- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- Kompakt vízhűtés
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Eljutottam elég sokáig a DLC-ben és kíváncsi lennék, az miért nem szerepel negatívumként, hogy tele van tömve alapjátékból és korábbi From játékokból ismert ellenfelekkel? Katonák, kutyák, farkasok és medvék, mágusok, köcsögök, marionett bábuk és impek, arról nem is beszélve, hogy visszaköszön a DS3-ból Gundyr meg a varázslók és már a Sekiróból is vannak ismerős elemek itt.
Szerintem ennyi pénzért, ilyen hosszú várakozási idő után vérszegény, amit a játék felvonultat ellenségek terén, ez a mém kb. valid itt is: -
himpike
aktív tag
válasz
formula01 #29 üzenetére
Többnyire az a szokás hogy olyan emberrel íratnak tesztet, aki az adott stílusú játékokban otthon van így igazán negatív teszt nem is nagyon szokott születni..
Velem Returnal-t vagy RDR2 tesztet biztosan nem tudna íratni senki mert a trailereket sem tudtam végignézni... -
formula01
senior tag
Szerintem meg eleve elég szubjektív, hogy kinek mi számít 10/10-nek.
Nekem pl az Elden Ring egy nagyon erős 9/10, a BG3 meg abszolút megértem sokaknál miért a nonplusultra, de én meg befejezni sem bírom, mert túl lassú az egész, és túl sok a szöveg, ha regényt akarok olvasni, akkor azt olvasok inkább, a Zeldánál meg olyan durva üresjáratok és ismétlődés van időnként, hogy én eddig 3* álltam neki, és 3* adtam fel kb 10+ óra után.
Nekem utóbbi években pl. 10/10 a Returnal volt, úgy hogy se előtte, se utána nem voltam és vagyok hajlandó hozzányúlni Rougelite játékhoz, de abszolút megértem, ha valakinek a Returnal sem jön be.
Előtte meg pl. az RDR2, annál jobbat mondjuk ma sem nagyon tudok mondani a saját kategóriájában.
Attól, hogy neked valami nem tetszik, a tesztírók többségének meg 10/10, még nem lesznek egyből inkompetensek.
-
Crus
őstag
Azért 0, mert nem ismered őket, nem vitted őket végig, tehát inkompetens vagy azon címek terén. Az inkompetens szó azt jelenti, hogy hozzá nem értő. Ha nem játszottál velük, nem értesz hozzájuk, ez nem sértés, hanem száraz tény.
Akik úgy írtak róla anno rivjút, hogy nem játszották végig, azok akkor milyenek ha nem inkompetensek? Az ugyanis csalás, hazugság, félrevezetés, megtévesztés volt. Már pedig ilyenekre kell valamilyen jelzőt használni és az inkompetens remekül leírja, hogy milyenek, hiszen ez egy valós megállapítás. A hibákat nem az első 20 órában tapasztalja meg benne az ember, hanem később.
-
DaemonX
aktív tag
Az szép...
Én level 245 vagyok, de úgy, hogy egyszer nem ugrottam fejest az NG+-ba - csak mindent igyekeztem megcsinálni a játékban. NG+7-től már a Bull-Goat is elvileg csak annyit ér, mint a papír, és 1-2 ütésből hasalsz. Mondjuk ebből a szempontból talán méginkább érvényessé válik egy ilyen pajzsos build.
Vagy egy spellcaster glass-cannon:
2x Staff of Loss, Night Cometet fújva, az új DLC armorral, ami csap még a DMG-re (de te is jobban sebződsz), meg az a talizmán, amivel sokkal gyorsabban kasztolsz (de jobban is sebződsz).
-
DaemonX
aktív tag
Ja, ehhez még hozzátéve, hogy nyugodtan berakhatod azt a DLC páncélt, aminek minden darabja növeli a sebzésed (a sebződésed is, de teljesen mindegy, mert a pajzs mögött leszel). Meg a Stamina regen gyűrűt esetleg ki lehet cserélni valamelyik damage boost talizmánra (több sebzés ellenfél legyőzése után, vagy Rotten Sword Insignia a gyors szúrkálások miatt, esetleg az, ami több damage-et ad maximum HP mellett).
-
DaemonX
aktív tag
Persze, mivel minden átvihető. Én az előbb pont build kísérletezgetéssel szórakoztam. Össze lehet rakni olyan buildet, amivel állandóan bökdösöl a spearrel, közben meg védekezel, a staminád sose fogy el, sose sebződsz, de közben mindent le tudsz csapni.
PVP-ready 150-es szintű karival is megoldható, de ha a single-re gyúrsz, úgy nyilván még combosabbat össze lehet hozni. Kell az a talizmán, ami jelentősen megdobja a staminát, aztán az Erdtree's Favor and Protection +2 (elvileg van belőle a DLC-ben +3-as, de én azt nem találtam meg), illetve kell a Greatshield Talisman, amivel kevesebb stamina fogy védekezés közben, meg mellé esetleg a Two-Headed Turtle Talisman (szintén DLC-s item), ami jelentősen növeli a stamina regent. Mellette még húzd fel az Endurance-t, aktiváld a Great Rune-t, ami boostolja a staminát (is), meg csapasd fel a pajzsot a DLC-ből maxra, ami 90-es Guard Boostot ad így, és kb. legyőzhetetlen leszel.
251-es így a Stamina, és gondolom, hogy ez még több a DLC-s Erdtree talizmánnal.
-
Wesder
titán
A DLC-ben összeszedett cuccok gondolom átvihetőek a főtérképre egy NG+ esetén. Konkrétan arra gondolok hogy ezzel a DLC-vel elvileg lesz pusztakezes harc is, és hogy ilyen karakterrel vajon az alapjáték is végigjátszható majd?
-
-
-
myckey
veterán
A fórumon milliószor sértőbb dolgok előfordulnak, az " inkompetenstől", ami nem jelent idiótát. Burkoltan sem.
Ami kifejezetten sértő és személyeskedő ( az Idióta az lenne), azt majd törlik a modik sztm, arra van a modker, meg a szabályzat.Jó esetben.Valaki nem ért azzal egyet, hogy a cikk írója, miként aposztrofálja a játékot, miként vélekedik róla és ezt érvekkel alátámasztja. Ez korrekt, ettől sokkal bicskanyitogatóbb dolgok előfordulnak a lapcsaládban...
Akad rá bőven példa. Sajnos.
Valószínű, ha nem úgy indul az írás, ahogy...akkor más sem találja szélsőségesnek.
De csak feltételezem. -
Bad Pritt
félisten
Simán elérhető a 150, de nem meglepő, ha valaki alacsonyabb szinten ér a végére. Mondjuk a 150-es ajánlás is olyan, hogy valszeg 120-130-asként is élhető lesz, Ashes of Ariandelre is lvl 70-80 volt az ajánlás, de 50-60 között is át lehetett már merészkedni jól összerakott karakterrel.
Ami számomra nagyobb kérdés, hogy PS5-ön melyik változatot érdemes leszedni, ha ugyanolyan állapotban van a PS5-ös DLC, mint az alapjáték, akkor inkább a PS4-et kéne elkezdeni megint...
-
DaemonX
aktív tag
válasz
Bad Pritt #10 üzenetére
Mondjuk ha valakinek összejön 250-270-es szint első végigjátszás alatt (olvastam már ilyet), akkor végülis a 150 is érthető lehet. Én 196-on fejeztem be, ebben nem igazán volt farmolás (max 1-2 szint), meg az XP-t boostoló gyűrűt is csak a játék kb. legvégén találtam meg. Annyi, hogy volt egy rész, amikor tonnaszámra özönlettek rám az invader playerek, aztán sorra lecsaptam őket, ami pedig rengeteg XP-vel gazdagított. Szóval ez is benne lehet a pakliban.
"Célirányosan játszva lvl 100-110 között lépsz át Radagonhoz."
Annyit tudok, hogy:
1. A javasolt level range-ek az endgame területekhez (Haligtree, Azula, stb.) 120-150 között vannak
2. A konzszenzusos PVP szint 150
3. A kiegészítőhöz a From Software level 150-at ajánlSzóval 150-nek simán elérhetőnek kell lennie reálisan az alapjátékban ebből kiindulva
-
Bad Pritt
félisten
Egyáltalán nem furcsa, nagyjából másfél tucat karakterrel vittem már végig, az első, vak walkthrough olyan 130-as szinten ért véget, a két platinára hajtó végigjátszásomnál 120 körüli volt az emberem és csak a mindent lenyomok, mindent questet végigviszek, mindent összeszedek karakterem lépett túl a 150-en. Egyiknél sem veszítettem sok rúnát, sőt, a két platinánál 0-ra sikerült kihozni.
Célirányosan játszva lvl 100-110 között lépsz át Radagonhoz. -
janeszgol
félisten
Én nem játszottam az ER-el, de emlékszem mennyire elvette minden mástól a levegőt.
VR Pisti teljesen odáig volt a játékkal, én pedig neki (és mivel te is azonos véleményt képviselsz, így neked is) hiszek, mivel hasonlóan többszáz játék áll mögötte, nagyon tapasztalt játékos a szememben.+1 neked, az ER 10/10. Kész, pont.
-
DaemonX
aktív tag
Az azért furcsa kicsit, mert a konszenzusos PVP szint is 150-re épít. Plusz ha nem farmolsz, hanem csak simán mindenhova benézel és mindent megcsinálsz a játékban, akkor is legalább 175-ös szint körül kell lenned. 135 gondolom úgy jött ki, hogy a fő sztorin mentél végig.
-
FlashBird
tag
Minimum Level 150?
Úgy emlékszem 135 körül fejeztem be az alapjátékot, úgy hogy a többi a souls játékhoz képest indokolatlanul többet farmoltam így is.
-
flexxx2
őstag
A 10/10 az általad említett játékoknál nálam pl 0, mert helyette Elden Ringet játszottam, ami viszont nekem is 10es. Szóval most akár mondhatnám én is hogy te inkompetens vagy, de nem mondom, mert nem vagy az. A játékélmény szubjektív, ennyi.
A lényeg: ne használj ilyen szavakat, mert sértő. -
Crus
őstag
Senkit nem bunkóztam le. Az inkompetens - mint azt te is jól tudod - hozzá nem értőt jelent és véletlenül se bunkót. Hozzá nem értő, aki úgy ír cikket, hogy nem viszi végig a produktumot. Nem rólad van szó, ez legyen a te magánügyed, nem ezt firtatom, nem is érdekel... az Elden hibáit firtatom, az érdekel.
(Nézd meg a netre feltolt Elden rivjúkat... ordít a zöméről, hogy az írója nem játszotta végig. Rettentő kínos olvasni, ahogy egyesek - nem rólad beszélek továbbra sem - egymásról másolták le a nagy lúzungokat.)900 végigvitt játék az már alakul... főleg, hogy akkor ezek szerint az elmúlt cirka fél évben 50 játékot játszottál végig, ami brutál! Ezzel akkor idén egyértelműen elvertél, mert nálam évente szokott ennyi lenni, néha több, ha rövidebb címek. Hát grat, ez igen!
Nálam amúgy kvázi a Pong óta pörög a téma, most olyan 2k felé battyogok szépen lassan, de az újrázások miatt már talán el is értem. (Nem követem ennyire szigorúan, nem a mennyiségre megyek, hanem a minőségre, bár néha elgyengülök és becsúszik ilyen Steelrising szintű szeméthalom is sajna.)A cikket a spoiler veszély miatt, csak átfutottam, de a 10/10-es őrületektől mindig kinyílik a billentyűzet a zsebemben, mert 10/10-et az érdemel ami tökéletes, vagy tényleg csak nüansznyi hibák vannak. 10/10-re jó példa a Super Mario Brothers, a Zelda BotW, vagy éppen a Baldur's Gate trilógia. Túl könnyen szórják a 10/10-eket azon oldalak, ahol ennek hagyománya van, aztán amikor kijön egy BG3 kaliber, akkor nem tudnak már mit adni...
-
DaemonX
aktív tag
Én úgy hiszem, hogy a véleményednek úgy is adhatsz hangot, hogy közben nem inkompetensezed/idiótázod le burkoltan a másikat. Ez nem jó vitaindító. Én magam mögött tudok közel 900 végigvitt játékot rengetet platformról, műfajból és korszakból, van tehát viszonyítási alapom, és bár én is több hibát fel tudok hozni az Elden Ring kapcsán (ahogy arra a cikkben utaltam is, csak azt valamiért nem idézted be), talán még többet is, mint te, attól függetlenül szerintem, az én szememben reális az, hogy tisztán tízes skálán (ahol nincsenek töredék értékek), az a bizonyos pontszám inkább a 10-es, mint a 9-es felé hajlik. Azért, mert annyi minden elemet olyan mesteri szinten csinál a játék, és azért, mert az összkép felülemelkedik azon a számos kis vadhajtáson és problémán, melyeket te is említettél. Olykor egy mű összeadva több, mint lebontva kisebb elemeire (jelen esetben pedig szerintem ez így van). De olykor lehet kevesebb is. Mindenesetre ismétlem, nem jó azzal kezdeni egy érvelést, hogy leidiótázol másokat, akik eltérő véleményen vannak.
-
Crus
őstag
"abban azért valószínűleg a legtöbben egyetértenek, hogy az Elden Ring a 10/10-es játékok egyik legjobb modern iskolapéldája."
A legtöbb laikus/inkompetens szerint feltétlenül. Így kapásból ezek ugranak be az Elden kapcsán:
- PC-n mod nélkül a kikapcsolhatatlan kromatikus aberrációért élből korbács jár.
- A színek sokkal élettel telibbek modolva, erősen ajánlott.
- ...de a modkért ban jár, ha online vagy.
- Optimalizációval komoly gondok vannak, high end PC-n is tud csúnyákat mutatni framedrop témában.
- Az open worlddel sikerült megölni a nagybetűs feszes játékmenetet. Irgalmatlan durva üresjáratok vannak a játékban.
- RPG-sebb akar lenni, mint eddig bármikor From játék, de nincs quest log és a történet kikaparása sem éppen egyszerű. Annyira nem egyszerű, hogy Fextralife nélkül gyak. esélyed sincs rá.
- A játék cirka 20-30%-át esélyes, hogy kihagyod 1. végigjátszáskor, mert annyira nem egyértelmű, hogy mikor milyen sorrendben mit kéne tenned. 2. végigjátszást meg rengeteg embernél nem ér meg, ugyanis cirka 100 órás történet...
- Nagyon csúnya hitbox bugok vannak még mindig a játékban... de nekem a Deathbirdökből 3 is úgy döglött meg, hogy meg se ütöttem, rossz helyre keveredett, kinyírta az engine :-/
- Durva recycling. Bánya, barlang, katakomba és számos boss ismétlődik.
- Haszontalan grace iránymutatás. (Na pont arra ne menj, hanem előbb nyald fel úgy 20 órában a környéket.)
- Kínosan gyakran van az embernek olyan érzése, hogy a töltelék content az mintha random generátorral lenne összeszórva.
- A kereskedelem mintha nem is létezne. Potyog minden, mint egy Diablóban.
- Ritka nagy marha volt az, aki úgy alkotta meg egyébként a vásárlást, hogy NEM tudod összevetni az adott fegyvered/páncélod/pajzsod a kereskedő inventoryjában levőkkel, csak akkor, ha megveszed! Vicc.
- Sokszor grindszagú.
- Az átlag souls játékos hamar beláthatja, hogy ez a játék sokkal kevésbé múlik rajtad, mint inkább a builden. Mindenféle online help nélkül is brutális buildeket lehet összekalapálni, amivel pusztulgurul aztán bármi. Ez azért gond, mert a korábbi souls címekben, alapvetés volt, hogy TE fejlődsz igazán és a karid csak másodlagosan, kicsiket.
- Néha egy offline MMO-t idéz.
- Jóval kevésbé tud addiktív lenni, mint az elődei... az open world tud jól működni, ha megtöltik élettel. De az nem élet, hogy a 131231. denverét, meg nyulat látod, NPC-ből meg nem túl sok akad.
- A kamerakezeléssel továbbra se tud nagyon mit kezdeni a From.
- Ahogy a lock rendszerrel se...
- Beteges mennyiségű tárgy és fegyver hullik a játékban, és 95%-ukat nem fogod használni, mer' minek? Generálsz egy karit, ott van nála egy vicc fegyver és szó szerint azzal is végig tudod játszani a játékot úgy, hogy semmiféle varázslat, skill, se semmi extra nem kell hozzá. Tudom, mert próbáltam és én rohadt messze vagyok a profiktól...
- Az endingek meg... sértés. A 6 befejezés az inkább csak 3, és egy lassú tempóban letolt, 100+ órás játékhoz képest a befejezés borzasztóan össze van csapva... az, hogy 3 ending szó szerint csak át van skinezve, az úgy mi?
- A játék jó része egyszerűen elvesztette azt a minőségi, művészi és VALÓDI pályatervezést, ami annyira jellemző volt a From játékokra! Igen, van néhány egész jó helyszín (pl. Stormveil, Leyndell, Azula), de a játék többi része borzasztóan ismétlődő és gyakran unalmas és érdektelen.Ez minden csak nem 10/10. Azért szórták rá a hozzá nem értők a 10/10-et, mert egyrészt hiába van sok hiba a játékban, a többi souls játékot fejlesztő csak távolról ugatja a témát. Vakok között félszemű a király...
Másrészt pedig nagyon sok teszter irományából lerítt anno, hogy végig se játszották a játékot... mert a fenti gondok nem 20 órányi játék után érződnek igazán.Remélem a DLC jobban sikerült és tanultak a hibáikból... bár a Fromot ismerve: Kizárt.
-
Scholes9
nagyúr
Na majd pár nap múlva elolvasom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest