárhibás volt és komplett alsó burkolatot cseréltek rajta. A szervizes pedug azt a matricát elfelejtette visszarakni.
(2) Már a gyárban elfelejtették rárakni (láttam már ilyet, sőt olyat is, windows nélküli konfigra véletlenül raktak Windows matricát).
(3) Ott van csak nem látod Küldj már egy fotót pirvátban.
(4) A laptop lopott vagy szürke importos és az eladó úgy gondolta jobb ha leszediA kérdésedre válaszolva, a kutyát nem érdekli a matrica, a BIOS-ból ki lehet olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
Nem, ez az USB 3.0 vezérlő ami nincs telepítve.
Kérlek fotózd le a gép belsejét.
[ Szerkesztve ]
-
horakor86
újonc
Hello,
Segítséget szeretnék kérni. 8440p képernyőjének alsó horizontális harmada nagyon halvány. Nem tudom mitől, a biosba lépve is megmarad a terület halványnak. Egyik pillanatról a másikra villogni kezdett, majd visszaállt. Volt amikor 40hz-en teljesen normális egyenletes volt a fényerő, de most már azon sem. Szerintetek mit lehet vele csinálni amihez nem kell szervízbe vinni, illetve mi a baja?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én is ezt kérdeztem tőle, mert láttam, hogy nincs, de vegyen onnan, én hirdetem tovább nem gond. Le is tiltottam, mert nem szerette a BlackBerry-t. Utoljára a 2530P-ben ment rendesen.
spyduck ! Volt olyan 2560P amiben cseréltem a szalagkábelt, mert bolyhos volt. Azok alig pár éve gépek pedig, csak kicsit máshogy áll és már több behatást kap egy nyitásra.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
őstag
"superPI+Furmark 30 perces futtatás esetén" - ezt Te hol tanultad? Èvek óta èn is így tesztelem mindig a gèpeket hogy bírják a kínzást...
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
ChD
tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy 8460p-t. Nagyon sokat gondolkoztam rajta, hogy ez legyen, vagy egy Dell. Nos!
Már amikor ránéztem élőben a HP-ra éreztem, hogy jól döntöttem...
Igaz még csak pár napja nyüstölöm, de borzasztóan elégedett vagyok a kicsivel!
Igaz mikor megjött a win7-et rögtön frissítettem win10-re, de valahogy nem akart szépen futni. Voltak olyan pillanatnyi megállások amiket nem igen tudtam megmagyarázni. Driver sehol win10-hez. A win8.1 driver nem mindíg célravezető. Ugyan a legtöbb dolgot felismerte magától és elfogadhatóan driver-elte is, de nekem nem tetszett a sebessége a rendszernek a kis pillanatnyi megállások és még valami... nem tudtam rábírni, hogy a HELLO kezelje az újlenyomat olvasót, pedig vagy 3 különböző leírás alapján végigzongoráltam.
A végkifejlett egy win 8.1 lett és láss csodát minden szépen működik rajta! Imádom!
Még valami... a billentyűzet sajnos nem magyar, de magyar kiosztású sz.tem német. Nos pánikra semmi ok. Ezekhez a felsőkategóriás notikhoz el lehet felejteni a bóvli matricázást... ugyanis a 3M Rania magyarító szett valóban több mint a matrica... 1 év kopásállási garanciát vállal rá a gyártó! Nagyon finom kidolgozás, kellemes tapintás. Az egész billentyűt lefedi, nem csak egy - egy betú egy kis 4x4 mmes darabkán, hanem a billentyű formájára és méretére igazított teljes matrica. Igaz még 2 napja van fent, de már érezni, hogy megérte az árát. Majd meglátom 1-2 év múlva, hogy mennyira kopásálló, de szép és kellemes tapintani. Ez már jó! -
őstag
Amelyik gép nem 2015/2016-os, meg se környékezem a Windows 10-et, de amúgy sem próbáltam ki. Nem is akarom.
Driverekkel mindig gondok lesznek. 8460p-sek nagy arány nem garanciális, így HP-seknek nem érdekük Win10-re drivereket készíttetniük.Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
korpicschess
veterán
Aliexpresses billentyuzetekrol mi a velemeny? Probalta mar valaki? Igazabol nekem egy delete gomb kene csak, meg trackpoint sapka, de vszeg ez a legolcsobb alternativa.
HP 840.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest