Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
Az a kérdés mit szeretnél? Jó csövek én is csináltam már velük erősítőt csak jó trafó kell.
OTL fejhallgató erősítőnek se rossz csak kell egy kb 100Ohm feletti fejhallgató. (OTL-nél a pentódát triódába kell kötni és kell egy kis negatív feedback).
Ha 2-3W-os SE-t akarsz akkor én nagyon erősen parafeed-et ajánlanám inkább. Csodás kis hangja lehet megfelelő trafóval, fojtóval és kondival. (Kondinak 4*4,7uF MKS fólia párhuzamosan).
P-s csöveket én sose kötöttem még tényleg sorosan, mivel jól meg kell nézni hogy a fűtés-katód potenciált mennyit bírnak!: Sajnos előfordulhat hogy koruk miatt és nem feltétlen jól épített kapcsolás miatt átütnek. Na akkor van gikszer... Inkább Saját tápot nekik egy-egy kiszámolt soros ellenállással belőve.
Pl. PCC189 (7.9V fütés- ~300mA)-hez egy 9V-os szekunderű kis trafó sorosan egy kb 4Ohm-al. (4Ohm-on 0.250mW elfog menni a levesbe nagyügy). VIszont remek dolog hogy a fűtőszál hideg állapotban nem fog nagy áramot rántani ez jelentősen növeli az életét a drágának és a katódbetegség eljövetelét)!
Pl: PCL86-hoz én egy 14V-os trafót használtam hasonlóan ellenállással sorosan kötve. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Irigyellek!
Van hozzá kipróbált kapcsolásom SE kiépítésre, vonali szintre Eagle alatt, nyákkal. Ha érdekel, előszedem a rajzot. Pár jó tanács:
A cső teljesen brumm mentes működést tud AC fűtéssel csinálni, de a fűtés vezetékeket amennyire csak lehet, meg kell csavarni, valamint az egyik eret rá kell kötni a sasszira. Kiközepezés vagy ilyesmi nem szükséges, csak a lekötés.
Az anódtáp szűrésére pedig jó megoldás a CLC szűrés, benne tekercsnek hagyományos fénycső fojtót használva, az minden szakinál akad pár darab.
Egyébként őszintén szólva az általam hallott erősítők közül ez a hót egyszerű SE kapcsolás produkálta a legtermészetesebb hangzást. Van itthon saját építésű JLH 75W erősítőm is ami rohadt jól szól, de mégsem hozza azt az "élettel teli" hangzást, amit a csövek produkáltak, mikor a lelküket is beleadták egy jobb Johnny Cash számba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- Házimozi haladó szinten
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest