- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robez88
tag
válasz Francia91 #478 üzenetére
Én Dell E6410-ről váltottam 8560W-re (2820qm + 16GB Ram + Quadro K2100m + 256GB 850PRO). Abszolút előrelépés volt, nagyon elégedett vagyok a géppel. Programozásra, cad-solidwork tervezésre (munka) és általános napi dogokra használom. Méreteit tekintve egy kicsit furcsa volt a 14"->15.6" váltás, mert egy nagy dög a Dell-hez képest, de már megszoktam.
A CPU és a VGA közös hűtőágon van, egy ventillátorral, szóval komoly terhelésnél meg tud jönni a hangja, viszont remelkül lehűti a 45W+55W-os CPU&GPU párost. Nálam újrapasztázás után (MX-4) superPI+Furmark 30 perces futtatás esetén a max CPU hőfok 84°C, GPU 76°C (54%-os OC-vel a GPU magon és kb 30% a memória órajelével!)
Átlagos használatnál, ahol nincs komoly GPU igénybevétel, bekapcsolás után 10-15 percig elmegy passzívan utána minimum ventillátorfordulaton hűti a rendszert, szerintem egyáltalán nem zavaró. (BIOS-ba be lehet állítani azt is hogy hálózati feszültségnél automatán működtessen a hűtést).
Windows 10 (Pro 64bit) - zel használom, minden tökéletesen működik, nem találkoztam semmiféle anomáliával. Windows 10-es topikban lehet olvasni leállítás, hibernálás, driver összeomlást problémákról, nálam nem fordult elő.
A gyengébb kijelzőm van (1600x900, non-dreamcolor), ezzel is elégedett vagyok, fényerő-határok megfelelőek.
A billentyűzet szerintem az egyik legjobb, két kézzel rátenyerelve sem lehet horpasztani, nagyon masszív, hosszú úton járnak a gombok, relatíve halk. Sok, több tíz oldalas beadandót írtam rajta, nem hiányzott a külső billentyűzet. Ami nekem zavaró/hiányzik az a kulzorbillentyűk méretei, illetve a billentyű háttérvilágítás (ez lehet orvosolni).
Touchpad mérete tökéletes számomra, sokszor egér nélkül használom mert jól működik a multi-touch és a pozícionálás is. Hangszórókról sajnos nem tudok nyilatkozni, nem használom.
ODD caddy-t vásároltam 6$-ért, abban figyel a merevlemez.Nem lehet váltani, dedikált GPU nélkül el sem indul a gép.
Remélem tudtam segíteni!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű, 3év gar. MSI Thin GF63 12UC Gamer gép, 12450H, 512Gb SSD, 16Gb RAM, RTX 3050, Win11 Pro
- CTO Macbook Air 2020 13"( M1, 16GB, 512GB ) (ENG!)
- Lenovo Thinkpad L480 i5 8.gen 8/256gb ssd
- Dell G3 15 3579, I7-8570H, 1050Ti 4GB, 16GB ram, 256GB SSD
- Acer Aspire 7 A715-72G-52HU Core i5-8300H GTX1050 4GB GDDR5 8GB DDR4 1000GB HDD 512SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest